- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
Geçmiş olsun büyük badireler atlatıyorsunuz .Kızlar içimi dökmek için açıyorum konuyu sizlerden; sen Karışma, sanane, kötü görümce, kıskaniyorsun Heralde, evde kaldı ya kıskanıyor gelini falan feşmekan laflarınızı duymak için değil en başta bunu söyleyeyim, beğenmeyen okumayabilir, yorum yapmak zorunda hiç değilsiniz.
Abim nişanlandı 2 ay kadar var düğüne hazırlıklar devam ediyor ama bazı şeyler ailecek gözümüze batmaya başladı artık, kız tarafı bizi salak gözünde görüyor heralde. Bizde adet gibi bişeydir, düğünü, ev esyalarina kadar herşeyi anne ve baba yapar (damadın anne ve babası) benim ailem üstlerine düşeni yapıyorlar (durumumuz da cok şükür iyi )özellikle de abim ve gelinimize borç kalmasın diye ama kız tarafı tadını kaçırdı gerçekten .
2 ay önce Nişan yapıldı, nışan alışverişi yapıldı biz kız için ne alınacaksa hepsini aldık, güya nışanı kız tarafı yapar bunlar hiçbir hazırlık yapmıyorlar ama ikramliklara kadar biz aldık, tek masraflari nişan için abime yüzük almak oldu başka hiçbir şey almadılar yahu en azından nişan pastası alınmaz mı? Nışanı atlattık şükür dedik bu defa düğün salonu tutacaklar gelinimiz 12.500 tl'lik bi salon var orayı beğenmiş burası olacak demiş, bizimkiler başta mırın kırın ettiler yalan yok ama sonra tamam dediler (Çünkü benim bulunduğum il için bu fiyat fazla ama sonra kabul ettiler tamam dediler), gelinimiz kına gecesi için kendisi gidip bulunduğumuz ilin en ucuz salonunu tutmuş üstelik abim orayı tutma oranın park sorunu var gelen misafirler nereye park edecek arabalarını demesine rağmen " bizi ilgilendirmez orası" demiş ve o salonu tutmuş ( tamam bütçene orası uygundu orayı tuttun onu da anlıyorum) . Annemler kız evine gitti birkaç hafta önce, ne alınacak ne verilecek diye konuşmaya, kız tarafı bizde amca yolu vardır demiş. Bizimkiler sonra öğrendi amca yolunun ne demek olduğunu kızın amcasına erkek tarafı bohça, çikolata kolonya götürürmüş, tamam dedi bizimkiler. Sonra bizde baldız yüzüğü vardır demiş ve kızın ablasına yüzük istemişler onada tamam dediler.sonra ailesi biz kızımıza Çeyiz olarak yatak odası takımı ve mutfak eşyalarını verebiliriz, birkaç ay önce büyük kızımız evlendi o yüzden çok eşya veremeyiz demişler bizimkiler de siz bilirsiniz demiş( ki bence vermek zorunda da değiller) . Alışverişe çıktı abimle yengem ve erkek tarafına düşen herseyi babam aldı bazı şeylerini de kardeşimiz diyerek biz aldık (biz aldık derken onlar seçti biz sadece ödeme kısmını yaptık) ama kız tarafı alınan en küçük şeyi bile kızın adına borç bıraktılar (şimdi bunlar Çeyiz vermiş mi oldu anlayamadım). Kına gecesi için gerekli olan malzemeleri almaya çıktı iki aile( anneler ve gelinle damat) takı zarfı almışlar bizimkiler, gelinimizin annesi biz de kızımızdan kalanları kullanırız demiş , sonra gelinimiz abime demiş ki kız tarafı olarak benim akrabalarım kına gecesinde takıları takacak takıları da ailem alacak, onlar istiyorlar demiş (anlamadığım aile kızlarına bir iğne bile almadı, bir de üstüne kızın takılarını alıyorlar). Abim de kendiler bilir alıyorlarsa bişey diyemem demiş. Şimdi duydum ve gerçekten sinirlenmeye başladım artık, düğün için kız tarafına da bize de 200 tane davetiye bastirdılar yani toplam 400 tane davetiye basıldı, bu bize yetmez bize 75 tane daha bastır demişler. Kızlar bu işler böyle mi olur gerçekten bilmiyorum,kız tarafı olarak sen hiçbir masraf etme sonra kına gecesinde takıları tak ve al gençlerin elinden sonra düğün için verilen davetiyeyi az bul ve daha çok iste. Bizim burda kına gecesinde de düğünde de yapılan ikramliklari erkek tarafı karşılar, yani bizimkiler gelen misafirlere yedirecek içirecek sonra takıları ailesi alacak, bunlar bana mı çok geliyor yoksa gerçekte her evlenen çift bunları mı yapıyor? Seviyeli bir şekilde yorum yapan herkese teşekkür ederim
Resmen bedavaya evlendim ben. Hatta ustune para verdim.
Iki dugunum oldu: Nisan+Kina+Bizim taraftaki dugun = babam yapti. Evet hepsini babam odedi. Durumlari yok diye citini bile cikarmadi babam, annem, ben...
Erkek tarafinda bir dugun oldu = ilcenin belediye salonunda dugun. Dugun gecesinin sabahi babasi esimi aradi ve "oglum dugun salonunun parasini ode" dedi. Ilk gidisimizde dugun salonu parasini da yanimizda goturduk. Oyle 12,500 tl lik salon degil, 3000 tl lik belediyenin salonu, zaten dugun salonu da degil, oyle bos, sussuz, pussuz belediyenin tahsis ettigi bir salon.
Gelinlik= 1,500 tl lik kiralik gelinlik
Kinada sadece bindalli giydim= 200 tl lik duz saten bindalli
Nisanlik= 300 tl lik abiye
Nisan pastasi mi? Nisan cikolatasi mi? Onlar ne? Tabi ki nisanda lokum, biskuvi dagitacaklar ve dagittilar. Ne de olsa kiz tarafinin ve de kizin hicbirseye sesi cikmiyor.
Kuafor, fotografci vs kisimlari zaten sinirimi hoplatiyor. Bir gelini mutsuz etmek ugruna cabalasan bunlar gelmez basina. Herseyin en ucuzu olsa bile boyle kotusu olmaz, olamaz.
Gelin arabam esimin kiraladigi reno megan idi. Arabalari zaten yok. Haydi arabalari yok, gelin arabasi alacaklari es, dost, akraba bile yok, fakirligin ve kimsesizligin dibi. Balayim yok zaten, adi, kelimesi, hecesi bile gecmedi. Evim, esyam, hicbirseyim yok, bir bardagim bile yok. Cunku evlendikten bir ay sonra ABD ye geldik esimin egitimi icin. Dugunden sonra gittigimiz yer esimin bir arkadasiyla kaldigi bekar eviydi. Ortada bir yer dosegi... Kv koymus, eksik olmasin. Affiniza siginiyorum ama bir yataga bile layik gorulmedim.
Kiz istemeye geldiklerinde aldiklari sadece bir kutu cikolata. Yaninda cicek bile yok. O kadar. 1 sene nisanli kaldik hediye, kilik-kiyafet alma, bilmem ne vs zaten yok. Cicek hic mi hic olmadi zaten. Hani istemede olmaz da ne bileyim bir gun ziyarete gelirken alirken alirlar ya da nikahta alirlar falan... nerde...
Su yazdiklarinizi gordukce icim sizliyor. Hani nerde bir gelin gorsem icim sizlar zaten, istemsizce gozumden yaslar suzulur. Dugunler en nefret ettigim ortamlardir. 5 yildir evliyim, 2 defa dugune gittim zaten.
Yani ama hayat boyle birsey aslinda, insan varligi da yoklugu da bir sekilde tadiyor bence. Mesela babamin evinde cok rahat yasadim, bolluk icinde yasadim, gezmesi, pahali markalar giyinmesi, disarda yemek, evde bolluk vs yokluk bilmedim. Bu bolluktan bu yokluga gecisi ben sectim, esimi sevdim, fakirligine ragmen sevdim, tabi bu kadar da asiri fakir olduklarini bilmiyordum, biz de insan fakir de olsa dugun rituelleri borc harc yerine getirilir ama bunlar da yok.
Esimle evlendim, ABD ye geldim, kavga-dovus-gecimsizlik vs derken (bircogu da dugun zamani yasananlardan dolayi) bir sekilde evliligimize devam ettik. Esim doktora yapiyor, ben master yaptim, doktoraya basladim. Bir kizimiz oldu. Cok iyi maasimiz oldu. Florida-Miami-New York-New Jersey-California-Arizona-Nevada-Las Vegas-Washington-Chicago vs bircok yer gezdik. Cocuklugumun hayali Disneyworld un bilet fiyati bile bizim dugun salonundan pahaliydi. Bir minik balayi bile yasamamisken Miami plajinda gezdim... Demek istedigim nerden nereye... Sonra cok gecmedi tabi ben de esim de kovulduk. Hoppp yine yokluk geldi basimiza. Esim simdi bir sirkette part-time, az maasla calisiyor ve okuyor. Ben de maassiz okula devam ediyorum. Yarin ne olur bilmiyorum. Bakariz yine bolluk goruruz.
Konudan saptim ama boyle herseyi yapan oglan evi gorunce, herseyi isteyen kizlari anlamiyorum. Masallah bu nasil bir ozguven, bu nasil bir simartilma, bu nasil bir ben kizim, prensesim, herseyin en iyisine layigim gorusudur. Hani cogu da gorgusuzluk artik. Oldugu kadarina boyun buk biraz da, yuva kuruyorsun, aile olacaksin, anne olacaksin, bir prenses sen misin? Yarin birden yokluk gorsen (ben gibi) nasil tepki vereceksin cok merak ediyorum.
Walla ne desem bilemedim çok ucuza hiçe gitmişim o kız nereli bende kızlarimi oranın adetlerine göre evlendireyim hatta.Saka falan bir yana abartılmış ama abin neden ses çıkarmıyor şimdi böyleyse evlendikten sonrasini bilemedimmmKızlar içimi dökmek için açıyorum konuyu sizlerden; sen Karışma, sanane, kötü görümce, kıskaniyorsun Heralde, evde kaldı ya kıskanıyor gelini falan feşmekan laflarınızı duymak için değil en başta bunu söyleyeyim, beğenmeyen okumayabilir, yorum yapmak zorunda hiç değilsiniz.
Abim nişanlandı 2 ay kadar var düğüne hazırlıklar devam ediyor ama bazı şeyler ailecek gözümüze batmaya başladı artık, kız tarafı bizi salak gözünde görüyor heralde. Bizde adet gibi bişeydir, düğünü, ev esyalarina kadar herşeyi anne ve baba yapar (damadın anne ve babası) benim ailem üstlerine düşeni yapıyorlar (durumumuz da cok şükür iyi )özellikle de abim ve gelinimize borç kalmasın diye ama kız tarafı tadını kaçırdı gerçekten .
2 ay önce Nişan yapıldı, nışan alışverişi yapıldı biz kız için ne alınacaksa hepsini aldık, güya nışanı kız tarafı yapar bunlar hiçbir hazırlık yapmıyorlar ama ikramliklara kadar biz aldık, tek masraflari nişan için abime yüzük almak oldu başka hiçbir şey almadılar yahu en azından nişan pastası alınmaz mı? Nışanı atlattık şükür dedik bu defa düğün salonu tutacaklar gelinimiz 12.500 tl'lik bi salon var orayı beğenmiş burası olacak demiş, bizimkiler başta mırın kırın ettiler yalan yok ama sonra tamam dediler (Çünkü benim bulunduğum il için bu fiyat fazla ama sonra kabul ettiler tamam dediler), gelinimiz kına gecesi için kendisi gidip bulunduğumuz ilin en ucuz salonunu tutmuş üstelik abim orayı tutma oranın park sorunu var gelen misafirler nereye park edecek arabalarını demesine rağmen " bizi ilgilendirmez orası" demiş ve o salonu tutmuş ( tamam bütçene orası uygundu orayı tuttun onu da anlıyorum) . Annemler kız evine gitti birkaç hafta önce, ne alınacak ne verilecek diye konuşmaya, kız tarafı bizde amca yolu vardır demiş. Bizimkiler sonra öğrendi amca yolunun ne demek olduğunu kızın amcasına erkek tarafı bohça, çikolata kolonya götürürmüş, tamam dedi bizimkiler. Sonra bizde baldız yüzüğü vardır demiş ve kızın ablasına yüzük istemişler onada tamam dediler.sonra ailesi biz kızımıza Çeyiz olarak yatak odası takımı ve mutfak eşyalarını verebiliriz, birkaç ay önce büyük kızımız evlendi o yüzden çok eşya veremeyiz demişler bizimkiler de siz bilirsiniz demiş( ki bence vermek zorunda da değiller) . Alışverişe çıktı abimle yengem ve erkek tarafına düşen herseyi babam aldı bazı şeylerini de kardeşimiz diyerek biz aldık (biz aldık derken onlar seçti biz sadece ödeme kısmını yaptık) ama kız tarafı alınan en küçük şeyi bile kızın adına borç bıraktılar (şimdi bunlar Çeyiz vermiş mi oldu anlayamadım). Kına gecesi için gerekli olan malzemeleri almaya çıktı iki aile( anneler ve gelinle damat) takı zarfı almışlar bizimkiler, gelinimizin annesi biz de kızımızdan kalanları kullanırız demiş , sonra gelinimiz abime demiş ki kız tarafı olarak benim akrabalarım kına gecesinde takıları takacak takıları da ailem alacak, onlar istiyorlar demiş (anlamadığım aile kızlarına bir iğne bile almadı, bir de üstüne kızın takılarını alıyorlar). Abim de kendiler bilir alıyorlarsa bişey diyemem demiş. Şimdi duydum ve gerçekten sinirlenmeye başladım artık, düğün için kız tarafına da bize de 200 tane davetiye bastirdılar yani toplam 400 tane davetiye basıldı, bu bize yetmez bize 75 tane daha bastır demişler. Kızlar bu işler böyle mi olur gerçekten bilmiyorum,kız tarafı olarak sen hiçbir masraf etme sonra kına gecesinde takıları tak ve al gençlerin elinden sonra düğün için verilen davetiyeyi az bul ve daha çok iste. Bizim burda kına gecesinde de düğünde de yapılan ikramliklari erkek tarafı karşılar, yani bizimkiler gelen misafirlere yedirecek içirecek sonra takıları ailesi alacak, bunlar bana mı çok geliyor yoksa gerçekte her evlenen çift bunları mı yapıyor? Seviyeli bir şekilde yorum yapan herkese teşekkür ederim
sizin gelin hint kumaşı galiba...sizin aile ve damat herşeye tamam, tamam derse, kim olsa aynı şeyi ister...Kızlar içimi dökmek için açıyorum konuyu sizlerden; sen Karışma, sanane, kötü görümce, kıskaniyorsun Heralde, evde kaldı ya kıskanıyor gelini falan feşmekan laflarınızı duymak için değil en başta bunu söyleyeyim, beğenmeyen okumayabilir, yorum yapmak zorunda hiç değilsiniz.