beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

Ah canım benim bana bir bohca bile yapmadı görgüsüzler. Biz dediğin gibi A dan Z ye yaptık. Tüm aile üyelerine koyduk bişeyler. Ama bize gelen hiçbir şey olmadı. Bir Bayram orda gecirmistim. Bana pantolon kazak ayakkabı alındı o da nişanlım aldı. Sonra nişanlım bize geldiğinde sana ne yaptılar ne aldılar diye soruyolarmis. Ayrı sehirlerdeydik. Sanki ben damat o gelin oldu hep. Sen dua et nişanlın seni savunmayı biliyor. Benimki saf ayağına yatıp ses cikarmazdi. Birgün nisanlimla kazak yollamislar bana. Açtım düdük gibi zaten olmaz. 10 yaş çocuk kazagi ve üstüne etiketini bilhassa yapistirmislar .Annemle donduk kaldık.Resmen kazagin üstüne etiketi alıp yapistirmislar. 29 lira diye.Yani daha neler neler bir anlatsam sasar kalırsınız.

kızlarına bu kadar düşkün değiller.
ne varsa oğullarında :KK70::KK70:
kv bana arada diyo yok evlendi beni unuttu :KK48::-):-) Allahım ya evlendi oğlun artık hanesi ayrı önceliği ayrı dedim bende geçenlerde :KK39:

kızına da şöyle düşkün iğne bile alsa ona da alıyor, bişey olsa kızım da gelsin de öyle yapalım diyor... :KK70:

biz dışarı çıkacak olsak e ben de geliyim diyor, birlikte geziyoruz ben birlikte takılmayı da çok severim de e arasıra da yalnız bırak be kadın.. hep hep olmazki... sen çok iyi demişsin ama :-)

Bence sizinde en kalitelisini alip anneye yük olmaniza gerek yoktu. Siz bu kadar ozendiginiz icin karsi taraftan gelen bohca hayal kirikligi yaratmis.
Nisanlinizla konusun dugun gelinlik ne alinacaksa ne yapilacaksa onceden karara baglansin.

Ah canım benim bana bir bohca bile yapmadı görgüsüzler. Biz dediğin gibi A dan Z ye yaptık. Tüm aile üyelerine koyduk bişeyler. Ama bize gelen hiçbir şey olmadı. Bir Bayram orda gecirmistim. Bana pantolon kazak ayakkabı alındı o da nişanlım aldı. Sonra nişanlım bize geldiğinde sana ne yaptılar ne aldılar diye soruyolarmis. Ayrı sehirlerdeydik. Sanki ben damat o gelin oldu hep. Sen dua et nişanlın seni savunmayı biliyor. Benimki saf ayağına yatıp ses cikarmazdi. Birgün nisanlimla kazak yollamislar bana. Açtım düdük gibi zaten olmaz. 10 yaş çocuk kazagi ve üstüne etiketini bilhassa yapistirmislar .Annemle donduk kaldık.Resmen kazagin üstüne etiketi alıp yapistirmislar. 29 lira diye.Yani daha neler neler bir anlatsam sasar kalırsınız.

senin durum da vahimmiş.. hakaten neden böyleler... eminim biz değer vermesek varya bize deger verenler çıkardı genelde hep öyle oluyor... bnm nişanlımın da psikopatlığı tutuyor bazen beni bazen annesini tutuyor.. sanırım o da böyle idare etmeye çalışıyor.. şu lafını hiç unutmam ''canım benim anneme kötü bişey deme kaldıramam ama senin haklı oldugun zamanlarda da ben susmam merak etme tek istegim hep saugılı olmaya devam et'' bu lafından dolayı sabrediyorum yaa:KK51:

Bence sizinde en kalitelisini alip anneye yük olmaniza gerek yoktu. Siz bu kadar ozendiginiz icin karsi taraftan gelen bohca hayal kirikligi yaratmis.
Nisanlinizla konusun dugun gelinlik ne alinacaksa ne yapilacaksa onceden karara baglansin.

ben kendi maaşımla yaptım canım hepsini. kimseye yük olmadım.. kaliteli olsun istedim çünkü nişanlım hakediyor en iyisini.. eminim sadece nişanlım hazırlasaydı daha iyi olurdu. ama kv kızıyla hazırladıgı için berbattı.. bide bişey alınca bize sormama huyları var.. onu bi türlü aşamadılar.

Bohca önemli degil okadar diye düsündüm basligi okuyunca.
Ama yolladiklari seyler rezaletmis gercekten.
Hadi seni sevmese bile kendisine bile saygisi yok galiba..kendi rezilligi dir bu.
Ben birine hediye aldigim vakit bile en iyisini aliyorum.
Bu kayinvalideler niye böyle yapiyor anlamiyorum.. onlar hic mi genc olmamis heves etmemis birseylere.. ne var iki üc güzel hediye alsan .. böyleleri oglunuda düsünmüyor sanirim.. sonucta sizin mutlulugunuz onun ogluna da yansiyacak.

ahh !! işte bende öyle diyorum.. bana gelinlik fotolarını falan anılarını anlatıp,gösterirken nasıl gururla sevinçle anlatıyor, ya bana da yaşatsana kadın işte.. ben de ilerde kaynanamı ve bana ilgisini anlatayım... niye kadın kadını sevmiyor anlamıyorum.. yasın gelmiş 49'a.. ben gencecik kızım. kendini benim yerime koysana kaynana diyecem en son haa:-):KK45::KK45:

Ben yaşadıklarımdan şöyle bir sonuca vardım ki nişan bohçasıymış takıymış düğünde aldıkları eşyaymış falan filan hepsi hikaye önemli olan şey sen evlendiğinde o aileyle görüşeceksin sana nasıl davrandıkları önemlitabiki bundan daha önemlisi eşinle mutluluğun.
Sen bu adamı seviyor musun? Bu adam senin için istediğin herşeyi yapmaya senle bir ömür geçirmeye hazır mı? Yeri geldiğinde ailesine karşısına alıp seni sahiplenir mi (ki ailesinin böyle bir durum yaşatmaması çok daha önemli). Sorumluluk sahibi biri mi? İleride iyi kötü gününde yanında olabilir mi?

Biliyor musun bende o zamanlar böyle şeyleri takmıştım. Yok eşya almadılar bohçada kullanacak hiçbişey koymamışlar. Boşuna yıpratmışım kendimi. Onların bana aldığı veya alacağı hiçbişeye ihtiyacım yok. Kocam sağolsun.

Şimdi bohçası yapılan herşeylrini kaynanası kayınpederi yapan arkadaşlarım var istedikleri kadar da altın takıldı ama herşeylerine karışıyorlar. Biz aldık biz yaptık olayı oluyor inan bazı durumlarda hiçbirşey yapmamaları daha iyi oluyor hiç değilse sana ve aldıklarına karışamazlar.

Bak canım alttaki yazıyı kaydırma yapmamışım yeni okudum ve sen asla ve asla bohça konusunu düşünme şuan senin en büyük sorunun nişanlının ana kuzusu olmasıdır. İşte senin en büyük derdin bu bence böyle bir adamla ömür geçmez. Ahhh ana kuzusu olan erkekle senin işin ne yahu. Benim hiçbişeyimi yapmadılar etmediler ama karışmazlar da ve kocam ana kuzusu değildir. Ben bu yönden rahatım ama düşünsene senin ana kuzusu bir kocan var herşeyini yapsalar ne işe yarar.

maddi konular da annesi uyanık davranıyor nişanlım da ona hakveriyor da ondan.. :KK43: bazen benden bazen annesinden yana işte bilmiyorum kuzu mu kurt mu :KK70:
yaaaa bu erkekler anasını dınlese ana kuzusu karısını dınlese kılıbık onların ısı de zor ama hak konusunda eger senın de kvnın de hakkını yedırmıyosa ıyıdır

Her dugunde kv bunu yapiyorlar sana yine gelin terligi koymuslar bana getirilen terlik sokak yada balkonlara koyarizya o cinstendi genelde de adetlerinde olmaz hemen.oyle soylenir minanereyi calan kilifini uydururmus canim laf gelecgni dusnmedimi saniyosun ne dedi bakalim ogluna bu arada kizinada oyle bohcami yapmis bir sorsaydin bakalim biz neyiz biliyomus EL kizi istisna olabilr ama genelde oyle goruyolar kafana takma canm iyileri onune kotuleri arkana at gec git ama nisanlinn senn sozune itibar etmesnide sagla yoksa basin agrir insan maddiyatda degl ama layik goruldgu seylerde uzuyor anliyrm seni :-)

Ben yaşadıklarımdan şöyle bir sonuca vardım ki nişan bohçasıymış takıymış düğünde aldıkları eşyaymış falan filan hepsi hikaye önemli olan şey sen evlendiğinde o aileyle görüşeceksin sana nasıl davrandıkları önemlitabiki bundan daha önemlisi eşinle mutluluğun.
Sen bu adamı seviyor musun? Bu adam senin için istediğin herşeyi yapmaya senle bir ömür geçirmeye hazır mı? Yeri geldiğinde ailesine karşısına alıp seni sahiplenir mi (ki ailesinin böyle bir durum yaşatmaması çok daha önemli). Sorumluluk sahibi biri mi? İleride iyi kötü gününde yanında olabilir mi?

Biliyor musun bende o zamanlar böyle şeyleri takmıştım. Yok eşya almadılar bohçada kullanacak hiçbişey koymamışlar. Boşuna yıpratmışım kendimi. Onların bana aldığı veya alacağı hiçbişeye ihtiyacım yok. Kocam sağolsun.

Şimdi bohçası yapılan herşeylrini kaynanası kayınpederi yapan arkadaşlarım var istedikleri kadar da altın takıldı ama herşeylerine karışıyorlar. Biz aldık biz yaptık olayı oluyor inan bazı durumlarda hiçbirşey yapmamaları daha iyi oluyor hiç değilse sana ve aldıklarına karışamazlar.

takmıyorum ama kendi çeyizindeki iç çamaşırını gazeteye sarıp koyması bana çok terbiyesizce ve saygısızca geldi.. ben onun bu tür hal ve hareketlerine sessiz kalamazdım.. gerçekten sırf inat için tekrar hazırlattım haddini bilsin de bi daha adamakıllı davransın diye.. şimdi en ufak şeyi bile soruyor bana sormasa da oğluna soruyor, nişanlın begenir mi diye :KK70: bunu istiyorum ben işte.. en azından bi saygı göstermeli... para mal mülk hepsi geçici yoksa biliyorum.. biz mutlu olalım da gerisi fıs :KK45::KK48:

takmıyorum ama kendi çeyizindeki iç çamaşırını gazeteye sarıp koyması bana çok terbiyesizce ve saygısızca geldi.. ben onun bu tür hal ve hareketlerine sessiz kalamazdım.. gerçekten sırf inat için tekrar hazırlattım haddini bilsin de bi daha adamakıllı davransın diye.. şimdi en ufak şeyi bile soruyor bana sormasa da oğluna soruyor, nişanlın begenir mi diye :KK70: bunu istiyorum ben işte.. en azından bi saygı göstermeli... para mal mülk hepsi geçici yoksa biliyorum.. biz mutlu olalım da gerisi fıs :KK45::KK48:

ben zaten doğru yaptılar demiyorum evet düşüncesizlik bu yaptıkları ama ana kuzusu bir adamla da mutlu olamazsın bence hele de evlenince ana kuzusu erkekler daha beter oluyor

çok şükür o konu da ortayı bulmaya çalışıyor işte garibim... bazen ben kırılsam da napalım mecbur..
annesıne cok fırsat vermeyın anlaşılan cahıl bıraz akıllı gelıştirmiş olsa senden nefret etse bıle o bohcayı kendı sanına yakıştırıp yollamaz

Her dugunde kv bunu yapiyorlar sana yine gelin terligi koymuslar bana getirilen terlik sokak yada balkonlara koyarizya o cinstendi genelde de adetlerinde olmaz hemen.oyle soylenir minanereyi calan kilifini uydururmus canim laf gelecgni dusnmedimi saniyosun ne dedi bakalim ogluna bu arada kizinada oyle bohcami yapmis bir sorsaydin bakalim biz neyiz biliyomus EL kizi istisna olabilr ama genelde oyle goruyolar kafana takma canm iyileri onune kotuleri arkana at gec git ama nisanlinn senn sozune itibar etmesnide sagla yoksa basin agrir insan maddiyatda degl ama layik goruldgu seylerde uzuyor anliyrm seni :-)
çok tşk ederim derdimiz asla maddiyat degil bana biçilen degere canım çok sıkılmıştı... iyiki nişanlım destekledi gerçi öyle yapmasaydı heralde çok büyük tartışmalar olacaktı... şeytan dedi ki al o kadının kendi çeyiz iç çamaşırını sar gazeteye kapısına at gel... saygımdan ve karakterimden dolayı kendime yakıştıramadım.. Allah herkesin karşısına kendi gibi birini çıkarsın. ben kötü degilim inşallah kv iyi olur zamanla... sizinkiler de az değilmiş hani... Allah akıl fikir versin bunlara valla

Son düzenleme:
ben zaten doğru yaptılar demiyorum evet düşüncesizlik bu yaptıkları ama ana kuzusu bir adamla da mutlu olamazsın bence hele de evlenince ana kuzusu erkekler daha beter oluyor
evet onlar çok beter.. yuva bozar zaten bir erkegin ana sözünden çıkmaması... benim ki orta yolu bulmaya çalışıyor ama ne kadar orta yol? kime göre orta orası mechul :KK43:

Aceleye geldi ne demek canım, oğlunu evlendiriyorsun hiç mi hazırlığınız yok? ya da tamam acele oldu diyelim insan gazete kağıdına sarmaya ya da kendi çeyizinden vermeye utanır.hiç mi görmemiş sağından solundan.Belki ellerinde yok diycem ama para pulla pek alakalı değil:KK11:
bu tip kadınlara hiç yüz vermiycen işte.:KK47:
Siz nişanlınızla aranızı bozmayın.

o bohça bildiğin hakaret. Gazeteye sarmak nedir ya ? babaannem hasta komşusuna büskivi götürürdü onuda gazeteye sarardı direk o geldi aklıma. size hak veriyorum siz pahalı değil özenli istediniz. Şükredin ki nişanlınız size hak vermiş ya ilerde oda onlara uyarsa diye düşündüm bi an, işiniz zor..

evet onlar çok beter.. yuva bozar zaten bir erkegin ana sözünden çıkmaması... benim ki orta yolu bulmaya çalışıyor ama ne kadar orta yol? kime göre orta orası mechul :KK43:

ya benim adam ana kuzusu değil annesi çok sorun çıkaran biri değil ona rağmen bi ara sorun yaşadım yani bir de kocam hep annem annem deseydi ya benim yapım böyle bazı kadınlar normal karşılıyor gerçi kişiye göre değişiyor. ya şimdiden kabullenmek gerek ya da hiç bulaşmamak gerek.

annesıne cok fırsat vermeyın anlaşılan cahıl bıraz akıllı gelıştirmiş olsa senden nefret etse bıle o bohcayı kendı sanına yakıştırıp yollamaz

kesinlikle.. ben de aynen öyle dedim siz bunu yakıştırdınız mı kendinize ? ya ben herkesin içinde açsaydım napardınız dedim... rezalet ya valla.. kaynana daha bide yeni hazırladıklarını getirdiklerinde bir gurur bi hava herkesi çağırın gelip bakanilirler ddedi, nasıl sinir oldum ama kibarca keşke daha önce böyle hazırlasaydınız da o zaman gösterseydik ele güne dedim. ohhh :KK47::KK45::KK47:

X