- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.006
- 298
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
Merhaba arkadaşlar.Sitenin uzun süredir takipçisi,yeni üyesiyim. Konuya nereden başlayacağımı bilemesem de,elimde geldiğince sıkmadan anlatmak istiyorum. 5 ayını bitirmek üzere olan kız bebek sahibiyim.Kızımı sezaryenle dünyaya getirdim. İlk kucağıma aldığım zaman sol gözünün üst tarafında alın kısmındaki çöküklük ve burnunun hafif sağa kayık olması yani yüzündeki asimetrik görüntü dikkatimi çekmişti. Annem,kayınvalidem ve gören herkes doğumla alakalı olduğunu zamanla düzeleceğini söyledi. Fakat ben normal doğum yapmamıştım neden yamuk olsun ki bebeğin kafası ? desem de anlatamadım derdimi. Kaldı ki,görümcem,ablam,eniştem,yengem,abim ve daha fazlası sağlıkçıdır.Neyse doğumdan bir hafta sonra kontrole gittik,doktora sordum.Babasının yüz yapısına benziyor dedi. Ertesi hafta annesinin yüz yapısına benziyor dedi aynı doktor. Ben yine bebeği her emzirdiğimde tepeden baktığım zaman kafasının eğriliğini her gördüğümde üzüntümden kahroluyordum.Bebek 2 aylık olunca eşimin memleketine Kayseri'ye geldik. Burda bebeği çok iyi bir çocuk doktoruna göstermek istedim. Doktor gözünde olağan kayma olduğunu söyledi.Burnun da çökük olma sebebini aşırı gazlı oluşuna bağladı.Kafasının da 1 yaşına kadar düzeleceğini söyledi.Yani baş bölgesindeki bütün anormallikleri ayrı ayrı ele aldı.Ama aslında yanılıyordu.Eve geldiğim zaman eşimin ailesine doktorun yanıldığını söyledim.Bebeğin yüzündeki bütün anormallikler kafasıyla alakalı dedim.Ama maalesef aldırış eden olmadı.Diyarbakır'a döndük.Bebeğin kafasının tepeden fotoğraflarını çektim.Eğer 1 yaşına kadar düzelecekse,o halde her ay milimetrik de olsa düzelme olmalı dedim.Ve sürekli takip edeceğimi söyledim eşime.Dördüncü ayımızı doldururken bebeği evde yoğun ışık altında aynaya tuttum,ve alnının tek taraflı uzadığını fark ettim. Hemen fotoğraflara baktım ve durumun daha vahim olduğuna karar verdim. İnternetten araştırma yaptım ve Konya'da bir bebeğe kafatası şekil bozukluğu teşhisi konduğunu ve ameliyat edildiğini okudum.Eşime söyledim,üniversite hastanesine gittik.Doçent olan çocuk doktoru baktı ama teşhis koyamadı.Beyin cerrahına yönlendirdi.Tomografi çekildi ve teşhis nihayet kondu.Kraniosinostoza bağlı plagiosefali.Prof olan beyin cerrahı hemen ameliyat dedi.Yıkıldık haliyle.Nasıl bir bayram geçirdik siz düşünün artık.Bayram biter bitmez Kayseri'ye geldik. Erciyes tıp beyin cerrahı Prof.Ahmet Selçuklu tomografi sonuçlarına baktı ve o da ameliyat dedi.Kızımı tereddüt dahi etmeden 4 saat sürecek olan ameliyata soktuk.Ameliyat ve sonrası çekilen sıkıntıların tarifi imkansız( bir kulağının 2 parmak yukarısından diğer kulağının 2 parmak yukarısına kadar koca bir ameliyat izi var. Hastalık çok şükür ki herhangi bir sendroma bağlı değil,tamamen nonsendromik.Fakat kafatası büyümediği takdirde beyinde büyümeyebilir ve ileride zeka geriliğine sebep olabilirmiş. Kafasındaki şekil bozukluğu kısmen düzeltildi. Geriye kalan da zamanla düzelecek.Bahsedilen sol süturun kapalı olması,kafatasındaki bıngıldaktan biri yani.Kendi araştırmalarımın sonucunda hastalığın tam adının anterior plagiosefali olduğunu öğrendim.4 aydır sürekli bebeğimdeki sorunun ne olduğunu araştırdım toplam 5 doktora göstermeme rağmen
Şu kanaate vardım;sizin kendi çocuğunuz için bildiğiniz %50 doğru,başkalarının sizin çocuğunuz için öngördüğü %100 doğrudan evladır..Sağlıkla kalın..
rica ederim ne demek.umarım faydam olmuştur..geçmiş olsun canım Allah şifa versin burda yazarak bizi de aydınlattığın için ayrıca teşekkürler
plagiosefali iki çeşitmiş.biri pozisyonel yani kasketle düzeltilebilen.diğeri de sinostoza bağlı plagiosefali.yani koronel sütur kapanması.bizim sol taraftaki bıngıldak kapanmıştı.dolayısyla kafanın sol tarafı gelişmiyordu.kemiği diğer tarafla eşitleyip açtılar. umarım anlatabilmişimdir.bu arada yaşı çok küçükmüş, kasketlerle düzelemiyor muydu? o kadar büyük bir yamukluk değilse başka da bir hastalık yoksa ameliyata neden gerek duyuldu anlayamadım
Ilk önce Rabbim şifalar versin kızınıza. Şu anda aynı kaderi bizlerde yaşıyoruz. Mümkünse görüşebilirmiyiz.
Ilk önce Rabbim şifalar versin kızınıza. Şu anda aynı kaderi bizlerde yaşıyoruz. Mümkünse görüşebilirmiyiz.
yalnız sanırım özel mesaj gönderemiyorum.[/
Tel numara'dan görüşme yapabilir miyiz
.. arayabilir misiniz?
Merhaba arkadaşlar.Sitenin uzun süredir takipçisi,yeni üyesiyim. Konuya nereden başlayacağımı bilemesem de,elimde geldiğince sıkmadan anlatmak istiyorum. 5 ayını bitirmek üzere olan kız bebek sahibiyim.Kızımı sezaryenle dünyaya getirdim. İlk kucağıma aldığım zaman sol gözünün üst tarafında alın kısmındaki çöküklük ve burnunun hafif sağa kayık olması yani yüzündeki asimetrik görüntü dikkatimi çekmişti. Annem,kayınvalidem ve gören herkes doğumla alakalı olduğunu zamanla düzeleceğini söyledi. Fakat ben normal doğum yapmamıştım neden yamuk olsun ki bebeğin kafası ? desem de anlatamadım derdimi. Kaldı ki,görümcem,ablam,eniştem,yengem,abim ve daha fazlası sağlıkçıdır.Neyse doğumdan bir hafta sonra kontrole gittik,doktora sordum.Babasının yüz yapısına benziyor dedi. Ertesi hafta annesinin yüz yapısına benziyor dedi aynı doktor. Ben yine bebeği her emzirdiğimde tepeden baktığım zaman kafasının eğriliğini her gördüğümde üzüntümden kahroluyordum.Bebek 2 aylık olunca eşimin memleketine Kayseri'ye geldik. Burda bebeği çok iyi bir çocuk doktoruna göstermek istedim. Doktor gözünde olağan kayma olduğunu söyledi.Burnun da çökük olma sebebini aşırı gazlı oluşuna bağladı.Kafasının da 1 yaşına kadar düzeleceğini söyledi.Yani baş bölgesindeki bütün anormallikleri ayrı ayrı ele aldı.Ama aslında yanılıyordu.Eve geldiğim zaman eşimin ailesine doktorun yanıldığını söyledim.Bebeğin yüzündeki bütün anormallikler kafasıyla alakalı dedim.Ama maalesef aldırış eden olmadı.Diyarbakır'a döndük.Bebeğin kafasının tepeden fotoğraflarını çektim.Eğer 1 yaşına kadar düzelecekse,o halde her ay milimetrik de olsa düzelme olmalı dedim.Ve sürekli takip edeceğimi söyledim eşime.Dördüncü ayımızı doldururken bebeği evde yoğun ışık altında aynaya tuttum,ve alnının tek taraflı uzadığını fark ettim. Hemen fotoğraflara baktım ve durumun daha vahim olduğuna karar verdim. İnternetten araştırma yaptım ve Konya'da bir bebeğe kafatası şekil bozukluğu teşhisi konduğunu ve ameliyat edildiğini okudum.Eşime söyledim,üniversite hastanesine gittik.Doçent olan çocuk doktoru baktı ama teşhis koyamadı.Beyin cerrahına yönlendirdi.Tomografi çekildi ve teşhis nihayet kondu.Kraniosinostoza bağlı plagiosefali.Prof olan beyin cerrahı hemen ameliyat dedi.Yıkıldık haliyle.Nasıl bir bayram geçirdik siz düşünün artık.Bayram biter bitmez Kayseri'ye geldik. Erciyes tıp beyin cerrahı Prof.Ahmet Selçuklu tomografi sonuçlarına baktı ve o da ameliyat dedi.Kızımı tereddüt dahi etmeden 4 saat sürecek olan ameliyata soktuk.Ameliyat ve sonrası çekilen sıkıntıların tarifi imkansız( bir kulağının 2 parmak yukarısından diğer kulağının 2 parmak yukarısına kadar koca bir ameliyat izi var. Hastalık çok şükür ki herhangi bir sendroma bağlı değil,tamamen nonsendromik.Fakat kafatası büyümediği takdirde beyinde büyümeyebilir ve ileride zeka geriliğine sebep olabilirmiş. Kafasındaki şekil bozukluğu kısmen düzeltildi. Geriye kalan da zamanla düzelecek.Bahsedilen sol süturun kapalı olması,kafatasındaki bıngıldaktan biri yani.Kendi araştırmalarımın sonucunda hastalığın tam adının anterior plagiosefali olduğunu öğrendim.4 aydır sürekli bebeğimdeki sorunun ne olduğunu araştırdım toplam 5 doktora göstermeme rağmen
Şu kanaate vardım;sizin kendi çocuğunuz için bildiğiniz %50 doğru,başkalarının sizin çocuğunuz için öngördüğü %100 doğrudan evladır..Sağlıkla kalın..
Merhaba arkadaşlar.Sitenin uzun süredir takipçisi,yeni üyesiyim. Konuya nereden başlayacağımı bilemesem de,elimde geldiğince sıkmadan anlatmak istiyorum. 5 ayını bitirmek üzere olan kız bebek sahibiyim.Kızımı sezaryenle dünyaya getirdim.
İlk kucağıma aldığım zaman sol gözünün üst tarafında alın kısmındaki çöküklük ve burnunun hafif sağa kayık olması yani yüzündeki asimetrik görüntü dikkatimi çekmişti.
Annem,kayınvalidem ve gören herkes doğumla alakalı olduğunu zamanla düzeleceğini söyledi. Fakat ben normal doğum yapmamıştım neden yamuk olsun ki bebeğin kafası ? desem de anlatamadım derdimi. Kaldı ki,görümcem,ablam,eniştem,yengem,abim ve daha fazlası sağlıkçıdır.Neyse doğumdan bir hafta sonra kontrole gittik,doktora sordum.Babasının yüz yapısına benziyor dedi.
Ertesi hafta annesinin yüz yapısına benziyor dedi aynı doktor.
Ben yine bebeği her emzirdiğimde tepeden baktığım zaman kafasının eğriliğini her gördüğümde üzüntümden kahroluyordum.Bebek 2 aylık olunca eşimin memleketine Kayseri'ye geldik.
Burda bebeği çok iyi bir çocuk doktoruna göstermek istedim. Doktor gözünde olağan kayma olduğunu söyledi.Burnun da çökük olma sebebini aşırı gazlı oluşuna bağladı.Kafasının da 1 yaşına kadar düzeleceğini söyledi.Yani baş bölgesindeki bütün anormallikleri ayrı ayrı ele aldı.Ama aslında yanılıyordu.
Eve geldiğim zaman eşimin ailesine doktorun yanıldığını söyledim.Bebeğin yüzündeki bütün anormallikler kafasıyla alakalı dedim.Ama maalesef aldırış eden olmadı.Diyarbakır'a döndük.
Bebeğin kafasının tepeden fotoğraflarını çektim.Eğer 1 yaşına kadar düzelecekse,o halde her ay milimetrik de olsa düzelme olmalı dedim.Ve sürekli takip edeceğimi söyledim eşime.
Dördüncü ayımızı doldururken bebeği evde yoğun ışık altında aynaya tuttum,ve alnının tek taraflı uzadığını fark ettim. Hemen fotoğraflara baktım ve durumun daha vahim olduğuna karar verdim.
İnternetten araştırma yaptım ve Konya'da bir bebeğe kafatası şekil bozukluğu teşhisi konduğunu ve ameliyat edildiğini okudum.Eşime söyledim,üniversite hastanesine gittik.Doçent olan çocuk doktoru baktı ama teşhis koyamadı.Beyin cerrahına yönlendirdi.Tomografi çekildi ve teşhis nihayet kondu.Kraniosinostoza bağlı plagiosefali.
Prof olan beyin cerrahı hemen ameliyat dedi.Yıkıldık haliyle.Nasıl bir bayram geçirdik siz düşünün artık.
Bayram biter bitmez Kayseri'ye geldik. Erciyes tıp beyin cerrahı Prof.Ahmet Selçuklu tomografi sonuçlarına baktı ve o da ameliyat dedi.Kızımı tereddüt dahi etmeden 4 saat sürecek olan ameliyata soktuk.
Ameliyat ve sonrası çekilen sıkıntıların tarifi imkansız( bir kulağının 2 parmak yukarısından diğer kulağının 2 parmak yukarısına kadar koca bir ameliyat izi var. Hastalık çok şükür ki herhangi bir sendroma bağlı değil,tamamen nonsendromik.Fakat kafatası büyümediği takdirde beyinde büyümeyebilir ve ileride zeka geriliğine sebep olabilirmiş.
Kafasındaki şekil bozukluğu kısmen düzeltildi. Geriye kalan da zamanla düzelecek.Bahsedilen sol süturun kapalı olması,kafatasındaki bıngıldaktan biri yani.Kendi araştırmalarımın sonucunda hastalığın tam adının anterior plagiosefali olduğunu öğrendim.4 aydır sürekli bebeğimdeki sorunun ne olduğunu araştırdım toplam 5 doktora göstermeme rağmen
Çok geçmiş olsun öncelikle... Benim oğlum da 6 aylık birkaç aydır sağ alnının sola göre çok az da olsa çıkık olduğunu fark ediyordum. Son kontrolde çocuk doktoruna sordum o da "siz söylemeseniz ben fark bile etmezdim karşıdan bakınca bir asimetri belli olmuyor yukarıdan bakınca çok hafif var, yatış pozisyonu ile ilgili muhtemelen ama içiniz rahat etsin diye bir beyin cerrahı baksın" dedi. Biz de apar topar beyin cerrahına gittik ve 3 boyutlu tomografi çekildi. Sonuç: plagiosefali, sağ koroner sütür erken kapanmış, beyin gelişimi normal. Bir ay sonrası için ameliyat dediler, tabi bizim için büyük şok oldu, sadece içimiz rahat etsin diye gittiğimiz kontrolden ameliyat olacağını öğrenip döndük...sanırım başka tedavisi yok bu şekilde olunca...çok korkuyorum çevremizde kimsede yok, duymadık da... Ya başka sütürler de yine kapanırsa, sürekli ameliyat mı olacak bu bebekler! Erken ameliyat iyi olur dedi doktorlar beyinle hiç ilgisi yok, kafatası kemiği açılacak dediler ama anne yüreği işte çok endişeliyim. Sizden başka kimseyi bulamadım internette durumunu paylaşan isterseniz özelden isterseniz buradan daha detaylı yazarsanız çok sevinirim. Tekrar geçmiş olsun umarım kızınız şimdi çok iyidir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?