• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim sorunum ne :(

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
72
98
35
Ben kendimi çok bilgisiz hissediyorum. hiç bir şeyden anlamaz gibi yani ve bu durumu çok kafama takıyorum. dışarı çıkmak istemiyorum hafta içi işe gidiyorum ancak çok zorlanıyorum herkesin her konuda küçükte olsa bi fikri var ama ben çok saf gibi kalıyorum. bir şeyler okuyup anlamaya çalışıyorum ancak algılayamıyorum. geçen gün bir saat televizyonun uydusu nerede nasıl çalışır diye araştırmaya çalıştım ancak yine pek anladığım sayılmaz.
birde yaşadığımı hissedemiyorum nasıl atlatacağım bu hisleri lütfen artık birileri yardım etsin. geçen hafta doktora gittim neyin var dedi hayattan zevk alamıyorum depresyondayım dikkatim dağınık dedim duxet diye bi ilaç verdi. 3 gün kullandım bu gün almadım. daha öncede aralıklarla yaklaşık 5 sene ilaç kullanıp bıraktım. bırakınca iyileşmiş olmuyosunki neden tekrar kullanayım diyorum. bir yandanda böyle sürekli olumsuz düşüncelerle uğraşıcana ömür bıyu ilaçlı yaşa diyorum. ancak bebiş düşünüyoruz tekrar başla bırak sıkıntısına girmekte istemiyorum. ne olur bir yardım edin.
tedavi görüp iyileşenler banada bir akıl verin. doktorlarada güvenmiyorum hepsi para tuzağı gibi :(

merhaba.. bence iyi bir terapist ve psikiyatrist lazım.. bunun yanında hobileriniz olsa mesela.. zaman bulabilirseniz kurslara katılabilirsiniz.. daha çok hayatın içinde olmaya çalışmak sanırım gerekiyor. ben de depresyonu yeni atlatıyorum ama bende sosyal fobi de var.. terapi ve ilaç tedavisiyle atlatmayı planlıyorum inşallah. bunun yanında çalışmaya başlıcam yakında.. size sağlık dilerim.. güzellikler olsun hayatımızda yaa..

Kendinizi sürekli yenilemeye çalışın...okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsanız arka arkaya anlayana kadar okuyun.kişisel gelisim kitapları okumanız yararınıza olur.bir yandan da bir psikologdan yardım alın.mutlaka ve mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.kendi kendinizi tedavi etmeniz mümkün degil.

Teşekkür ederim mesajlar için. İçimden hiç bişi yapmak gelmiyor kendimi gaza getirip tutunmaya çalışsamda olmuyor sürekli dalgınım başımdan boynumdan bir ağrı geliyor nasıl geçecek

İlaç kullanmanı tavsiye etmem. Senin şuan nörolojik bir problemin olmadığı açık. İlaçlar asıl problemi çözmüyor maalesef (majör depresyon,bipolar,psikoz vs tarzında bir rahatsızlık söz konusu değilse) o problemi daha çok görmezden gelmeni ve duyarsızlaşmana neden olur. Önce şu soruyu kendinize sorun kendinizi yetersiz hissetmenizdeki neden başkaları mı yoksa bu tamamen sizle ilgili bir şey mi? Mutlaka ilgilendiğiniz bir alan vardır. İnternette her alanla ilgili belgesel var ilginizi çektiği zaman çok keyiflidir. Bunun dışında televizyonda genel kültürle ilgili yarışmalar oluyor. Onları izleyerek belli bir bilgi birikimi elde edebilirsiniz. Piyasada bir sürü genel kültür kitabı var. İzlenecek bir sürü film var. Bu yaşadığınız durum bir kısır döngüdür. Sıkılırsınız, miskinleşirsiniz, harekete geçemezsiniz ve sonra tekrar sıkılırsınız. Monotonluktan çıkmak zordur belki eşinizden destek isteyebilirsiniz.

her şey yoluna girer merak etme ayrıca her şeyi anlamak zorunda bilmek zorundada diilsinn.. bakıp çözememiş olabilirsin tv yi ama mesela harika yemek yapıyosundur.. yada seninde temizlik yapışın harikadır hiiç takılma onlara..
her konu hakkında filrinde olmak zorunda değil belki senin işgi alanın farklıdır o yüzden o sohbete katılamıyosundur bacım bunları takma sende kendi ilgi alanınla ilgili konu aç sende bildiğin şeylerden bahset..
üzülme bence harika birisin sadece biraz içine kapanıksın..
eminim senin etrafondakiler gereksiz egoları olan boş insanlar o yüzden senin gibi birine böyle hissettirmişler biraz çevreni değiştir
sevgiler..

doktor ilaç veriyorsa oradan hemen kaç, amacı sana yardımcı olmak değil, mümessillerinin yüzünü güldürmek.
seni dinleyen iyi birini bul. ben de normal sayılmam, 2 gündür tuvalet ihtiyacım dışında yataktan kalkmadım bir şey yemedim hem de yok yere kalbimi kıran insanlar yüzünden. şimdi keşke bu kadar ciddiye almasaymışım diyorum ama o an sanki dünyam başıma yıkılıyor, ölmeyi bile düşünüyorsun. bunları daha önce de yaşadım psikiyatriste gittim ilaç kullandım ama yine aynı yine aynı. yani tavsiyem psikiyatrist değil iyi bir psikolog bul

Back