Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D

Evlenme olayı eşittir yolunacak kaz arama. Kuaföre git topuz yaptırsam de 50 tl gelin başı yaptırmam de 500 tl. Bu kadar da pis işlerin döndüğü bir yer yani.
Aynı şekilde nasılsa para su gibi akacak ya, kimse fazla harcanan paranın hesabını tutmayacak ya işte o yüzden kim kime geçirebilirse malesef çok şükür biz böyle salak şeylerle uğraşmadık annemde ne borç yaptırsak onların cebinden gidecek diyip kendi kuaför parasını bile kendi ödedi.

Geçmiş olsun büyük badireler atlatıyorsunuz .
Kız iyi yere kapak atmış. Allah yardımcınız olsun.

Bu müessese gerçekten çok zor malesef. Bir tarafın adeti birine uymaz öbürünün ki öbürüne uymaz sorunda burda basLar zaten bende ço..k sorun yaşamıştım ama olmayan şeyleri var diyende haddinden fazla o yüzden bilemedim işleri karıştırmıs biraz gelin :/

Bence gayet sizi ilgilendiren sorunlar. Her şeyi babanız ödüyor zaten sizin rızkınızdan da harcanıyor. Tahtalara vurayım ama bize böyle görgüsüzler denk gelse ben annem ve babam için olaya müdahale ederim kimse kusura bakmasın benim babamın senelerdir çalışıp didindiği paraları alemin sümüklü kızının görgüsüz isteklerine harcatmam. Çakallara bak kendi yapacakları harcamadan kıs babam kıs erkek tarafına gelince yüklen.

New yorker senin düğün maceran benimki ile bire bir aynı hatta bir tık fazlası. Senin hissettiğin herşeyi bende hissediyorum. Okurken çok duygulandım. Bu meseleleri takacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Demekki yaşamadan bilinmiyormuş. Bir düğün gördüğümde en basit nişan bohçası nedir içindekiler kullanılacak şeyler değil ama ben bu kadar bile etmiyormuydum diye içimden geçirir üzülürüm hep. Etrafıma bakıyorum benim yarım bile etmeyecek kızlara neler yapılıyor. Bütün bu fedakarlıklara karşın eşimin ailesinden hiçbir saygı ilgi görmüyorum. Keşke çirkeflik yapsaydım diyorum bazen. Gerçekten insanlar emek vermeden sahip olduklarının kıymet vermiyor. Hiç zorluk göstermedim herşeye kendim koştum. onca yıllık emeğimi harcadım. Geriye bakıyorum ne için diyorum bazen. Sanki eşim olmasa evde kalacaktım. İkinci hatta Üçüncü evlliğini yapanlar bile benden daha iyi şartlarda evleniyor. Onların o vurdumduymazlığını gördükçe daha çok sinirlenip kinleniyorum. Ama kabahat benim bu kadar müsamaha gösterdiğim için.

Valla kusura bakma ama buna keriz silkeleme denir
Bu tip aç ailelerin kızları da nedense pek kıymetli
Abin yakmış başını
Geçmiş olsun
Sen karışma boşver!!

Walla ne desem bilemedim çok ucuza hiçe gitmişim o kız nereli bende kızlarimi oranın adetlerine göre evlendireyim hatta.Saka falan bir yana abartılmış ama abin neden ses çıkarmıyor şimdi böyleyse evlendikten sonrasini bilemedimmm

Dugunde takilanlarida siz alin o zaman.tarafinizida uyarin kinada birsey takmayin diye.bu bildigin evlilik ticareti.sizi ezmisler gülüm.allah yardımcınız olsun.ac gözlü insan hic cekilmiyor valla

Bedavaya gittigime mi yanayim kiymetimin bilinmedigine mi ne desem bilemedim siz haklisiniz sonuna kadar

Aynen anlattığın gibi şekilde evlendi abim.

Gene siz iyisiniz kına da takı merasimi olucak demişler bize onu söylemeye tenezzül bile etmediler şok olduk tabi o anda hiç bişey diyemedik. Ertesi gün düğünde kız tarafı hiç bişey takmadı erkek tarafı taktı hep. Kına da takılanları kız tarafı aldı. Düğünde takılanları da abim aldı.

Düğünden 6 ay sonra abim gelinimizin bileziklerini satıp araba aldı ama.

Kınada ailesi almasaydı takıları belki böyle bişey yaptırmaz müsaade etmezdik abimin önünde dururdum ama hiç bi zaman hiç bi şekilde karışmadım.

Ve annemiz yok babam başkasıyla evlendi abim herşeyini kendi yaptı. Ona rağmen karışmadım ilahi adalet yerini buluyor ama.

sizin gelin hint kumaşı galiba...sizin aile ve damat herşeye tamam, tamam derse, kim olsa aynı şeyi ister...

Yuh yani yuhh. Nasil bir kiz tarafi kizini dusunmeyen. Bu da nasil bir kiz. Annem babam masraf yapmasin bide akrabalarimiz takti diye altinlari alsin, masallah daha ne olabilir ki

İlyas Salman’ın bir filmi vardı kız tarafının adetleri, istekleri bitmiyordu o geldi aklıma.

Abin biraz akilliysa boyle bir ailenin kiziyla evlenmez. Cunku bu insanlar adet gelenek adi altinda yoluncak kaz gibi gormusler sizi. Amca yolu baldiz yuzugu bunlar nedir ya? Omru hayatimda duymadim. Velev ki adet, insan utanir bunlari soylemeye. Abiniz kac yasinda merak ettim. Nisanlisiyla birlikte karar veremiyor mu dugun alisverisine? Ben evlenirken ne benim ailem ne esimin ailesi hicbir alisveris surecine karismadi. Cunku esim karistirmadi. Herseye ikimiz karar verdik,alisverisimize de ikimiz ciktik. Hem eglendik hem kafamiz rahatti. Ben de bir evin bir kiziyim, benim ailem bir cop talep etmedi. Bunun lafi bile olmaz bizim icin,ayip sayariz. Karsi taraf ne yaparsa onun onurudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…