beni yurtdisi icinmi istiyor?

Seni kulladığı kanaatindeyim ben de. 30 yaşında bir adam ve düzgün işi yok. İngiltereye gelince hemen iş bulableceğini rahat edeceğini sanacak kadar ya ufuksuz, ya da sana yük olmayı planlayan yiyici biri...
Her şekilde uzak durulması gereken bir erkek...
İşi gücü yok, maddi durumu yok, yaş 30 olmuş ve kendini layık gördüğü kıza bak...

iyi aksamlar hanimlar
ben ingilterede kaliyorum ve türkiyeden bir arkadasim var. yaklasik 1,5 yildir tanisiyoruz arkadasca ama fazla muhabbetimiz yoktu.
Bana 4 ay önce acildi ve bende 1ay beklettim sonra sans verdim tamam dedim.

Simdi 3 aydir konusuyoruz ve niyetide cok ciddi beni simdiden tüm ailesi biliyor cok deger veriyor seviyor sayiyor. Gelecegi konustugumuzda ben türkiyeye yerlesebilecegimi dedim. Oda dediki: Fark etmez zamani gelince konusuruz bunlari ama cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur.
oysaki ben zaten ünim bittiginde türkiyeye yerlesmeyi planlamistim coktandir. Sonra böylece konu kapandi ve birdahada acilmadi

Hatta yurtdisinda yasamanin daha avantajli oldugunu anlatirdi calismak yönünden genel anlamda orda daha iyi yasanirmis vs. ama dedigim gibi artik ilk zamanki gibi bu konulari acmiyor heralde hep önünü kestigim icin orayi istedigimi söylerdim hep.
Bu arada onun teyzeleride burda ingilterede yasiyorlar ve sürekli buna sunu diyorlar: ooo buraya geleceksin demek..cokk mutluyuzz.
Bunu kendisi bana anlattiginda gülerek dedimki: Fazla sevinmesinler öyle birsey olmayacak.
Teyzeleri yillar önce bunu ingiltereden bir kizla tanistirmislar buraya gelme kalma amacli ama nedense olmamis kiz istememis.
Bu arada düzgün düzenli kalici bir iside yok memnunda degil pek

Bunu simdiye kadar kimseye anlatamadim ama cevremde birkac kisi bu sekil kandirilmisti bu yüzden ister istemez kafama takildi. ayrica babamda annemi bu sekil kandirmisti
Kafam cok karisik bir yandan sevdigini görüyorum diger yandan kafamda soru isaretleri var

siz ne düsünüyorsunuz
Ben yurtdisina 1 sene once evlenip geldim ist vok guzel bi hayatim vardi ve cok severek geldim ama hersey tukeniyo eger yurtdisina gelmek icin seninle evleniyosa o zaman vay senin haline cok yipranirsin asla tr biri ile evlenme ya orda yasa yada ordan getirme

Canim sen onun tepkisini olcmek istiyorsan Ingiltere'de omur boyu yasam izni olmadigindan, vatandasi olmadigindan filan bahset. Gercek bu degilse de oyle soyle. O zaman olcersin tepkisini. Yoksa sen istedigin kadar "TR'de yasamak istiyorum bak ha" de. Adamin suratina birden bire "neee, gidemeyecek miyim Ingiltere'ye" korkusunun gelecegini hic sanmiyorum. O zaten biliyor senin Ingiltere'de durmak istemedigini. Bu surpriz degil. Daha once de konusmussunuz ve gecistirmis. Demek ki kopruyu gecene kadar misali. Simdi sana "tabii canim, seninle birlikte Turkiye'de seve seve" vs sayacak ki seni nikah masasina oturtsun. Ondan sonra isini biliyor adam zaten. Evlendikten sonra sana sozunu gecirmek cok daha kolay. Yani sozun ozeti sudur ki bu adama istedigin kadar Tr dusundugunu soyle. Oyle rengini filan belli etmez. Politik oynar.

Git itiraf ediyormussun gibi aslinda Turkiye'ye yerlesmenin senin icin zaten mecburiyet oldugundan, Ingiltere'de yasal olarak kalma iznin olmadigindan, Tr'ye bir kere tasindin mi bir daha Ingiltere'ye kesin donusun yasal olarak mumkun olmadigindan bahset. Bakalim ne diyecek.

iyi aksamlar hanimlar
ben ingilterede kaliyorum ve türkiyeden bir arkadasim var. yaklasik 1,5 yildir tanisiyoruz arkadasca ama fazla muhabbetimiz yoktu.

Simdi 3 aydir konusuyoruz ve niyetide cok ciddi beni simdiden tüm ailesi biliyor cok deger veriyor seviyor sayiyor. Gelecegi konustugumuzda ben türkiyeye yerlesebilecegimi dedim. Oda dediki: Fark etmez zamani gelince konusuruz bunlari ama cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur.
oysaki ben zaten ünim bittiginde türkiyeye yerlesmeyi planlamistim coktandir. Sonra böylece konu kapandi ve birdahada acilmadi

Hatta yurtdisinda yasamanin daha avantajli oldugunu anlatirdi calismak yönünden genel anlamda orda daha iyi yasanirmis vs. ama dedigim gibi artik ilk zamanki gibi bu konulari acmiyor heralde hep önünü kestigim icin orayi istedigimi söylerdim hep.
Bu arada onun teyzeleride burda ingilterede yasiyorlar ve sürekli buna sunu diyorlar: ooo buraya geleceksin demek..cokk mutluyuzz.
Bunu kendisi bana anlattiginda gülerek dedimki: Fazla sevinmesinler öyle birsey olmayacak.
Teyzeleri yillar önce bunu ingiltereden bir kizla tanistirmislar buraya gelme kalma amacli ama nedense olmamis kiz istememis.

Bunu simdiye kadar kimseye anlatamadim ama cevremde birkac kisi bu sekil kandirilmisti bu yüzden ister istemez kafama takildi. ayrica babamda annemi bu sekil kandirmisti
Kafam cok karisik bir yandan sevdigini görüyorum diger yandan kafamda soru isaretleri var

siz ne düsünüyorsunuz
denemek amaclı bi rest cek bakalım de ben asla yurt dısınsa yasamak istemiyroum bıktım falan gibisindne bakarsın ses tonundn bile anlarsın

Yorumlarini begendigim arkadaslara sonuna kadar katiliyorum. Ya bir de benim anlamadigim orada yasayan Turk erkeklerinden biri yerine neden okyanuslar arasi iliski yurutmeye calisiyorsunuz? Kim ne derse desin yuz yuze bir insani tanimakla, internet araciligiyla konusmak arasinda daglaaar kadar fark var. Yani bana garip geliyor bu durum. Hani Turkiyede iken iliskiye baslasaniz sonra siz Ingiltereye donunce iliskinize kaldiginiz yerden internet araciligiyla devam etseniz anlarim da, siz daha en basta iliskiye internette baslamissiniz anladigim kadariyla. Yani hayatinizin geri kalanini beraber gecireceginiz adami secerken bu kadar riske girmek dogru mu?
Bir de bu adam Turkiyeden rahatca birlikte gezip dolasabilecegi, askini yasayabilecegi bir sevgili edinmek varken, neden baska kitadan bir kizla gorusmeye niyetlenmis olabilir ki? Sizi de uzmek istemiyorum ama bana cok garip geldi.
Hakkinizda hayirli olsun diyeyim ben.

Son düzenleme:
Bazen diyorumki keske yurtdisinda olmasaydim.
O zmn gercekten gorebilirdim kim beni gercekten seviyor kim oturum iznine merakli.
Bendede ayni dert var.
Hatta eski biten iliskimdede olasi boyle bi sey vardi.
Ben hic inanmadim, ama bilmiyorum.
Zaten baska bi sebepten bitti.
Iyikide bitti.

siz Türkiye'ye yerlesmeye karar verdiginizi, bununla ilgili projelerinizden bahsedin..
vatana olan özleminizden bahsedin ona!! evlenince de tr'de herhangi bir il'de yasamak istediginizi anlatin..
sözlerinizin arkasinda durun, ne kadar kararli oldugunuzu anlasin; ona bu izlenimi verin
onu tartin bakalim bu düsüncelerinize ne cevap verecek..
yurtdisinda yasayan biri olarak, benimde basimdan geçti böyle seyler, insan ister istemez paranoya yapiyor bir yerden sonra.. hatta benimki, ben yurt disinda yapamam dil bilmem dis bilmem derdi... ne is yapabilirim dil bile yokki derdi... rezillik falan derdi.. :KK70: o kadar konusup gecelerimi gündüz ettigim insanin bir anda baska seyler pesinde oldugunu ögrenmek gerçektende beklemedigim birsey olup çikiverdi...
neyse ben size bunlari yasamis biri olarak dikkat edin derim.. bu arada ne is yapiyor ki Türkiye'de yurtdisina gelmek için bu kadar can atiyor ?

Kizlar evet konustum bu konuyu hatta tuhaf olan kendisi acti.
Bende abartarak icimdeki vatan özleminden bahsettim ve kesin dönmek istedigimi aileminde yakin bir zamanda trye dönecegini dedim. Sesi normaldi.
dediki 'sana ordaki imkanlari belki sunamam ama isyerimde yükselecem iki aya kadar ozaman maasda ona göre yükselecek cok iyi geciniriz belki ilk zaman kirada kalacagiz ama zamanla kendi evimizi alacam söz' dedi. Oysaki ben hic ev vs istedigimi demedim ama sanirsam burda yasadigim icin bu tür isteklerimin oldugunu saniyor. Neyse Gelecek konusu acildi biraz daha konustuk vs.
iyimi kötümü bilmiyorum...
ama her firsatta ona trye dönmek istedigimi belli etmeye calisacam ki anlasin.
Hatta bugün diyecem 'Pazartesi randevum var türk konsolosluguna gidip temelli gelis icin bilgi alacam'
yani bu konuda nekadar ciddi oldugumu anlasin gerekirse 'korksun'

iyi aksamlar hanimlar

siz ne düsünüyorsunuz

Bence siz ne istiyorsanız onu açıkça kesin keşilde söylemelisiniz. Türkiye'ye gelecekseniz orada yaşamayı düşünmüyorum diyin. Sizinle belki sadece onun için tanışmış olabilir belki de değil. Bunu kesin bilemeyiz. Ama ne istediğinizi kararlaştırman ve ona da söylemen gerekiyor.

Kizlar evet konustum bu konuyu hatta tuhaf olan kendisi acti.
Bende abartarak icimdeki vatan özleminden bahsettim ve kesin dönmek istedigimi aileminde yakin bir zamanda trye dönecegini dedim. Sesi normaldi.
dediki 'sana ordaki imkanlari belki sunamam ama isyerimde yükselecem iki aya kadar ozaman maasda ona göre yükselecek cok iyi geciniriz belki ilk zaman kirada kalacagiz ama zamanla kendi evimizi alacam söz' dedi. Oysaki ben hic ev vs istedigimi demedim ama sanirsam burda yasadigim icin bu tür isteklerimin oldugunu saniyor. Neyse Gelecek konusu acildi biraz daha konustuk vs.
iyimi kötümü bilmiyorum...
ama her firsatta ona trye dönmek istedigimi belli etmeye calisacam ki anlasin.
Hatta bugün diyecem 'Pazartesi randevum var türk konsolosluguna gidip temelli gelis icin bilgi alacam'
yani bu konuda nekadar ciddi oldugumu anlasin gerekirse 'korksun'

Niye halen israr ediyorsun onu anlamadim. Yani net bilgilere bakarsak adam 30 yasinda ve meslegi yok. Anladigim kadari ile üni okumuslugu yok. Maddi durumu yok. Bu tip erkekler HER ZAMAN yurt disi vizesi icin evlenirler.

Bak halen alttan alttan diyor, maddi durumu iyi olmadigini. Nerede görülmüste 2 ayda herhangi bir iste yükseldigini? Sen bu adami istedigin kadar korkut, hicbirseye yaramaz. Sonucta sen Tr'ye gittiginde orada uyusamazsin diye umut eder, seni biktirir, bir sekilde ingiltereye yine gider. Yani öyle düsünüyor.

Sende sahi niye Tr'ye gitmek istiyorsun? Yasin daha cok genc. Türkiye gercekten cok zor. Yasam standartlari ayni degil, en basit hastalandiginda, issiz kaldiginda sigortan yok. Calisma standartlari bile ayni degil. Mesela patron-isci iliskisi daha farkli olabilir, isciden daha cok beklenti olabilir. Ve bunun üstüne Tr' politik durumda iyi degil. Ülke bir kac yil icinde yunanistan gibi iflas edebilir.

Senin yerinde olsam bu sahis ile tüm baglantilari keserdim. Daha yasin genc, evlenmeye daha ne gerek var? Bu yaslarda gezmen, tozman lazim, calisip kariyer yapabilirsin. Sonradanda Ingiltereden, tanistigin, görüstügün biri ile, meslegini ele almis, ayaklari üzerine duran biri ile flört edersin.

Yavrucum sen bu adamı sevmiyorsun, yaşın daha çok genç,bbu adam TR de yaşasa bile sana düzgün bir hayat veremeyecek, ne diye genç yaşta başını yakıyosun?
Daha çok gencsin , TR ye dönmeyi düşünme bence, burda artık her şey çığrından çıkmaya başladı, hem ailende ordaysa aile özlemin falan da yok, ne diye bu kadar kafanı mesgul ediyorsun? Yaşım çok küçük evlenmeyi düşünmüyorum de geç

Bir de şöyle düşünün, kim Türkiye'de yaşamak ister ki Ingiltere bir Seçenekse?
Bu ülkeye hasta olanlar da vardır ama bu ülkede yaşadığı için hasta olan da çok.
Birinin sizi begenmesi için bir seyler olması gerekiyor, değil Mi?
Beni güzel olduğum için mi Seviyor? Şirin ve sevimli, supersonik bir kisiligim olduğu için mi Seviyor?
Gibi aslında çok da anlamı olmayan bir şey bu beni pasaportum için mi Seviyor?
Nedeni olmayan sevgi arıyorsanız ananizdan, babanizdan başka birinde aramayın.

yurt dışında çocuklaınıza vereceğiniz imkanlar daha fazla neden tr ye dönmek istiyorsunuz.. bizimde bir tanıdık fransada dönmek istiyordu kızı istemedi sırf geleceği için kaldılar orada orta okula gidiyordu 3 dil biliyordu ana dili ile beraber

isi gucu iyi olmayan birini ordada Turkiyedede ne yapacaksin
ayrica insanlarin yurt disi merakina inanmiyorum
salak mi bu insanlar dil yok meslek yok

size tavsiyem ingiltere yasamak icin cok guzel bir yer
orda yasayin ve ordan birini bulun
karisniza biri cikarsa yani

Niye halen israr ediyorsun onu anlamadim. Yani net bilgilere bakarsak adam 30 yasinda ve meslegi yok. Anladigim kadari ile üni okumuslugu yok. Maddi durumu yok. Bu tip erkekler HER ZAMAN yurt disi vizesi icin evlenirler.
Sende sahi niye Tr'ye gitmek istiyorsun? Yasin daha cok genc. Türkiye gercekten cok zor. Yasam standartlari ayni degil, en basit hastalandiginda, issiz kaldiginda sigortan yok. Calisma standartlari bile ayni degil. Mesela patron-isci iliskisi daha farkli olabilir, isciden daha cok beklenti olabilir. Ve bunun üstüne Tr' politik durumda iyi degil. Ülke bir kac yil icinde yunanistan gibi iflas edebilir.

Yavrucum sen bu adamı sevmiyorsun, yaşın daha çok genç,bbu adam TR de yaşasa bile sana düzgün bir hayat veremeyecek, ne diye genç yaşta başını yakıyosun?
Daha çok gencsin , TR ye dönmeyi düşünme bence, burda artık her şey çığrından çıkmaya başladı, hem ailende ordaysa aile özlemin falan da yok, ne diye bu kadar kafanı mesgul ediyorsun? Yaşım çok küçük evlenmeyi düşünmüyorum de geç

yurt dışında çocuklaınıza vereceğiniz imkanlar daha fazla neden tr ye dönmek istiyorsunuz.. bizimde bir tanıdık..

isi gucu iyi olmayan birini ordada Turkiyedede ne yapacaksin
ayrica insanlarin yurt disi merakina inanmiyorum
salak mi bu insanlar dil yok meslek yok

öncelikle yorumlariniz icin cok tesekkür ederim
Kendisi üniverste okudu ama atanamadi o yüzden birikim yapmak icin calisiyor suan.
Evlilik konusuna gelince..ben simdilik evlenmek istemiyorum oda bunu biliyor olursa 2-3yil sonra ama ciddi oldugumuz icin gelecegi heralde düsünmemiz lazim ister istemez kafaya takiyor insan.
Durumu belki iyi olmayabilir evet ama benim icin bir düzeni olsun caliskan olsun evi gecindirecek kadar gelir olsun yeter..coook olsun diye beklemiyorumki
Bu zamanda herkez mi durumu iyi biriyle evlendi

23 yaşında bir kızı, hele hele evlilikle ilgili duymak istediklerini söyleyerek kandırmak çok kolay. Adam hop "ev alırız, yükselirim, güzel geçiniriz" deyiverdi. Hemen ikna oldun. Yarın birgün "düşündüm de, ne yapacağız İngiltere'yi, Türkiye'de yaşamak istiyorum zaten" de der, hepten ikna olursun. Şekerim konuşmak kolay. O adam sana şimdi tabii ki bunları diyecek ki evlilik yoluna girin. Ha sen istersen Türkiye diye kendini yırt, o adamın gözünü korkutamazsın. İstediğin kadar ciddi ol, hatta istersen şimdi çık gel. Farketmez. Evlenince iş değişir.

Nikanı bastıktan sonra gerek ikna, gerek tartışmayla seni tekrar İngiltereye götürmeye çalışır. Dönmesen de huzurun kaçar.
Bu adama kanıyorsun bence. Kandırılıyorsun. Hem de çok kolay, çok klasik bir şekilde.

23 yaşında bir kızı, hele hele evlilikle ilgili duymak istediklerini söyleyerek kandırmak çok kolay. Adam hop "ev alırız, yükselirim, güzel geçiniriz" deyiverdi. Hemen ikna oldun. Yarın birgün "düşündüm de, ne yapacağız İngiltere'yi, Türkiye'de yaşamak istiyorum zaten" de der, hepten ikna olursun. Şekerim konuşmak kolay. O adam sana şimdi tabii ki bunları diyecek ki evlilik yoluna girin. Ha sen istersen Türkiye diye kendini yırt, o adamın gözünü korkutamazsın. İstediğin kadar ciddi ol, hatta istersen şimdi çık gel. Farketmez. Evlenince iş değişir.

Nikanı bastıktan sonra gerek ikna, gerek tartışmayla seni tekrar İngiltereye götürmeye çalışır. Dönmesen de huzurun kaçar.
Bu adama kanıyorsun bence. Kandırılıyorsun. Hem de çok kolay, çok klasik bir şekilde.

Kalibimi basiyorum, cok dogru soylemissiniz.

X