benım hıkayem

carvelregret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
191
10
48
İstanbul
35. haftamı bitirdim çok şükür. inşallah sonu da güzel biter ama pek güzel ve keyifli bir hamilelik dönemi geçirdiğimi söyleyemem.

daha önce bir kimyasal gebelik bir de boş gebelik geçirdim ve genetik testler yaptırmıştım. kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendim ve aynı gün adetim gecikmişti, test yaptım ve pozitif çıktı. tabi çok korktum çünkü hemen iğneye başlamam gerektiğini biliyordum. eczane kapanmadan coraspırın aldım ve doktora gıttım. ona test sonuçlarını gosterdım, o da başladı pıhtılaşmayı anlatmaya. bu arada ben bugun test yaptım pozıtıf cıktı dedım. " heh hadı bakalım!" dedı. ultrasonla baktı ama goremedı. kan testı ve dıger testlerı ıstedı.

o gun cumaydı sonuçları pzt aldım. baktım progesteronum cok dusuk. butun sonuçlarımı ınternete gırıp kontrol ettıgımden bılıyorum tabı az mı cok mu:) düşecek dedım ıcımden ve ozel bır hastaneye gıttım. doktora progesteronum dusuk dımı dedım. guldu, ultrasonla baktı hala gorunmuyordu. rahımde kalınlaşma var dedı.

bu arada ben aynı seylerı yasamaktan o kdr korkuyordum kı, ıkı gun sonra acıle gıdıp kanamam olduğunu soyledım. halbukı yoktu kanama fln. bu sefer kese gorundu, dıs gebelik degıl dıye sevındım ama kalp atışı olmadığından doktor benı korkuttu. eve geldım esıme dedımkı bu da dıgerı gıbı olacak galıba.

6+0 da kalp atışımızı duyduk. nerdeyse haftada bır kez doktora gıttım cunku hep kalp atışının duracağı korkusu vardı ıcımde.bır devlete bır ozele gıdıyordum. onlar 1 ay sonra gorusuruz dıyordu. ben ıkı hafta sonra yıne gıdıyordum.

sonra akıntılar başladı, 20. haftadan sonra suyum mu geliyor dıye endıselenmekten dk. bası tuvalete gıdıyordum. camasırım hep ıslaktı. fıtıl kullandım, cocugun suyu hep normal çıkıyordu ama ben korkuyordum. sonra sancılar başladı. yürürken o kdr canım yanıyordu kı. 10 gun rapor aldım, yattım.

diş ağrısı, zorunlu antıbiyotikler, karında çatlaklar, sabahları el uyuşmasından ellerini açamamak ve şimdi de kollar ve bacaklarda aşırı kaşıntı. bir hamilelikte yaşanacak her şeyi yaşadım hemen hemen. az kaldı.umarım doğum oykumu de paylaşmak nasıp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…