Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D

Kimsenin ailesi önemsiz değil herkesim ailesi kendine kıymetli.. biz ailemiz değersiz olduğu için gelinimiz ve ailesinin her istediğine eyvallah demedik.. eğer düğün yapılıyosa maddi ve manevi çöküntüler ister istemez yaşanıyo yani bu aslında çokta elimizde olan birşey değil.. çünkü bir taraf hep diğer taraftan fazla şey alıyor..
bak mesela eşimin iki ablası evlendi ikisinin de eşinin ailesinin durumu iyi değildi herşeyi kaynanam ve kayınpederim yaptı düğün yerini onlar tuttu eşyaları onlar aldı hele bi tanesinin damadın anne babasına birer bilezik alıp verdiler ki salonda mahcup olmasınlar diye.. kayınpeder ve kaynanam sevdiğim insanlar değil ama bi kere bile duymadım damatların herşeyini biz yaptık biz aldık dediklerini.. onlar damat için değil kendi kızları için yaptılar... siz de böyle düşünün gelin için değil abiniz için ailenin bişeyler yapıyo.. gerçekten evlilik stresi çiftleri çook yoruyo bir de böyle herşeyi sorun eden yakınlar varsa iş daha da karmaşık hale geliyo.. sizi de kırmak istemiyorum belli ki siz çok takmışsınız bu durumu ama inan ki gerek yok siz kendinizi ikiye de ayırsanız alınacak şeyler belli ve hepsi bi şekilde alıncak boşuna huzursuz oluyosunuz

Neyse sizde onlar gibi düşünüyorsunuz anladığım gelini kıskanıyor varsın sizde öyle bilin (siz bana iyi niyetle yaklaştığınız için bu kadar mülayim olabildim size yoksa neyse) iyi geceler

Neyse sizde onlar gibi düşünüyorsunuz anladığım gelini kıskanıyor varsın sizde öyle bilin (siz bana iyi niyetle yaklaştığınız için bu kadar mülayim olabildim size yoksa neyse) iyi geceler
Kıskançlık değil tahammülsüzlük var sizde... mantıken haklı şeyler düşünüyosunuz ama gördüğünüz gibi bazen bazı şeyler mantıkla değil ortamın gerektirdiği şekilde çözülüyo.. yani şartlar bunu gerektiriyosa bu şekilde yapılmalı yapcak çok fazla bişey yok malesef.. gönül isterdi ki karşınıza size zorluk çıkarmayan sorumluluklarınızı paylaşan bi aile çıksın ama olmamış sizin şansınıza böyle bi aile düşmüş kavga edip nişanı mı bozsunlar eğer abiniz gelini seviyosa onların ilişkilerinde problem yoksa biraz özveri de bulunmakta sakınca yok onu demek istiyorum.. inanın mal mülk para altın zerre önemi yok bunların huzur çok önemli o olmadı mı herşey önemini yitiriyo..

Hey allahim adetmis amcaaaayaaaa
şu buuuuu alinirmismismismis
olduuuu canim başkaaaaaaa...
O kiz abin i gercekten seviyomu supheli.
Insan sevdigi adami yoluncak kaz gibi gorurmu

Tahammül edemiyorum evet haksızlığa gelemiyorum, benim ailem de yapsaydı bu haksızlığı karşılarında dururdum, benim müdahale etmem saçma olur diye bişey demiyorum şimdi, hayırlısı ile şu düğün bitse gerçekten sıkıldım çünkü

Bence hem erkeğin ailesi hem kızın ailesi üstüne düşeni, gerekeni yapmalı..Şöyleki: Ne erkek tarafı düğünde cimrilik, pintilik yapmalı ne de kız tarafı fazla talepkar olmalı...Hatta en iyisi, çiftlerin düğün masraflarını kendilerinin karşılamasıdır. burada açılan konulara bakıyorum ya erkeğin ve ailesinin masraftan kaçınmak için her yolu denemesinden şikayet var. Ya da kızın ve ailesinin bitmek bilmeyen isteklerinden şikayet var...Düğünü, kınayı, nişanı ve eşyaları herşeyi kendimiz yaptık. Kendimiz borçlandık. Gelinliğimi dahi annemle seçip kendi paramla aldım. Eşimde damatlığı kendi parasıyla...Adetler vs hiç konuşulmadı. Zaten eşimin ailesi de hiç sormadı bize adetiniz nedir, siz ne istersiniz diye? bizimkiler de konusunu açmadı onlar sormayınca.

Durun türetiyorum
Teyze tepsisi
Hala düğümü
Dayı merdiveni
Kuzen bavulu
Yeğen burması
B.k yolu

Totolarından adet uydurmuşlar ya la. Bakın ben de uydurdum hem de az önce.
:)

Şakayı geçtim konu sahibi amma asabi kadınsın. Önceki konunu okumadım ama çok dolmuşsun. Azıcık rahatla

Ne güzel erkek tarafısınız. Benim kaynana bir çeyrek dahi takmamasına, hiç bir masrafı karşılamamasına rağmen düğünde takılan takı ve zarfların üzerine yatacaktı... arkadasım kendini feda etti de aldı elinden. Beni kötü etmedi sağolsun. Bence onlara bi DUR! demenizin vakti gelmiş geçmiş bile... bi akıllı onlar değil sustuysanız ağız tadı bozulmasın diye düşündüğünüzden olmuş belli ki. Ama kantarın topuzunu kaçırmış bu gelincik ve ailesi.

Şakayı geçtim konu sahibi amma asabi kadınsın. Önceki konunu okumadım ama çok dolmuşsun. Azıcık rahatla
Canım burdakiler beni delirtti ama bu deli halimi sevdim ben. Neydi o önceki halim pısırık pısırık şimdi hunimle mutluyum ben

Evet insanlar ağız tadı bozulmasın diye susuyorlar çoğu zaman...konu sahibinin abisinin nişanlısını uyarması gerek uygun bir dille tabi...Bu isteklerde bulunsaydım eğer, eşim benimle evlenmekten vazgeçerdi.

Tabi canım kraliyet ailesinden mi gelin alıyoruz sende bizler gibi sıradan bir insansın b.kunu çıkarmasınlar kimse bulunmaz hint kumaşı değil

düğün bittiğinde herşey bitecek sanıyorsunuz ama asıl o zaman başlayacak.malesef ki kız abinizi sevmiyor bence .balık baştan kokar.kızın ve ailesinin karekteri ortada.siz herşeye tmm diyorsunuz saygılı davranmaya çalışıyorsunuz fakat kıza; gelen misafirler araba park edemez ve sorun yaşarlar dediğinizde o bizi ilgilendimez deniyor.saygısızlığa bak.
size daha önce de söylemiştim madem bu kadar haksızlığa tahammülsüzsünüz o zaman bir zahmet abinizi uyarın da altınları en azından vermiyorz ailene onlar bize hediye ediliyor bizim olacak diyebilsinde kızın gerçek yüzüyle karşılaşıversin belki gözleri açılır.
ha belki de abinizin karekteri de yönetilmeye müsaittir o da kendisini çekip çeviren birini istiordur.o zaman buyursun evlensin.biz de mutluluklar dileriz

Zaten hep böylelerinin başına geliyo ne geliyosa. Eşin olacak kişiyi ve ailesini sıkıntıya sokunca eline ne geçecek ki? Ben zamanında hiç ses etmedim şimdi yol su olarak geri dönüyo eşim hep minnettardır hâlâ o konu açılınca söyler arkadaş ortamında. Elele verip bi yuva kurmaya niyetli değil bu millet. Yolma peşinde. En sevmediğim şey.

Ben sana şöyle anlatayım tatlım; hangi taraf saygılı medeni iyi niyetli olursa tepesine binilir af edersin ama böyledir ben bunu bizzat yaşadım. Bizim bulunduğumuz ilde de nişanı erkek tarafı yapar kız tarafı eşya filan almaz. Nişan takılarıda kızın olur düğün takıları erkeğin. Ama biz ne yaptık ? Nişanı kendimiz yapalım dedik, izin vermediler o yüzden ben onların nişan takısını almadım. O öyle geçti. Eşime 2.5 bin liralık saat aldım bohçalar yaptım hiç biri gözümde değil 15 bin liralık sadece mutfak masrafı yaptım ama ne yalan söyleyim bizde eşya alınmaz bunu söyleselerdi benim annem babam yatak odasınıda alırdı eminim tek eksiğimiz o oldu. Kız tarafına yapılacak bütün adetleri kendimiz yaptık. Düğün oldu kınada takılanları bile zavallı annecim toplayıp düğün takısının içine koydu ona bile tenezzül etmedi. Ama benim kayınvalidem takılan herşeyi aldı kolumda ki hediyelik bi tane bilezik vardı onu bile evlendiğim sabah istedi ve bizim evimizde bir sürü eksik vardı banyoda terliğimiz dolapta yiyeceğimiz yoktu düşün durumumuz da yoktu ama benim kvde asla takılarımızdan bir iki tane verip alın eksiğinizi görün demedi mutfak masamız bile yoktu. Sonra bir gün ben ona dedim ki ben sizden en azından benim takımı vermenizi beklerdim dedim bana " hahahay o zaman vermeseydiniz " dedi ve inan ben düğünümden bir çeyrek bile görmedim taktıkları altınlarıda geri aldılar bilezik kolye vs durumlarıda yok değil çok zenginler. O günden sonra anladım ki böyle zamanlar da kimin tepesine binersen iyidir. Fırsat vermeyin.

Bu devirde hala bu saçmalıklar. Ben evleneli 7 sene oluyor,ailem asla şunuda alın,bunuda takın demedi ki deselerdi yerin dibine girerdim herhalde. Bohça vs istemedik,eşimin kardeşi bana bohça hazırladığı için ki gittik iç çamaşırı,gecelik vs aldırmadım,ben alırım dedim ki aldım koydumda (bence gereksizdi),bende eşime hazırladım,altta kalmamak için. Yoksa onuda yapmazdım,onlarda benden istemediler zaten,ben kendim yaptım.
Bunun pazarlığı olmaz. Yok ona yüzük,buna kıyafet,ne gereği var yeni evlenecek insanlara yük olmaya. Saçma sapan şeyler. Birine birsey alınacaksa yeni evli çifte alınmali. Baldıza amcaya değil.
Ayrıca adetlerde erkek tarafına yüklenin siz elinizi cebinize atmayın durumu olmaz. Kendi durumları yoksa sizdende bu kadarını isteyemezler. Eninde sonunda abinizde bitiyor iş. Ben aileme bu kadar yük olamam deseydi,olduğu kadarı yapılsaydı.

Siz iyi niyetle yada adetten erkek tarafı olarak kız tarafına yük bindirmek istemedikçe onlar size yüklenmiş. Yüz bulmuşlar kısacası. Yolun sonuna gelinmiş fakat bir de ailesine veya kıza herhangi bir konuda hayır deyip nabız ölçün derim ak koyun kara koyun çıkar ortaya.

Valla bulmuşlar sizin gibisini yoluyorlar anacım bunedir. Of of ne masraflar olmuş ne masraflar durumu olmayabilir amenna ama kusura bakmasın da gidip en pahallı düzgün salonunu sutması bide takıları annesine vermek, bir dur deseydiniz keske.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…