• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni korku saldı yardım edin

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.922
36.801
548
29
Az önce oğlumla markete gittik kızı az çok tanıyorum aramızdaki diyalog şöyle

Kız -naptin abla goturdunmu oğlunu doktora konuşması için

Ben -goturdum atipik otizm den supelendi doktor, özel eğitim gorucek

Kız -abla ben rehabilitasyon merkezinde çalıştım çocuklara kötü davraniyorlar tv izletiyorlar kendi haline bırakıyorlar birşey yaptıkları yok,ben canım sıkıldığı için çocuklara kitap okuyayım dedim bana bırak boşver okuma dediler benim psikolojim bozuldu orda çıktım.senin çocuğunun konuşmaktan başka bı sorunu yok belli. zihinsel engelli değil bence gönderme

Ben-nasil ya gerçekten bunlarmi oluyor ama doktor söyledi yapacak biseyim kalmadı ben zaten gidip gorucem yerini tanıdık bir öğretmen var o bana bir rehabilitasyon merkezi onericek hastane işi bittikten sonra az çok fikir yürüturum zaten orda .birde doktor bana zihinsel engelli çocuklarla değil onun gibi konuşma gecikmesi olan çocuklarla olacağını söyledi .hepsinin eğitimi farklı heralde dedim

Kız - ozman öğretmenin dediği yere git bir bak sen bilirsin abla inşallah iyi olur

Sonra çıktım ben marketten ama kalbim nasıl çarpıyor ihtimali bile beni korkutuyor.ben doktordan geldimden beri bikere bile o TV acilmadi kablosu kopardım zaten. Ee zaten doktor üstüne basa basa tv izlemicek dedi .ben çok korktum kızlar .varmı böyle şeyler.birde daha bugün bir öğretmenle aramızda bu konuşma geçti.iyi bir kadına da benziyor onun önerdiği yeremi baksam.kurumu seçmek benim elimdemi gerçekten hiç bir bilgim yok .... Siz ne diyosunuz

Eklentiler

• IMG_20210921_222956.jpg
    IMG_20210921_222956.jpg
    107,1 KB · Görüntüleme: 932
Linçlenmek istemem ama market çalışanı da bu konuda fikir beyan etmesin.

O, bir merkezde kotu deneyimler yasadi diye hepsine mâl edemez bu durumu.

Araştırır yorumlar okursunuz. Çatkapı gider bakarsiniz gerekirse.

Tabii ki kurumlarda kötü hizmet, eksik egitim, yanlis giden bir seyler olabilir.

Ama bu hepsinin kotu oldugu anlamina gelmez.

Linçlenmek istemem ama market çalışanı da bu konuda fikir beyan etmesin.

O, bir merkezde kotu deneyimler yasadi diye hepsine mâl edemez bu durumu.

Araştırır yorumlar okursunuz. Çatkapı gider bakarsiniz gerekirse.

Tabii ki kurumlarda kötü hizmet, eksik egitim, yanlis giden bir seyler olabilir.

Ama bu hepsinin kotu oldugu anlamina gelmez.

Gerçekten çok korktum tanidigim bı öğretmen var o bana onericegini soyledi zaten .en iyisi onu dinlemek gidip oraya bakmak

Arkadaşım çocuğunu rehabilitasyona kendi götürüp bekliyor ve alıp dönüyor. Sizde bu şekilde yapabilirsiniz. Siz oradayken ilgilenmemeleri mümkün olmaz herlade. Umarım hiçbir rehabilitasyon merkezi denildiği gibi değildir. Anne babalar ne umutlarla çocuklarını bırakıyorlar.

Gerçekten çok korktum tanidigim bı öğretmen var o bana onericegini soyledi zaten .en iyisi onu dinlemek gidip oraya bakmak
Evet bir ogretmeni dinlemek daha akillica olur. Kreşlerde, rehabilitasyon merkezlerinde ablalik yapmis, meslekten uzak kisilerin fikrinin bir yaptırımı olmamali bence.

O kızın senin çocuğundan nasıl haberi oluyor ..ya herkese anlatma paramı veriyorlar öğrenmek için?
Kiz bizim mahalledeki market sahibimiz.oglumla şakalasirdi falan.bana soru sorardı abla neden birşey dediğimde cevap vermiyor .oğlum sadece o kıza meraba çıkarken iyi akşamlar derdi bu şekil haberi oldu

Korkmayın, her kreş her okul bir mi mesela? Benim çok yakın olmadığım bir akrabamın oğlunun otizmli olduğunu söylediler, bir ortamda denk geldim çocuk normaldi, otizmli denince çok şaşırmıştım. Bir süre özel bir okulda eğitim aldı dediler. Demek ki işe yarıyor.

Ayrıca herkes de her konuda fikir beyan etmese ne güzel olur!

Evet bir ogretmeni dinlemek daha akillica olur. Kreşlerde, rehabilitasyon merkezlerinde ablalik yapmis, meslekten uzak kisilerin fikrinin bir yaptırımı olmamali bence.
Haklısınız .öyle bir bilinmez yola girdim hiçbir bilgim fikrim yok haliyle endiseleniyorum .işte bu yüzden aileme bile anlatmadım ben kimse yorum yapmasın diye kız bizim mahalle marketi sahibi ne bilim böyle bir yorum yapacağını

Haklısınız .öyle bir bilinmez yola girdim hiçbir bilgim fikrim yok haliyle endiseleniyorum .işte bu yüzden aileme bile anlatmadım ben kimse yorum yapmasın diye kız bizim mahalle marketi sahibi ne bilim böyle bir yorum yapacağını
Bilmese daha iyiymiş. Arkasindan vah vah yazik derler hadsizce.

Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa

Cocugunuzun Suan özel bir durumu var mi var doktor tarafından teşhis konmuş mu konmuş doktor özel eğitim gormesi gerek dedi mi dedi olay bitmiştir cocugunuzun konuşması için özel eğitimi alması gerekiyor.

Özel eğitim konusunda eğitimi olmayan bence yorum yapmasın sonuçta bu işin eğitimini almamış bile size nasihat veren kişi özel eğitime sadece zihinsel engeli olanlar gitmez.

Çocuğunuz için elbette iyi okulları araştırıp gondereceksiniz ne güzel size yardımcı olmaya çalışan bir ogretmen de var beraber güzel icinize sinen bir okul bulursunuz.

Korkmayın, her kreş her okul bir mi mesela? Benim çok yakın olmadığım bir akrabamın oğlunun otizmli olduğunu söylediler, bir ortamda denk geldim çocuk normaldi, otizmli denince çok şaşırmıştım. Bir süre özel bir okulda eğitim aldı dediler. Demek ki işe yarıyor.

Ayrıca herkes de her konuda fikir beyan etmese ne güzel olur!

İşte ben bu yüzden hep buraya yazdım tanimadigim insanlar daha iyi fikir verir bana ne garezi olabilir ki diye düşündüm hep.kizin orda çalıştığı bana böyle bir yorumla gelecegini bilmiyodum.ilk doktoruda söylemisti 3 ay bile o büyük farki goruceksin demişti bana

Rehabilitasyon merkezinde çalışanlar: psikolojik danışman, psikolog, özel eğitim öğretmeni, çocuk gelişimci, fizyoterapist gibi meslek elemanı kişilerdir. Bu kişilerin oturup birşey yapmadıklarına ve sadece TV izlettiklerine inanmiyorsunuz umarım. Tabiki en iyi kurumu araştırın. Ama o bahsettiğiniz kişinin anlattığı gibi değil emin olun.

örneklendirmek için söylüyorum bende 2 yıl yoğun bakım hemşireliği yaptım ama türkiyedeki tüm yoğun bakımlar hakkında genel bilgi veremem. insanların zaten panik olan insanları, daha da paniklendirme çabasını anlamıyorum. normalde de abla neden konuşmuyor demesi ne kadar yanlışsa, bu kurumlar hakkındaki bilgisini paylaşması o kadar yanlış benim gözümde. demek ki insanlarla gereksiz samimiyet kurmamak gerekiyor.

bence öncelikle sakin olun, her kurum farklıdır. hem kurum önerilerine bakın, hem araştırın ve hangisine mantığınız yatarsa oraya götürün. çok geçmiş olsun

Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa
sizin hayatınızı da okuduk burada.acımasızca yorum yapmayınn.kadın genç bir anne panikte olabilir akıl da sorabilir.bu site bunun için var

Rehabilitasyon merkezinde çalışanlar: psikolojik danışman, psikolog, özel eğitim öğretmeni, çocuk gelişimci, fizyoterapist gibi meslek elemanı kişilerdir. Bu kişilerin oturup birşey yapmadıklarına ve sadece TV izlettiklerine inanmiyorsunuz umarım. Tabiki en iyi kurumu araştırın. Ama o bahsettiğiniz kişinin anlattığı gibi değil emin olun.

İnanın oraya ilgili tek bir bilgim yok ben bu yola ilkkez girdim hayatımda rehabilitasyon merkezinin içini bile gormemisimdir .başkalarının söyledikleri beni oyuzden etkiliyor acaba olabilir mi diye düşünüyorum

örneklendirmek için söylüyorum bende 2 yıl yoğun bakım hemşireliği yaptım ama türkiyedeki tüm yoğun bakımlar hakkında genel bilgi veremem. insanların zaten panik olan insanları, daha da paniklendirme çabasını anlamıyorum. normalde de abla neden konuşmuyor demesi ne kadar yanlışsa, bu kurumlar hakkındaki bilgisini paylaşması o kadar yanlış benim gözümde. demek ki insanlarla gereksiz samimiyet kurmamak gerekiyor.

bence öncelikle sakin olun, her kurum farklıdır. hem kurum önerilerine bakın, hem araştırın ve hangisine mantığınız yatarsa oraya götürün. çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim bı öğretmen var sanırım onun dediği yere gidecegim saolsun yardımcı olmak istedi o konuda

Back