Benim burun ameliyati hikayeemmm:)))

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
Yillardir o gunu bekliyodum ve o gun gelmistiii
Ameliyattan 2 gun once 4 tup kan alindi, akciger filmi, ve bir suru testler yapildi
Ve geldiii ameliyat gunuu
Benim eski burnum Fatih Sultan Mehmet burnu gibiydi. Oldukca kemerli ve daginikti nefeste alamiyordum.
Girdim hastaneye beni direk bir odaya aldilar sabah saat 7.30 biz hastanedeyiz, zaten gece heyecandan hic uyuyamadim gozlerim yerinden firliycak gibi bakiyorum etrafima ben ki daha once kan aldirmamis romeom simdi ameliyat olucam
Sonra beni aldiklari odada ailemle ameliyat sirami bekliyoruz. Saat 8.30 civarinda hemsire odaya girdi elinde onlugum, galoslarim ve saclarima takmam icin bone.
Ardindan bi ikaz "icinde sadece camasir olarak alt camasirin kalsin, sutyen falan cikicak, hemen giyin" dedii, ben o şokla,o korkuyla, hemsirelerin cabuk ol ikazina ragmen hâlâ son kez fotograflarimi cekeyim diye anneme poz verip duruyorum

Ameliyata hazir bir sekildeydim ve hemsireyle beraber ameliyathane asansorune bindim ve gidiyoruum
Ama icimdeki o korkuyu asla unutamam
Ameliyathanenin oldugu yere indik, damar yolum acildi ve beni bir tekerlikli sandalyeye aldilar.
Ameliyathanelerin oldugu yerlerden geciyorum, butun odalarda bicaklar, yataklar falan baya ürkmustum
Sonra doktorumu gordum, doktorum tanidigimizdi onun sayesinde biraz rahatladim
Yerler kaygan diye bir hemsire koluma girdi ve fotograflarim cekildi.
Sonra ameliyat masasina aldilar beni
Cok soguktu,etrafimdaki doktorlar onluklerini giyiyolar, hemsireler malzemeleri falan hazirliyolar.
Ben saniyede 50 soru soruyorumdur ama o ara
Sonra hemsire suan narkozunu veriyorum dedi
Sonra bir hava maskesi gibi bisey yuzume yaklasiyodu, tam yuzume yaklasmadan gittim tabi ben
Sonra gozlerimi odamda, butun ailem basimda aglarken gordum
Malum aileler
Neysee sonra ben daha uyanmamisken annem kiyafetlerimi giydirmis serumum takildi ve agri kesicim yapilmisti
Ameliyattan sonra 5 saat yemek su yok dediler
Ben agzimi acamiyorum zaten ne yemegi
2 gun agzima su gitse hemen kan kusuyodum
O kanlar da ameliyat esnasinda yuttugum kanlarmis, ve bende narkozu kusarak atiyomusum.
Gayet normalmis yani
Ameliyattan 2 gun sonra serum suyu verildi, 2 saatte bir şırıngaya cekip burnuma sıkıyodum o rahatlatiyodu baya
Gunde 4 defa dikislerin oldugu yere antibiyotigim vardi onlari suruyodum
3 gun corbadan baska bisey yiyemedim zaten
4.gun falan muz yemeye baslamistim.
Sonra 1 hafta gecti dikislerim alindi
10 gun sonra tamponlarim cikti
En acili surec tamponlarin cikmasiydi
Ameliyat esnasinda zaten baygin oluyosun, ama tamponlar biraz kotu
Ve en guzel an; ben nefes alamiyodum tamponlar varken de nefes alabiliyodum ama korkuyodum neyse tamponlar ciktigi an o kadar rahatladim ki nefes almak neymis onu ogrendim.
Ve tamponlar ciktigi an hemen bir hapsuruk
Tamponlardan sonra da burnumun ici temizlendi

O tamponlar cikti sargilarim alindi, ben ayna karsisinda bir aglamaya basladiim
Bu nasil burun, ben bunun icin mi o kadar aci cektim diye.
Hic begenmemistim burnumu yamuk, şişik, yuzumun ortasinda bi fil oturmus gibi bi ifade.
Doktorum buna aldanma, daha şişliklerin inicek 3 ayda dedi
Ve dedigi gibi de oldu gun gectikce iniyo sisliklerim, burnum duzeliyo
Suan 3 hafta oldu ameliyat olali ama masallah suan bile cok seviyorum burnumu
Elimden ayna dusmuyo, surekli sagdon soldan deliler gibi fotogra cekip duruyorum

Ve benim ameliyattan sonra, tamponlar alinincaya kadar ki surecte en korktugum sey hapsirmakti!!
Sizede tavsiye olsun bana da doktorum soyledi; hapsiriginiz geldiginde dilinizle damaginiza sert bi sekilde baski yapin ve o ara agzinizdan nefes alip verin. Buyuk ihtimalle gecicektir hapsiriginiz. Diyelim ki gecmedi mi. O zaman agzinizi acabildiginiz kadar acip oyle hapsirin.

Benimde suan burnumda siyah nokalar ve kucuk kucuk sivilceler cikiyo normal mi acaba ne yapmam gerekiyo bir bilginiz varsa paylasirsanizsevinirim
Bide burnumun icinde kurumus kan parcaciklari var, ve elleyince cok canim yaniyo
Onlari nasil kaldirabiliriim

Burnumu soyle gere gere silmeyi ozledim ya
Aklima gelen butun detaylarla anlattim, merak ettiginiz baska bir sorunuz varsa seve seve cevaplayabilirim

Son düzenleme:
selam romeom :) oncelikle geçmiş olsun çok sevindim burnundan memnun kalmana hem de kısa bi süre içinde. malum burun şeklinin oturması falan uzun sürüyormuş çoğu kişi başta memnun olmuyo çok sıkıntılı bi süreç. forumu uzun zamandır takip ediyorum yeni üye oldum sonunda okudukça cevap yazasım geliyordu artık dayanamadım :) ben de 6 gün önce ameliyat oldum hem deviasyon hem de kemerli bir burnum vardı kemer alındı nefes alma problemim vardı zaten uzun süredir. şimdi sabırsızlıkla bekliyorum iki gün sonra alçı ve tampon çıkıcak çok merak ediyorum nasıl oldu acaba benim burun deliklerim karşıdan bakıldığında önceden belli olmazdı şimdi hafif de olsa gözüküyor burnumu biraz kaldırdı çünkü doktor. dolayısıyla şimdi aynaya falan baktığımda tuhaf geliyor biraz yadırgıyorum sorum şu burnundaki tampon çıkarıldıktan sonra burun deliklerinde küçülme oluyo mu acaba içindeki tampondan mı oyle geniş duruyo acaba panikledim biraz ya senin böyle bi sorunun var mıydı

Evet evet tatlim aynen oyle
Tamponlar varken burnun cok daha sis duruyo
O tampon ciktiginda zaten goruceksin nasil bisey oldugunu
Gercekten buyuk plastik bisey
O kocaman sey burnumuzun icindeyken kucuk bir burun olmasinin imkani yok :)
Zaten tamponlar ciktiktan sonra yavas yavas kuculmeye basliyo
Bak benim burun deliklerime hic dokunulmadi, kucuktu yani
Ama o tamponlardan sonra daha da buyudu gibi ama eski seklini alicak
Onun icin simdiki haline hic alisma bile
Tamponlar ciktiktan sonra da burun deliklerin biraz buyuk oluyo, kocaman seyi cekip cikariyolar cunku
Sonradan kuculmeye basliyo hissediyosun zaten merak etme
Hic caninida sıkma bol bol fotograflarini cek, burun git gide duzeldiginde o cektiklerine bakmak cok moral veriyo insana

Oh rahatladım biraz ya çok teşekkür ederim zaten kaç gündür elimden ayna-telefon düşmüyo sürekli burnuma bakıyorum. herkes bi şey söylüyo bi de çevreden gelen yorumlarda çok etkiliyo. bugün arkadaşlarım geldi ziyarete. biraz kalkık mı olmuş falan dedi biri iyice moralim bozuldu. insan hemen sonucu görmek iltifatlar almak istiyo öyle olmayınca da şaşırıyor doğal olarak. bakalım iple çekiyorum tamponların çıkacağı günü. ne zormuş bunlarla yaşamak ya resmen burnunun içine iki koca sopa sokmuşlar gibi sen kime ameliyat oldun bu arada istersen burdan istemezsen özelden yazabilir misin merak ettim

Aynen insan bir an once iltifatlar almak istiyo ya :)
Benim kuzenim burun ameliyati olmustu ilk basta onun ki nasil desem berbat otesi olmustu
Tabi biz kiza iyi ya falan diyoduk
Ama ben kendi kendime kiz eskiden daha guzeldi bu ne falan dedim
1 yil sonra ablasinin dugununde kizi bir gordum ben şookk
O burun gitmis yerine baska bi sey gelmis yani o derece
O kizi oyle gordukten sonra laflarimi yutmustum baya
Seninde burnun kalkik olmus diyen arkadasin biraz zaman gectikten sonra burnunu gorduklerinde onlarda laflarini yutucaklar benim gibi merak etme
Bizim icin tek ve en zor olan sey zaman suan

çok geçmiş olsun :) ameliyat sürecini ağır atlatmışsınız biraz ama 3 hafta geride kalmış bile

Insallah dedigin gibi olur tatlim ya cidden sabir bu surecteki en onemli sey. Napalim beklemekten baska care yok :)

Ya canim bi soru daha sorucam izninle aklima gelmisken sen ameliyattan sonra koku-tat alabildin mi? Ben yemek yiyorum ama oylesine resmen ne tadini aliyorum yemegin ne de kokusunu :/ sinir olmaya basladim eskiden en uzaktaki kokuyu bile alirdim

Ya canim bi soru daha sorucam izninle aklima gelmisken sen ameliyattan sonra koku-tat alabildin mi? Ben yemek yiyorum ama oylesine resmen ne tadini aliyorum yemegin ne de kokusunu :/ sinir olmaya basladim eskiden en uzaktaki kokuyu bile alirdim
Aynen oyle
Tamponlar oldugu surece ne yedigim bir seyden tad alabildim
Ne de evdeki yanmis yemegin bile kokusunu alabildim
Doktoruma cok korkarak sormustum ama gecici demisti
sende merak etme
12 gun sonra falan hersey normale donuyo

Çok rahatladım şuan biliyorum şuan daha çok erken ama ben çok sabırsızım alçım çıktığında odaya babam girdi harika olmuş dedi hemşireler falan doktor fotoğraflarımı çekiyor bi taraftan aynaya bakabilirsin dedi nasıl heyecanlıyım aynaya bir baktım dünya başıma yıkıldı eve gelinceye kadar ağlamaktan perişan oldum ve hemen buraya yazdım umarım en kısa zamanda şişliklerim iner bugün daha 6. Günüm :)

Canim yaa. Benimde bantlarim bugun ciktiida. Ve ben cok kotu durumdayim suan. Kocaman bi burnum var yaa. cok pisman cok... senin bantlar ciktiktan kac gun sonra normale dondu burnun ? Ne kadar surede kendine alistin

Selam kizlarrrr tekrar :) bu sabah alci tampon cikti dikisler alindi. 1hafta nasil yasamisim o tamponla gercekten hayret ediyorum. Alci ciktiktan sonra babamin bakislari degisti begenmedi diye once korktum ama begenmis o sis haliyle bile tabi babam sonucta ben tabi meraktan kuduruyordum ama korkudan da bakamadim hemen. Once bi elimle kontrol ettim falan cok sisti ozellikle ucu top gibi hala zaten. Bu sislikler inecek 3-6 ay icinde hic endiselenme dedi doktor. Sonra telas icinde kalktim aynaya baktim ve cok sasirdim bu ben miyim kim bu nasil alisicam diye panikten nerdeyse aglayacaktim. Zaten burnumun ustu soyulmus kizarmis sismis dolayisiyla dunyanin en guzel burnunu koysalar bile begenemezdim o anda mutsuz ve panik bi halde doktorun yanindan ayrildik. Yolda tabi babam burnuma methiyeler diziyor soyle guzel oldu boyle guzel oldu falan ama ben saskinlik icindeydim sanki bir baskasi oluvermistim

Eve geldim burnumun uzerindeki kaygan kismi temizledim falan tabi bu sirada yuz bin tane fotograf cektim her gecen saniye burnuma daha da alistim ve cidden su an gayet memnunum arkadaslarima da gosterdim cok begendiler o kalkik diyen arkadasim da dahil ki hic de kalkik degil tam istedigim gibi, tampon ve alci baya yaniltiyor.cevreden gelen yorumlar da cidden cok etkiliyor

Sakin hemen moralinizi bozup umitsizlige dusmeyin benim gibi ben de daha alcilar cikmadan aglamaya baslamistim ya kotu olduysa, cok kalkik oldu ya falan diye halbuki daha bir sey gozukmuyordu bile.
Sadece sabredin biz de hakliyiz sonucta kac senedir ayni burunla yasiyoruz yuzumuzde bir sey degisiyor aynaya bakinca insana tuhaf geliyor dogal olarak

Koku ve tat alma sorunum da kayboldu tamponlar yuzunden ne koku ne tat alabiliyordum simdi duzelmeye basladi.
Burnumun derisi su an soyuluyo ve biraz kizarik ,pek guzel bir goruntu oldugunu soyleyemeyecegim, kremle birlikte doktorun soyledigi masaji uyguluyorum.
Sonuca ulasmak icin zaman ve sabir gerektiren bir ameliyatmis bunu anladim insanin sabri olculuyor sanki. O yuzden sakin moralinizi bozmayin ve cevreden gelen olumsuzluklara aldiris etmeyin kizlar moralinizi hep yuksek tutun

merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim,haziran gibi estetik olmayı düşünüyorum, suana kadar hep çok istekliydim ama sanki hislerim değişti ameliyattan korkar oldum.Sonrasında çok acı çektiniz mi temizlerken filan ?

Canım şöyle ki yazın ameliyat olmak biraz zorlayabilir diye düşünüyorum çünkü ameliyattan sonra alçı-tampon vs çıkana kadarki süreç -yani 1 haftalık zaman- biraz zorlu geçiyor. Havaların sıcaklığı bunu etkileyebilir. Tabi doktoruna danış önce. Ama sonraki rahatlamayı düşündüğünde 1 hafta hiçbi şey. Sadece biraz sabır gerekiyor. Burnumu temizlemede bi sıkıntı yaşamadım ben sadece biraz şişlik olduğu için doğal olarak bi süre eskisi gibi rahat temizleyemiyorsun. Kabuklanma oluyo biraz onun için de doktor okyanus suyu veriyor bi süre onunla temizledim ben çok sıkıntı yaşamadım.

Bana kalırsa bu ameliyattaki en önemli nokta kendinizi psikolojik açıdan hazırlamak. Çünkü ameliyattan sonraki 1 haftayı alçının altında nasıl bir burun olduğunu bilmeden geçiriyorsunuz. Sonuçta geri dönüşü de olmayan bir şey ctrl+z yapamıyoruz Yüzünüz şişiyor, rahat nefes alamıyorsunuz vs. Ama eğer doğru doktoru seçmişseniz ve istediklerinizi-istemediklerinizi ona belirtmişseniz içiniz rahat olsun. Zaten artık doktorlar da doğal olan burnu yapmaktan yanalar. Size yakışanın nasıl bir burun olacağına karar veren kişi doktor olacağı için onun tecrübesi de çok önemli.

Ben ameliyat olalı tam 15 gün oldu bugün 2.hafta kontrolüme gittim ve sonuçtan son derece memnunum, iyi ki yaptırmışım diyorum İlk hafta keşke yaptırmasaydım eskisi daha mı güzeldi acaba diye düşünüp ağlıyordum ama burnumun şekli gittikçe güzelleşiyor, oturuyor, şişleri de inmeye başladı. Zaten aman aman bir şişlik yok. Hatta ameliyattan 10 gün sonra okula gittim, ameliyat olacağımı kimseye söylemememiştim ve kimse hiçbir şey sormadı anlaşılmıyor bile

Sonuç olarak ameliyattan korkmayın derim ben, risk almadan güzelliklere ulaşamıyoruz çünkü

Cok tesekkur ederim guzel cevabin icin tekrardan cesaretlenmeye calisacagim.Ben henuz doktor arastirma asamasindayim antalyada yasiyorum malum havalar cok sicak olacak surekli klima calistirsam yardimi olur mu bide bende uni.okuyorum sonrasinda alacagim tepkilerde beni dusunduruyor biraz

Cok soru soruyorum kusura bakma lutfen ama iste sende bilirsin riskli bir konu doktor secimi,doktora istedigin burun seklinin fotosunu gosterdin mi yoksa sadece tarif mi ettin?

Şu an ki durumunu atar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…