canım bunda psikoloğun yapacağı birşey yok psikoloğa gitsen bile sana ortamlara gir söz sahibi olmaya çalış seni değerli hissettirecek insanlarla iletişim kur falan diyecek herşey sende bitiyor tatlım bende böyleydim bu aileden kaynaklanan birşey bence ben aileyi suçluyorum bir çocuğun kendini özel değerli hissetmesi aileye bağlıdır ailede herkes kendi derdine düşmüş kimse kimseyi içten umursamıyorsa çocuklarda sorun çıkar senin tek yapman gereken şey bir sürü arkadaş edin iyi arkadaşlar ama böyle herkese arkadaşım deme zamanla onlar seni yavaş yavaş açar onların arasına girince kendini onlar gibi hissedersin onlar gibi konuşmaya başlarsın falan benim fikrim bu[/QUOTçok haklısın seliss bendeki durum aylemden kaaynaklanıyor ..çoçuklıgumdan kaynaklanan .annenın babanın çoçukları uzerinde yetiştirme tarzından..bizimkiler beni çok sıktılar ..arkadaslarım hep onların seçimiydi.kuralcılardı..izinsiz hiç bir sey yapmadıgımdan simdi 29 yaşıma gelince o biliç altıyle her seyden çekiniyorum ..konuşmak istesem yanlış bir seymı derim die dusumcelerimi sırekli suzuyorum :s umarım aşarım bu sorunumu ..saol tafsiyen için ..