benim de tavsiye etmediğim hastane ve doktor..

BettyC

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
52
0
Arkadaşlar ilk hamileliğim ve ne kadar heyecan yaşadığımı tahmin edebilirsiniz. Ben de doktora gitmeden önce forumdaki bu bölümü inceledim ve bana önemli fikirled verdi. Ben de karşılaştığım bu durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Eşimle beraber geçtiğimiz Perşembe günü Afiyet Hastanesine Dr. Serçin Hanım'a muayeneye gittik. Gitmeden önce de zaten kan tahlili ile gebeliğin var olduğunu öğrenmiştik. Muayene için alındığımızda ultrasonla bakıldı ancak çok erken olduğu için bebeğin görülememesinin normal olduğu Salı günü yeniden gelmemiz gerektiği söylendi. Aynı zamanda herhalde zamandan tasarruf hastadan daha fazla kar amacı güdüldüğü için Serçin Hanım hazırlamış olduğu listeyi okuyuverdi ve biz gebelikle ilgili bilgilendirilmiş olduk bunun dışında extra bir bilgi verilmedi.
Bugün kontrol için gittiğimizde başka hasta içeri alınmışken ki yine sanırım zaman tasarrufu yapmak amacıyla ismim okunarak içeriye çağırıldım ve eşimin dışarıda beklemesi istendi. Eşim de kendisinin sonradan çağırılacağını düşünerek ve içeride başka bayan hastanında olması dolayısıyla dışarıda bekledi. 5 dk sonra elimde ultrason fotoğrafıyla eşimin yanına gittim. İçeri de hem Dr.un yardımcısına hem de Serçin Hanım'a defalarca söylememe rağmen eşimi içeriye alamayacaklarını, sadece muayenelerde eşlerin gelebildiğini kontrollerde gelemediklerini söylediler, ultrason çıktısını alacağını ve eşimin oradan bakabileceğini söyledi. Ben buradan şu sonucu çıkartıyorum; ne kadar para o kadar ilgi..Ki burası da zaten bize bedava bakan bir yer değil adına 'özel' denen ve para ödenerek muayene olunan bir kurum. Ve bunun dışında eşim ilk çocuğumuzun ilk görüntüsünü dr. sayesinde sadece ultrason fotoğrafından görebilmiş oldu. Ayrıca Serçin Hanım sorularıma son derece baştan savma cevaplar vererek diğer hastasıyla ilgilenmeye başladı.
Kısacası ilk defa görmek için gittiğimiz randevumuzda eşim ne bebeği görebildi ne de ben hamileliğim ile ilgili merak ettiği sorulara doğru düzgün cevap alabildim. Ki hepimizin şu anda ihtiyaç duyduğu şey biraz ilgi..
Karar sizin...:sm_confused:

üzüldüm canım; gerçekten çok sinir bozucu bir uygulama bu yaptıkları.
ama fiyatı uygun olmasına ragmen gerçekten ilgilenen dr ve hastaneler de var..
inşallah gönlüne göre bir yer bulabilirsin; benim doğum yaklaştı halaa arayıştayım valla:))

merhaba benimde bugün idrar testim pozitif çıktı:) yarın afiyete gitmeyi düşünüyordum kan testi falan kararsız kaldım

bende aralık ayında bebek isteğiyle gitmiştim o zaman hastaları tek tek alıyodu önceki hasta çıkınca eşimide içeri almışlardı. herşeyi güzelce açıklamıştı muayenemi yapmıştı. o zaman memnun kalmıştım ama geçen hafta salı hamile olduğumu öğrendim çarşamba hemen tekrar doktora gittim bu sefer eşim izin alamadığı için kayınvaldemle gittim serçin hanım doğuma gitmiş benim randevum 12,30 da idi allahtan 15 dk sonra geldi ama orda bekleyenler 1 saattir beklediklerini söyledi ayrıca hastaları 3 er kişi almaya başladı içeri saat 1 de toplantısı varmış diye imiş yardımcısı öyle söledi.hızlıca soruları sordu ultrasona baktı kayınvaldemi de çağırdı bakabilirsiniz diye.tansiyonum heyecandan 14 e 8 çıktı normalde tansiyonum 9 a 6 dır düşüktür heyecandan heralde demeye çalıştım ama dinlemedi bile konuşmasını hiç kesmeden bütün hamileler öyle zanneder dedi.hiç bişi sormama izin vermedi.elime bir liste verdi sanki tansiyon hastasıymışım gibi makarna,prinç,hamur işi,kızartma herşeyi yasakladı tamam bunlar iyi şeyler değil ama bu kadar kısıtlamaya anlam veremedim 15 gün sonrada kalp atılarını dinliycez sonra ayda bir geliceksin dedi. zaten doğumu orda yapmayı düşünmüyorum yeni doğan yoğun bakımı olmadığı için erdeme gidicem bende

evet işte almiracım ne olduğunu anlamadan kendini dışarıda buluyorsun, kayınvalideni de bayan olduğu için almıştır içeri.. düşünsene eşimi almadı yaa dışarı çıktığımda eşimin gözleri dolmuştu ve acayip sinirliydi ben bile korktum:)
thefelix canım teşekkür ederim inşallah bulurum iyi bir yer, insan böyle zamanda zaten tedirgin oluyor böyle olunca da iyice saf gibi oldum bende.. nolur bulursanız bana da söyleyinnkaydirigubbakcemile5

hayırlı olsun canım .
nekadar sacma sonuçta o kişi senin eşin. istediğini alma hakkına sahipsin öyle olmalı cümbur cemaat girmiyorsunuz ki ... bende hiç sevmem afiyet hastanesini , ben tavsiye etmem canım.

bende akşama eşime anlattım canım senle gitsek demek ki seninde içeri girmene izin vermicek dedim eşim zaten b
kaç ay gidelim sonra erdeme geçeriz demişti ama ben şimdi geçmeyi düşünüyorum erdem çamlıcadaki diler hanımı öven arkadaşlara da sordum cumartesi ondan randevu alıp gidicem bende.afiyette yeni doğan yoğun bakım yoktu açılmış galiba ama erdem gibi olamaz tabiki.

kızlar benimde kötü hasane ve doktor deneyimim...

ikitellide batı bahat hospital a gittim evime yakın hamilelik şekeri için gittim sabah erken olduğu için oraa gidip yaptıralım dedik. normalde bakırköyde doktorum.

eşim ben annem hep beraber gittik ordan işe gidicem.

renkli ultrason varmış onada gireyim gelmişken dedim annem merak ediyordu. dr beklemeye başladık doğuma gitmiş. yanıma bir kız geldi 20 yaşında evde suyu gelmiş hemen hastaneye koşmuşlar kayınvalidesi kayınpederi koşturuyor dinleyen yok onları hiç. doğru düzgün türkçeleri yok anlatamıyorlar dertlerini dinleyende yok zaten. kızı yanıma oturttular doğum sancısı çekiyor koridorda düşünsenize... annem hemşireye doğuruyor kadın odaya alın dedi hemşire anneme bağırdı bize işimizi öğretme diye çıdırdım hastaneyi ayaga kaldırdım dr geldi hemşiresini kordu... berbat bir hastane zaten... sakın ugramayın insan değeri yok hiç maglesef ...
kavga dövüş doğuma aldılar kızı

X