Gelinlik Modelleri benim gelinliğimede yorum yapar mısınız

1700 cnm piyasadaki gelinliklere bakınca fiyatı uygun gelmişti pahalı mı sizce

1700 cnm piyasadaki gelinliklere bakınca fiyatı uygun gelmişti pahalı mı sizce

Yok, pahalı değil. Şimdi gelinlikçiniz bana kızacak ama, bence bu fiyatı alıyorsa size Çin üretimi Fransız tipi dantellerden kullanması lazım, brode değil. Tabi işlemeli bir dantel beğeniyorsanız, fiyatı ne kadar oynatır bilemem. Ama, bu gelinliği güzel gösterecek şey, orijinal tipte bir dantel kullanması ve organzesinde parlaklıktan yani özellikle cam organzeden şiddetle kaçınmasıdır. Kumaşlarınızı seçtiniz mi? Aman gelinlikçinin eline bırakmayın...

Ne diyor bu kız diyorsan:

http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...el-isleme-terci-edersiniz-4.html#post23680398

yok canım dantelleri haziranda gidip seçicem organze kullanıp kullanmayacağıma henüz karar vermedim ama abuk sabuk bişi yaparsa cıngar çıkaracağımı tahmin ediyordur:))ipek organze kullanmasını isticem istersemde danteldede neye dikkat etmeliyim acaba

hımm şimdi hatırladımm gelinlikçi bana ben bu dantelin aynısını istiyorum dediğimde aynısını burda bulamayız demişti hem üst taraftaki işleri biz atıştırıcaz üstüne dedi bende o bütün olarak gelmiyor mu diye sormuştum yok kendi istediğimiz sıklıkta atıştırcaz dedi vay uyanıkkk dur haziranda görüşürüz kim uyanıkmışşş özellikle üst kısımda bulunan transparan olan yerin muhteşem olması yumuşak durması lazımmm umarım becerirler

bu model aldığınız gelinliğin danteli ideal dantel değil ki. benim size önerdiğim dantel türü, dantelin aslı, yani gerçek Fransız danteli gibi olanlar.

Gerçek dantelle ilgili çok paylaşım yaptım şimdiye kadar, gerek burada, gerek başka yerlerde. aşağıdaki linkleri kopyalayıp adres çubuğunuza yapıştırın, detaylı bilgilendirmeye ulaşırsınız.

mine.ertgrl.com/yazdiklarim/evlilik-hazirliklari/item/40-gelinlik-danteli-cesitleri.html
mine.ertgrl.com/yazdiklarim/evlilik-hazirliklari/item/104-gelinlik-danteli-cesitleri-2.html

ipek organzeyi bu fiyat içinde vermesi zor. zaten organzeden çok, dantel önemli.

bu konuda bu kadar bilgi sahibi birinin benimle ilgilenmesi beni çok mutlu etti çok teşekkürlerrr

Temmuzdaki düğün için kumaşı haziranda mı seçeceksiniz? Bence geç bir tarih. Ben olsam mayısta dikime başlatırdım. Malum düğün sezonu geliyor, aceleye gelmesin dikimi.

Şimdi modelinize bir daha baktım. Size alacağı dantel türü kenar danteli zaten, yani eni 20-40 cm bir şey olacak. Bu model için eni 1,5 metrelik dantellerden kullanması çok saçma olur. Hal böyleyken, verdiği fiyata cidden iyi bir dantel kullanması lazım. çünkü, etek çevresine diyelim ki 10 metre gidecek. Bu bahsettiğim kenar dantelleri simetriktir, ortadan kesip kullanılır. Yani, 5 metre etek çevresi için gerekecek. 1 metre omuz çevreniz için lazım. Etti 6. Bir de eteğin üstüne aplik parçası yapacak, onun için de harcayacağı dantel max. 3 metre olsun, etti 9. Yani 3 kupon. Dediğim, iyi dantelden kenar dantellerinin kuponu 60-70 lira şu sıralar. Yani size 210 lira dantel masrafı olacak. Çok mu?

Benim dediğim fiyattaki dantel türü bu ve bence bu tarz dantel kullanmalı:

Muhtemelen kullanacağı ama daha az güzel olacak dantel türü şunlar, umarım aradaki farklı görebiliyorsunuzdur:

Son düzenleme:
cnm ben bursada d,ktiriyorum ancak öğretmen olduğum için uzak bir ildeyim o yü<zden okullar kapanınca ilk işim o olacak ben dantel üzerinde boncuk vs. stemiyorum sanırım ilk gönderdiğiniz türden dantel kullanmasını söylicem bence daha zarif ve sade duracak

hımmm, istanbul dışında bu danteller zor bulunuyor ve daha pahalı oluyorlar diye duydum malesef, malum toptan merkezi eminönü, sonra perakende fiyatına satılıyorlar. belki bir buraya gelirsiniz veya yakınınız gelirse alır sizin için. kısmet, siz bir sorun da...benim aksarayda bir arkadaşım diktirecek, kumaşlarını ben alıp gönderiyorum, oradaki 3 gelinlikçi istediği danteli anlamamış bile o kadar kullanılmıyor ki...

ben çoookkk beğendim... bende bu tarz yaptırıcam kesin...kaydettim gelinlikçiye bu modeli göstericemm

cnm önünü bu şekilde değiştiricem sence diğeri mi daha iyiydi ilk modelin arkası bu modelin önü olacak bence çok zarif ve hoş olacak güle güle giyeriz inşşş

Eklentiler

• $t.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 50
Gelinliğin benm daha önce begendim ve aklımda kalan tek gelinlik kısmetse 2 sene sonra bnde bu tarz hatda aynısını giymek isterim :) Ben nerden ve ne kadar aldıgını öğrenebilirmiyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…