• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim bileziklerimle planlar...

giresunluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
53
0
26
İzmir
daha öncede yazmıştım arkadaşlar 4 aylık evliyim ve eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz ve çoook kalabalık bi aile oldukları için sıkıntı cekiyorum ama su aralar bana gidip gelmemelri yada emrivakileri değil meselee bileziklerim sürekli şakayla karısık verirsin bi tane bilezik yaparız deyip duruyolar yok yeni arsamı alsak yok yeni evmi,yada zeytin bahçesimi yada yan arsayımı sürekli plan yapıyolar ve bizide katıyolar ben istemiyorumm onlarla hiç bi ortak işe girmek istemiyorum babası yapmadı suan oturdugumuz evi eşim calıştıda bi araya geldindi 3 kat ev yapıldı eşiminde katkısı oldu yanı miras bırakmadı bıze sürekli evin mi var ev sahibimi oldun diyolar eşime yani yıne ortak bi iş olsa yıne bizim olmicak eşim baş edemiyo anlıyrm ama bizi yıpratıyo bugun sınırlendım bende suskunlugumu bozdum eşime söylendim milletin taktığı 10 gramlık bileziklere laf ediyolar keske bana 10 gram taksalardı ama benım olsaydı dedim yada kiralasaydınız hemen almayamı calısıyolar dedim düğünde göstermelik takardınız sonra alırdınız sürekli lafıda olmazdı dedim istemedilerki dedi isteseler nolurkı dedi daha acı konusurum sus dedim eşime susarım ama konustugumda bozarım çok kötü ama bu durum benım sınırımı bozuyo zaten bizim kredi borcumuz var her ay kesılıyo maaştan bn bize kalandan arttırıp kenara koyuyorum kredı borcumuz bitince araba almayı planlıyorz ama bizi rahat bırakmıyolar daha genciz neden borc altına gireyım olmayan bebeğim için harıl harıl ev planı yapım zaten bi evim var sukurler olsun zaman gösterir gerisini ben mi yanlıs düşünüyorum kendımızı neden sıkalım ki..

İnsanları para hırsı bürümüş,
düğün dernegi yaparken taktıkları altınları bile
nasıl alavere dalavere yapar da gelinin elinden alırız derdine düşmüşler.

Bence konu açılırsa açıkça düşüncelerinizi söyleyin.
Bozdurup banka hesabına yatırın ya da başka bir şeye baglayın ki umutlarını kessinler...

Siz net ve kararlı olun, zorla arsa aldıramazlar ki size. Bozulmayın da konuşsun dursunlar... Eşinize net ve sakin
bir şekilde bileziklere dokunulmayacağını söyleyin; bu konuda emrivaki istemediğinizi söyleyin. Hatta bir daha konu açıldığında konuyu lisan-ı münasiple kapatmasını da rica edebilirsiniz.

Senin bileziklere mi güvenmişler :19:
Bilezikler olmayaydı napacaklardı acaba.
Konu açılırsa direk söyle düşünceni.Asla sessiz kalma.

kesinlikle haklsın cnm, o bilezikler bi gittimi bi daha zor geri gelir....
sakın verme derim...haa acil bişey olur hastalık ölüm kalım durumları olur tamam gönüllüce verir insan, ama şunumu alsak bunu mu yapsak diye sırf bilezikleri biyere yatırmak ister gibi bi izlenim yaratmışlar...asla vermeyin...
zaten ortak olunan hiç bişey senin değildir....sözün geçmez....adı üstünde ortak...

versende kötü olacaksın

en ıyısı hiç verme baştan kötü ol

en azından kendı malını gerı almak için

başın ağrımaz

Of sinir oluyorum şu altınla ilgili açılan konuların içeriklerine:50:
Benim bildiğim yeni evli çift evliliklerinde bi'süre rahat etsinler, destek olsun diye takılır bu altınlar.
Ama görüyorum ki çoğu aile sırf düğünü bunun için yapıyor:19:
Valla hep böyleyse ben düğünümde şart koyucam altın takmasınlar hiç olmazsa başım ağrımaz ilerde:27:
Arkadaşım bence sen de hiç kafanı bozma konu açıldı mı hiç yüzünü buruşturmadan "yok ben altınlarımı kullanıyorum, yok onunla ilgili planımız var, yok borca verdik vs vs" uydur bi'şeyler.
Sen kendi aileme verdim desen ya da istiyolar desen eşin yine istesinler nolucak dermiydi acaba:44:
Bu yapılan bana affınıza sığınarak söylüyorum bariz yüzsüzlük gibi geliyo. İsterse onlar takmış olsun o altını sonuçta artık benim. Hediye verip geri istemek resmen, ne ayıp!

Of sinir oluyorum şu altınla ilgili açılan konuların içeriklerine:50:
Benim bildiğim yeni evli çift evliliklerinde bi'süre rahat etsinler, destek olsun diye takılır bu altınlar.
Ama görüyorum ki çoğu aile sırf düğünü bunun için yapıyor:19:
Valla hep böyleyse ben düğünümde şart koyucam altın takmasınlar hiç olmazsa başım ağrımaz ilerde:27:
Arkadaşım bence sen de hiç kafanı bozma konu açıldı mı hiç yüzünü buruşturmadan "yok ben altınlarımı kullanıyorum, yok onunla ilgili planımız var, yok borca verdik vs vs" uydur bi'şeyler.
Sen kendi aileme verdim desen ya da istiyolar desen eşin yine istesinler nolucak dermiydi acaba:44:
Bu yapılan bana affınıza sığınarak söylüyorum bariz yüzsüzlük gibi geliyo. İsterse onlar takmış olsun o altını sonuçta artık benim. Hediye verip geri istemek resmen, ne ayıp!

aynenn ölee ödünç veriliyo gibi takarken gerim gerim geriliyolar ama milettin taktığını beğenmezler orda burda biz su kadar altın yaptık derler ama evlendikten sonra ortak cıkarlar tekmi yaptında tek harcıcaksın derler bunlarıda duydum canım eşim altınların yeri var plan yaptık biz dediğinde kaynanam tekmi yaptında tek harcıcaksın borcumuz bitmedi daha dedi ne denir böle insanlara bilemiyorum gercekten bizde altınların tümü yeni evlenen cıfte verilir benım ceyereklerimi bile aldılar 5 milyar takıdan 5 kuruş almadık evliliğimizin ilk ayında çok zorluk cektım anneme gidicek yol param dahi yoktu yola cıkarken haber verdık paramızın olmadıgını bildikleri halde sormadılar bile ek hesapten cektıkde gidebildik off cok sınırım bozulyo düşündükce

Bende altinlarimi esim bozdurmasi icin verdim ama biz kendi adimiza bi ev aldik,ev bizim olmasina ragmen her sene izinie geldimizde yerine yeni bilezik aldik,ama benim verdim altin miktarini dolduramiyaz onu biliyorum ama genede yenisini slip koyoruz bi kenera.... Sen kendin icin bozdursan okde ne o öyle kaynana kayinbaba yüzünden bozdurmak...

Eşinizin akrabalarını bilmem ama noktalama işaretleriyle aranız çok kötü galiba. Üç kere okudum anlayamadım tam olarak mevzuyu.

Eğer sana dönüşümü olacağına inanmıyorsan sakın verme altınlarını.
Ben vermiş bulundum.
6 yıl sürekli dillerinde ama icraat yok arabalarının borcuna vermiştim hemde. En sonunda arabayı satmaya kalktılar benim bileziklerimi karşılamadı bile:27:
Ee yeni alınan arabada borcunu biz ödediğimiz altınlarda ödenmediği için eşimle ikimizin ustune yapıldı.
Sakın verme.:50:

daha öncede yazmıştım arkadaşlar 4 aylık evliyim ve eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz ve çoook kalabalık bi aile oldukları için sıkıntı cekiyorum ama su aralar bana gidip gelmemelri yada emrivakileri değil meselee bileziklerim sürekli şakayla karısık verirsin bi tane bilezik yaparız deyip duruyolar yok yeni arsamı alsak yok yeni evmi,yada zeytin bahçesimi yada yan arsayımı sürekli plan yapıyolar ve bizide katıyolar ben istemiyorumm onlarla hiç bi ortak işe girmek istemiyorum babası yapmadı suan oturdugumuz evi eşim calıştıda bi araya geldindi 3 kat ev yapıldı eşiminde katkısı oldu yanı miras bırakmadı bıze sürekli evin mi var ev sahibimi oldun diyolar eşime yani yıne ortak bi iş olsa yıne bizim olmicak eşim baş edemiyo anlıyrm ama bizi yıpratıyo bugun sınırlendım bende suskunlugumu bozdum eşime söylendim milletin taktığı 10 gramlık bileziklere laf ediyolar keske bana 10 gram taksalardı ama benım olsaydı dedim yada kiralasaydınız hemen almayamı calısıyolar dedim düğünde göstermelik takardınız sonra alırdınız sürekli lafıda olmazdı dedim istemedilerki dedi isteseler nolurkı dedi daha acı konusurum sus dedim eşime susarım ama konustugumda bozarım çok kötü ama bu durum benım sınırımı bozuyo zaten bizim kredi borcumuz var her ay kesılıyo maaştan bn bize kalandan arttırıp kenara koyuyorum kredı borcumuz bitince araba almayı planlıyorz ama bizi rahat bırakmıyolar daha genciz neden borc altına gireyım olmayan bebeğim için harıl harıl ev planı yapım zaten bi evim var sukurler olsun zaman gösterir gerisini ben mi yanlıs düşünüyorum kendımızı neden sıkalım ki..

allahım yaaa nasıl insanlar var;sana mı güvenmişler ki?o altınlar senin hakkın.. Bak uyanık olun o üstüne konan altınlar bir daha geri gelmez sana.herkes kendi geleceği için mücadele veriyor.bu ailelerde herşeye maydanoz olmasınlar. . .

aaah aaahhh aynı şeyleri banada yaptılar daha doğrusu yaktılar altınlarımı ev alıcaz size dediler 30 milyarlık altınımı aldılar ama beş para etmez bi arsa aldılar ama verdim diye bi kıymetim varmı desem hayır yok o yüzden arkadaşım vermezsen bu muhabbet devam edecek verirsende altınların üstüne soğuk su içiceksin sanki kendileri almış gibi konuşucaklar verme hasetlerinden çatlasınlar :)

Esinin anne babasi gelip ciddi ciddi bileziklerini istemeden once sen soyle biz bileziklerle araba alicaz de hem kredi ödüyoruz oyle ay oluyo ki yettiremiyoruz kendi geçimimiz icin bozmak zorunda kalicagimiz gun gelir belli olmaz ben altınlarımı veremem de. Versen de kotu olucaksin vermesende. Verip kotu olmaktansa vermeyip kotu olmak iyidir en azından kafan rahat olur.

Bencede verme derim.benim anneme de aynısı yapılmış.bundan tam 25 yıl önce almışlar yaptırırız diye düşün artık unuttu zaten anmıyor bile ama hep içinde kalmış gibi hissediyorum.böyle kollarına takıp bir kez olsun gezmek.komik ama nasıl gelinlik giymek hayalse onunkide buymus.olmadı tabi olmayacakta.verme derim ama sen bilirsin.

Zamanında benim annemler de altınlarını annemin dayısına borç vermiş. Altınlar hala gelecek ailecek bekliyoruz :D

Konuşup biz bileziklerle araba alıcaz desen,eşine demiş zaten tek mi yaptın ki tek harcayacaksın...
Konuşsan daha da çirkefleşebilirler.Sen daha iyi tanırsın onları,verecekleri tepkiyi.
Benim aklıma da şöyle bişey geldi.
şuanda bir bilezikle seni yokluyorlar.
eşinde farkında ama sana istemediler ki ama isteseler ne olur diye açık kapı bırakmış.
vermek istemiyorsan söylediklerinde sakın yüz verme.yüz ifaden
bu teklifi yapmalarının ne kadar ayıp olduğu,
böyle birşeyin şakası bile yapılamayacağı yönünde olsun.
kesinlikle taviz verme.

o bilezikler sana mehir olarak takılmıştır ve sana aittir..kesinlikle kimseye lafı düşmez, istediğin yere harcarsın..ve sakın ortak bir şey için bozdurma..yoksa giden geri gelmez.

hiçç kimseye verme , bi daha da konusunu açtırmamak için git bozdur bankaya kendi adına yatır , eşinin adına falan değil kendi adına:34: şimdi altın düşük ama yaza doğru yükselir gene:34:
bazen kendi hayatıma şükrediyorum senin gibileri gördükçe arkadaşım yanlış anlama, ama elinden bileziklerini almak ne demek ya da onunla planlar yapmak... topu topu hayatın boyunca görebileceğin tek toplu paran o.senin paran diyorum:34: sahip çık canım, kimseye pabuç bırakma:31:

Son düzenleme:
canım akıllı ol sakın verme bileziklerini. ben verdim yani yalanla dolanla gelinliğim üstümdeyken aldılar bileziklerimi sözde bizim evde calınırmış. kayınvalıdem güzelce hacca gıttı benım bilezıklerle görümcemde evıne lcd televizyon:1::1::1: şimdi gülüyorum ama çok dokunmustu bana altınların alınması değil yalan dolan cok dokunmustu bana. valla şimdi bile o yalanlarından kayınvalıdemı evıme almıyorum görüşmüyorum. veriyimde huzurum yerınde olsun deme sakın versende vermesende yaranamazsın emin ol. onlar senın cocuklarınında hakkı coluğunun cocugunun rıskını darma dagan etme. erkekler bu konularda biraz vurdumduymaz oluyolar benım eşim cok kırıldığımı biliyo hala boynu büküktür bu konuda bana. fakat eşim dünya iyisi bi insan olduğundan hiç bahsetmem. ama anasını kesinlikle evıme almam:19::19::19: benım bilezıklerımı aldı hacca gitti güzelce kızına falan dagıttı sonra ben pis gelin açık saçık giyinen gelin he bıde cok dizi izler bizimkiler ferhunde bile dediler:1::1::1: verme sakın tatlım öylede kötü olursun böylede en azından vermeyınce bı kenarda birikimin olmuş olur

Back