Benim gibi düşünen var mı

şartlar seni evliliğe zorluyor yani

evlilik öyle çocuk oyuncağı evcilik oyunu değil ki maalesef

büyük sorumluluk.
ya hayır yanlış anlamayın sartlar yuzunden evlenmek istıyo degilim..
biz zaten sevdiğimiz,birbirimize guvendiğimiz için evlenmek istiyoduk .. bunu benim aileme acıklayacaktık zaten ama işler degiştiği icn ne yapacagmızı bilmiyo durumundayızz

acele etmeyin.
evlilik o yaşlarda bir tatlı rüya gibi geliyor ancak içinde evden, eşyadan, kendi mutfağım olayından çok daha fazlası var.
sadece eş olarak düşünmeyin, eşiniz olacak kişinin bir ailesi var.
bunlar laylaylom geçirilecek pembe bulutlarla hayal edilecek şeyler değil.
keşke eğitiminize devam edip zamana yaya yaya sonuca bağlasanız bir şeyleri.
çocuk telefoncuda çalışıyormuş, kazancı ev geçindirmeye, düğün masrafına vs yetecek mi?
çok dikkatli davranmak lazım.

Yazıketme kendine canım. Ailenin de hatası var seni hiç kendi hayatını yaşaman için desteklememişler ama böyle evlenenler genelde pişman oluyor. Önce bir işe gir yoruluyorum deme herkesin rahat rahta çalışmıyor i yorulmayan mı var. Ayrıca annen öyle hissediyorsa vardır bi sebebi anneler gerçekten sezgilerinde çok haklı çıkıyorlar genelde. Bi süre çalış en azından biraz eşya alacak para biriktir acelen yok ki daha gençsin. Çalışıp para kazanırsan ailen de o kadar sıkmaz belki. Buraya yazılanları büyük ihtimalle göz ardı edip düşündüğünü yapacaksın ama söyleyenler boşuna söylemiyor. Emin ol herkesin çevresinde senin gibi örnekler çok fazla. Acele edecek yaşta kesinlikle değilsin biraz hayatı öğrenmelisin gözün kapalı evlenme ilerde kocanın hayattan bezdiren ailesi denen gerçek senin de başına gelebilir. Ayrıca çalışırsan arkadaş çevresi de edinebilirsin. Daha olgunlaşırsın. İyi düşün lütfen ben de her ev eşyası satan mağazada evlenmeye hevesleniyorum ama biliyorum ki hayat kendi evin olmasından ibaret değil.

acelemi ediyorum yada cahilcemi düşünüyorum bilmiyorum.. 20 yaşındayım ciddi ilişkim var , evlenmek istiyorum ama sakın yanlış anlamayın, benimde bi evim olsun düzenim olsun kendi kurallarımızı kendimiz belirleyeceğimiz huzurlu yuva istiyorum..
şöyle anlatayım lise bitti üniye de babam göndermedi 3 tane ablam var onlar evlendi onları görünce bende hayal ediyorum sevdiğim adamla evlenip yuvamız olsun diye..
zaten butun gun evdeyım ev işlerini ben yapıyorum anneme yaptırmıyorum bi yemek yapmıyorum.
işe girdim ama bana ağır geldiği için çıktım..
sevdiğim kişiyide annem biliyo ve istemiyo babam bilmiyo zaten normalde de öyle modern bi aile yapımız yok gezmeye fazla gidemiyorum arkadas ortamım yok falan.. bir de sevgilim oldugunu annem öğrenince daha doğrusu bizi birlikte görünce artık ne işe girmeme izin veriyo nede arkadaslarımla gezmeye gitmeme..
biz zaten anneme söylemeye karar vermiştik ciddi olduğmuzu evlenmek istediğmizi, cünkü artık bizde rahat etmek istiyoduk ayda 1 zorla izin alıp görusuyoduk ondada biri görur diye rahat rahat dolasamıyoduk bile ama annem bizden önce ögrenmiiş oldu.. zaten zor görüşüyoduk simdi hiçç görüsemiyoruz keske böye olmasaydıı :KK20::KK43:

Öncelikle evlilik burda betimlediğin gibi bir şey değil. Güzel yanlarının yanında sıkıntılı yanları da var, hatta çok fazla var. Öncelikle bunu kavra. Öyle evim olsun, çiçek gibi yapayım, kendi düzenimi kendi kurallarımı koyayım, akşama da kocişim gelsin koyniş koyniş takılalım gibi bir durum söz konusu değil. O ancak dizilerde filmlerde olur. İşin içine geçim derdi, koca derdi, çocuk derdi, kayınvalide derdi, görümce elti derdi girince ne olduğunu şaşırırsın.

İkincisi 20 yaş malesef doğru kararların verildiği bir yaş değil. Henüz aklın bir karış havada, kişiliğin oturmadı, olgunlaşmadın hatta ergenlik dönemin bile bitmedi. Bu yaşta alacağın bir evlilik kararıyla 5 yıl sonra mutsuz bir kadın olman çok yüksek ihtimal. 20 yaşındayken verdiğim kararlar, o zamanki düşüncelerim o kadar saçma geliyor ki şu an... Sen de farkedeceksin zaten bir kaçsene sonra.

Anneni babanı dinle, onların bakış açıları seninkinden çok daha geniş buna emin olabilirsin. Doğru kararlar verme ihtimalleri çok daha yüksek. Şimdilik bekle, birkaç yıl sonra hala aynı şeyleri düşünüyorsan o zaman harekete geçersin.

Aile yapını bilmiyorum bazı babalar cok baskıcı olabilir lakin ben babam okutmadı diye biraz kolaya kaçıyorsun gibi sezdim. İkna için ne kadar uğraştın ? Ya da gerçekten okumak istedin mi ?

20 yaş bence evlilik için çok çok erken. Daha o istekler çok değişir. Evlenip mutsuz olmak da var. Gerçekten evlilik öyle göründüğü gibi değil, bdv de biraz takılırsan anlarsın. Şimdi çıkacaklar ben 19umda evlendim cok mutluyum söyle böyle istisnalar kaideyi bozmaz. Burası Türkiye, sevgilinin düzgün işi bile yok oradan ne kadar alıyor da nasıl geçineceksiniz ? Bir süre sonra ekonomik sıkıntılar kavgaya dönüşecek ve sonuc mutsuz bir evlilik.

Bence okumaya calısmalısın yasın cok kücük, evlilik için iyi düşün sonra pişman olma derim.

Önce babanı okumak için ikna et çalışmak için ikna et kendini geliştir evde oturup kocanı beklemek çok matah bir şey değil.

X