beni yurtdisi icinmi istiyor?

CicimBalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
475
257
32
iyi aksamlar hanimlar
ben ingilterede kaliyorum ve türkiyeden bir arkadasim var. yaklasik 1,5 yildir tanisiyoruz arkadasca ama fazla muhabbetimiz yoktu.
Bana 4 ay önce acildi ve bende 1ay beklettim sonra sans verdim tamam dedim.

Simdi 3 aydir konusuyoruz ve niyetide cok ciddi beni simdiden tüm ailesi biliyor cok deger veriyor seviyor sayiyor. Gelecegi konustugumuzda ben türkiyeye yerlesebilecegimi dedim. Oda dediki: Fark etmez zamani gelince konusuruz bunlari ama cocuklarimizin gelecegi icin neresi iyise oraya yerlesmemiz daha iyi olur.
oysaki ben zaten ünim bittiginde türkiyeye yerlesmeyi planlamistim coktandir. Sonra böylece konu kapandi ve birdahada acilmadi

Hatta yurtdisinda yasamanin daha avantajli oldugunu anlatirdi calismak yönünden genel anlamda orda daha iyi yasanirmis vs. ama dedigim gibi artik ilk zamanki gibi bu konulari acmiyor heralde hep önünü kestigim icin orayi istedigimi söylerdim hep.
Bu arada onun teyzeleride burda ingilterede yasiyorlar ve sürekli buna sunu diyorlar: ooo buraya geleceksin demek..cokk mutluyuzz.
Bunu kendisi bana anlattiginda gülerek dedimki: Fazla sevinmesinler öyle birsey olmayacak.
Teyzeleri yillar önce bunu ingiltereden bir kizla tanistirmislar buraya gelme kalma amacli ama nedense olmamis kiz istememis.
Bu arada düzgün düzenli kalici bir iside yok memnunda degil pek

Bunu simdiye kadar kimseye anlatamadim ama cevremde birkac kisi bu sekil kandirilmisti bu yüzden ister istemez kafama takildi. ayrica babamda annemi bu sekil kandirmisti
Kafam cok karisik bir yandan sevdigini görüyorum diger yandan kafamda soru isaretleri var

siz ne düsünüyorsunuz

Bilemiyorum iyice düşünün tartın düşündüğünüz gibi olabilirde olmayabilirde evlenince türkiye yerleşelim desen denemek amaçlı

herkesin bir dönem yurtdışı merakı olmuştur,
bende çok gitmek isterdim önceden,
Evet yurtdışını istiyor olabilir ama sana olan sevgisinden şüphen mi var?
belki, orada daha iyi şartlarda yaşayacağınızı ve daha mutlu olacağınızı düşünüyodur, burda da doğru düzgün bir işi olmadığına göre, yeni bi hayat kurmak istiyodur,
Türkiye'nin iş imkanları malum, asgari ücret....

Bana da supheli geldi.
Benim de kendi adima es seciminde korktugum seylerden biridir bu. Ben de Amerika'da yasiyorum ve ABD vatandasiyim. 1 yil icinde Tr'ye donecegim. Tatile gittigimde bile haberler aliyorum arkamdan. Filanca begenmis, gorusmek istiyormus, vs. Hic birine inanmiyorum. Milletin niyeti iyi de olsa ben paranoyak oldum bu konuda zaten. :) Daha once kiz kardesime yaklasmaya calisip yaklasamayan, sonra sansini bende denemek isteyen bir manyak tanidigimiz bile oldu. Bana da yanasamadi. Kendine baska yem ariyordur simdi. Valla zor bu isler. Insan illa ki supheyle yaklasiyor herkese.
Ben kesin donus yapinca kimseye cifte vatandas oldugumu soylemeyi dusunmuyorum. Okudum, calisma iznim oldu, calistim, geldim, bir daha yasamak icin gitmeye niyetim yok. Bu. Islerine gelirse. Zaten evlilik icin en bas kriterlerimden biri Istanbul'da yasamak. Degil bir daha ABD, baska sehir bile kabul etmiyorum. :)

Seninkinin isi gucu bir seysi yokmus, orayi ovup duruyor. E gecmiste de boyle Ingiltereli'ye yanasma vakasi var. Valla oklar hep ayni seyi gosteriyor. Seni Ingiltere icin kullanma olasiligi cok yuksek bu adamin. Ben olsam yol verirdim.
Kendine duzgun, saygin, Turkiye'de isi gucu olan, baska yerde kapi aramaya ihtiyaci olmayan birini bul.

Bence sen bi konu ac, boyle laf arasinda gibi. Ben kesinlikle turkiyeye donmek istiyorum, okulum biter bitmez yanina gelicem falan de, cok iyi olur demi falan de. Keske yuyuze soyleyebilsen tepkisini tam olarak gorebilmek icin, cunku mesajda saklayabilir. En azindan telefonda konusurken soyle bak bi ne diyo.
Benim bi arkadasim, evlendi fransadan kacak biriyle gorucu usulu, bu adam karti alinca bosandilar, adam cok kotu davranmaya basladi. Olabilio boyle seyler dikkat etmek lazim. Ama baska bi tane daha var onlarda cok mutlular.

Eger Kalıcı bir işi olsaydı farklı düşünürdüm büyük ihtimalle ama oda trdekilerin çoğunun düşüncesi gibi (iyi bir işi olanlar müstesna) Avrupa'ya gider keyfime bakarım derdinde bana kalırsa.bende yurtdısındayım insan gercekten paranoyak oluyor böyle durumlarda.ama bunu ileride konuşuruz diyorsa bilki senin oldugun yere gelmek istiyordur.banada teklif edenler oldu trden.çoğu sunu dedi,ama kabul edersen sen trye gel çünkü benim işim gücüm burda.ben şimdilik trye dönmeyi düşünmediğim icin değerlendirmedim.sanada dikkatli olmanı tavsiye ederim canım Hayırlısı olsun hakkında

Bilemiyorum iyice düşünün tartın düşündüğünüz gibi olabilirde olmayabilirde evlenince türkiye yerleşelim desen denemek amaçlı
evet bir sekil agzini aramam lazim..artik hic bu konuyuda acmiyor bile

sevgisinden süphem yok tabi. evet orada daha iyi sartlarda yasayacagimizi diyor zaten ama yinede ister istemez insanin icinde o süphe ve korku oluyor. Is konusunda haklisin üniverste bitirmis ama dedigin gibi is bulamiyorr

ah beni anladigin icin mutlu oldumm :) bir sekil agzini aramam lazim bu konu hakkinda...

Evet aynisini babamda zamaninda anneme yapmisti. Karti aldigi gün siddet uygulamisti etkiliyor haliyle
ama dedigin gibi benimde bir arkadas var türkiyeden esini getirdi ve cok mutlular

üniverste bitirmis ama is bulamadigi icin gecici bir ise girdi. Bu arada ilerde konusuruz demesi beni birazda korkutuyor cünki diyelimki nisanlandik ve o zaman bu konuda sorunlar yaratmaya baslarsa cok kötü olur heralde..Büyük konusurdum hep trden olmaz diye ama büyük konusmamak lazimmis.. tesekkür ederim

Bende onu demeye çalıştım,ileride konuşuruz=zaten kendime bağlayınca aileleri araya katınca bidaha bunu sormaya yeltenmez diye düşünüyor olabilir.bence sen kendini cok kaptırmadan işler ciddiye binmeden ağzını yokla,sor.sorustur

canım siz bu çocukla nasıl tanıştınız? bi de türkiyedeyken yüzyüze görüştünüz mü?

ben de konuyu okuyunca bir şeyler yazmak istedim benim de derdim birisi beni memurum diye almasın o nedenle evlenmesin diye düşünürdüm hep gerçi okul yani ünv bittikten sonra atanamadım şuan diplomalı ev hanımıyım ama hala atanmaya çalışıyorum...
eşimle birbirimizi tanıma aşamasındayken bu konudan kavga etmiştik ben çalışmak istiyorum fakat sırf memur olacağım diye de benimle evlenmemelisin bana bakacak olan sensin erkek bunun farkında olmalı ha çalıışırsam benim de katkım olursa o başka ama çalışmamam ihtimalini de düşünmelisin dedim ama o sen beni yanlış anladın okumuş olman benimle senin düşünce olarak anlaşmamızı birbirimizi anlamamızı olumlu etkiler ama çalışmak yada çalışmamak senin tercihin ben iyi ya da kötü evimi geçindiririm dedi ve olayı sıcağı sıcağına açıklığa kavuşturdu yoksa ben o şüpheyle yaşayamaz ve yollarımızın birleşmesi için çabalamazdım bence konuyu kapatması çok büyük bir soru işareti. Bu soru işareti yüzünden de mutsuz olursun benim nacizane tavsiyem hayatta her konuda kaybetmek de var kazanmak da kartlarını her zaman açık oyna bak ne kırılmak ne de kırmak istiyorum hayattan maddi beklentilerim şu yani çok lüks yaşam ingilterede de olsa olmayacak orda belki iş olanağı biraz daha fazla olur o kadar direk konuş derim canım ben kartlarımı hep açık oynadım hayatta ama bu karşındakini de iyi tanımaya vesile olur hem de senin ne kadar net olduğunu onun bilmesine çok iyi düşün bir ömür beraber yaşayacağın insanın ingilterede yaşama bileti değil eş adayı olmak önemli olan

Adamin su ana kadar tanistigi kizlardan ikisinin ingiltereden olmasi tesaduf degil bence.

düzgün işi yoksa neden evlenmeye kalkıyor. Yurt dışında da iş bulmak kolay değil. Ayrıca gerçekten seven erkek Türkiyede de yaşamak ister sevdiğiyle başka ülkelerde de . Sen Türkiye de yaşamak istiyorsan kabul etmesi lazım ve düzenli kalıcı da bir işi yoksa Türkiyede de olsanız asla mutlu olamazsınız. Borç birikir sıkıntı olur zaten çalışmayı sevmeyen adam başka ülkede de çalışmak istemez. Kuzenimde evlendi norveçe gitti o zaten hep çalışmayı seviyordu orda da eşiyle beraber çalışıyor. Kız kendisi istedi Norveçte yaşamayı ama orada sıkılmışlar zor oluyormuş Türkiye ye yerleşmeyi düşünüyorlar

cok güzel anlatmissin... benimkide atanamadi o yüzden suan birikim yapmak icin gecici iste calisiyor. bende ilk firsatta acik kartlarla oynayacam bu aksam konuyu acip söyleyecem
tesekkür

yahu adam neresi iyiyse orda yaşayalım demiş ne kadar mantıklı.ingiltere gibi bi yerde yaşama imkanı varken türkiyeye mi geliceksiniz yapmayın :/
edit : ben biraz yanlış anlamışım tatlış evet bana da yurtdışına çıkmak için seni araç olarak kullanıyo olabnilir gibi geldi.b

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…