• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim neyim var boyle:(

sevgidelisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
72
31
33
36
Merhaba arkadaşlar araniza yeni katıldım. Cok ciddi bi sıkıntım var.1 yil once sol kasigimda yumurtaligimin oldugu yer sanırım bilemiyorum.icerde bisey var sanki donuyo kipirdiyo hareket ediyo bazen seyirme gibi oluyor pit pit atiyo son 2 aydir da arada bir sol bacagim ve belimin sol tarafi agriyo ve yanma oluyo bir de regli oldugum ilk gün buyuk tuvaletim geldiginde ani bi baski oluyo oturamiyorum bile. sirf cekindigim icin doktora gitmeyi erteliyorum sizce ne olabilir

kesinlikle doktora gitmelisin jinekoloğa merak etme utanmana gerek yok büyük ihtimalle kist var yumurtalığında ama mutlaka en kısa zamanda doktora git sonrasında geri dönüşü olmayan bir netice olsa ve iş işten çoktan geçse ne yapacaksın utanmanın yararı yok doktorların işi bu günde kaç hasta gidiyor senin gibi ondan dolayı cesaretini toplam ve git doktora.

cnm seni korkutmak istemem ama kist olabilir. Şahsen ben bu konudan hep çekiyorum. Daha iki gün önce gittim doktora 6 cmlik varmış. Oturup kalkarken, tuvalete çıkarken yürürken bile zonkluyordu. Doktor kist çatlarsa sıkıntı olur dedi, 2 hafta ilişkiyi bile yasakladı. O hisseetiğin şeyleri tam bilemiyorum ama çok afedersin gaz sancısı dolaşırken de baskı yapabilir ve ağrıtır. Ben de öyle olmuştu.. SEn evli misin? bekarmısın? Çocuk fln var mı? ya da hamilelik ihtimalin nedir?

Aslinda sorun rahimdemi ondan da emin degilim netten arastiyorum bagirsak hastaliklarindan da olabilir off onun muayenesi daha berbat :(( ilk once jinekologa gidicem tabi

Onemli bi detay 1 yil once jinekologa gittim sikayetlerim vardı kist cikti ilac kullandim tekrar muayeneye gitigmde kistin temizlendigini soyledi doktor bahsetigim sikayetlerde ondan sonra başladı

Günlerdir arastiyorum ama benim sikayetlerime benzer bi konu bulamadim.kotu bisey cikicak diye cok korkuyorum...

Bence en güzeli doktora gitmen. Sonuçta ultrasonla bakılınca anlaşılır. Ben spiralle korunuyorum. Ondanmıdır bilmem benimde 1,5 senedir sol kasığımda ve belimde ağrılar var. Kaç tane jinekoloğa gittim hepsi farklı bişeyler söylediler. Ne söyledikleri ne de verdikleri tedaviler işe yaradı. Belki biraz daha hafifledi ama geçmedi. Ben de senin gibi konu açtım. Fakat geri dönüş pek olmadı. Yazdığını görünce benzer şeyler yaşadığım için cevap verdim. Ama ne yaşarsan yaşa kimseninki aynı olmaz o yüzden doktora gidip rahatlamak en iyisi. Sözün kısası belli bir noktada baskı ya da zonklama şeklinde bir ağrı hissediyorsan büyük ihtimalle kisttir ve tedavisi mümkündür. Eğer jinekolojik bir problemin çıkmazsa dahiliyeye bir görünürsün. Tahlil falan yaptırırsın. İçin de rahat eder.. Takma kafana, korkunu yen ve doktora git;)

Bence en güzeli doktora gitmen. Sonuçta ultrasonla bakılınca anlaşılır. Ben spiralle korunuyorum. Ondanmıdır bilmem benimde 1,5 senedir sol kasığımda ve belimde ağrılar var. Kaç tane jinekoloğa gittim hepsi farklı bişeyler söylediler. Ne söyledikleri ne de verdikleri tedaviler işe yaradı. Belki biraz daha hafifledi ama geçmedi. Ben de senin gibi konu açtım. Fakat geri dönüş pek olmadı. Yazdığını görünce benzer şeyler yaşadığım için cevap verdim. Ama ne yaşarsan yaşa kimseninki aynı olmaz o yüzden doktora gidip rahatlamak en iyisi. Sözün kısası belli bir noktada baskı ya da zonklama şeklinde bir ağrı hissediyorsan büyük ihtimalle kisttir ve tedavisi mümkündür. Eğer jinekolojik bir problemin çıkmazsa dahiliyeye bir görünürsün. Tahlil falan yaptırırsın. İçin de rahat eder.. Takma kafana, korkunu yen ve doktora git;)

Baski veya zonklama degilde sanki bisey varmis gibi bocek veya canli bisi :D ancak boyle tarif edebiliyorum 1 yildir bu sekilde devam ediyor.artik doktora gidicem.Tesellin icin tesekkur ederim:)

Baski veya zonklama degilde sanki bisey varmis gibi bocek veya canli bisi :D ancak boyle tarif edebiliyorum 1 yildir bu sekilde devam ediyor.artik doktora gidicem.Tesellin icin tesekkur ederim:)

Böcek mi? :D Ay alemsin valla:) Ne olabilir ki öyle? Hani diyorlar ya hamileliğini doğurmadan önce anlayanlar var, kist zannedip de 9 ay anlamayanlar.. Ben onlara hayret ediyorum hadi kiloluydun anlamadın da, çocuk 7 aydan sonra içeride depar atıyor nasıl anlamazsın diye...Seninki de öyle bişey olmasın? yani hamilelik ihtimalim yok demiştin ama aklıma başka birşey gelmiyor canım yaa... Git doktora öğren bizi de haberdar et valla, bak merak ettim şimdi..İhmal etme!

cnm netten ne kadar araştırırsan araştır sana en doğru bilgiyi doktor verir
vakit kaybetmeden doktora gitmelisin
utanılacak sıkıntı yapacak birşey yok şikayetlerini anlat
moralini bozma büyük ihtimal kist olabilir büyürse başına daha büyük sıkıntlar açabilir
kist olduğunda sık idrara çıkma bel ve sırt ağrısı ,ağrılı adet görme saç dökülmesi kasıkta ve bacakta ağrılar oluyor
ama farklı belkide önemsiz birşey bile olabilir

Son düzenleme:
sevgidelisiii gittin mi doktora? neredesin?:10::10::10:

Gitmediğim doktor kalmadı desem yeridir, En son nörolojide buldum kendimi sinir sıkışması bacağına bu ağrı yapar dedi bi ilaç verdi kullanıyorum 1 hafta oldu ağrım yok ama kasıktaki şikayetlerim devam ediyo (birde doktor doktor dolaşırken MR çekindim yumurtalıklarımda kist çıktı bi tanesi dominantmış.birde serbest sıvı yazıyo raporumda) bakalım artık soğan kürü kullanıcam öyle işte Rabbim şifa bekleyen herkese şifasını versin inşAllah.:25:

Back