Benim güzel kedim

Humpty dumpty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
155
179
Merhaba arkadaşlar.
16 aylık dünya tatlısı bi kedi kızımız var. 6 haftalikken evlat edindik. Ama malesef kedicik eve geldiği günden beri hasta. Kronik solunum yolu rahatsızlığı var. Sürekli veterinerdeyiz. Kutu kutu antibiyotikler probiyotikler vitaminler bitirdi ama kuzum derdine derman bulamadı. Surekli öksürüyor, hapşırıyor, gezdiği yerler hep sümük oluyor. Koltuklar, yerler, yataklar.. farketmeden üstüne basıyoruz sumuklerin. Bu kısım benim için dert değil kedimi o kadar çok seviyorum ki onlari temizlemek gözüme igrenc gözükmüyor.

Size danışmak istediğim konu şu. Amerikada yaşıyoruz ve artik veteriner ve ilac masraflarının altindan kalkamiyoruz. Bugüne kadar ilaclari muayeneleri 1000 dolarin üzerinde harcadik. Ve bunun bi sonu yok yaşadığı surece o ilaclara bağlı kalmak zorunda. Kediyi hic istemesem bile aldığımız barınağa geri vermek fikri zaman zaman aklimi karıştırıyor. Burdaki barinaklar turkiyedeki gibi değil. Surekli veteriner kontrolundeler. Calisanlar gönüllü ve iyi bakiyorlar. Gercekten hayvanları seven merhametli insanlar. Ve ordan sürekli hayvan sahipleniliyor. Yani barınakta en fazla 1 2 ay kalır sonra muhakkak biri sahiplenir. Kedi psikolojisinden anlayan arkadaslar sizce kedimi geri versem onun için daha mi iyi olur. Çok üzülür mü yoksa yeni ortamına adapte olur mu. Onu çok seviyorum ayrılmak asla istemiyorum ama artik evde bakımı çok zorluyor bizi maddi olarak

Ben hayvanları severim ama hayatta sahiplenemem maalesef keşke böyle olmasaydı onlara dokunabilmeyi isterdim
Ben çok baglarim benim için evlattan farksız olurdu bu durumda dogurdugumu veremiyecegime göre onu da veremezdim sanırım
Tabi hayatı ben yaşamadığım için böyle yazmak kolay gelebilir maddi acıdan sizi kisitlamaktan ziyade çok fazla zorluyorsa yapacak bise yok gibi gorunuyor

Ben hayvanları severim ama hayatta sahiplenemem maalesef keşke böyle olmasaydı onlara dokunabilmeyi isterdim
Ben çok baglarim benim için evlattan farksız olurdu bu durumda dogurdugumu veremiyecegime göre onu da veremezdim sanırım
Tabi hayatı ben yaşamadığım için böyle yazmak kolay gelebilir maddi acıdan sizi kisitlamaktan ziyade çok fazla zorluyorsa yapacak bise yok gibi gorunuyor
Bende verirsem arkasindan cok üzüleceğim. Bebeğimi kaybettikten sonra aldim onu benim icin evlat gibi. Ama o halini görmek de çok üzücü. Elimizden geleni yapıyoruz ama fayda etmiyor iyilesmiyor hayvancik. Belki orda doktor kontrolunde olacak surekli daha bilincli bi tedavi uygulanır.

İnternette kedi sağlığı için doğal yollardan yapılan bazı formüller var, tesadüfen görmüştüm, hatırlasam buraya da yazardım. Tamamen doğal ama ilaçlardan daha etkili takviyeler vardı. Biraz araştırın, belki devası onlardadır. Türkiyede olsa asla bırakmayın derdim ama ordaki şartları en iyi siz biliyorsunuz.

Sizin sağlığınız içinde zararlı olabilir bu durum heleki evde çocuk varsa ...belki barınakta doğasında daha iyi hisseder kedi arkadaşları edinir mutlu olur ..bence verin ziyaret de etme şansınız varsa gider seversiniz ..orada bakımı daha iyi yapılır

Ben de kopeklere dokunaniliyorum ama kedilere dokunamiyorum ya :KK43: kediler ani hareket ediyor ya ondan korkuyorum galiba uzaktan seviyorum zeysmother zeysmother

Veterinerlerin kedinize bir teşhis koyamamış olması tuhafmış. Benim kedim de ilk geldiğinde hastaydı ama antibiyotik tedavisi ile canavar gibi oldu. Tabii o arada bağışıklık sistemini destekleyecek takviyeler de kullandık. Acaba veteriner mi iyi değil? Bir de kedinizin durumu bulaşıcıysa barınak kabul edecek mi? Amerika’da bildiğim kadarıyla bazı barınaklar uyutma falan yapıyor. Umarım kediniz için en iyi kararı verirsiniz.

Veterinerlerin kedinize bir teşhis koyamamış olması tuhafmış. Benim kedim de ilk geldiğinde hastaydı ama antibiyotik tedavisi ile canavar gibi oldu. Tabii o arada bağışıklık sistemini destekleyecek takviyeler de kullandık. Acaba veteriner mi iyi değil? Bir de kedinizin durumu bulaşıcıysa barınak kabul edecek mi? Amerika’da bildiğim kadarıyla bazı barınaklar uyutma falan yapıyor. Umarım kediniz için en iyi kararı verirsiniz.
Teşhisi kronik solunum yolu enfeksiyonu. Surekli tekrarlıyor tam anlamiyla iyilesemiyor. Her gun probiyotik ve vitamin kullaniyor. Antibiyotik ve tedaviyi destekleyici ilaçları var. Aylik ignesi var.

Veteriner bu rahatsızlık icin uyutulmaz dedi. Yasli ve bulasici hastaliklarda uyutuyorlarmis. Bizimki insanlardaki astım gibi anladigim kadarıyla. Kendi bunyesiyle alakali

Bu kadar desteğe rağmen iyileşemiyorsa durumu ciddi demek kuzunun. Tabii kedi nüfusunun kalabalık olduğu yerlerde bu kronik rahatsızlıklar görülüyor. İnş kediniz için en iyi kararı verirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.
16 aylık dünya tatlısı bi kedi kızımız var. 6 haftalikken evlat edindik. Ama malesef kedicik eve geldiği günden beri hasta. Kronik solunum yolu rahatsızlığı var. Sürekli veterinerdeyiz. Kutu kutu antibiyotikler probiyotikler vitaminler bitirdi ama kuzum derdine derman bulamadı. Surekli öksürüyor, hapşırıyor, gezdiği yerler hep sümük oluyor. Koltuklar, yerler, yataklar.. farketmeden üstüne basıyoruz sumuklerin. Bu kısım benim için dert değil kedimi o kadar çok seviyorum ki onlari temizlemek gözüme igrenc gözükmüyor.

Size danışmak istediğim konu şu. Amerikada yaşıyoruz ve artik veteriner ve ilac masraflarının altindan kalkamiyoruz. Bugüne kadar ilaclari muayeneleri 1000 dolarin üzerinde harcadik. Ve bunun bi sonu yok yaşadığı surece o ilaclara bağlı kalmak zorunda. Kediyi hic istemesem bile aldığımız barınağa geri vermek fikri zaman zaman aklimi karıştırıyor. Burdaki barinaklar turkiyedeki gibi değil. Surekli veteriner kontrolundeler. Calisanlar gönüllü ve iyi bakiyorlar. Gercekten hayvanları seven merhametli insanlar. Ve ordan sürekli hayvan sahipleniliyor. Yani barınakta en fazla 1 2 ay kalır sonra muhakkak biri sahiplenir. Kedi psikolojisinden anlayan arkadaslar sizce kedimi geri versem onun için daha mi iyi olur. Çok üzülür mü yoksa yeni ortamına adapte olur mu. Onu çok seviyorum ayrılmak asla istemiyorum ama artik evde bakımı çok zorluyor bizi maddi olarak
Benzer bir durum yaşıyorum ınanın çok zor bir karar. Neye karar verinseniz verin içiniz rahat etmeyecek. Orası nasıl bilmiyorum ama başka bir yere götürüp bbaktırdınız mı, belki farklı bir tedavisi vs vardır

Evimiz halifleks kapli onu da goz onunde bulundurup alerji tedavisi de uygulandı
Alerji tedavisi derken antihistaminik mi verildi yoksa alerji icin aşı mi yapildi? Gecmis olsun kiziniza.
Verip vermeme konusunda birsey diyemeyecegim. Benim de kopegim vardi. 6 yasindaydi. Trafik kazasi gecirmisti. Kazadan sonra huysuzlasmisti. Bizim dışımızda kimseyi yanina yaklastirmiyordu. Annem de bir gun birini isiracak, insanlar sikayetci olacak diye verdi. Bilmiyorum ya hala ozluyorum hala icim sizliyor. Coktan ölmüstür, uzun yillar oldu ama hala neden anneme engel olmadim diye kendimi suclarim.

Az değil 10 ay olmuş, ayrılırsanız çok üzülürsünüz, bu kadar seviyorsunuz bence kimse sizden daha iyi bakamaz. Tek sorun maddiyatsa hayvan derneklerine danissaniz belki ilaçlar için size destek olacak bir hayirsever çıkar. Bazı insanlar hayvanları çok seviyor ama alerji gibi nedenlerle besleyemiyorlar, bu dernekler belki böyle bir hayra aracı olabilirler.

Benzer bir durum yaşıyorum ınanın çok zor bir karar. Neye karar verinseniz verin içiniz rahat etmeyecek. Orası nasıl bilmiyorum ama başka bir yere götürüp bbaktırdınız mı, belki farklı bir tedavisi vs vardır
3 farkli doktor gördü. Evet vermek asla istemiyorum. ama belki orda her gün doktor kontrolunde daha iyi olur. Belki bizden daha iyi şartları sağlayacak birisi sahiplenir. Bilemiyorum ki cok zor bir karar.

X