- 23 Eylül 2023
- 3.382
- 20.971
-
- Konu Sahibi morciveert
kaynananız yalnız alt katınızda yaşıyor, 60lı yaşlarda ve okuma yazması yok. Eşiniz onun tek oğlu. Annesi ile sorunlar yaşadığınızda hep sizi savundu ama bir yönden de asla annesine yalnız olduğunu hissettirmedi. Vardiyalı calısıyor sabah eve geldiğinde siz işte olduğunuz için annesinde yiyip eve öyle çıkıyor uyumaya. Diğer vardiyasında da aynı şekilde uyanıyo siz işte olduğunuz için annesine gidiyor yemeğe. Sadece gündüz vardiyasında berabersiniz akşam yemeğinde. Kadının sizle yaşadığı sorunlardan sonra pek takılmıyor ve hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Onu yok sayamıyorsunuz çünkü her bakımdan market faturalar vs olsun eşinize muhtaç birisi. Eşiniz sizi asla ona karşı ezdirmedi. Bu durumda yine de siz yokken eşinizin orda kahvaltı yapmasını anlayışla karşılayabilir miydiniz? Yani bu durum eşinizin evliliğe alışmamış annesine bağlı olduğunu mu gösterir? Annesi dışında hiç bir sorununuz yok. Her kavganızın uç noktası kaynananız oluyor bir şekilde. Hiç bir şey yapmasa bile. Kadın size karşı oy kuzum oy yavrum diyor ama hiç bir zaman bunun samimiyetini hissetmiyorsunuz. Sonuçta oğlunu sevdiği için sizi seviyor, daha doğrusu katlanmak zorunda kalıyor. Bu vardiya durumlarında eşiniz aşağıda kahvaltı yapması durumunda kaynananız sürekli bu hafta oğluşumla kahvaltı yapacağız onun sevdiği kahvaltılıklardan alacağım vs diye size göndermeler yapıyor. Ama eşiniz asla bu göndermeleri kabul etmiyor. Ona göre annesinin tarzı bu. Ve sizi çok sevdiğini düşünüyor.
Bir yere gitseniz bir akşamlığına, geldiğinizde sizi kapıda karşılıyor çok özledim diyerek. Bu gitmelerde yatılı gitmeler değil yanlış anlaşılmasın. Kapıda beklemese bile eşiniz uğramak istiyor çünkü annesi ya tüpü açık bırakır kontrol etmesi gerekir ya söyleyecek şeyleri vardır annesine uğramadan ona yalnızlığını hissetirmek istemediği için hadi anneme uğrayalım der. Bir beş dk lık da olsa. Ama bu beş dklık bile gitmeler size batar. Çünkü siz ordayken eşinizle ne konuşsanız ay noldu ne ne ne diye sorar meraklıdır. Kendisi de bunu kabul eder zaten. Sevmek zorunda değilsiniz bir insanı evet ama katlanmak zorunda mısınızdır? Çok kötü şöyle kötü böyle kötü bi insan diyemeyiz ama onun o merakı oğlunu siz yanınızdayken yalayıp öpmesi herşeye karışması. Bunlar önüne nasıl geçilebilinir?
Bir yandan da kendisine acıyorsunuz. Yalnız. Hiç kimsesi yok. Telefonu yok onun bi tvsi var. Akrabası gelmez, komşuluk ilişkileri yok, eşinden çok çekmiş zamanında. Vicdanınız sızlıyor bir noktada. N’apardınız?
Üçüncü kişi olarak yazdım. Kendinizi benim yerime koymanızı istedim sizden. Bunlar aşılabilecek şeylermidir? Eşimi görümcemi çok seviyorum, hep arkamdalar hep arkamda durdular. Ama eşimin annesi neticede onu koruduğu zamanlar çok oluyor. Haklıda çünkü ben artık annesinin en ufak şeyini bile kafama takıp eşimle tartışır oldum. Orda kahvaltı yapmasını istemiyorum. Ama o beni anlamıyor. Kadın seviniyor ne olacak sana iş çıkmıyor neden böyle düşünüyorsun diyor. Kıskançlık yaptığımı söylüyor. Sizce ben kıskançlık mı yapıyorum? Nasıl düzeltebilirim kendimi.. Kendimi suçluyorum çünkü bazen saçma şeyleri de sorun ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum..
Annesi ile zamanında cok sorunlar yaşadım. Yüzüme karşı arkamdan söylediği çok laflar oldu. Onlarla ilgili çok konu açtığım için tekrar oralara girmek istemedim. Bir şekilde unutuldu çünkü. Ama onlardan sonra böyle oldum ben.
İyi de oğluna kahvaltı hazırlamasıyla sizin yaşadığınız sorunların hiç alakası yok. Ne yapsın adam anasını mı atsın? Aranızda denge kurmaya çalışıyormuş. Gerektiği yerde sizi desteklemiş.Annesi ile zamanında cok sorunlar yaşadım. Yüzüme karşı arkamdan söylediği çok laflar oldu. Onlarla ilgili çok konu açtığım için tekrar oralara girmek istemedim. Bir şekilde unutuldu çünkü. Ama onlardan sonra böyle oldum ben.
Annesi ile zamanında cok sorunlar yaşadım. Yüzüme karşı arkamdan söylediği çok laflar oldu. Onlarla ilgili çok konu açtığım için tekrar oralara girmek istemedim. Bir şekilde unutuldu çünkü. Ama onlardan sonra böyle oldum ben.
Haklısınız gerçekten şuan yazılan bütün yorumlar haklı. Diyorum ya bende vicdan yapıyorum, ama elimde değil bir şekilde eski mevzular geliyor aklıma kin güdüyorum. Bu hareketimden bende memnun değilim. Böyle yorumlar olacağını bildiğim için belki utanır kendime gelirim diye konu açmak istedim.İyi de oğluna kahvaltı hazırlamasıyla sizin yaşadığınız sorunların hiç alakası yok. Ne yapsın adam anasını mı atsın? Aranızda denge kurmaya çalışıyormuş. Gerektiği yerde sizi desteklemiş.
Karısı istemiyor diye anasını atan, anası istemiyor diye karısını atan bir adam olsa daha mı iyi.
Bilmiyorum teklerken içim rahat olmuyor. Benim hakkımda bir şey diyecek sanıyorum. Çekingem yok. Ama bu forum hep kaynanaların oğullarını doldurması ile alakaalı şeylerle dolu. Korkuyorum eşimi çok seviyorum, yeni evliyiz. Ama kaynanama adapte olmakta çok zorlanıyorum. Evimiz birmiş gibi davranmasını kaldıramıyorum bir noktadaAnnesiyle sorun yaşamış olmanız şuan ki tavrınızı haklı çıkarmıyor. Dediğinize göre eşiniz sizi ona karşı da hiç ezdirmemiş o hade sorun ne, kadını mi kıskanıyorsunuz?
Sinirinizi çok alakasız mevzularda çıkarmaya çalışmanız sizi haksız duruma düşürür. Eşiniz de sizi sorunlu görmeye başlar öyle giderse. Gerekli yerlerde cevabınızı verin vs ama çok alakasız meselelerde karışmayın bence.Haklısınız gerçekten şuan yazılan bütün yorumlar haklı. Diyorum ya bende vicdan yapıyorum, ama elimde değil bir şekilde eski mevzular geliyor aklıma kin güdüyorum. Bu hareketimden bende memnun değilim. Böyle yorumlar olacağını bildiğim için belki utanır kendime gelirim diye konu açmak istedim.
Herşeyimize karışması sürekli hesap verir gibi onu bilgilendirmemiz herşeyi merak etmesi mutlaka herkesin sinirini bozardı.
Bilmiyorum teklerken içim rahat olmuyor. Benim hakkımda bir şey diyecek sanıyorum. Çekingem yok. Ama bu forum hep kaynanaların oğullarını doldurması ile alakaalı şeylerle dolu. Korkuyorum eşimi çok seviyorum, yeni evliyiz. Ama kaynanama adapte olmakta çok zorlanıyorum. Evimiz birmiş gibi davranmasını kaldıramıyorum bir noktada
Evet bunu ayarlamam gerekiyor. Ama herşeyi batıyor bana. Benim evimle ilgili yorumlar yapması, bir şeyler söylemesi. Her şey. Görümcemde cok rahatsız bu durumdan. Annesini karıştırtmaz evine cevabını verir. Gerçekten çocuklarına aşırı düşkün 30 yaşında insanları yalapşap öpüyor öyle düşünün. Ama o cevabını veriyor bağırıyor. Ben yapamıyorumSinirinizi çok alakasız mevzularda çıkarmaya çalışmanız sizi haksız duruma düşürür. Eşiniz de sizi sorunlu görmeye başlar öyle giderse. Gerekli yerlerde cevabınızı verin vs ama çok alakasız meselelerde karışmayın bence.
Bilmiyorum şuan ne kadar empati kurmam gereksede sen böyle anlatınca arada fazlasıyla kaldım bunu eşinle biraz konuş eğer devam ederse nasıl desem boşan gitsin anlasamazsan falan gerçekten kaynananıza üzüldüm ama gerçek yüzünü de göremeyiz belki sana bilerek öyle davranıyor masumluga vuruyor eğer boşanmak istemezsen psikologa gidinkaynananız yalnız alt katınızda yaşıyor, 60lı yaşlarda ve okuma yazması yok. Eşiniz onun tek oğlu. Annesi ile sorunlar yaşadığınızda hep sizi savundu ama bir yönden de asla annesine yalnız olduğunu hissettirmedi. Vardiyalı calısıyor sabah eve geldiğinde siz işte olduğunuz için annesinde yiyip eve öyle çıkıyor uyumaya. Diğer vardiyasında da aynı şekilde uyanıyo siz işte olduğunuz için annesine gidiyor yemeğe. Sadece gündüz vardiyasında berabersiniz akşam yemeğinde. Kadının sizle yaşadığı sorunlardan sonra pek takılmıyor ve hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Onu yok sayamıyorsunuz çünkü her bakımdan market faturalar vs olsun eşinize muhtaç birisi. Eşiniz sizi asla ona karşı ezdirmedi. Bu durumda yine de siz yokken eşinizin orda kahvaltı yapmasını anlayışla karşılayabilir miydiniz? Yani bu durum eşinizin evliliğe alışmamış annesine bağlı olduğunu mu gösterir? Annesi dışında hiç bir sorununuz yok. Her kavganızın uç noktası kaynananız oluyor bir şekilde. Hiç bir şey yapmasa bile. Kadın size karşı oy kuzum oy yavrum diyor ama hiç bir zaman bunun samimiyetini hissetmiyorsunuz. Sonuçta oğlunu sevdiği için sizi seviyor, daha doğrusu katlanmak zorunda kalıyor. Bu vardiya durumlarında eşiniz aşağıda kahvaltı yapması durumunda kaynananız sürekli bu hafta oğluşumla kahvaltı yapacağız onun sevdiği kahvaltılıklardan alacağım vs diye size göndermeler yapıyor. Ama eşiniz asla bu göndermeleri kabul etmiyor. Ona göre annesinin tarzı bu. Ve sizi çok sevdiğini düşünüyor.
Bir yere gitseniz bir akşamlığına, geldiğinizde sizi kapıda karşılıyor çok özledim diyerek. Bu gitmelerde yatılı gitmeler değil yanlış anlaşılmasın. Kapıda beklemese bile eşiniz uğramak istiyor çünkü annesi ya tüpü açık bırakır kontrol etmesi gerekir ya söyleyecek şeyleri vardır annesine uğramadan ona yalnızlığını hissetirmek istemediği için hadi anneme uğrayalım der. Bir beş dk lık da olsa. Ama bu beş dklık bile gitmeler size batar. Çünkü siz ordayken eşinizle ne konuşsanız ay noldu ne ne ne diye sorar meraklıdır. Kendisi de bunu kabul eder zaten. Sevmek zorunda değilsiniz bir insanı evet ama katlanmak zorunda mısınızdır? Çok kötü şöyle kötü böyle kötü bi insan diyemeyiz ama onun o merakı oğlunu siz yanınızdayken yalayıp öpmesi herşeye karışması. Bunlar önüne nasıl geçilebilinir?
Bir yandan da kendisine acıyorsunuz. Yalnız. Hiç kimsesi yok. Telefonu yok onun bi tvsi var. Akrabası gelmez, komşuluk ilişkileri yok, eşinden çok çekmiş zamanında. Vicdanınız sızlıyor bir noktada. N’apardınız?
Üçüncü kişi olarak yazdım. Kendinizi benim yerime koymanızı istedim sizden. Bunlar aşılabilecek şeylermidir? Eşimi görümcemi çok seviyorum, hep arkamdalar hep arkamda durdular. Ama eşimin annesi neticede onu koruduğu zamanlar çok oluyor. Haklıda çünkü ben artık annesinin en ufak şeyini bile kafama takıp eşimle tartışır oldum. Orda kahvaltı yapmasını istemiyorum. Ama o beni anlamıyor. Kadın seviniyor ne olacak sana iş çıkmıyor neden böyle düşünüyorsun diyor. Kıskançlık yaptığımı söylüyor. Sizce ben kıskançlık mı yapıyorum? Nasıl düzeltebilirim kendimi.. Kendimi suçluyorum çünkü bazen saçma şeyleri de sorun ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum..
Sen sorun yaşamışsın kadın halen eşinin annesi. Sen gitmezsin sormazsın aramazsın ama eşinden böyle bir şey talep edemezsin.Annesi ile zamanında cok sorunlar yaşadım. Yüzüme karşı arkamdan söylediği çok laflar oldu. Onlarla ilgili çok konu açtığım için tekrar oralara girmek istemedim. Bir şekilde unutuldu çünkü. Ama onlardan sonra böyle oldum ben.
Gerçekten çocuklarına aşırı düşkün 30 yaşında insanları yalapşap öpüyor öyle düşünün. Ama o cevabını veriyor bağırıyor. Ben yapamıyorum
Ben onu durduk yere sevmemezlik yapmıyorum. Herşeyi merak etmesi herşeyime karışması sinirimi bozuyor. Ben bekarken anneme hesap vermezdim bu bizden otuz yaşındaki insanlardan hesap bekliyor. Eşimin işten gelme saatlerini kovalıyor, kapıda karşılıyor çoğu zaman. Ben miyim eşi o mu? Ben bunda art niyet ararım her zaman. Gece bir de işten geliyor kapısı bozulmuş diye onu yaptırmaya calısıyor eşime. Ben işe gittiğim halde onu bekliyorum gece. Bunu bana gülerek anlatıyor. Laftan anlamayan bir insan. Ben hep lafımı söylüyorum artık ezdirmiyorum kendimi, ama anlamıyor, ona göre onun doğruları var ve sen değiştiremezsin. Çok zor bir insan.Sen kayinvalideni sevmegin için kadın sana batıyor gözünün üstünden kaşın var derse sana göre büyük suç o derecede gıcık oluyorsun sen kendini biraz dinle bul sorunu yoksa kadının sana yaptığı birsey yok eğer esin yalnız yemekler yese kayinvalide sana kırılır senden bilir sen ana oğul yemeklerine karışma acikcasi oğlumla benim yemeklerime karışması gelinim için iyi olmaz sorun çıkarırım bende