• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim elim mi çok dağınık, yoksa başka sorun ne?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...
bişey danışmak istiyorum size...
titiz bi kadınım, evimi sürekli toparlama düzenleme telaşındayım bütün gün...ama inanın yıldım artık..diyeceksiniz ki ev işinden bıkılırmı..inanın bıktım...evim biraz küçük ondanmıdır, yoksa ufak çocuğumdanmıdır, yada benim elim dağıtmaya mı msait çözemedim gitti vesselam...
ya toparlıyorum süpürüp siliyorum ohh mis gibi derken ben diğer oda ile uğraşırken dağılma aşamaları başlamış bile..
mesela mutfağa giriyorum tezgahımdaki bulaşıkları toparlayıp makineye atıyorum silip süpürüp çıkıyorum, aradan zaman geçmeden yine aynı...
ya aslında farkettim ki ben sürekli toparlama düşünür oldum temzilik düşünür oldum...
hepiniz mi böylesiniz..yoksa aheste mi takılıyorsunuz...
aslında tam düşüncemi dile getiremedim ama kısaca şöyle söyleyim, sürekli sağı solu toplayıp bulaşık temizlik düşünmek doğru değil dimi?
neden böyle anlayamadım gitti....misal akşamm yemekten sonra topladım mutfağımı bulaşık falan vs bitirdim, az önce baktım yine dağılmış tezgah,..
annem derdi ki bazı kadın titiz olur bazı kadın titiz olduğunu sanır diye :)
iyide tam tekmil titiz olmak için benim kafayı yemişcesine gece gündüz temzilik yapıp durmam lazım, aksi halde dağılmaya engel olamıyorum....

bende dönem dönem takıntılı oluyorum. Aslında düzenli olmak ilgili birşey. karşı komşum var evi bal dök yala ne zaman ondan kendi evime geçsem senin düşündüklerini bende düşünüyorum nasıl nasıl yapıyor diyorum kendime çareyi boşvermekte buldum,
demek ki birde titiz olmadığını bilen kadınlar var...

bende dönem dönem takıntılı oluyorum. Aslında düzenli olmak ilgili birşey. karşı komşum var evi bal dök yala ne zaman ondan kendi evime geçsem senin düşündüklerini bende düşünüyorum nasıl nasıl yapıyor diyorum kendime çareyi boşvermekte buldum,
demek ki birde titiz olmadığını bilen kadınlar var...

aynen canım yaa valla bende komşuma gidiyorum bazen ansızın haber etmeyiz pek girer çıkarız samimiyiz, ben ona her gidişimde tertemiz olur, nasıl yapıyor diyorum yaa..
ben aniden biri geldiğinde kapı çalar çalmaz sağı solu apar topar toplamaya çalışıyorum...neden diyorum bende aniden kapı çalınınca şöyle ohh rahatca olamıyorum..takıntılımıyım acaba...boşvermek de olmuyor canım yaa...her an düzenli olmak..bunun bi formülü varmı acaba...
hep derler ya her an ölüm gelecek gbi kendini, her an misafir gelecek gibi evini temiz tut diye..
her saniye toplu olanlar bunu nasıl başarıyor çözemedim ben...
temizim titizim buna eminim, ama bu titizlik her saniye iş yapmakla sağlanıyor benim evimde...herşeyi bi kenara bırakıp temzilikle uğraşıp durunca tertemzi oluyor..iyide arkadaş çocuğum var, kocam var yemek aş dertleri var, ders çalışıyorum bi yandan....herşeyi bırakıp sırf temizlikte olmuyor...her saniye düzenli mutfağı her dakka pırıl pırıl olan varsa akıl versin yaa :)

herşeyin fazlası zarar.
evde dağıtan olmayınca ev tabii hep toplu durur,en fazla toz olur.sen konu komşuna takılma bence.küçük çocuğu olanın dağınığı biraz zor biter.ama eninde sonunda büyüyorlar,bırak dağıtsın annesi.
günlük rutine bindir işlerini,gece yatmadan da her tarafı toparlar yatarsan,kalktığında bir yatakları düzeltip,kahvaltı hazırlamak kalır.
dağınık,kalabalık eşyalı evler,ne yapsan temiz görünmez ve işi bitmez..evini gözden geçirebilirsin..
ama temizliği amaç haline getirip yaşamı kendine zehir etme bence.

herşeyin fazlası zarar.
evde dağıtan olmayınca ev tabii hep toplu durur,en fazla toz olur.sen konu komşuna takılma bence.küçük çocuğu olanın dağınığı biraz zor biter.ama eninde sonunda büyüyorlar,bırak dağıtsın annesi.
günlük rutine bindir işlerini,gece yatmadan da her tarafı toparlar yatarsan,kalktığında bir yatakları düzeltip,kahvaltı hazırlamak kalır.
dağınık,kalabalık eşyalı evler,ne yapsan temiz görünmez ve işi bitmez..evini gözden geçirebilirsin..
ama temizliği amaç haline getirip yaşamı kendine zehir etme bence.

çok haklısın canım annemde diyor çok takıyorsun bırak dağılırsa dağılsın diye...ama işte temizlik olmadımı evde benim işlerim sanki yolunda gitmiyor gibi...ne bileyim bi kere bulaşık yıkamadan evden çıktım başıma gelmeyen kalmadı :) yatılı misafir geldi ogün:)
veya etraf dağılsa sonra toplarım desem o an kesin bişey olur ya biyere gitmem gerekir ya biri gelir o dağınıklığa.. :D
temizlik titizlik takıntım beni hayattan soyutluyor..

Gazelcim pek sıkılmıs canin ya uzme kendini.bak sana yaptiklarimi anlatayim.benim evim hep duzenlidir temizlik yaparken bile mısafir agirlayabilirim.birı 5 yasinda biri 9 aylik iki oglum var.daginiklik kavrami kişiden kisiye degisir.benim daginiklik anlayisim her sey yerli yerinde olacak ama oyuncaklar için pek gecerli degil bu.cocuk odasinda yerde hep oyuncak vardir mesela .oturma odama fazla oyuncak getirmem 3 5 tane falan anca olur.oynamadiklarini kaldiririm.mutfagim hep duzenlidir.tezgahin ustu hep bostur isi biten yerine konur.misafir varken bile tezgahin ustunu daginik birakmam kirliyse makineye.bunlar için zaman ve istek lazim. sonra yapayim demiyeceksin ve ben hep is yapiyorumda demiyeceksin yoksa kosturmalarin iskence olur sana.

aynen canım yaa valla bende komşuma gidiyorum bazen ansızın haber etmeyiz pek girer çıkarız samimiyiz, ben ona her gidişimde tertemiz olur, nasıl yapıyor diyorum yaa..
ben aniden biri geldiğinde kapı çalar çalmaz sağı solu apar topar toplamaya çalışıyorum...neden diyorum bende aniden kapı çalınınca şöyle ohh rahatca olamıyorum..takıntılımıyım acaba...boşvermek de olmuyor canım yaa...her an düzenli olmak..bunun bi formülü varmı acaba...
hep derler ya her an ölüm gelecek gbi kendini, her an misafir gelecek gibi evini temiz tut diye..
her saniye toplu olanlar bunu nasıl başarıyor çözemedim ben...
temizim titizim buna eminim, ama bu titizlik her saniye iş yapmakla sağlanıyor benim evimde...herşeyi bi kenara bırakıp temzilikle uğraşıp durunca tertemzi oluyor..iyide arkadaş çocuğum var, kocam var yemek aş dertleri var, ders çalışıyorum bi yandan....herşeyi bırakıp sırf temizlikte olmuyor...her saniye düzenli mutfağı her dakka pırıl pırıl olan varsa akıl versin yaa :)

Ayrica sen gayett duzenlısin ama bu aralar sikildin sanirim kosturmacadan

oyy oyy kıyamam ...gazelcim bu aralar hava hep kapalı insanın enerjisi düşüyo bu bir.ikincisi oyuncakların bir kısmını kaldır bir iki ay sakla sonra onlrı çıkar ortalıktakileri sakla böylece hem fazla dağınık olmaz hemde burak yeni sanır sevinir.bundan başka annem hep giderken götür gelirken getir derdi iyi fikir...birde tezgahın üstünde yıkadığın bulaşığıda bırakma hemen kurula kaldır yer açılır.aslında her daim toplu olmazki bir ev kullanım dışı değilki yaşıyosun sonuçta ..birde ev sobalı ya içeri sıcak dışarı soğuk seni bence buda etkiliyodur.çocuklu ev dağınılk olur yaşına ve önceki açtığın konulara göre biliyorumki sen çok marifetli kadınsın takılma bence bırak biraz ucunu:1:

evde küçük bebe olupta dağılmamsı zor canım.oyuncakları bence dağınıklıktan sayma..onlar normal bence.bizim evde derli topludur ama bu hem benim hemde eşim sayesinde, bizde kimse tezgah üstüne birşey bırakmaz.herkes ne götürdüyse durlar bulaşık makinasına koyar.akşam işten geldikmi, kıyafetlerimiz yerine asılır, kirliler kirli sepetine gider.benimde 4 yaşında kızım var..oda anne , babadan ne görürse onu yapıyor zamanla , akşam kreşten geldimi kirli çoraplarını kirli sepetini atıyo hemen..yani demek istediğim sen toplayıp, gerisi dağıtırsa, işin zor..hep birlikte yaparsanız. sorun olmaz, her zaman derli toplu olur evin..

oyy oyy kıyamam ...gazelcim bu aralar hava hep kapalı insanın enerjisi düşüyo bu bir.ikincisi oyuncakların bir kısmını kaldır bir iki ay sakla sonra onlrı çıkar ortalıktakileri sakla böylece hem fazla dağınık olmaz hemde burak yeni sanır sevinir.bundan başka annem hep giderken götür gelirken getir derdi iyi fikir...birde tezgahın üstünde yıkadığın bulaşığıda bırakma hemen kurula kaldır yer açılır.aslında her daim toplu olmazki bir ev kullanım dışı değilki yaşıyosun sonuçta ..birde ev sobalı ya içeri sıcak dışarı soğuk seni bence buda etkiliyodur.çocuklu ev dağınılk olur yaşına ve önceki açtığın konulara göre biliyorumki sen çok marifetli kadınsın takılma bence bırak biraz ucunu:1:

geztapom valla beni en iyi sen biliyorsun temizlik hastası değilim zaten olamam da :)
ama sürekli ev toparlamakla uğraşıyorum...ya akşam olunca bi düşünüyorum ben bugün naptım diye, mutfakla uğraştım yatak odamı süpürdüm çamaşır katladım, oturma odamı süpürdüm gibi sayıyorum da sayıyorum...:( ya diyorum benim temizlikten başka işim yokmu hiç....resmen kendimi adepte etmişim gibi..her daim sağı solu toplama düzenleme bulaşıklarla boğuşma derdindeyim...ya ansızım ben bi arkadaşa misafirliğe gitsem, bütün evi bal dök yala gibi temiz...mutfakta tek bir bulaşık yok...ondada çocuk var onunda kocası var hangi arada bukadar düzenli ve temiz olabiliyor diye hasetleniyorum öfff...
kendi evime geliyorum, ben daha bulaşıkları halledip geliyorum, ama bi kaç saate yine tezgah dolmuş...elim mi çok dağınık acaba...
saniye başı o tezgah nasıl temzi oluyor arkadaşlar bana bi formül söyleyin yahu :)
geztapom sen benim evimi görmüştün, acaba tezgahı boşaltsam faydası olurmu ki? bulaşık selesini çöpü vs falan...
mutfak masamı da kaldırsammı acaba, çünkü üzeri hiç boş kalmıyor elimizdeki herşeyi onun üzerine koyuyoruz haliyle dağınık gösteriyor mutfağı...
benim en büyük sıkıntım mutfak...dediğin gibi içeri sıcak mutfak soğuk olunca içimden gelmiyor mutfakta saatlerimi harcayamıyorum...
birde ben mutfağa çıkıyorum oğlum hemen tıpış tıpış geliyor yanıma... :)
belkide bunlar birikip sıkıntıya sokmuştur beni...
:)

merhaba :)
öncelikle tüm kadınlarda vardır bu eminim evi derli toplu olsun ve biri gelince göğsünü gere gere açsın kapısını buyur etsin içeri:;)
ama bence sen çok takmışsın vesvese konusuna getirme durumun içinden çıkamassın.
bende yeni evliyim ve ev hanımıyım ayırca okuyorum falan neyse eşimde normal erkek gibi dağınık falan yani normal erkek nasılsa öyle:)
belli başlı şeyleri kendine görev edin.ilk önce aldıgını yerine koy gazelcim,sorasında herkesi yatır akşam bütn evli topaarla öyle yat mutfagınıda sabah kahvaltıdan sora toparla tezgahı falan sil ,gün içerisinde yemeğini yap bebeğin sanırım küçük mutfagı dagıtamaz degilmi?
akşam oluncada eşin gelince dagılacaktır ev yeemek çay kahve meyve derken yatarken hepsini temizle öyle yat.
süpürme toz işlerinide gün koy.
böylelikle herzaman düzenli olcaktır bence..:)

merhaba :)
öncelikle tüm kadınlarda vardır bu eminim evi derli toplu olsun ve biri gelince göğsünü gere gere açsın kapısını buyur etsin içeri:;)
ama bence sen çok takmışsın vesvese konusuna getirme durumun içinden çıkamassın.
bende yeni evliyim ve ev hanımıyım ayırca okuyorum falan neyse eşimde normal erkek gibi dağınık falan yani normal erkek nasılsa öyle:)
belli başlı şeyleri kendine görev edin.ilk önce aldıgını yerine koy gazelcim,sorasında herkesi yatır akşam bütn evli topaarla öyle yat mutfagınıda sabah kahvaltıdan sora toparla tezgahı falan sil ,gün içerisinde yemeğini yap bebeğin sanırım küçük mutfagı dagıtamaz degilmi?
akşam oluncada eşin gelince dagılacaktır ev yeemek çay kahve meyve derken yatarken hepsini temizle öyle yat.
süpürme toz işlerinide gün koy.
böylelikle herzaman düzenli olcaktır bence..:)

oğlum üç yaşına girdi mutfakda dahil olmak üzere büyük bir zevkle dağıtıyor heryeri :)
benim sıkıntım çocuğun dağıttıkları değil sadece mutfak her saniye nasıl düzenli oluyor bunun merakındayım...
ya bu tezgahı bal dök yala kıvamında olan bayanlar yemek yapmıyormu allah aşkına yaa, ben kahvaltıyı yapınca onları yıkıyorum, sonra öğlen yemeği meselesi tekrar hazırla yıka, derken akşam yemeği meselesi, onuda hallediyorum, gece oluyor çay faslı, hadi onlar kalsın meyve falan yiyoruz çerez filan...birde onları hallet derken bacım benim elimden bulaşık düşmüyor yahu, tezgahımın her daim temiz olmasını amaçlarsam, herşeyden elimi eteğimi çekip sadece temziliğe adepte olmam lazım...ben biyandan okuyorum, oğlum var eşim var, bunlar da yaşamın gayeleri...temziliğe değil asıl takıntım mutfakta sıkıntılıyım....

ooyyy konuyu görünce daraldım, ben de aynıyım, çalışıyorum bir de, evde olduğum tüm zamanlar ev topluyorum:50:

eşim sağolsun iyidir hoştur ama çookk dağınık, 5.5 yaşında kızım var, boyama yapar, kağıt keser, tokaları oyuncakları her yerde:50:

ben evde o odadan bu odaya koşan bi tip:26: sürekli toplamasam evde kayboluruz, evim düzenli ama sürekli radar gibi dolanıyorum:20:

geztapom valla beni en iyi sen biliyorsun temizlik hastası değilim zaten olamam da :)
ama sürekli ev toparlamakla uğraşıyorum...ya akşam olunca bi düşünüyorum ben bugün naptım diye, mutfakla uğraştım yatak odamı süpürdüm çamaşır katladım, oturma odamı süpürdüm gibi sayıyorum da sayıyorum...:( ya diyorum benim temizlikten başka işim yokmu hiç....resmen kendimi adepte etmişim gibi..her daim sağı solu toplama düzenleme bulaşıklarla boğuşma derdindeyim...ya ansızım ben bi arkadaşa misafirliğe gitsem, bütün evi bal dök yala gibi temiz...mutfakta tek bir bulaşık yok...ondada çocuk var onunda kocası var hangi arada bukadar düzenli ve temiz olabiliyor diye hasetleniyorum öfff...
kendi evime geliyorum, ben daha bulaşıkları halledip geliyorum, ama bi kaç saate yine tezgah dolmuş...elim mi çok dağınık acaba...
saniye başı o tezgah nasıl temzi oluyor arkadaşlar bana bi formül söyleyin yahu :)
geztapom sen benim evimi görmüştün, acaba tezgahı boşaltsam faydası olurmu ki? bulaşık selesini çöpü vs falan...
mutfak masamı da kaldırsammı acaba, çünkü üzeri hiç boş kalmıyor elimizdeki herşeyi onun üzerine koyuyoruz haliyle dağınık gösteriyor mutfağı...
benim en büyük sıkıntım mutfak...dediğin gibi içeri sıcak mutfak soğuk olunca içimden gelmiyor mutfakta saatlerimi harcayamıyorum...
birde ben mutfağa çıkıyorum oğlum hemen tıpış tıpış geliyor yanıma... :)
belkide bunlar birikip sıkıntıya sokmuştur beni...
:)

canım bende gördüm mutfağını sana da demiştim o sele ve çöpü kaldır diye
bir kere bunlar kalabalıklaştırıyor
bulaşık yıkıyorum mutfkatan çıkmadan kurulayıp yerlerine kaldırıyorum ben
birde bulaşık makinen var mı canım
yoksa en acilinden temin etmeni tavsiye ederim
yoksa zaten bulaşıktan çıkmaz elin
ben ne yersek mutfaga getirip tezgaha bırakmam makineye atrım çöp içind ebir poşat koyuyorum kenara işim bitince mutfaktan çıkmadan atıyorum
mutfak masasını kaldırmana gerek yok ama üstüne hiç bişey koyma yerine koy her şeyi
koydurma
ben bir tek su içtim şişeyi ve bardağı koyuyorum

aaah gazelimben sana o tezgahtakileri almadan dedim tezgah üstünde ne varsa kalabalık alma yıka kurula çöp için poşet aç işin bitince at diye zamanla onlar dağınık gösteriyor senin mutfak resimden tezgahın oldukca küçük zaten onlardan dolayı kalabalıkda birazda canım benim sen 3 yaşındaki bebe dağıtıyor diyorsan biz ne yapalım dimi ......

canım bide sana üç öğün yetecek yemeği sabahtan pişirmeni öneriyorum.o zaman akşamdan yarın ne pişirceğini planla ve sabah kahvaltıyı hazırlamadan yemeğini ocağa koy o pişerken bi yandan kahvaltıyı hazırla sen çay keyfini yapana kadar o pişer sonra kahvaltının bulaşığıyla beraber hallet tezgahın üstünde yıkadığın bulaşığı bırakma kaldır.birde mesela evi önce topla sonra süpür oda oda değil bütün evi topla misafir gelecekmiş gibi sonra süpür.oturduğun odaya halının üstüne bir pike yada bir polar ser kocamanca biri gelince oyuncaklarla ve üzerindeki kırıntılarla birlikta bohçalar kaldırıverirsin kuytu biyere.misafir gidince de bir çırpar yeniden serersin.çocuklu evin dağınığı olur .biz kadınların en büyük hatası başkalarının evleriyle kıyas yapmamız bence.bide o bulaşıklığı ve çöpü kaldır gerçekten yemek yaparken çöpü lavaboya at sonra bir poşete doldur at büyük çöpe bence...

canım bende gördüm mutfağını sana da demiştim o sele ve çöpü kaldır diye
bir kere bunlar kalabalıklaştırıyor
bulaşık yıkıyorum mutfkatan çıkmadan kurulayıp yerlerine kaldırıyorum ben
birde bulaşık makinen var mı canım
yoksa en acilinden temin etmeni tavsiye ederim
yoksa zaten bulaşıktan çıkmaz elin
ben ne yersek mutfaga getirip tezgaha bırakmam makineye atrım çöp içind ebir poşat koyuyorum kenara işim bitince mutfaktan çıkmadan atıyorum
mutfak masasını kaldırmana gerek yok ama üstüne hiç bişey koyma yerine koy her şeyi
koydurma
ben bir tek su içtim şişeyi ve bardağı koyuyorum

canım bende hiç istemem tezgah üzerine bişey koymayı ama mecburum çünkü benim büyük çöpüm yok, büyük çöp olayı bana uymuyor..evim müstakil ve dışarı koyduğum çöpü kediler döküp karıştırıyor..o yüzden koyamıyorum dışarıya...tezgah altına ise hiç koyamam oğlum maşallah kurcalayıp duruyor yaramaz...
mecburen tezgahın üzerine koyuyorum...
birde bulaşık selesini kaldırdım bi ara, olmadı canım..çünkü benim tezgah meyilli yapılmış sanırım su birikiyor hemde göl gibi...bez serdim üzerine dizdim yıkadıklarımı, ben yıkayıp bitrene kadar tezgahın kıyısından sızmaya bile başlamış yere..:(
mecbur sele koyuyorum..bulaşık makinem var bacım...ama illaki elde yıkanan şeyler oluyor...birde bizim burda sular çok kesildiğinden makine içinde bekletemiyorum malesef elde yıkıyorum çoğunluk...sorun bunlar işte canım...basit ama sinirimi bozuyor....masayıda kışın zaten soğuk mutfakta yemiyoruz yemeği nasılsa diye ondan sordum kaldırsammı ki diye...
anladım valla derdimin çözümü yok gibi :)) :9::9::9::9::9:

canım bide sana üç öğün yetecek yemeği sabahtan pişirmeni öneriyorum.o zaman akşamdan yarın ne pişirceğini planla ve sabah kahvaltıyı hazırlamadan yemeğini ocağa koy o pişerken bi yandan kahvaltıyı hazırla sen çay keyfini yapana kadar o pişer sonra kahvaltının bulaşığıyla beraber hallet tezgahın üstünde yıkadığın bulaşığı bırakma kaldır.birde mesela evi önce topla sonra süpür oda oda değil bütün evi topla misafir gelecekmiş gibi sonra süpür.oturduğun odaya halının üstüne bir pike yada bir polar ser kocamanca biri gelince oyuncaklarla ve üzerindeki kırıntılarla birlikta bohçalar kaldırıverirsin kuytu biyere.misafir gidince de bir çırpar yeniden serersin.çocuklu evin dağınığı olur .biz kadınların en büyük hatası başkalarının evleriyle kıyas yapmamız bence.bide o bulaşıklığı ve çöpü kaldır gerçekten yemek yaparken çöpü lavaboya at sonra bir poşete doldur at büyük çöpe bence...

aynen geztapom yaa, malla mülkle eşya ile kıyas yapmam hiç, şükrederim imrenmem kimsenin evine....
tek kıyasladığım temzilik :) nasıl oluyorda milletin evi aniden misafirliğe gidince bile tertemiz olabiliyor :) işte bunu çözemedim..
valla geztapom sanırım benim ev dar olduğundan eşyamda bol olduğundan sığamıyorum ben, asıl sorun bu sanırım...mutfak dolapları yetersiz...tezgah minnacık... herşey ortalıkta...ondan böyle oluyor sanırım...ne diyim şükür yinede...bin şükür...
belki allah bizlerede verir koca koca evler dimi geztapom...amin de kız... :)

aaah gazelimben sana o tezgahtakileri almadan dedim tezgah üstünde ne varsa kalabalık alma yıka kurula çöp için poşet aç işin bitince at diye zamanla onlar dağınık gösteriyor senin mutfak resimden tezgahın oldukca küçük zaten onlardan dolayı kalabalıkda birazda canım benim sen 3 yaşındaki bebe dağıtıyor diyorsan biz ne yapalım dimi ......

ufaklığın dağıttıklarına değilde mutfağımın düzensizliğine takılıyorum fazeycim yaa :)
sıkış tepiş herşey üstüme üstüme geliyor sanki :) çok dar..ondan böyle oluyor sanırım...

önce duana amin diyorum gazelcim.aklıma bir fikir geldi :sen o masayı kaldırcak bir yer varsa hakkaten kaldır .ve mutfağına bir tane böyle iki kapaklı dolap 100 lira filan dır.bulursam resim de koyarım.en azından ortalıkta kalabalık ne varsa doldurursun içine.burak biraz dah büyüyünce bazı şeyler kendiliğinden düzelir canım.Ayrıca sen çocuklu ve öğrenci bir insansın zaten sana kimse çat kapı gelmesin bence.en sevmediğim şeydir.kendini üzme bırak dağınık kalsın .:54::16:

Back
X