Benim gibi hisseden oldu mu

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
hos ne hissettigimide bilmiyorum ya .. 5 yillik dolu dolu yasadigim bir iliskim var 5 aydir nisanliyiz dugun tarihimizi belirledik salonumuzu tuttuk 5 ay sonra ayni yastiga bas koyacagiz nasipse .. 25 yasima girmis olacagim meslegimi elime aldim sevdigim adamla evleniyorum hersey tamda hayal ettigim, delicesine gerceklesmesini istedigim gibi
ama

ama hayal ederkenki mutlulugu hayallerim gerceklesirken hissedemiyorum.. sevdigim adama kavusacagima sevinecegim yerde evlilik korkulari sardi bilmiyorum bambaska duygular
Evlilik korkusu nedir diye dalga gecerdim manyak mi deli mi bu insanlar derdim ne guzelll ne guzellll ah bende istiyorum derdim ama simdi isler degisti

Kizlar neden boyle
yoksa evlenince hayat anlamsizlasiyor mu
hayaller bitiyor mu
monotonlasiyor mu
evleniyorum mutluyum ama evleniyorum endiseliyim
anormallik bende mi
mutsuz olmaktan korkuyorum
benim gibi olan var mi

evliliğe ne olarak baktığına ne beklediğine göre değişir.
hayatındaki kişi aynı zamanda en iyi arkadaşınsa
beraber eğleniyor, birbirinizi kırmamaya özen gösteriyor, öncelik sıralamalarınızın başında birbiriniz geliyorsa
her zor anınızda birbirinizden güç alıyorsanız
birbirinizi tenkit etmek yerine takdir ediyorsanız
evlilik de ilişki de hayat da çok güzel.

Is o raddeye geldiginde insanda bir telas korku başlıo..Bendede olmustu..Acaba dogru insanmi gercekten die bile düşünmüştüm..Ki bizde 6 sene sonunda evlendik

bütüüün hayaller gerçekleşirken böyle olur
o yüzden napıyoruz anımızın yaşadığımızın tadını çıkarıyoruz
gereksiz melankoliye girme bence boşuna:)

Her evlilikten çekinme derdi okuduğumda aklıma bu karikatür geliyor ve paylaşıyorum elimde değil :)
Evlilik ne demek sizce onu bi netleştirin kafanızda ve olması gerektiği gibi yaşayın ve eşinizi de yönlendirin o doğrultuda gerisi kolay.
Bir ömür mutluluklar dilerim

Eklentiler

• rio.jpg
    105,3 KB · Görüntüleme: 222
Aslında bunları düşünmen akıllı olduğunu gösteriyor bence. Ben 20 yıl önce evlendim ve gayet rahat ve mutluydum. Ama evlilik gerçekten çok kolay değil. İnsan sadece eşi ile Mutlu olacağını düşünüyor ama dışarıdan bir evliliğin pek çok etken etki ediyor, çevre, aile gibi. Kadının sorumluluğu çok ev işi, meslek çocuk . Önemli olan birbirinize destek olmanız. Aksi taktirde bir evliliğim yürümesi çok zor.

sorumluluıgun olacak ve gun ve gun artacak .
beynin diyor ki bu sorumluluğu alabilecek misn_ annen gibi yemek yapıp adamı eyleyip çalışabilecek misin? bir de çocuk dogacvak yarın ? nasıl büyütücen? evin masrafları? adam bana ne kadar yardımcı olacak? evlenmesemde babamın evinde otursam bunların hiç birini düşünmeyeceğim gibi birriiiii sürü şey akıldan geçer..
nikah kıyılacağı ana kadar bunlar aklına gelir gider
en son- yaa allah hadi bakalımm dersin ve "eevvett " diye bağırırsın.
5 -10 arasında 44 kez keşke ogun evet demeseydim dersin.
ama eşini de cok da seversin..
böyle saçma karışık bişey bu evlilik...

Ben de körkütük aşık olduğum halde bu aşamada aynı şeyleri hissetmiştim hatta her an ağlıyordum anneme babama bakıp. Gelinliğimi teslim aldığım gün ayrılmayı bile düşündüm babamın o duygusal yüzünü görünce. Şimdi gülüyorum.
Saygınızı kaybetmemeye çalışın çünkü her duygu oradan geçiyor. Evlilik harika bir kurum, bir de yavrular olunca tadından yenmiyor.

Bende çok severek evlendim ama ona rağmen o korkuyu çok yaşadım. Gerginlik, stres her şey vardı. Şimdi iyi ki evlendim diyorum. Umarım ilerde siz de böyle düşünürsünüz

olayların farkına varmadan evlenen bi ben varım heralde :) heyecanlanmadım bile, zaten olması gereken bir şey nihayet olmuş gibi hissetmiştim.

acabalar normal de kaygı duyacak kadar endişe ediyorsanız altta yatan sebepler mi var bi daha düşünün isterseniz.

Rahat ol bunlar cok normal seyler emin ol yasadiklarini insanlarin yuzde doksani yasiyor. Aslinda bu ne biliyor musun, istedigin seye kavusunca hem onu kaybetme korkusu hem ne nasil olacak heyecani hem kavussunca ne yapacagini bilememe yani bircok etken var. Bende esimi deli gibi severek evlendim evlilik surecimiz cok zor oldu babam vermemek icin cok diretti tabi bende cok mucadele ettim ama dugun yaklastikca ben bu duruldum bi heyecan kaybettim sanki ama emin ol o bile heyecandan kaynaklaniyo ne dusunecegini bilememekten. Bi evlenin kendinize gelin hersey duzelecek emin ol . Simdiden mutluluklar

Hissetmeyen cok nadirdir bence
Benim yegane tesellim sehir degistirmeyecek olmam

Bende de aileden ayrılma korkusu ya evlilik tahmin ettiğim gibi gitmezse korkusu sanki büyü bozulacakmış korkusu vardı hatta düğün öncesinde nedendir bilmem eşimden soğur gibi oldum korkudan mıdır nedendir bilmem ama evlendik ilk aylar birbirimize alışma süreci vardı azcık zor geçti ama birbirimize alıştıkça korkumda geçti eşim bana ben ona daha da bağlandık evlilik hayatı bambaşkaymış meğer sizinde geçer Evlilik hayatına geçince aynı evde vakit geçirince İnşallah

Ben de korkmuştum, masada bile hayır desem mi falan dönmüştü hep aklımda. Aman aptal olma dedim kendi kendime herşey güzel olacak, stresin geçecek ve mutlu olacaksın. Nitekim öyle oldu. Olgun, düşünceli, aşık olduğum, bana aşık bir adam üstüme titriyor. Bir de böyle düşün. Olmazsa boşanırsın aman ne var :)

Evlilik tabi ki bi yerde hayatı düzene sokan hatta monotonlastiran bişey. Hemen hemen her gün ne yapacağın belli . Neler olacağı belli . Yani her sabah sürprizlerle çiçek böceklerle uyandirilip ertesi gün haydi hayatım miami ye bilet aldim tatile cikiyoruuuuzzzz diyen bi koca yoktur tahminim. Sıradan oluyor bi zamandan sonra hayat yani.
Ama sana bişey söyleyeyim mi her sabah uyandığımda eşimin bana simsiki sarılmış hali , evden çıkarken bilmem kaç kez birbirimizin yanağına dudagina boynuna dolanmiş hali , ellerimi tutup tutup öpen, arabadayken bile elimi tutup vitesi bile oyle değiştiren halleri için canımı bile düşünmeden verebilirim .
Evlilik guzel şey kim ne derse desin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…