bilemiyorum cnm.. belkide haklısın sosyel faliyetlerde bulunmam bu sorunumu aşmama sebep olur ama ben hep beyle içime kapanık insanım ..insan 7 sinde neyse 70 de oyle olur derlerya ben buna uyanlardan sanırım :skatıldıgım ortamlarda hep dinleyici tarafım ..çekingenim ...dışa donuk değilim :S onun haricinde fiziksel olarak yada davranış bakımından beyenmedigim bir yonum yok ..sadece bu huyumu beyenmiyorum:Sbecerikliyim temizim güler yüzlüyüm..iyi bir anne eş olduguma inanıyorum ama bunun yanı sıra bu aşamadım güvensizlik sessiz olusum konusamamam kendimi sözlü olarak ifade edememem çok üzüyor beni:S keske bıraz aktif birisi olsam diyorum..bunun için dediginn gibi hobi alanları yaratmak iistedim kendime ..ahsap kursuna gittim ehliyet kursu vs...sadece ortamam girmek için ..yok cnm benim konuşamıyorumm ben hep birisi bir şey anlatırken hep kafa sallaya tarafımm :Sbelki yalnızca özgüven sorunudur.kendini sosyal ortamlarda eksik hissettiğin konulara yoğunlaşabilirsin belki,mesela bir hobi edinmek..senin gibi o hobiyle uğraşan bir insanla konuşacak çok şeyin olabilir bence:) hem özgüvenine de katkı sağlar.ama eğer ki kendini gerçekten rahatsız hissediyorsan ve bu hayatını aksatacak derecede bir rahatsızlıksa mutlaka bir psikoloğa görün derim..
canım bunda psikoloğun yapacağı birşey yok psikoloğa gitsen bile sana ortamlara gir söz sahibi olmaya çalış seni değerli hissettirecek insanlarla iletişim kur falan diyecek herşey sende bitiyor tatlım bende böyleydim bu aileden kaynaklanan birşey bence ben aileyi suçluyorum bir çocuğun kendini özel değerli hissetmesi aileye bağlıdır ailede herkes kendi derdine düşmüş kimse kimseyi içten umursamıyorsa çocuklarda sorun çıkar senin tek yapman gereken şey bir sürü arkadaş edin iyi arkadaşlar ama böyle herkese arkadaşım deme zamanla onlar seni yavaş yavaş açar onların arasına girince kendini onlar gibi hissedersin onlar gibi konuşmaya başlarsın falan benim fikrim bu[/QUOTçok haklısın seliss bendeki durum aylemden kaaynaklanıyor ..çoçuklıgumdan kaynaklanan .annenın babanın çoçukları uzerinde yetiştirme tarzından..bizimkiler beni çok sıktılar ..arkadaslarım hep onların seçimiydi.kuralcılardı..izinsiz hiç bir sey yapmadıgımdan simdi 29 yaşıma gelince o biliç altıyle her seyden çekiniyorum ..konuşmak istesem yanlış bir seymı derim die dusumcelerimi sırekli suzuyorum :s umarım aşarım bu sorunumu ..saol tafsiyen için ..
çok haklısın seliss bendeki durum aylemden kaaynaklanıyor ..çoçuklıgumdan kaynaklanan .annenın babanın çoçukları uzerinde yetiştirme tarzından..bizimkiler beni çok sıktılar ..arkadaslarım hep onların seçimiydi.kuralcılardı..izinsiz hiç bir sey yapmadıgımdan simdi 29 yaşıma gelince o biliç altıyle her seyden çekiniyorum ..konuşmak istesem yanlış bir seymı derim die dusumcelerimi sırekli suzuyorum :s umarım aşarım bu sorunumu ..saol tafsiyen için ..canım bunda psikoloğun yapacağı birşey yok psikoloğa gitsen bile sana ortamlara gir söz sahibi olmaya çalış seni değerli hissettirecek insanlarla iletişim kur falan diyecek herşey sende bitiyor tatlım bende böyleydim bu aileden kaynaklanan birşey bence ben aileyi suçluyorum bir çocuğun kendini özel değerli hissetmesi aileye bağlıdır ailede herkes kendi derdine düşmüş kimse kimseyi içten umursamıyorsa çocuklarda sorun çıkar senin tek yapman gereken şey bir sürü arkadaş edin iyi arkadaşlar ama böyle herkese arkadaşım deme zamanla onlar seni yavaş yavaş açar onların arasına girince kendini onlar gibi hissedersin onlar gibi konuşmaya başlarsın falan benim fikrim bu
Denicem cnm ...tşkler ilgilendigin için..bak anneymişsin hem çocuklarınında senn gibi olmasını istemiyorsan kendini aşmaya çalış bence bizler konu bulurken şıp diye bulmuyoruz arada saçmaladığımız kötü espiriler yaptığımızda oluyor konu bulana kadar saçma konular aç içinden geldiği gibi konuş karşındaki sana değer veriyorsa dinler zaten düzgün konuşmak iyi iletişim kurmanın bir yoluda bir sürü kitap okuyup arkadaşımızında söylediği gibi sosyal faaliyetlere katılmak
çok içine kapanıgım kızlar:s birisiyle konuşmak için can atıyorum sosyell hayatta ama muhebbet edicek konu bulamıyorum yada anlatıcak bir şey .. çok kızıyorum kendime ...sıkıcı olduguma inanıyorum . .. birazdaha rahat olabiliim aslında diye ama olmuyor ..konuşunca saçmalıyacagımı guşunuyorum...öz güven yok :S psikologa gitsen bir çayresi olurmu acaba ..
Denicem cnm ...tşkler ilgilendigin için..
sende ki sorun bende de vardı.ben psikologa gitmiştim.sosyal fobi teşhisi koymuştu.ilaç vermişti.1 yıl kadar içtim iyi gelmişti.ama bırakınca yine eskisi gibiyim.yani ilaç falan fayda etmedi her şey insanın beynindeçok içine kapanıgım kızlar:s birisiyle konuşmak için can atıyorum sosyell hayatta ama muhebbet edicek konu bulamıyorum yada anlatıcak bir şey .. çok kızıyorum kendime ...sıkıcı olduguma inanıyorum . .. birazdaha rahat olabiliim aslında diye ama olmuyor ..konuşunca saçmalıyacagımı guşunuyorum...öz güven yok :S psikologa gitsen bir çayresi olurmu acaba ..
bilemiyorum cnm.. belkide haklısın sosyel faliyetlerde bulunmam bu sorunumu aşmama sebep olur ama ben hep beyle içime kapanık insanım ..insan 7 sinde neyse 70 de oyle olur derlerya ben buna uyanlardan sanırım :skatıldıgım ortamlarda hep dinleyici tarafım ..çekingenim ...dışa donuk değilim :S onun haricinde fiziksel olarak yada davranış bakımından beyenmedigim bir yonum yok ..sadece bu huyumu beyenmiyorum:Sbecerikliyim temizim güler yüzlüyüm..iyi bir anne eş olduguma inanıyorum ama bunun yanı sıra bu aşamadım güvensizlik sessiz olusum konusamamam kendimi sözlü olarak ifade edememem çok üzüyor beni:S keske bıraz aktif birisi olsam diyorum..bunun için dediginn gibi hobi alanları yaratmak iistedim kendime ..ahsap kursuna gittim ehliyet kursu vs...sadece ortamam girmek için ..yok cnm benim konuşamıyorumm ben hep birisi bir şey anlatırken hep kafa sallaya tarafımm :S
social fobi nerden çıktı:))) kullanmıyorum ilaç cnmBisey merak ediyorum.. Konuyu acan arkadasimizin social fobisi mi vaR? Social fobi tam olarak nedir? Neden ilac kullaniyorsun ben onu anlamadim? Nasil bir ilac o? Ilaci icersen utanma duygusu mu kayboluyor anlamadim ki? :/ Yardimci olurmusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?