Benim gibi olan var mı?

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
34
Merhaba arkadaşlar. Bunu psikoloji bölümüne de yazdım ama pek uğrayan olmadığından buraya yazayım dedim. Yaklaşık bir aydır bu sıkıntıyı yaşıyorum. Sürekli yanlış anlaşılma korkusu yaşıyorum. Mesela birine bir şey söylüyorum ya karşımdaki yanlış anlarsa diye. Bunu yaşayan var mı? Obsesif kompulsif bozukluk olduğunu söyledi doktor ama o kadar yoruldum ki bu durumdan Bu yaşadığımı yaşayan var mı başka?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla aynısı bende de var.. Hep birileri benim yüzümden üzülmesin diye yiprandim. . Şu son yaşadığım konular iyice tetikledi beni.. cocuklugumdan beri hep bu var bıktım

Çok yoruldum artık insanların Hakkımda kötü düşünmesinden korkmasından, yanlış anlaşılmaktan korkmaktan

O bende de var haklı dahi olsam gece yattığımda düşünürüm niye öyle dedim keşke demeseydim benim ondan ne farkım kaldı kırılmışmıdır acaba bin bir türlü soruyla cebelleşirim. Açık sözlü değilimdir hiç , beğenmediğim bişey dahi olsa beğenmedim diyemem o beğenmiş şimdi bir şey dersem kırılır diye. Yine de kalp kırmaktan iyidir ben sıkıntı yapmıyorum bu huyumu :)

Bi de en ufak birşeyde bile savunmaya geçiyor musunuz ? Çevremdeki herkesin tek şikayeti bu huyum. . Ben çocukken babaannem lerde büyüdüm annem çalışıyordu orda da ne olsa küçüğüm diye benim üstüme atılırdi. . Sanırım ondan kaynaklanıyor. .. senin durumun neydi?

En iyisi tedavi olmak biz simdi sana ne desek yarım yamalak olur

Artık sosyal Hayatımı etkilemeye başladı bu durum Geçmişte yaşadığım bir yanlış anlaşılmayı düşündüğüm neden diye sorguladığım andan beri böyleyim. Artık her yaptığım hareketi, her sözümü ya şunu çıkarırlarsa bu yaptığımdan, ya Hakkımda konuşurlarsa diye düşünmekten yoruldum

Savunmadan ziyade yaptığım hareketin, söylediğim şeyin yanlış anlaşılmaması için arkasından açıklama yapmaya başladım sürekli

Benim bir arkadaşım yaşamıştı. Nedeni geçmişinde sürekli haksızlığa uğramak, haklıyken suçlanmak, baskı vs çıktı. Zamanla aştı
Nasıl üstesinden geldi bu durumun?

Nasıl üstesinden geldi bu durumun?
Bir süre doktora gitti sonra içindekileri bir süre hep yazıya döktü, zamanla düşüncelerini çekinmeden ifade etti ortamlarda. Başlarda zorlandı ama sonra bi olay oldu ben de tesadüf oradaydım ve öfke patlaması yaşadı. Arkadaşlarımız engellemeye çalıştı ama ben bırakın dedim yani istedim ki gerçekten belki de ilk defa rahatlayacak diye. O gün son oldu :) Demek ki birikim yapıyo ve bi kırılma noktası oluyor. Bu herkeste tabi aynı şekilde düzelecek anlamına gelmiyor sadece benim arkadaşımınki o günden sonra tamamen değişti ve şimdi gayet iyi. Bu birazda çevreyle alakalı sanırım. Belki o gün ben diğer arkadaşları engellemeseydim yine firenliyecekti kendini ve yine içine atarak kaygılı ve endişei bir insan olacaktı. İyi bi yol katetmişti o güne kadar zaten ve o gün gerçekten kırılma noktası oldu

Ne güzel düzelmiş arkadaşınız. Benim bazı takıntılarım vardı önceden de. Ocağı kapadım mı, ütüyü çektim mi, kapıyı kapadım mı sürekli bu takıntılarım vardı. Dün mesela kapının üzerinde anahtar bırakmışlarsa diye kapıyı açtım elimi kilide götürdüm tam merdivenden biri çıkıyordu hemen kapıyı kapadım kilitledim. Ama şimdi de ya merdivenden çıkan kişi yanlış anladıysa diye korkuyorum. Yüzünü görmedim çıkan kişinin ama dünden beri uyuyamıyorum. Bu tür korkularım çok benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…