beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

Gazeteye sarip kendi ceyizindeki esyayi mi gondermis:KK57: artik her butceye uygun kilik kiyafet var. Bu ne ozensizlik.. Sok oldum. Insanin kendine saygisi olur. Bir kere ben kendime dedirtmem eski esyasini gazeteye sarip gondermis diye. Istemiyorlar mi sizi acaba?

bilmiyorum.. kb beni çok seviyor her halinden belli.. kızım derken bile çok içten.. ama kv ve ablası soğuk ve samimi gelmiyopr bana...

aceleye gelmiş bilmiyorum hazırlamayı falan demiş.. ilk defa hazırlıyomuş, yani bilmiyorum bu bahaneler çok saçma geliyo bana. ilk bile olsa bu kadar dandik olmamalıydı içine konulanlar
Kesinlikle haklisin. Bilmiyorsa konu komsuya akrabaya sorsun. Olmadi anneni arasin dunur sizin bohca adetiniz nedir desin. Hepsini gectim sizin yaptiginiz bohcada mi ornek olmamis ona?

ilerde o anne herşeye mıuhalefet olacak ki tek erkekmiş ooo laflarını dinletmeler mi dersin eşinin seni istemediğin şeylere zorlaması mı dersin , senın fikrini sormaması mı dersin yok yanı ben hepsini yaşıyorum da o yüzden (=

canım ya Allah yardımcın olsun. çok zor bir durum.. :KK43: inşallah düzelir

bohçayı yenıden kabul etmekle yanlış yapmıssınız aynen gerı yollayacaktınız bunun tabı bı anlamı var bılıyorsunuz cok sevıyorum herseye katlanırım dıyorsanız buyrun hayat sızın

Kesinlikle haklisin. Bilmiyorsa konu komsuya akrabaya sorsun. Olmadi anneni arasin dunur sizin bohca adetiniz nedir desin. Hepsini gectim sizin yaptiginiz bohcada mi ornek olmamis ona?
önce erkek gönderir biz de sonra kız tarafı gönderir.. biz gönderdikten sonra bayagı mahçup olmuşlardı zaten.. işte baştan hazırladıkları şeyler en kaliteli en güzel olanlarıydı.. güya bizim bohçaya denk olsun diye.. ya ne bileyim önemli olan o kalite o bohça o eşya falan değil, önemli olan bana yakıştırmaları.. çok zoruma gitti.. hele gazete kagıdındaki iç çamaşırları... annem aklıma geldi.. o da çok çekmiş kv tarafından.. bn Allahın izniyle mutlu olmak ve deger görmek istiyorum. çünkü gerçekten deger veriyorum :KK43:

bohçayı yenıden kabul etmekle yanlış yapmıssınız aynen gerı yollayacaktınız bunun tabı bı anlamı var bılıyorsunuz cok sevıyorum herseye katlanırım dıyorsanız buyrun hayat sızın

canım geri yollamadım çok ayıpmış ve nişanı atmak anlamına geliyomuş.. o sinirle heraket etmek istemedim.. sakince düşündüm ve tekrar hazırlatmak daha mantıklı geldi.. dişimi görsünler istedim. onlar yüzünden sevdiğimden olamam:KK16:

Bohça olayı cidden rezil olmuş ben olsam o bohçayı geri verirdim. hatta nişanlımın yanında açardım kv varken bunlar mı konur derdim..

diğer mevzuya gelince az beklenti çok huzur. bende evin tek oğlu ile evlendim ve herşeyi eşim yaptı.
kafamız rahat.
siz neden ailesinden beklenti içindesiniz??

sana oğlunu veriyor daha ne istiyorsun :KK70::KK70::KK70:
Nişanlın ana kuzusu olsaydı bohçayı bir daha senin istediğin gibi yapmaz ya da annesini herşeye karıştırmak istemezdi.

yazık üzülüyorum böyle yeni gelin olacakların hevesinin kırılmasına

benim bildiğim gider gelin seçer böyle de bir sorun yaşanmaz yani
Aynen. Günah değil mi kızı nasıl mahcup etmişler. Hamama giren terler iyi bi bohça 400-500 e çıkar daha sadece o sayılanlarla. Tabi bizim yaptıklarımızın rahat 2000i oluyor bizim de adetimiz başka. Kozmetiği bile lancome chanel oluyo da bakalım bize ne gelcek :KK70:

İnsan mutfak masrafından kısar gene yapar yazıktır değdi mi kızcağızı üzdükkerine.

Bence sen onun getirdiği bohçayı sert bi şekilde kucağına ya da önğne bırak "lazım olur bunlar size. X bana istediğim gibi aldı zaten bunları da size getirdim anısı vardır" de bence son derece ağır bir söz efenim :KK53:

Mrb canm benm bohçam bu kadar değil ama bizim yolladığımıza oranla çok eksikti. Seni çok iyi anlıyorum mahçupluğunu falan ama eminol bunlar geçici şeyler. Biz uzerimize alınmadık bile ve çok şukur şuan çok mutlu bir evliliğim var...
bunun yerine onemsemen gereken başka şeyler var bence

haklısınız ama bunlar ilerde başıma gelebileceklerin de bir belirtisi olabilir mi diye düşünüyorum canım.. çok mutlu olun inşallah yuvanızda..

merhaba arkadaşlar. ben başımdan geçen bir olay ı anlatmak istedim. olaylar birbirine zincirli şekilde tuhaf ilerliyor ilerde evlenirsem nasıl bi skntı yaşayabilirim bunları merak ettiğim için yazıyorum. eminim başından geçen olmuştur..

sevgilimle ünv normal arkadaştık. son sene sevgili olduk. 1 yıl sonra söz nişan yaptık. nişan evde oldu. nişan bohçası falan getirmedi bunlar. biz gönderdik. içinde o kadar kaliteli A'dan Z'ye nerdeyse her ince detayı atlamadan hazırladığım o güzelim bohcanın içine birde kaliteli ,güzel bir saat aldık hediye olarak. ailesinin fertleri içinde hediyeler vardı.. herneyse.. nişan günü bana getirdikleri eski püskü küçük bi bohçanın içine koydukları şeyler beni resmen rezil etti... bi çevrem bi aile yapım var.. takıları zaten hiç söylemiyorum bile. neyse bohçayı herkesin içinde açmak adetmiş(kadınlar arasında) acmamla kapamam biroldu.sonra bakarım dedim..herkes gittikten sonra annem ve kızkardeşimle baktık bohçanın içindekilere.. gazeteye sarılmış bir alt iç maşaırı, eski zamandan kalma nenemin bile kullanmadığı bir bezsütyen, hamile kazagı gibi bir badi, rengi gitmiş topukları eskimeye yüz tutmuş bir gelin terliği.. 2 banyo lifi, 1 yazma, (oyasını sonra öğrendim basit bir modelmiş o da ) anneme modeli çok eski ve bedeni küçük bir kazak, kızkardeşime de bir tişört... hepsi bu...

derdim az bişey koymuş olmaları degil, benim derdim bu kadar demode şeyleri nasıl biraraya getirmişler ? bizim yaptıgımz hazırladıgımz o bohçanın içinde damat için herşey özenle itinayla paketlenip konulmuşken, ki ben nişanlım için en iyilerini aldırdım anneme.. bana gelene bakar mısınız ?? seim çıkmadı zaten. anneme o bohçayı kaldır yada at dedim. sonra nişanlımla konuştum. keşke getirmeseydiniz dedim. ben buna mı layıgım flan gibisine bayagı bi dertli oldugum için dayanamadım agladım.. o da annesiyle konuşmuş nasıl seyler hazırladın diye, önce allayıp pullamış sonra nişanlım benim anlattıklarımı söyleyince eveleyip gevelemiş, kendi çeyizindeki iç çamaşırlarını gazeteye sarıp koymuş bohçaya,aceleye geldi ben de onu koydum ne var bunda demiş, diğerlerine de bi kılıf bulmuş.. neyse nişanlım bana hak vermiş anlayacagınız. baştan yapacaz bu defa benim kontrolümde olacak herşey dedi bana, ve herseyin resmini çekip yolladı bu mu olsun şu mu diye, içime sinen en begendiğim ne varsa onları istedim, çalıştıgım için uzak şehirdeyim, neyseherşey çok güzel oldu ama benden dolayı yoksa bana layık gördükleri ötekiydi... şuanda da kv hoşlanmadığım şeylerini görüyorum. tek oğlu ama hiçbişey için elini taşın altına koymuyor. herşeyi nişanlım yapmaya çalışacak. düğün eşya altın masraflarında zere yardımları olmayacakmış. durumumuz yok demiş oğluna.(olmasına ragmen) üstüne bir de herşeye karışıyor. bi yere gezmeye gidecek olsak (2 ayda bir gidiyorsam mesela memleketime,yakın zaten onunla şehirlerimiz) onda bile yalnız bırakmayıp gelmek istiyor ama nişanlım engel oluyor Allahtan.. annesinin ve ablasının bana dayatma yapmalarına müsade etmiyorum. hakkımda eminim kötü gelin diye konuşuyolardır ama ben bildigimden şaşmıyorum.sırf nişanlım için. ailesi sizce evliliğimde bu kadar etkili olmaya calışır mı ? nişanlım bazen annesinin sözünden hiç çıkmıyor, en nefret ettigim şey bu..annesi ağlayınca her dediğine tmm diyor.. ne yapmalıyım :KK43:

Aynen. Günah değil mi kızı nasıl mahcup etmişler. Hamama giren terler iyi bi bohça 400-500 e çıkar daha sadece o sayılanlarla. Tabi bizim yaptıklarımızın rahat 2000i oluyor bizim de adetimiz başka. Kozmetiği bile lancome chanel oluyo da bakalım bize ne gelcek :KK70:

İnsan mutfak masrafından kısar gene yapar yazıktır değdi mi kızcağızı üzdükkerine.

Bence sen onun getirdiği bohçayı sert bi şekilde kucağına ya da önğne bırak "lazım olur bunlar size. X bana istediğim gibi aldı zaten bunları da size getirdim anısı vardır" de bence son derece ağır bir söz efenim :KK53:

düşünüyorum da saygısızlık yapmak istemiyorum :KK33:

Bohça olayı cidden rezil olmuş ben olsam o bohçayı geri verirdim. hatta nişanlımın yanında açardım kv varken bunlar mı konur derdim..

diğer mevzuya gelince az beklenti çok huzur. bende evin tek oğlu ile evlendim ve herşeyi eşim yaptı.
kafamız rahat.
siz neden ailesinden beklenti içindesiniz??

sana oğlunu veriyor daha ne istiyorsun :KK70::KK70::KK70:
Nişanlın ana kuzusu olsaydı bohçayı bir daha senin istediğin gibi yapmaz ya da annesini herşeye karıştırmak istemezdi.

beklentim yokkki öyle.. ama bunlar da pes doğrusu denecek şeyler.. gazete kagıdı,kendi iç çamaşırı falan.. çok şükür o konuda evet nişanlımın destegini gördüm e bi zahmet yani anasının açığını ancak böyle kapatabilirdi.. ayıp yani siz gelin alıyosunuz böyle olur mu ?? oğlunu veriyor nerdeyse başlık isteyecek vallaa bu zamanın kv'leri :KK53::KK53:

canım geri yollamadım çok ayıpmış ve nişanı atmak anlamına geliyomuş.. o sinirle heraket etmek istemedim.. sakince düşündüm ve tekrar hazırlatmak daha mantıklı geldi.. dişimi görsünler istedim. onlar yüzünden sevdiğimden olamam:KK16:
cok sevıyorsan ayrı eşine ana kuzusu dıyebnler olmus hepsını okumadım onu nıye dedıler kı

beklentim yokkki öyle.. ama bunlar da pes doğrusu denecek şeyler.. gazete kagıdı,kendi iç çamaşırı falan.. çok şükür o konuda evet nişanlımın destegini gördüm e bi zahmet yani anasının açığını ancak böyle kapatabilirdi.. ayıp yani siz gelin alıyosunuz böyle olur mu ?? oğlunu veriyor nerdeyse başlık isteyecek vallaa bu zamanın kv'leri :KK53::KK53:
kızlarına bu kadar düşkün değiller.
ne varsa oğullarında :KK70::KK70:
kv bana arada diyo yok evlendi beni unuttu :KK48::-):-) Allahım ya evlendi oğlun artık hanesi ayrı önceliği ayrı dedim bende geçenlerde :KK39:

Bohca önemli degil okadar diye düsündüm basligi okuyunca.
Ama yolladiklari seyler rezaletmis gercekten.
Hadi seni sevmese bile kendisine bile saygisi yok galiba..kendi rezilligi dir bu.
Ben birine hediye aldigim vakit bile en iyisini aliyorum.
Bu kayinvalideler niye böyle yapiyor anlamiyorum.. onlar hic mi genc olmamis heves etmemis birseylere.. ne var iki üc güzel hediye alsan .. böyleleri oglunuda düsünmüyor sanirim.. sonucta sizin mutlulugunuz onun ogluna da yansiyacak.

X