benim için büyük dert! ısınma tavsiyesi!

• Konu Sahibi Konu Sahibi pea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
kızlar istanbul'da geçen yıl kışın 400 tl gibi doğalgaz parası verdik her ay ve ısınmak derseniz hak getire... bu yıl malum yüzde elli zam yapıldı ve ben şimdi alternatif arıyorum kombiye...ne yapmak lazım?hangi ısıtma türünü tavsiye edersiniz hem böyle 400 tl den aşağı yakan hem de ısınabileceğeğimiz alternatif...aylık 600 tl verip ısınmamak var bu yıl!

hadi hanımlar size güveniyorum.

ricamdır: bir derdim varda kalsın!

elektrik sobasi diyecem ama bu seferde elektrik faturasi cok gelir :1:

Eviniz metrekare olarak büyükse, dış cephe kaplama yoksa binada, pencerelerin çerçeveleri eskiyse yapacak bişey yok. Ancak bunların tam tersi söz konusuysa, kombinin bi bakımı yapılır, ayrıca kalorifer petekleri bazen ters noktada duruyor, onu dışa çıkarabilme durumu ya da arkasından ısıyı kaybetmemesi için folyo gibi bişeyle sarıp farklı bi işlem yapıyorlar o olabilir. Tüm bunlar olduktan sonra çok yüksekte yakmazsınız, belli saat aralıklarında yakarsınız. Gerçi ne kadar bunlar olsa dahi zam zam zam oldukça yapacak bişey kalmıyor pek..

ev 100 m2 2 oda bi salon mantolama yok 2. kat gibi 5 katlı binada. üç yanı açık. altta ev yok dernek var. elektrik sobası mı katalitik mi radyatör mü alsak alsak ne alsak acaba?
doğalgaza % 30 kdv miktarı da yükseltilmiş,kardeşimin yalancısıyım % 50 zam diyor.%30 u kesin biliyorum.

ay bence sicak su tulumlarindan al,suyu kaynat koy...

benim karin agrim cok olur ben yazin bile o suyu isitip ayagima koyuyom sende öyle yap

sende birkac tane al yanina yönüne koy...

tabiki bu benim dediigm cözüm degil ama en azindan yatarken yatagin icine koyarsaniz sicacik olur..

iyisiden cabuk sogumayanlardan al ,suanda hastayim onu gece koymustum simdi baktm hala sicak

Son düzenleme:
Bu gidişle ülkece kömür sobasına döneceğiz ve hava kirliliğinden öteki tarafa erkenden göçeceğiz malum nüfus hızla artıyor... allah korusun tabi de, biz klima kullanıyorduk bize de acayip elektrik parası geliyordu ve evde 2 tane var siz hesap edin... sonra bir odaya normal kömür sobası kurduk masraflar yarı yarıya indi kışın biz bizeyken o odada oturuyoruz misafir geldiğinde salonda klimayı çalıştırıyoruz evimiz büyük olduğundan bütün kapıları açıp sabah havalandırdıktan sonra soba ve klimayı aynı anda açıp ısıtıyorduk zaten evin için de sigara filan da içilmediğinden gün içerisinde cam da açmıyoruz e noluyo sıcaklığı muhafaza ediyoruz sobayı da kısıp gün içinde yavaş yavaş yanmasını sağlayınca evimiz sıcacık oluyor hem de tasarruf etmiş oluyoruz ha bir de bina yalıtımı da çok önemli... bu arada soba keyfi bir başkadır yahu kışın kestane keyfi filan bir de onun sıcaklığı hiç birine benzemiyor.

ay sobayi özledim ne güzeldir soba citir citir yanan ates,sicacik valla kücükken soba vardi ne hos bir sicakti

daha öyle isinmadim

Kömür sobasının yeri ayrı tabi çocukluğum kömür sobasıyla geçti geçen sene eve soba kurulmasını özellikle ben istedim ne klima ne kalorifer ne de elektrikli soba aynı etkiyi vermiyor soğuk kış günlerinde soba da kestane, ellerimizde mandalinalar oh mis... :))

tek kişiysen alacaksın ufonu(benzer marka) dibinden ayırmıcan. Yatmadan yarım saat önce de elektrikli battaniyeni serip yatağı ısıtır, sonra fişini çekersin. Her halükarda 400 tlden az geleceği kesin.

Doğalgaz sobası alın. Fatura az geliyor hem de bi güzel ısıtıyor :)
Ama sadece 1 odayı ısıtıyor tabi ki :)

ben yurt disinda yasiyorum

burada sobali evler var ama nasil bir sistem cözemedim,eski yapili evlerde olsun 50-60 senelik yeni müstakil tarzi evlerdede olsun,

bir soba bütün evi firin gibi yapiyor..sadece bir yere kuruyorlar bütün ev isiniyor,odun yakiyorlar

sanirim bu odalara geciste birsey var yoksa mümkün mü?

ilginc bende yurt disinda yasiyorum ama sobali eve hic denk gelmedim 50 - 60 senelik yapilar renove edilir
cam isitma kapi izolasyon vs ... normlara uygun olmasi sart

ben yurt disinda yasiyorum

burada sobali evler var ama nasil bir sistem cözemedim,eski yapili evlerde olsun 50-60 senelik yeni müstakil tarzi evlerdede olsun,

bir soba bütün evi firin gibi yapiyor..sadece bir yere kuruyorlar bütün ev isiniyor,odun yakiyorlar

sanirim bu odalara geciste birsey var yoksa mümkün mü?

galiba senin ne demek istedigini anladim o system var

poele a bois veya cheminée her odanin duvarina bi filtre takiyorsun sobada isindikca sicagi her odaya ufler

o motor takmassan sadece bir oda isinir

bende yurt disindayim ve donuyoz evde sistem otomatik belli bi dereceye gelince kapaniyor kaloferler ekstra sicak hava ufleyen seyden aldik ama yaramaz oda :31:

Doğal gaz dogru kullanıldıgında boyle rakamlarla karşılaşılmıyor. Sürekli 4 5 derecede çalışırsa bin lira yine gelir. 4 5 derecedekı gıbı cok sıcak ortama gerek yok. Dışardan evin ıcıne gırdıgınız zaman ılık olması yeterli. Kış vakti 5 derecede çalıştırıp evin içini hamam gibi yapsanızda yınede kış ustunuze bişiyler alırsınız.
Tecrübeyle sabit kullanım şeklimi önereyim. Bir kere kombiyi sürekli aç kapa yapmayacaksınız. Kombi sürekli biçimde 1 derece açık kalacak. Örneğin işe giderken kapatmayın 1 derece açık kalsın. Zaten evın ıcı sureklı olarak ılık kalıyor ve sogumuyor. Kapatıp gıdersenız duvarlar bıle soguyor yenıden ısıtmak zorunda kaldıgınız ıcın yuksek derecede tekrar calıstırmanız gerekıyor. Hem yuksek derece hem tekrar çalıştırma faturayı yukseltir.
Sureklı 1 derece çalıştırılan ılık hava sıze yetmıyorsa işten döndüğünüzde 3 e çekip kısa zamanda ısı artışı saglarsınız. Cunku duvarlar sogumamış olur. İnanın kombinin hiç kapanmadan 1 derece sureklı acık kalması, kapatıp tekrar açmanızdan cok daha tasarruflu bir yöntem. Mühendis bir arkadasımın önerisiydi herzamanda böyle kullanıyorum. bütçemi yormuyor..

canım bizim ev daha büyük sizinkinden ve aynı şehirdeyiz 200 liradan çok gelmedi hiç, peteklerinizin içindeki suyu değiştirmeniz gerektiğini biliyormusunuz? bir doğalgaz ustası yapar siz bilmiyorsanız, içinden simsiyah bir su çıkıyor o peteklerin, ısıtmıyormus o su kirlenince sene de bir muhakkak değiştirmek gerekmiş doğalgaz kullanan herkes yapsın, çok önemli bir nokta, kirli su geç ısınıyor ve iyi ısıtmıyor tabiki de, onun dışında peteklerinizin musluklarını ayarlayın max. değil daha kısık olsun böylece aniden ateş gibi olup terletmeyecek sizi de, kombinin ayarı orta derece yada düşükte kalsın en üst dereceye istanbulda pek ihtiyacınız olmaz bence, ama dediğim gibi peteklerin musluklarını (üsttekileri) mutlaka kısın kapatmayın sakın yoksa ısıtmaz peteği kapatmış olursunuz, çok odası olanlar ve kullanmayanlar o peteği kapatabilirler, peteklerin önünde eşya varsa verimli bir ısınma olmaz, üstündede birşey olmamalı perdeleri falan arkasına doğru atın peteklerin, duvarı değil evi ısıtması açısından önemli. bir de ben gece mutlaka kapatırım hem güvenlik açısından hem de üstümüze battaniye yorgan alıyoruz birde kombi açıksa terletiyor ve hasta ediyor, sonucta camlarda kapalı sabaha kadar sıcak kalıyor ev, akşama kadar ben okulda eşim işte olduğundan ben gelince açıyorum tekrar kombiyi, tatildeyken ben 200 gelmişti sabah da evde olduğumdan ama geceleri hep kapatırım, zaten ev ısınıyor sonrasında terlemeye başlarım ben. pencerelerinizin yalıtımı iyi olmalı mutlaka, yerlerin de parke olması ısınmanızı kolaylaştıracaktır.

canım bizim ev daha büyük sizinkinden ve aynı şehirdeyiz 200 liradan çok gelmedi hiç, peteklerinizin içindeki suyu değiştirmeniz gerektiğini biliyormusunuz? bir doğalgaz ustası yapar siz bilmiyorsanız, içinden simsiyah bir su çıkıyor o peteklerin, ısıtmıyormus o su kirlenince sene de bir muhakkak değiştirmek gerekmiş doğalgaz kullanan herkes yapsın, çok önemli bir nokta, kirli su geç ısınıyor ve iyi ısıtmıyor tabiki de, onun dışında peteklerinizin musluklarını ayarlayın max. değil daha kısık olsun böylece aniden ateş gibi olup terletmeyecek sizi de, kombinin ayarı orta derece yada düşükte kalsın en üst dereceye istanbulda pek ihtiyacınız olmaz bence, ama dediğim gibi peteklerin musluklarını (üsttekileri) mutlaka kısın kapatmayın sakın yoksa ısıtmaz peteği kapatmış olursunuz, çok odası olanlar ve kullanmayanlar o peteği kapatabilirler, peteklerin önünde eşya varsa verimli bir ısınma olmaz, üstündede birşey olmamalı perdeleri falan arkasına doğru atın peteklerin, duvarı değil evi ısıtması açısından önemli. bir de ben gece mutlaka kapatırım hem güvenlik açısından hem de üstümüze battaniye yorgan alıyoruz birde kombi açıksa terletiyor ve hasta ediyor, sonucta camlarda kapalı sabaha kadar sıcak kalıyor ev, akşama kadar ben okulda eşim işte olduğundan ben gelince açıyorum tekrar kombiyi, tatildeyken ben 200 gelmişti sabah da evde olduğumdan ama geceleri hep kapatırım, zaten ev ısınıyor sonrasında terlemeye başlarım ben. pencerelerinizin yalıtımı iyi olmalı mutlaka, yerlerin de parke olması ısınmanızı kolaylaştıracaktır.

aaa valla bilmiyordum şu kirli su geçişi olayını bilgilendirme için teşekkürler:16
ben eve çıkacaktım arkadaşlarımla ama şu doğalgaz faturasından çok korkuyorum en güzel yer anneyle babanın dizinin dibi dedim ve oturdum oturduğum yerde:9::9::9:

aaa valla bilmiyordum şu kirli su geçişi olayını bilgilendirme için teşekkürler:16
ben eve çıkacaktım arkadaşlarımla ama şu doğalgaz faturasından çok korkuyorum en güzel yer anneyle babanın dizinin dibi dedim ve oturdum oturduğum yerde:9::9::9:

bizde tesisat yaptırdığımız zaman usta söylemişti ben inanmamıştım ya nasıl kirlenecek su sonucta peteğin içinde duruyor demiştim, 2 sene sonra bir boşalttık leş gibi bir su kokusu falan yok ama rengi ve kıvamı görünce anladım yani ısınması çok zor bu suyun, pek bilginiz yoksa usta çağırıp yaptırmak daha iyi bence :) kombiniz bozulmasın bunu yapim derken
çok iyi yapmışsın dertsiz başına dert alma derim bende, tek doğalgaz olsa keşke :) evlenince kendi evine çıkarsın inşallah canım :)

Son düzenleme:
biz hala odun sobası kullanıyoruz odundan çok kömür sobası kömrün torbası geçen yıl 12 tl idi bu yılda 13 yada 15 tl ve çok kaliteli kömür henüz almadık bayramdan sonra alacagız komşumuz bir ton odun aldı ve 250 tl vermiş bir kışı 250 tl ile çıkaracak sobanın yerini hiç birşey vermiyor fırınında yemekler pişiriyoruz üstünde çay demleyip yemek yapıyoruz:34::34:

Back
X