kayaninannesi,merhaba evet maalesef cogumuzun sorunlari bunlar.dil bilmemek ozellikle cok zor bir durum.allaha cok sukur benim esim tarafindan hic zorlugum olmadi.dil kurslarina gittim,cogu seyi bana gosterdi,4 senedir burdayim hic sorunsuz yasadigim sehri dolasabilirim.heryeri ogrendim artik.cogu islerimi tak basima sorunsuz halladebiliyorum.tabi yaklasik uc sendir calistigim icin almancami gelistirdim biraz.benim de tak sorunum arkadasimin olmamamasi.allahtan isim gucum varda oyalaniyorum.yoksa nasil zaman gecer dusunmek bile istemiyorum.aile desen kimseden hayir yok zaten.dedigim gibi esim ne kadar ogretiyse onlar o kadar,beni engellemeye ,kisitlamaya calistiar...simdi pek kontagim yok,kimssesizlik zoruma gitsede kimse bana karisma hakkina ,beni yonetme haakkina sahip degil.kaldi ki esimin de sakayla karisk baskisi tavirlarinda hemen karsi direnise geciyorum.ben bu ulkeye geldiysem sevdim de gledim.ailemi ulkemi birakipta geldim..ne buyuk fedakarliktir bu aslinda...o yuzden de hep derim beni ezemezssin diye...zaten cogu seyi ondan daha iyi bildigimi de iddia edebilirim....
demem o ki....kenidni eve kapatip,kisitlama..biseyler ogrenmeye calis.kurslara katil,kucukte olsa bir is bul...ne kadar iyi geldigini goreceksin....ayrica bu ulkede kanun var,hic kimse sana dokumamaz..hic yabanciyim diye de cekinme...haklarini iyi ogren lutfen....o zaman goreceksin ki...hersey daha baska olacak....