Benim durumumda olanlar varmı?

Dertliyim 44

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2019
306
-14
98
30
Merhaba hanımlar benim 23 aylık bir oğlum var geçen seneden beri yastık battaniye vb. şeyleri emme huyu var uyurken de o şekilde uyuyo bazen bu senede daha çok tekrarlıyo elinden aldığım zaman bağırıyo ağlıyor geçen seneden beri bı türlü bırakmadı bu huyunu varmı benim durumumda olan sizce neden dolayı böyle oluyo ?

Olabilir zaten genelde yalnızken veya uykusu geldiği zaman yapıyo
Yanlız bırakmayın, hüzünlenmesin.

İşler kalsın, anneliğinize önem verin...

İsteseniz de bu günlere bir daha dönemeyeceksiniz.

Hem siz hem bebeğiniz doya doya yaşasın anne-bebek duygusallığını

Merhaba hanımlar benim 23 aylık bir oğlum var geçen seneden beri yastık battaniye vb. şeyleri emme huyu var uyurken de o şekilde uyuyo bazen bu senede daha çok tekrarlıyo elinden aldığım zaman bağırıyo ağlıyor geçen seneden beri bı türlü bırakmadı bu huyunu varmı benim durumumda olan sizce neden dolayı böyle oluyo ?

meme emiyor mu ya da ne zaman bıraktı

yastık emmezse parmağını emer vs vs

bu emme ile kendini rahatlatma ihtiyacının kaynağı önemli ama sizinki daha küçük meme emme çağında

yavaş yavaş dağıtın dikkatini

zaten yaz battaniye vs gibi şeyler olmasın yatakta

elinden almayın hiç koymayın

uyuma rituelini değiştirin kitap okuyun mesela her gün uykusu gelince

bağlanmasını başka yöne çevirin

bir de şiddet yüksek ses vs uzak durun evde huzursuzluk varsa onu çözün

tv tablet haber vs derken çocuklar çok farklı etkilenebiliyorlar

Benim kızım da öyle 3 yaşında sürekli bahanesi elimde özelikle ilgisiz kalınca ben almamiyi düşünüyorum sonuçta onla atıyor stresini bence kendi haline birakin

Uyku arkadası alın ona zor dönemdesınız Allah kolaylık versin

Gayet normal. Bu nesnelere geçiş nesnesi denir ve uyku arkadaşıyla aynı görevi görür. Ha ayıcık ha battaniye aynı amaç var ikisinde de. Elinden almayın istemedikçe yıkamayın. Zamanla kendi kendine bırakacaktır.

Oral dönemde haz bölgesi ağızdır. Cocuk emme davranışı gösterir bu cocugunuzun sağlıklı ve normal gelisim asamasında olduğunu göstterir.

Gayet normal. Bu nesnelere geçiş nesnesi denir ve uyku arkadaşıyla aynı görevi görür. Ha ayıcık ha battaniye aynı amaç var ikisinde de. Elinden almayın istemedikçe yıkamayın. Zamanla kendi kendine bırakacaktır.
İnşallah dediğiniz gibi olur

İnşallah dediğiniz gibi olur

Back