benim hikayem de tecrübe olsun diye...

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
selam herkese.bu benim buraya yazdığım ikinci hikayem şükürler olsun Rabbime.ilkini merak edenler http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/192677-kizimla-macerali-dogum-oykumuz.html buradan bakabilir.
çok şükür oğlumu kucağıma aldım ama nasıl...
29 ekim sabahı orta halli bir özel hastane istanbul.herşey ayarlandı.sabah ilk ameliyat.epiduralli sezeryan.ameliyat kolay sayılırdı.sadece sonlara doğru biraz göğüs ağrısı sıkışma vs yaşadım.oğlum çıktı yanıma getirdiler.tosbağam çok tatlıydı.neyse odama geldim tabi epidural ağrı pompası takılı oohhh mis gibiyim.şen şakrağım.ama şimdilik.
bebişim emmeyi beceremedi.uykusu açılmadı.benden de zaten süt gelmiyordu adam gibi.akşama doğru acıktı süt yok.ebeler hemşireler ablam herkes uğraşıyor yok olmuyor.hem ememiyor sıpa hemde açlıktan ağlıyor.ben artık doğrulmaya başladım yavaş yavaş.her ağladığında alıp emzirmeye çalışıyorum.gücüm yok ama kendimi zorluyorum.strese girmeye başladım.tüm vücüdüm terliyor ama ne ter.zırıl zırılım.kaç kez üstümü değiştirdim.gece acayip ağrım olmaya başaldı.pompadan morfin yolluyorum ama nafile.ayaklarımdaki uyuşukluk aynen duruyor.sağ bacağım iyi ama sol tamamen yok.epiduralden diyorum.hemşireler akşam kaldırmışlardı bir kez zor durmuştum.eşim tuvalete zor götürdü.sabaha karşı ağrılarım bir yandan oğlumu ağmalaları bir yandan deliricem artık.hemşireler geliyor kimse ben de dahil neden bu kadar ağrı çektiğime bir anlam veremiyoruz.çünkü epiduralde verilen ilaçtan ötesi yok.en kuvvetlisi.daha ne yapılabilir ki.sabah oldu tuvalete gitmem lazım.eşim zorla götürdü.artık ağlıyorum yürüyemiyorum.bu işte bir terslik var diyorum.tuvaletten kalkarken iki ayağımda bir anda yok oldu ve yere yığıldım.ayyyy Allahım o nasıl bir acııı size anlatamam.eşim son anda kendini frenledi az kalsın dizleri dikişlerime geçiyordu.off nasıl bir feryatsa bendeki bebişim kordudan ağlar,bütün personel odaya doluşu yatağa aldılar güç bela.kiloluyum da bi de.bebek hemşiresi hemen oğlumu aldı götürdü.
ben artık ya beni uyutun ya da öldürün diye ağlıyorum.ebeler de ağlıyor nerdeyse benle.bu işte bir terslik var acaba epidural sol ayağımın sinirlerine ters etki mi yaptı diyorum olamaz öyle birşey diyorlar.anestezi dr u arandı o da epidurali çıkarın iğne yapın demiş.hemşireler çıkarmak için arkamı açınca tüm gerçek açığa çıktı.
ben okadar terlemişim ki sırtımdaki epidulain hortumunu sabitleyen bantlar hepsi yerinden çıkmış hortumda gele gele içerde bir iki santim kalmış.ben pompadan bastıkça ilaç benim sol ayağı iptal etmiş.herkes şaşırdı ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorlar tabi ama ben anlamıştım bunu.haklıymışsın dediler.
üstüm başım değiştirildi iğnem yapıldı.bebişimi de mamayla doyurmuşlar garibim silip süpürmüş bütün mamayı.dr um geldi dedim ki ben açlıktan ölüyorum artık normal beslen dedi.aslında açlıktan da sütüm gelmedi.eşim gitti dışardan murat muhallebicisinden tavuklu pilav aldı ama ben nasıl yiyorum.herkes beni seyrediyor.üstüne de tavükgöğsü ohh.karnım doyunca yavaş yavaş süt gelmeye başladı.
iki gün sonra evimize geldik.banyomu yapınca sütüm bol bol gelmeye başaladı Allahıma şükür.tosun paşam EMREm 4.180 gr 53 cm doğdu.hastaneden çıktıktan sonra birinci haftadaki kontrolumüzde sadece 100 gr verğini görünce çok mutlu olduk.demekki damla da olsa sütüm yaramış.
bu benim hikayem hepinize küpe olsun.şimdi bebişimle ilgilenmeliyim

çok geçmiş olsun bebeğinde hayırlı uğurlu olsun.Ben de epidüral sezaryan oldum ama sırtımda dediğin şeyden yoktu ameliyat öncesi belime iğne vurdular ama birşey takmadılar

seninki nasıldı anlamadım netten baklamk lazım ama epiduralde aynı elimizden damar yolu açar gibi iğneyi takar çeker ve içinde incecik bir hortum kalır.oradan ilaç verilir.

evet öyle ilaç verildi ama sonradan sırtımda birşey yoktu belkimde ilacı verdikten sonra hemen çıkardılar

Epidural değil de spinal olabilir dediğin...
Spinal anesteziyle doğumda yırttığım totomun ameliyatını oldum çünkü :)))

Rabbim sağlıkla büyümeyi nasip eder inşallah yavrularınızı :16:

çok çok çok geçmişler olsun bebeğiniz ve siz sağlıklısınız ya önemlisi o...

sağolun..çok şükür bebişim de ben de iyiyiz.normal hayatıma çoktan başladım dikiş yerim gayet iyi iyileşti.yaşanması gereken acılar varmış yazıda.yaşadık bitti gitti..

öncelikle hayırlı olsun ve kocaman geçmiş olsun...bu arada bi kız bir oğlan süper..alllah herkese versin...allah bebişlerine uzun ömürler versin..

bende epidurel anztesi ile doğum yaptım (sezeryan oldu malesef) neyse o günün akşamına doğru yatakta yemek yemek için doğrulmak istedim eşim yardım etti,o esnada bendeki bantta çıkmış..ilaç bana ulaşmıyordu..sürekli ağrı çekiyorum düğmeye basıyorum yok ağrım kesilmiyor..hemşirelere sürekli söylüyorum lacımın bitmediğini söylüyor..tesadüfen annem üstümü çıkarmak isterken ortaya çıktı malum çok terliyorduk..ve çok terlediğim için o ıslaklığı hissetmedim..annemin eline ıslaklık geldi omzum tarafından o zaman ortaya çıktı..hemşireler dedi haklıymışsın..

herkes o konuda dikkatli olsun kontrol etsinler vallahi boşu boşuna ben ağrı çektim kaç saat ama yine buna şükür..gerçi senin ki daha riskli bir durummuş ama yine ona şükür sağ sağlim kucağına aldın bebişini hayırlı olsun tekrar

öncelikle hayırlı olsun ve kocaman geçmiş olsun...bu arada bi kız bir oğlan süper..alllah herkese versin...allah bebişlerine uzun ömürler versin..

bende epidurel anztesi ile doğum yaptım (sezeryan oldu malesef) neyse o günün akşamına doğru yatakta yemek yemek için doğrulmak istedim eşim yardım etti,o esnada bendeki bantta çıkmış..ilaç bana ulaşmıyordu..sürekli ağrı çekiyorum düğmeye basıyorum yok ağrım kesilmiyor..hemşirelere sürekli söylüyorum lacımın bitmediğini söylüyor..tesadüfen annem üstümü çıkarmak isterken ortaya çıktı malum çok terliyorduk..ve çok terlediğim için o ıslaklığı hissetmedim..annemin eline ıslaklık geldi omzum tarafından o zaman ortaya çıktı..hemşireler dedi haklıymışsın..

herkes o konuda dikkatli olsun kontrol etsinler vallahi boşu boşuna ben ağrı çektim kaç saat ama yine buna şükür..gerçi senin ki daha riskli bir durummuş ama yine ona şükür sağ sağlim kucağına aldın bebişini hayırlı olsun tekrar

hay Allah yaa.demek sadece bana olmuyormuş.yine de ucuz atlatmışsın.ben sabaha kadar canlı canlı direk en kötü ağrıyı çektim.bacağımın uyuşukluğu da cabası.Allah bebişlere sağlık sıhhat versin ne diyeyim:34:

çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun bebişin :) yaşar gibi oldum, allah sana sağlıklı ömür versin çocukların ve eşinle birlikte **

Back