beni yurtdisi icinmi istiyor?

Nasil tanistiniz iliskiniz nasil basladi bu onemli. Bunlarin uzerinden tartabilirsin. Tanistiktan sonra mi sevgi basladi. Ilgi alaka vardi uzerine mi basladi. Bunlari degerlendir.
bir de ozellikle goruntulu konusurken evlendiginde turkiyede nerede yasayacaginizi nasil olacagini tr.yi cok ozledigini filan soyleyip tepkilerini olc derim ben. Bunlar ipucu verir ama en iyi zaman gosterir.
Bir de pasaportu filan var mi cikartmaya calisiyor mu ne bileyim bulunsun .antigiyla filan

"cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur." derken bile niyeti
anlaşılıyor zaten.ikinci nokta türkiyede düzenli bir işi olmaması ingiltere ve sizi kurtuluş noktası olarak görmesine
neden oluyor.üçüncüsü de teyzeleri daha önceden ingiltere de bir kız ayarlamışlar ama olmamış.
aslında açıkça belli oluyor neden istediği.

yurt dışı için sizi isteiyor olabilir..
zati daha önce bulunan kızda yurt dışındanmış.
iyice gözlemlemeden anlamadan karar vermeyin derim.

Zambak ya orada birisiyle tanis yada Türkiye döndükten sonra illaki birisiyle tanisacaksindir. Neden simdiden bu güvensizlik halleri ???
Zaten bu güvensizligin oldugu sürece, bir iliski güzel gitmez.
Dogrusunu söyliyeyim, sende bayagi bir endiseler var bence birak, birbirinizi yakmayin...Süphecilik evliligin en güzel yanlarini köreltir, kattiyen mutlu olamazsin.
Acele etme, illaki karsina Türkiye`ye döndükten sonra birisi cikacaktir.

Açık konuşun söyleyin ona ben ingiltere istemiyorum türkiyeyi düşünüyorum kusura bakma deyin ama açık açık

Ehh evet seni yurt disi icin istiyor ..

Cok acik ve net..

Sevgisinden suphem yok demissin ama seni yurt disi icin isteyen biri sevmezde .

Bence iyi dusunmelisin ..

iyi zaman gosterir.
Bir de pasaportu filan var mi cikartmaya calisiyor mu ne bileyim bulunsun .antigiyla filan
coktandir tanisiyorduk arkadasca arkadas ortaminda tanismistik ama meger bu hep ilgiliymis bana karsi ama sonradan acildi iste
bu aksam konuyu acacam ve agzindan laf alacam tepkisini ölcecem cok tesekkürler..

"cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur." derken bile niyeti
anlaşılıyor zaten.ikinci nokta türkiyede düzenli bir işi olmaması ingiltere ve sizi kurtuluş noktası olarak görmesine
neden oluyor.üçüncüsü de teyzeleri daha önceden ingiltere de bir kız ayarlamışlar ama olmamış.
aslında açıkça belli oluyor neden istediği.
haklisiniz. ilk zamanlar zaten isyeri acmayi düsünüyordu o zaman acikcsi icim rahatlamisti cünki kendi isyeri olunca bu demektirki oraya bagli olacak ve yurtdisini istemeyecek. ama sonra nedense isyeri acma düsüncesinden vazgecti ve böylece icime süpheler giriyor haliyle..

agzini arayin bencede...banada supheli geldi

coktandir tanisiyorduk arkadasca arkadas ortaminda tanismistik ama meger bu hep ilgiliymis bana karsi ama sonradan acildi iste
bu aksam konuyu acacam ve agzindan laf alacam tepkisini ölcecem cok tesekkürler..

haklisiniz. ilk zamanlar zaten isyeri acmayi düsünüyordu o zaman acikcsi icim rahatlamisti cünki kendi isyeri olunca bu demektirki oraya bagli olacak ve yurtdisini istemeyecek. ama sonra nedense isyeri acma düsüncesinden vazgecti ve böylece icime süpheler giriyor haliyle..
çevremde bu şekilde evlenen ve niyetini bildiğim
azımsanamayacak kadar kişi var.bazıları evlenene kadar tamam türkiyede yaşarız problem değil deyip
önce türkiye de yaşıyor.sonra bıktırma politikasıyla iş bulamadım ev geçimi bahanesiyle bir şekilde yurtdışına gidiyor.
burda yaşamak istemiyorumdan çok bir neden uydurup sınır dışı edilecekmişiz gibi bir neden mesela,
hani ilerde beni ikna etsen bile ben istesem bile kabul edilmeyecekmişiz gibi bir durumla git bakalım tepkisi nasıl olacak.
ama bunları yüz yüze konuşsan daha iyi olur.telefonda anlayamassın tepkisini.

iyi aksamlar hanimlar
ben ingilterede kaliyorum ve türkiyeden bir arkadasim var. yaklasik 1,5 yildir tanisiyoruz arkadasca ama fazla muhabbetimiz yoktu.
Bana 4 ay önce acildi ve bende 1ay beklettim sonra sans verdim tamam dedim.

Simdi 3 aydir konusuyoruz ve niyetide cok ciddi beni simdiden tüm ailesi biliyor cok deger veriyor seviyor sayiyor. Gelecegi konustugumuzda ben türkiyeye yerlesebilecegimi dedim. Oda dediki: Fark etmez zamani gelince konusuruz bunlari ama cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur.
oysaki ben zaten ünim bittiginde türkiyeye yerlesmeyi planlamistim coktandir. Sonra böylece konu kapandi ve birdahada acilmadi

Hatta yurtdisinda yasamanin daha avantajli oldugunu anlatirdi calismak yönünden genel anlamda orda daha iyi yasanirmis vs. ama dedigim gibi artik ilk zamanki gibi bu konulari acmiyor heralde hep önünü kestigim icin orayi istedigimi söylerdim hep.
Bu arada onun teyzeleride burda ingilterede yasiyorlar ve sürekli buna sunu diyorlar: ooo buraya geleceksin demek..cokk mutluyuzz.
Bunu kendisi bana anlattiginda gülerek dedimki: Fazla sevinmesinler öyle birsey olmayacak.
Teyzeleri yillar önce bunu ingiltereden bir kizla tanistirmislar buraya gelme kalma amacli ama nedense olmamis kiz istememis.
Bu arada düzgün düzenli kalici bir iside yok memnunda degil pek

Bunu simdiye kadar kimseye anlatamadim ama cevremde birkac kisi bu sekil kandirilmisti bu yüzden ister istemez kafama takildi. ayrica babamda annemi bu sekil kandirmisti
Kafam cok karisik bir yandan sevdigini görüyorum diger yandan kafamda soru isaretleri var

siz ne düsünüyorsunuz
yorumları okumadım ama seni yurt dışına gelmek için istediği aşikar yazdıklarından.

Sen gerçekten türkiyeye yerleşmek istiyor musun?

Eğer bu konuda kesinsen, ona da bunu belirt..

Ve kendine adam gibi kalıcı bir iş bulsun madem ciddi düşünüyormuş beyfendi...

çevremde bu şekilde evlenen ve niyetini bildiğim
azımsanamayacak kadar kişi var.bazıları evlenene kadar tamam türkiyede yaşarız problem değil deyip
önce türkiye de yaşıyor.sonra bıktırma politikasıyla iş bulamadım ev geçimi bahanesiyle bir şekilde yurtdışına gidiyor.
burda yaşamak istemiyorumdan çok bir neden uydurup sınır dışı edilecekmişiz gibi bir neden mesela,
hani ilerde beni ikna etsen bile ben istesem bile kabul edilmeyecekmişiz gibi bir durumla git bakalım tepkisi nasıl olacak.
ama bunları yüz yüze konuşsan daha iyi olur.telefonda anlayamassın tepkisini.
aa bak bukadarini düsünememstim o sekilde olabilir haklisin biktirma politikasiyla.
zaten bana hep der 'sen zaten türkiyede yasayamazsin, ordaki rahatliga aliskinsin' diye

Sen gerçekten türkiyeye yerleşmek istiyor musun?
Eğer bu konuda kesinsen, ona da bunu belirt..
Ve kendine adam gibi kalıcı bir iş bulsun madem ciddi düşünüyormuş beyfendi...
evet aksama bunu kesin ve kesin belirticem bakalim tepkisi nsl olacak

aa bak bukadarini düsünememstim o sekilde olabilir haklisin biktirma politikasiyla.
zaten bana hep der 'sen zaten türkiyede yasayamazsin, ordaki rahatliga aliskinsin' diye

evet aksama bunu kesin ve kesin belirticem bakalim tepkisi nsl olacak
Şimdi birden bire bu konuyu pat diye açarsanda dikkat çekebilir ...

iyi aksamlar hanimlar
ben ingilterede kaliyorum ve türkiyeden bir arkadasim var. yaklasik 1,5 yildir tanisiyoruz arkadasca ama fazla muhabbetimiz yoktu.

Simdi 3 aydir konusuyoruz ve niyetide cok ciddi beni simdiden tüm ailesi biliyor cok deger veriyor seviyor sayiyor. Gelecegi konustugumuzda ben türkiyeye yerlesebilecegimi dedim. Oda dediki: Fark etmez zamani gelince konusuruz bunlari ama cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur.
oysaki ben zaten ünim bittiginde türkiyeye yerlesmeyi planlamistim coktandir. Sonra böylece konu kapandi ve birdahada acilmadi

Hatta yurtdisinda yasamanin daha avantajli oldugunu anlatirdi calismak yönünden genel anlamda orda daha iyi yasanirmis vs. ama dedigim gibi artik ilk zamanki gibi bu konulari acmiyor heralde hep önünü kestigim icin orayi istedigimi söylerdim hep.
Bu arada onun teyzeleride burda ingilterede yasiyorlar ve sürekli buna sunu diyorlar: ooo buraya geleceksin demek..cokk mutluyuzz.
Bunu kendisi bana anlattiginda gülerek dedimki: Fazla sevinmesinler öyle birsey olmayacak.
Teyzeleri yillar önce bunu ingiltereden bir kizla tanistirmislar buraya gelme kalma amacli ama nedense olmamis kiz istememis.

Bunu simdiye kadar kimseye anlatamadim ama cevremde birkac kisi bu sekil kandirilmisti bu yüzden ister istemez kafama takildi. ayrica babamda annemi bu sekil kandirmisti
Kafam cok karisik bir yandan sevdigini görüyorum diger yandan kafamda soru isaretleri var

siz ne düsünüyorsunuz

Oncelikle Hollanda'da yasayan birisi olarak sizin suraya yazdiklarinizi ve tedirginliklerinizi cok iyi anliyorum. Yurtdisinda yasiyorsaniz kesinlikle Turkiye'den sizinle evlenmek isteyen birileri cikar. 10da biri sizi sevdigi icinse 10da 9'u yurtdisina cikmak icin istiyordur bunu.

Bakin ben o kisinin sizi seviyor mu sevmiyor mu konusuna hic girmeden, size bu isin neden zor oldugunu anlatmak isterim. Farzedin ki tum zorluklar asildi, sevdiginiz insan Ingiltere'ye geldi. Evet hersey yolunda gibi gozukuyor ama gorunuse asla aldanmayin.
*Simdi o kisinin egitim duzeyi nedir mesela? Universite bitirmis midir? Sizin yazdiginiza gore duzgun ve kalici bir isi yokmus. Demek ki uzman oldugu bir dal yok. Yurtdisina gelse is bulmasi cok ama cok zor. Hele hele avrupadaki ekonomik krizi dusunursek, o kisinin Ingiltere de bir is bulmasi neredeyse imkansiz. Ingiltereyi bilemem ama Hollanda da uni diplomasi olmayana is neredeyse yok gibi.
* Simdi dogru duzgun isi yok peki Ingilizcesi ne durumda? Ingilizce konusamiyorsa kendisini ifade edemeyecek demektir. Bunun daha kurslara gidip Ingilizce ogrenmesi gerekecek ki bu hop diye olan birsey degil bu yillarini alacaktir. Dil bilmemesi onun bir is bulup calismasina en buyuk engel. Ingilizce bilse kendisini kurtarabilir belki ama bilmiyorsa isi cok zor.
* Dil bilmediginden ve is bulamadigindan yola cikarak, sizin hep onun yaninda ona tercumanlik yapmaniz gerekecek. Cocugunuz misali hep onun yaninda olmalisiniz, her isine kosmalisiniz. Turk erkekleri de malum kadinin gerisinde kalmaktan asla hoslanmazlar. Ise girip calisamadigi icin stres olacak, sinirini sizden cikaracak. Muhtemelen bu sure zarfinda evin gecim yuku sizin sirtiniza binecek ve siz de cok yorulacak ve stres olacaksiniz. O evde huzur ortami zor olur.
*Siz Ingiltere de, O Turkiye de yetismis. Bakis acilariniz oyle farkli ki. Kadin erkek iliskileri, sosyal yasam. Dusunceleriniz bir hayli cakisacaktir. Ingiltere de yasayan bir Turk olsaydi elbette durum farkliydi ama farkli ulkelerde yetisince dunya gorusleri bambaska oluyor.
* O kisi kac yasinda bilmiyorum ama o yasa kadar bulundugu ortama alismis. Ilgiltereye gelince sudan cikmis balik gibi olacak. Ortami yabancilayacak, kendini oraya ait hissetmeyecek. Alismasi uzun zaman alacak. Ki ben 14 yasimda yani daha cocukken buraya gelmeme ragmen cok uzun bir sure buraya alisamamistim. Yetiskin bir insan icin bu cok daha zor.

Evet bu yazdiklarim hersey yolunda gider de o kisi Ingiltereye gelirse karsilacagini birkac zorluklar. Seni cok iyi anliyorum cunku benimde Turkiyeden birkac insanla gorusmelerim oldu ve her seferinde bu noktalarda tikandi. Evet ask sevgi iyi guzel ama mantikli dusunmek lazim, her zaman isin sonrasini dusunmek lazim. O kisi kotu niyetli diye demiyorum ama uyum sorunu, is sorunu kesinlikle olacaktir. Benim cevremde onlarca ornegi var bu durumun. Evlenip mutsuz olanlar, bosananlar. Ha mutlu olanlar yok mu var tabi. Ama dedigim gibi onun icinde sanirim cok sansli olmak gerekiyor. Siz isinizi sansa birakabilecek misiniz?

Siz Turkiye'ye gitmeyi dusunuyormussunuz. Gittiginizde oraya alisabilecek misiniz. Ben de birkac sefer dusundum bunu sonra vazgectim. Bu saatten sonra oranin hayat standartlarina ve sartlarina uyum saglayabilecegimi sanmiyorum. Sevdiginiz kisi egitim seviyesinin ve yasam sartlarinin yuksek olusu nedeniyle Ingiltere de yasayalim diyor. Turkiye de cogu kisi avrupa da gulluk gulistanlik yasadigimizi saniyor ama tabiri caizse esek gibi calisiyoruz biz. Ben 15 yasimdan beri calisiyorum. Ortaokuldan beri okul masraflarimi kendim cikardim, aileme tek kurus sormadim ki babamda kendin calisacaksin demisti. Burasi uzaktan goruldugu gibi cennet bir yer degil. Hersey Turkiye de oldugundan cok daha pahali. Bunun kiyasini siz de yapmissinizdir biliyorsunuzdur.

Daha fazla uzatmayayim. O kisiyi sevmekten cok bu yazdiklarimi bir dusunun. O kisi Ingiltereye gelirse sizi nasil bir hayat bekler onun bir mukayesesini yapin. O kisi bunlari kaldirabilir mi? Siz kaldirabilir misiniz? Bunlari etraflica o kisiyle bir konusun. Bana sorarsaniz bu isin sonu yok, arkadasca ayrilin derim. Yasinizi bilmiyorum ama karsiniza elbette uygun birisi cikar. Acele etmeyin, hayatinizi zehir etmeyin.

Daha fazla uzatmayayim. O kisiyi sevmekten cok bu yazdiklarimi bir dusunun. O kisi Ingiltereye gelirse sizi nasil bir hayat bekler onun bir mukayesesini yapin. O kisi bunlari kaldirabilir mi? Siz kaldirabilir misiniz? Bunlari etraflica o kisiyle bir konusun. Bana sorarsaniz bu isin sonu yok, arkadasca ayrilin derim. Yasinizi bilmiyorum ama karsiniza elbette uygun birisi cikar. Acele etmeyin, hayatinizi zehir etmeyin.

okadar güzel yazdinki herseyi..ne tuhafki hepsinin farkindayim..en yakin arkadasim yeni getirdi esini sayilir
yasadigi tüm stres bana bile yansidi..kafam cok karisikk
onun yasi 30 ben 22

bak hiç tartışmaya falan girme,sohbet arasında,güzel güzel hayallerinden bahset.tr geleceğim söyle yaşamak istiyorum ,böyle yaşamak istiyorum ,burası hiç sevmiyorum ,artık daha fazla dayanamayacağım gibilerden,birde evlenince çalışmak istemiyorum,evimin hanımı olmak istiyorum gibilerden bir konuş bakalım birden takır takır söyleme ama konuşma aralarına sıkıştır o rengini hemen belli eder :)) bol şanslar sana

iyi aksamlar hanimlar

siz ne düsünüyorsunuz
Canim TR de kalici is bulamayan yurt disinda da kolay kolay bulamaz.
Bence seni kullaniyor, ne yani ilham mi gelmis de sana acilmis birden.
Bence bu adami postala, ve sakin TR ye de donme.

okadar güzel yazdinki herseyi..ne tuhafki hepsinin farkindayim..en yakin arkadasim yeni getirdi esini sayilir
yasadigi tüm stres bana bile yansidi..kafam cok karisikk
onun yasi 30 ben 22
Ayy daha cok gencmissin. 30 yasinda bir erkek ve dogru duzgun isi yok TR de. Apacik belli deyil mi ?
Evlenmek icin cok zamanin var.

X