- 31 Ekim 2011
- 794
- 224
Yillardir o gunu bekliyodum ve o gun gelmistiii
Ameliyattan 2 gun once 4 tup kan alindi, akciger filmi, ve bir suru testler yapildi
Ve geldiii ameliyat gunuu
Benim eski burnum Fatih Sultan Mehmet burnu gibiydi. Oldukca kemerli ve daginikti nefeste alamiyordum.
Girdim hastaneye beni direk bir odaya aldilar sabah saat 7.30 biz hastanedeyiz, zaten gece heyecandan hic uyuyamadim gozlerim yerinden firliycak gibi bakiyorum etrafima ben ki daha once kan aldirmamis romeom simdi ameliyat olucam
Sonra beni aldiklari odada ailemle ameliyat sirami bekliyoruz. Saat 8.30 civarinda hemsire odaya girdi elinde onlugum, galoslarim ve saclarima takmam icin bone.
Ardindan bi ikaz "icinde sadece camasir olarak alt camasirin kalsin, sutyen falan cikicak, hemen giyin" dedii, ben o şokla,o korkuyla, hemsirelerin cabuk ol ikazina ragmen hâlâ son kez fotograflarimi cekeyim diye anneme poz verip duruyorum
Ameliyata hazir bir sekildeydim ve hemsireyle beraber ameliyathane asansorune bindim ve gidiyoruum
Ama icimdeki o korkuyu asla unutamam
Ameliyathanenin oldugu yere indik, damar yolum acildi ve beni bir tekerlikli sandalyeye aldilar.
Ameliyathanelerin oldugu yerlerden geciyorum, butun odalarda bicaklar, yataklar falan baya ürkmustum
Sonra doktorumu gordum, doktorum tanidigimizdi onun sayesinde biraz rahatladim
Yerler kaygan diye bir hemsire koluma girdi ve fotograflarim cekildi.
Sonra ameliyat masasina aldilar beni
Cok soguktu,etrafimdaki doktorlar onluklerini giyiyolar, hemsireler malzemeleri falan hazirliyolar.
Ben saniyede 50 soru soruyorumdur ama o ara
Sonra hemsire suan narkozunu veriyorum dedi
Sonra bir hava maskesi gibi bisey yuzume yaklasiyodu, tam yuzume yaklasmadan gittim tabi ben
Sonra gozlerimi odamda, butun ailem basimda aglarken gordum
Malum aileler
Neysee sonra ben daha uyanmamisken annem kiyafetlerimi giydirmis serumum takildi ve agri kesicim yapilmisti
Ameliyattan sonra 5 saat yemek su yok dediler
Ben agzimi acamiyorum zaten ne yemegi
2 gun agzima su gitse hemen kan kusuyodum
O kanlar da ameliyat esnasinda yuttugum kanlarmis, ve bende narkozu kusarak atiyomusum.
Gayet normalmis yani
Ameliyattan 2 gun sonra serum suyu verildi, 2 saatte bir şırıngaya cekip burnuma sıkıyodum o rahatlatiyodu baya
Gunde 4 defa dikislerin oldugu yere antibiyotigim vardi onlari suruyodum
3 gun corbadan baska bisey yiyemedim zaten
4.gun falan muz yemeye baslamistim.
Sonra 1 hafta gecti dikislerim alindi
10 gun sonra tamponlarim cikti
En acili surec tamponlarin cikmasiydi
Ameliyat esnasinda zaten baygin oluyosun, ama tamponlar biraz kotu
Ve en guzel an; ben nefes alamiyodum tamponlar varken de nefes alabiliyodum ama korkuyodum neyse tamponlar ciktigi an o kadar rahatladim ki nefes almak neymis onu ogrendim.
Ve tamponlar ciktigi an hemen bir hapsuruk
Tamponlardan sonra da burnumun ici temizlendi
O tamponlar cikti sargilarim alindi, ben ayna karsisinda bir aglamaya basladiim
Bu nasil burun, ben bunun icin mi o kadar aci cektim diye.
Hic begenmemistim burnumu yamuk, şişik, yuzumun ortasinda bi fil oturmus gibi bi ifade.
Doktorum buna aldanma, daha şişliklerin inicek 3 ayda dedi
Ve dedigi gibi de oldu gun gectikce iniyo sisliklerim, burnum duzeliyo
Suan 3 hafta oldu ameliyat olali ama masallah suan bile cok seviyorum burnumu
Elimden ayna dusmuyo, surekli sagdon soldan deliler gibi fotogra cekip duruyorum
Ve benim ameliyattan sonra, tamponlar alinincaya kadar ki surecte en korktugum sey hapsirmakti!!
Sizede tavsiye olsun bana da doktorum soyledi; hapsiriginiz geldiginde dilinizle damaginiza sert bi sekilde baski yapin ve o ara agzinizdan nefes alip verin. Buyuk ihtimalle gecicektir hapsiriginiz. Diyelim ki gecmedi mi. O zaman agzinizi acabildiginiz kadar acip oyle hapsirin.
Benimde suan burnumda siyah nokalar ve kucuk kucuk sivilceler cikiyo normal mi acaba ne yapmam gerekiyo bir bilginiz varsa paylasirsanizsevinirim
Bide burnumun icinde kurumus kan parcaciklari var, ve elleyince cok canim yaniyo
Onlari nasil kaldirabiliriim
Burnumu soyle gere gere silmeyi ozledim ya
Aklima gelen butun detaylarla anlattim, merak ettiginiz baska bir sorunuz varsa seve seve cevaplayabilirim
Ameliyattan 2 gun once 4 tup kan alindi, akciger filmi, ve bir suru testler yapildi
Ve geldiii ameliyat gunuu
Benim eski burnum Fatih Sultan Mehmet burnu gibiydi. Oldukca kemerli ve daginikti nefeste alamiyordum.
Girdim hastaneye beni direk bir odaya aldilar sabah saat 7.30 biz hastanedeyiz, zaten gece heyecandan hic uyuyamadim gozlerim yerinden firliycak gibi bakiyorum etrafima ben ki daha once kan aldirmamis romeom simdi ameliyat olucam
Sonra beni aldiklari odada ailemle ameliyat sirami bekliyoruz. Saat 8.30 civarinda hemsire odaya girdi elinde onlugum, galoslarim ve saclarima takmam icin bone.
Ardindan bi ikaz "icinde sadece camasir olarak alt camasirin kalsin, sutyen falan cikicak, hemen giyin" dedii, ben o şokla,o korkuyla, hemsirelerin cabuk ol ikazina ragmen hâlâ son kez fotograflarimi cekeyim diye anneme poz verip duruyorum
Ameliyata hazir bir sekildeydim ve hemsireyle beraber ameliyathane asansorune bindim ve gidiyoruum
Ama icimdeki o korkuyu asla unutamam
Ameliyathanenin oldugu yere indik, damar yolum acildi ve beni bir tekerlikli sandalyeye aldilar.
Ameliyathanelerin oldugu yerlerden geciyorum, butun odalarda bicaklar, yataklar falan baya ürkmustum
Sonra doktorumu gordum, doktorum tanidigimizdi onun sayesinde biraz rahatladim
Yerler kaygan diye bir hemsire koluma girdi ve fotograflarim cekildi.
Sonra ameliyat masasina aldilar beni
Cok soguktu,etrafimdaki doktorlar onluklerini giyiyolar, hemsireler malzemeleri falan hazirliyolar.
Ben saniyede 50 soru soruyorumdur ama o ara
Sonra hemsire suan narkozunu veriyorum dedi
Sonra bir hava maskesi gibi bisey yuzume yaklasiyodu, tam yuzume yaklasmadan gittim tabi ben
Sonra gozlerimi odamda, butun ailem basimda aglarken gordum
Malum aileler
Neysee sonra ben daha uyanmamisken annem kiyafetlerimi giydirmis serumum takildi ve agri kesicim yapilmisti
Ameliyattan sonra 5 saat yemek su yok dediler
Ben agzimi acamiyorum zaten ne yemegi
2 gun agzima su gitse hemen kan kusuyodum
O kanlar da ameliyat esnasinda yuttugum kanlarmis, ve bende narkozu kusarak atiyomusum.
Gayet normalmis yani
Ameliyattan 2 gun sonra serum suyu verildi, 2 saatte bir şırıngaya cekip burnuma sıkıyodum o rahatlatiyodu baya
Gunde 4 defa dikislerin oldugu yere antibiyotigim vardi onlari suruyodum
3 gun corbadan baska bisey yiyemedim zaten
4.gun falan muz yemeye baslamistim.
Sonra 1 hafta gecti dikislerim alindi
10 gun sonra tamponlarim cikti
En acili surec tamponlarin cikmasiydi
Ameliyat esnasinda zaten baygin oluyosun, ama tamponlar biraz kotu
Ve en guzel an; ben nefes alamiyodum tamponlar varken de nefes alabiliyodum ama korkuyodum neyse tamponlar ciktigi an o kadar rahatladim ki nefes almak neymis onu ogrendim.
Ve tamponlar ciktigi an hemen bir hapsuruk
Tamponlardan sonra da burnumun ici temizlendi
O tamponlar cikti sargilarim alindi, ben ayna karsisinda bir aglamaya basladiim
Bu nasil burun, ben bunun icin mi o kadar aci cektim diye.
Hic begenmemistim burnumu yamuk, şişik, yuzumun ortasinda bi fil oturmus gibi bi ifade.
Doktorum buna aldanma, daha şişliklerin inicek 3 ayda dedi
Ve dedigi gibi de oldu gun gectikce iniyo sisliklerim, burnum duzeliyo
Suan 3 hafta oldu ameliyat olali ama masallah suan bile cok seviyorum burnumu
Elimden ayna dusmuyo, surekli sagdon soldan deliler gibi fotogra cekip duruyorum
Ve benim ameliyattan sonra, tamponlar alinincaya kadar ki surecte en korktugum sey hapsirmakti!!
Sizede tavsiye olsun bana da doktorum soyledi; hapsiriginiz geldiginde dilinizle damaginiza sert bi sekilde baski yapin ve o ara agzinizdan nefes alip verin. Buyuk ihtimalle gecicektir hapsiriginiz. Diyelim ki gecmedi mi. O zaman agzinizi acabildiginiz kadar acip oyle hapsirin.
Benimde suan burnumda siyah nokalar ve kucuk kucuk sivilceler cikiyo normal mi acaba ne yapmam gerekiyo bir bilginiz varsa paylasirsanizsevinirim
Bide burnumun icinde kurumus kan parcaciklari var, ve elleyince cok canim yaniyo
Onlari nasil kaldirabiliriim
Burnumu soyle gere gere silmeyi ozledim ya
Aklima gelen butun detaylarla anlattim, merak ettiginiz baska bir sorunuz varsa seve seve cevaplayabilirim
Son düzenleme: