benim gibimi düsünüyosunuz ?

kayaninannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
75
-2
Kizlar selamm.. yeni kesfettim bu yurtdisi paylasim alanini..2.5 yildir burdayim.7 aylik birde bebegim var.ama cok yanlizim.hic bir arkadasim yada bir akrabam yok.esslingende oturuyorum.biraz göz gezdirdimde yazilanlara kimsenin durumu ötekinden farkli degil..meger gelmeden evvel ne kadar mutluymusuz bir cogumuz.evliliklerde ic acici degil.beyler biz kadinlar buraya geldikten sonra 180 derece birden degisiyolar.malum dil bilmiyoruz bilsekte yeterli deil.yol bilmiyoruz gidecek bir yerimiz yok kadina eziyet edebildiklari kadar ediyorlar.Heleki ben üniversite bitirmis türkiyede cok yerlerde calismis genc bir bayan olarak evliligim boyunca yasadiklarimi nasil hazmettim sasiriyorum.simdi minicik birde oglum war.bütün dünyam o benim.benimle ayni hayat cizgisinde ilerleyen arkadaslar bir hayli fasla diye düsünüyorum.eger beni anliyorsaniz bana yazin.arkadaslara ihtiyacim war.konusmaya dertlesmeye vakit gecirmeye ihtiyacim war..

kayaninannesi söylediklerinin hepsine aynen katiliyorum ki ben almanya ya geleli henüz 10 ay oldu.. seninde söyledigin gibi dil bilmiyorum yol bilmiyorum ve esim bunlari bana sonuna kadar kullaniyor maalesef en kücük bir tartismamizda tlfonlari alip evdeki bütün pclerin sifrelerini degistiriyor kimseye ulasamayayim diye kimse ile görüsüp arkadaslik etmemi istemiyor..maalesef almaya ya gelin gelenlerin cogu ayni sorunlari yasiyor bende buraya geldikten sonra anladim bunlari insallah en kisa zamanda degisir diye dua ediyorum her zaman..benim henüz cocugum yok ve bu sorunlari asmadan cocuk yapmayi düsünmüyorum kücük bir köpek aldim en azindan onunla oyalaniyorum simdilik..

kayaninannesi,merhaba evet maalesef cogumuzun sorunlari bunlar.dil bilmemek ozellikle cok zor bir durum.allaha cok sukur benim esim tarafindan hic zorlugum olmadi.dil kurslarina gittim,cogu seyi bana gosterdi,4 senedir burdayim hic sorunsuz yasadigim sehri dolasabilirim.heryeri ogrendim artik.cogu islerimi tak basima sorunsuz halladebiliyorum.tabi yaklasik uc sendir calistigim icin almancami gelistirdim biraz.benim de tak sorunum arkadasimin olmamamasi.allahtan isim gucum varda oyalaniyorum.yoksa nasil zaman gecer dusunmek bile istemiyorum.aile desen kimseden hayir yok zaten.dedigim gibi esim ne kadar ogretiyse onlar o kadar,beni engellemeye ,kisitlamaya calistiar...simdi pek kontagim yok,kimssesizlik zoruma gitsede kimse bana karisma hakkina ,beni yonetme haakkina sahip degil.kaldi ki esimin de sakayla karisk baskisi tavirlarinda hemen karsi direnise geciyorum.ben bu ulkeye geldiysem sevdim de gledim.ailemi ulkemi birakipta geldim..ne buyuk fedakarliktir bu aslinda...o yuzden de hep derim beni ezemezssin diye...zaten cogu seyi ondan daha iyi bildigimi de iddia edebilirim....
demem o ki....kenidni eve kapatip,kisitlama..biseyler ogrenmeye calis.kurslara katil,kucukte olsa bir is bul...ne kadar iyi geldigini goreceksin....ayrica bu ulkede kanun var,hic kimse sana dokumamaz..hic yabanciyim diye de cekinme...haklarini iyi ogren lutfen....o zaman goreceksin ki...hersey daha baska olacak....

sevgili isilay ve royem..sakin cocuk yapmayin karsinizdakinden emin olana kadar..cocugum olmasa bir dakika durmaz ülkeme geri dönerdim.ama simdi bebegim war.hos artik oda kurtarmiyo bazi seyleri.hergün evden kovulup duruyorum.haklarimin farkindayim ama yabanci bir ülkede dil bilmeden hayata tutunmaya calismak cok zor geliyo bana.ama ayrilmazsam artik akil ve ruh sagligimi tamamen yitiricem.Allah yardimcim olsun.. benim gibi olanlarin hepsine

amin kardesim amin.bide isin su yönünden baksana.severek ve iseyerek evlendinallah bilmiyormuydu basina geleceklerini bilyiordu elbet.ve bu yüzden o evde kalabilmen icin sabr edebilmen icin sana bi cocuk nasip etdi.ve o eve tek seni baglayan cocuk.bi düsünsene demekki rabbim sana iyi günleride verecekki senin o evde kalmana bi vesile verdi.hersey sinavdir.bu sinavini sabir li,sakingüclü bi anne sekliyle bitireceginden eminim.kimler ne yasamiyorlarki ha cocugunu birakip gidenlerde var ha cocgunu yanina alip gidende.7 aylik bir yavruyu babasiz birakma.yazik o yavruya.allah bi yolunu verir sana bacim bunu hic unutma.her serrin arkasinda bile hayir vardir demis rabbim.ben 4 yillik evlyiim nelere katlandim kafayi yiycektim.en sonunda bu sekil bi düsünce belirdi beynimde.allahim benim üzülmemi istermi hic,istemez elbet demekki ona sükür etmemi onun yolundan ayrilmamami istiyor bu sekilde esimi aradagim huzurumuda ancak rabbim verir bana.ne olur az sabret ha bacim.ayrilik kolay degil.allahim hakkimizda neyse hayirli onu versin rabbim.

Kayanınannesı sen guclu ol kım ne derse desın sana nasıl davranılırsa davranılsın bakın ne kadar dayanıklıyım sız olsaydınız dayanamazdım ama ben gucluyum ve dayanıyorum dıyerek adeta karsındakılerle dalga gecıyorcasına ınatla guclu ol yılma unutma ıyıler herzaman kazanandır bunu suan anlayamayabılırsın ama zaman bunu gosterecektır.Ben de bır aydır Almanya`dayım Maınz`da yasıyorum ben de cok sıkılıyorum ama bılıyorumkı hepsı gececek bıraz zaman tek ıhtıyacım olan kendıne ıyı bak...

Ben Esslingene yakin oturuyorum... Bence almanca ögrenmeye bak sen, yoksa isin cok zor burda. Almanyada dogmus büyümüs olan biri olarak, burda sartlarin almancasiz zor oldugunu biliyorum. Zaten biraz almanca bildikten sonra, kendine güvencinde gelir, esinde baska davranir... Istersen yardimcida olurum

hay Allah ,yazilariniza cok üzüldüm
Allah yar ve yardimciniz olsun insallah
her zorlugun ardindan bir ferahlik vardir arkadaslar
sabir insallah...
suan biraz zor günler geciriyor olabilirsiniz zamanla insallah hersey degisir
yeterki pes etmeyin yuvaniza dört elle sarilin...
Allah yardimciniz olsun insallah
selam ve dua ile

bende cok üzüldüm yasadiginiz olumsuz tecrubelere.Bende 15 senedir almanyadayim ama esim tarafindan hic bir sey görmedim Allha sükür.Ama kayinvalidemlerle ayri dünyalarin insanlariyiz.Söyledikleri her seye kulak asmiyorum artik.Ama almanya yalinizlik ülkesi arkadaslar Türkiye gibi degil.Iyi bir arkadas iyi bir dost bulmak mümkün degil.Sabredin Allah yardimciniz olur insallah.Bende kendimicogu zaman yalniz hissediyorum.Canim bir seye sikkin oldugu zaman derdimi anlatacak bir dost halen daha ariyorum.Ama kader kismet diyelim bunada .Allah her kuluna ayri ayri dert vermis.Sabretmekten baska care yok.Bosananlar cok mu mutlu sanki? Mümkün oldugu kadar sabretmeye calisinbence.Almancada cok önemli.Mutlaka almanca ögrenmeye bakin.Simdi imkanlar daha farkli ben geldigim seneler ne dogru dürüst bir kurs vardi nede o kurslara gelin yollanirdi.Simdi devlet bile mecbur tutuyor.Bos durmayin kendinizi gelistirin.

Merhaba bayanlar ben türkiyede bilgisayar programcılığı okuyorum.Almanyada bilg.müh.okuma hakkım war.üni bitince almanyaya üni okumaya gelmeyi düşünüorum.üstelik belcikada nisanlım war tam 7yıldır birlikteyiz uzakta olsak birbirimizden asla vazgecmedik ve soğumadık.Nisanlım okumam konusunda bana destekci dil ogrenmem icinde cok destek oluor yazın dil okuluna gelmemi bile istior almanyaya daha sonra üni okumam icin destek olucak.Kendisi belcikada yasıor oda sevmıor yurtdısını ama ekmek parası işte...Ama yazılarınızı okuyunca cok üzüldüm inannın gurbet cok zordur sizi aanlıorum henüz gurbete cıkmadım ama anlayabiliorum sizi.Herşeyin başı eğitim dıorum bn bayanlar,keske okuyup bilincli sekilde gitseydiniz oralara en azından dil bilirdiniz mesleginiz olurdu ve basınıza her hangi birşey geldimi ayaklarınız üzerinde durabilecek duruma gelirdiniz.tek sorunuunuz gurbette yalnız kalmaak olurduu en azından yanılıyormuyum?Ama inanın cok üzüldüm yazılarınızı okuyunca ister istemez korkuyorum simdilik cok iyi nisanlım cok efendi insallah değişmezzzz ...

her seyi de allah a birakmamak lazim

sakin gelme cok pisman olursun

2003 ten beri burdayim vallahi artik dayanaack gücüm kALmadi allah rizasi icin bi arkadas bile yok

2003 ten beri burdayim vallahi artik dayanaack gücüm kALmadi allah rizasi icin bi arkadas bile yok

hosgeldin aramizaaaaaa dicem ama sen benden de eskiymissin. ben de 2006 dan beri almanyadayim aynen dedigin gibi hic arkadas yokyanlis yerlerde mi ariyorum anlamadim ki. yil olarak bakarsak benden daha tecrübelisin . demekki bosuna ümit ediyorum bi arkadasim olur diye

wakit ayirip dertlerimi dinleyip cevap yazan herkese sonsuz tesekkürler..Iyi dileklerim hep sizlerle.Almanca bilenler daha sansli olanlar.Ben dahil dili olmayanlar hep tedirginlik endise icinde baskalarina gebe olmaya mahkumlar..Yarinlardan fasla umutlu degilim kendi adima ama belki oglum icin hersey güzel olur kimbilir..Kizlar mutlaka almanca ögrenmeye bakin.Hemen bebek sahibi olmayin.Cocuklarimizida yazik.Benim oglumun hep bir yani eksik kalacak biliyorum.Kendinize iyi davranin

canim sende gec kalmis degilsin,hersey sende baslayip bitiyo.gercekten istersen yaparsin.ne güzel bak oglun en büyük motivasyonun olsun.onun icin yap.her ortamda annesini yaninda hissetsin.annesinin baskalarina bagimli oldugunu düsünmesin.

merhaba arkadaslar ... burayi yeni gördüm ve suan soktayim demekki bende bi problem yok almanyaya gelen herkes pisman .... allaha sükür esim beni kisitlamiyor hatta dil ögrenmemde destek oluyor ... ama yanlizlik canima tak etti artik bir arkadasa ihtiyacim var ... buraya 2007de geldim suan 7 aylik bi kizim var ... hamileyken cok problemler yasadim psikolojim bozuldu ve kizim 6 aylik dünyaya geldi .. esimin sucu cok büyüktü ama allaha sükür kizim hayatta ve sagligi iyi oldugu icin affetmeye calisiyorum onu ,, hala icimde cok kirgin ve kizgin olsamda yansitmamaya calisiyorum ..cok yoruldum cooooooooookkkkkkk....ruhum yorgun .... okadar doluyumki nerden baslasam nerden anlatsam bilemedim .. uzun lafin kisasi bende o kadersizlerdenim ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…