Benim için çok önemlihamilelik öncesi veya hamileyken hangi folikasit ilacını içtiniz

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
585
215
303
Trabzon
Arkadaşlar belki burası yeri değil ama benim için büyük bir dert başka forumlarda cevap bulamadım.ben 18 haftalıkken bebeğimi aldırmak zorunda kaldım şuanda tekrar hamilelik düşünüyorum ama etkili bir folik aist düşünüyorum fiyatı hiç önemli değil.bildiğiniz doktorunuzun tavsiye ettiği bir ilaç arıyorum.şimdilik doktorum folbiol verdi ama ben daha etkili bir folik asit içmek istiyorum.bebeğim folik asit eksikliğinden sakat doğacaktı ama ben onu aldırdım yine aynı acıları yaşamak istemıyorum lütfen yardım.farklı bir ialç kullanan var mı hamileleik öncesi veya sonrası.bi akrabamız kullanmış ama ismini hatırlamıyor onun adı da folbioldu diyor ama ben 30 tl ye almıştım diyor internette aradım bulamadım.benim bildiğim bir folbiol var o da 3 liralık olan sizin bildiğiniz var mı

Benimde bebeğim karnımda öldü ve senin gibi bende hamilelik düşünüyorum...Ben eczaneden folic diye bir marka aldım. folic asit, kalsiyum,vitemin D içeriyor valla 17 tl ye sanırım aldım. 2 aydır ara ara kullanıyordum ama şimdi sıklaştırdım. bunu günde 3 tane içiyorsun. diğer dediğin ilacımda var ama onu içmiyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın bir daha...Sanada çok geçmiş olsun zor bir karar vermişsin.

Illa pahalı mı olması lazım bu sorunun geleceğini biliyordum .ben bi akrabamın kullandığı ilacı kullanmak ıstedım çünkü iyi bi ilaç olduğunu söylemıştı.adını hatırlayamadı ben de benim kullandığım folbiol mu acaba dedim hayır o değildir çünkü ben 30 tl ye almıştım dedi.demekki benim kullandığım değilmiş benım kullandığım 3 tl lik ti.50 kuruşluk da olabilir tabıkı pahalı olması önemli değil.ben sadece o ilacla karşılaştırma yapmak ıcın fıyatını söledım

benimde bebeğim karnımda öldü ve senin gibi bende hamilelik düşünüyorum...ben eczaneden folic diye bir marka aldım. Folic asit, kalsiyum,vitemin d içeriyor valla 17 tl ye sanırım aldım. 2 aydır ara ara kullanıyordum ama şimdi sıklaştırdım. Bunu günde 3 tane içiyorsun. Diğer dediğin ilacımda var ama onu içmiyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın bir daha...sanada çok geçmiş olsun zor bir karar vermişsin.

sanırım sizin dediğiniz folic plus .öyle mi acaba başka bir ilaç mı bu

İns en kisa zamanda evlat sahibi olursunuz size doktorunuz zaten ilac vermis bence doktorunuzun verdigi ilactan sasmayin.Ozellikle internet ortaminda satilan ilaclardan sakin almayin Allah korusun sagliginizi bozabilirsiniz.

3 tl 5 tl önemli değil önemli olan bebeği düşünmeden hamile kalmadan en az 3 ay önce kullanmaya başlaman folic plus hamile kalmadan ve ilk 3 ay sonrasındada kullanabilirsin folbiol kilo aldırır doğana kadar ikisinide kullanabilirsin ama dikkatli ve düzenli bi şekilde beslenmenede dikkat ederek bide zaten olacağı varsa elinden bişey gelmez Allahım hayırlısını sağlıklısını versin.

folbiol kullandım ben pahalı değildi folic plus ta kullanmıştım ama doktorum değiştirmişti folbiol daha ıyımış folicplus daha pahalıydı

Arkadaşlar belki burası yeri değil ama benim için büyük bir dert başka forumlarda cevap bulamadım.ben 18 haftalıkken bebeğimi aldırmak zorunda kaldım şuanda tekrar hamilelik düşünüyorum ama etkili bir folik aist düşünüyorum fiyatı hiç önemli değil.bildiğiniz doktorunuzun tavsiye ettiği bir ilaç arıyorum.şimdilik doktorum folbiol verdi ama ben daha etkili bir folik asit içmek istiyorum.bebeğim folik asit eksikliğinden sakat doğacaktı ama ben onu aldırdım yine aynı acıları yaşamak istemıyorum lütfen yardım.farklı bir ialç kullanan var mı hamileleik öncesi veya sonrası.bi akrabamız kullanmış ama ismini hatırlamıyor onun adı da folbioldu diyor ama ben 30 tl ye almıştım diyor internette aradım bulamadım.benim bildiğim bir folbiol var o da 3 liralık olan sizin bildiğiniz var mı

Cnm seni İnan fazlasıyla anlayan biri olarak önce gecmis olsun diyorum sonrada bir eczacı olarak alacağın en etkili icinde en fazla folic asit içeren ilaç folbiol
İlaçlar fiyatına bakılarak önemli önemsiz diye ayrılmaz emin ol
İçindeki maddeler fiyatı belirler
Bende günde 1 tane folbiol iciyorum
İnsallah bir daha yasamayız bu aciyi

Neden farkli drlaragidip bu endisenden soz etmiyorsun

Bence druna danis

Bende senle ayni endisedeydim

Unlu bir profa gittim

Kesinlikle folbiol dedi

Illa pahalı mı olması lazım bu sorunun geleceğini biliyordum .ben bi akrabamın kullandığı ilacı kullanmak ıstedım çünkü iyi bi ilaç olduğunu söylemıştı.adını hatırlayamadı ben de benim kullandığım folbiol mu acaba dedim hayır o değildir çünkü ben 30 tl ye almıştım dedi.demekki benim kullandığım değilmiş benım kullandığım 3 tl lik ti.50 kuruşluk da olabilir tabıkı pahalı olması önemli değil.ben sadece o ilacla karşılaştırma yapmak ıcın fıyatını söledım

Sizi kırdımsa özür dilerim ama anladığınız şekilde sormamıştım.. yani iyi kaliteli ilacın pahalı oldugunu mu düşünüyorsunuz.. 3 lirada olsa sonucta doktor yazmış birde piyasadaki ilaçlar birbirine eşdeğer oluyor genelde hatta yazılan ilaç yoksa baska isimli eşdeğer ilaç veriyorlar..

Yaşadıklarınız zor şimdi dikkatli davranmanız çok normal.. İnşallah biran önce hamile kalırsınız ve sağlıklı bir çocuk dünyaya getirsiniz..

Birde şunu okumanız faydalı olur sanırım.. siz yine ilacınızı için ama bulgur pilavıda yiyin :)

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor'' dedi.

Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı'' kapsamında, ''Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi'' konulu sunum yaptı.

Sunumunda, son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram, bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi.

Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığını, dolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını belirten Bayram, şunları söyledi:

''Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.''

-İlaç yerine bulgur-

Birleşmiş Milletler (BM) için önemli bir gıda yardım malzemesi olan bulgurun, ABD'de savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram, ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki 'hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz'. O açıdan bulgur önemli.''

Türkiye'de de eskiden köy çocukları için ''çok zeki'' kavramının kullanıldığını anımsatan Bayram, bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde, bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.

Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.

Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse, ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor.''

Bulgur üretiminin artmasına rağmen üretici sayısının azaldığına dikkati çeken Bayram, Türkiye'de sektörün el değiştirdiğini savundu.

Bayram, Türkiye'de şu anda kişi başına yılda 7 kilo pirinç, 5 kilo makarna, 12 kilo ise bulgur tüketildiğini vurgulayarak, dünyada en büyük bulgur üreticisinin yıllık 1 milyon ton üretimle Türkiye olduğunu, ABD ve Kanada'nın ise Türkiye'yi izlediğini sözlerine ekledi.

Son düzenleme:
Back
X