Gebeliğe Hazırlık Benimde bebeğim olsun istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Adetlerin duzenli ki bu konularda fazla bilgi sahibi degilsin.Yapman gereken yumurtlama zamanini takip etme ve o gunleri degerlendirnek Bunun baska matematigi yok yani.Yontemden kastin baska birsey mi acaba ?

Düzenli evet adet günlerim vitamin almak gibi şeyler duymuştum kiloda önemliymiş beslenme

Sizin olumsuzluktan bahsetmeniz ayrı bir ironi ya neyse.bakmazsaniz göremezsiniz.
Ben demek istediğinizi cok iyi anlıyorum böyle bir niyetim var tabiki tam anlamıyla kendimi hazırlamadan düşünmüyorum daha yolun başındayım sadece niyete girmişken bu kdr yorum acıkçası abartılı geldi bana yaşım küçük değil 1 yıllık evliyim neredeyse eşimi seviyorum düzenimi kurdum bütün olumsuzlukları itip kendime bir sayfa açtım eşimde çok memnun neden olmasın

Düzenli evet adet günlerim vitamin almak gibi şeyler duymuştum kiloda önemliymiş beslenme

Folik asite baslayabilirsin tabi.
Illaki onemli beslenme,kilo da ben sifir duzenli beslenmeyle hamile kaldim ki yumurta tembelligim var.Dersen daha zayif hamile kalmak istiyorum ve fazlaligin var.Oncelikle saglinli diyetle biraz kilo verebilirsin.Keske bir 5-6 kilo az hamile kalsaydim diyorum ben.

Folik asite baslayabilirsin tabi.
Illaki onemli beslenme,kilo da ben sifir duzenli beslenmeyle hamile kaldim ki yumurta tembelligim var.Dersen daha zayif hamile kalmak istiyorum ve fazlaligin var.Oncelikle saglinli diyetle biraz kilo verebilirsin.Keske bir 5-6 kilo az hamile kalsaydim diyorum ben.
Kilo problemim yok o konuda rahatım Uygulayacağım tavsiyelerinizi teşekkürler 😊

Ben demek istediğinizi cok iyi anlıyorum böyle bir niyetim var tabiki tam anlamıyla kendimi hazırlamadan düşünmüyorum daha yolun başındayım sadece niyete girmişken bu kdr yorum acıkçası abartılı geldi bana yaşım küçük değil 1 yıllık evliyim neredeyse eşimi seviyorum düzenimi kurdum bütün olumsuzlukları itip kendime bir sayfa açtım eşimde çok memnun neden olmasın
İnşallah tez zamanda hayırla sağlıkla olsun.

Oncelikle esinizle birlikte doktora gorunun. Folik asite 2 ay oncesinden baslamak gerekebiliyor. Spora yapmiyorsaniz gebelikten once baslamaniz hamileligin ileriki donemlerinde size kolaylik saglayacaktir. Ovulasyon testiyle yumurtlama gunlerinizi takip edebilirsiniz. Sigara ve alkol kullanıyorsaniz birakmaniz gebelik sansinizi artirir. Bir de kafaniza cok takmayin. Allah hayirlisiyla saglikli bir evlat nasip etsin.

Doktorların tavsiyesi 2 günde bir. Yani adetinizin 10.günü ile 20.günü arası 2 günde bir ilişki önemli. Ovulasyon testi kullanırsan yumurtlama gününü bulup o gün ve sonrasını degerlendirirsen gebe kalman fazla uzun sürmez.
Ya bende pko var 20. Günden sonra yumurtlama olur mu pko da yumurtlama düzensiz ya

Back