Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D

Resmen bedavaya evlendim ben. Hatta ustune para verdim.

Iki dugunum oldu: Nisan+Kina+Bizim taraftaki dugun = babam yapti. Evet hepsini babam odedi. Durumlari yok diye citini bile cikarmadi babam, annem, ben...
Erkek tarafinda bir dugun oldu = ilcenin belediye salonunda dugun. Dugun gecesinin sabahi babasi esimi aradi ve "oglum dugun salonunun parasini ode" dedi. Ilk gidisimizde dugun salonu parasini da yanimizda goturduk. Oyle 12,500 tl lik salon degil, 3000 tl lik belediyenin salonu, zaten dugun salonu da degil, oyle bos, sussuz, pussuz belediyenin tahsis ettigi bir salon.
Gelinlik= 1,500 tl lik kiralik gelinlik
Kinada sadece bindalli giydim= 200 tl lik duz saten bindalli
Nisanlik= 300 tl lik abiye
Nisan pastasi mi? Nisan cikolatasi mi? Onlar ne? Tabi ki nisanda lokum, biskuvi dagitacaklar ve dagittilar. Ne de olsa kiz tarafinin ve de kizin hicbirseye sesi cikmiyor.
Kuafor, fotografci vs kisimlari zaten sinirimi hoplatiyor. Bir gelini mutsuz etmek ugruna cabalasan bunlar gelmez basina. Herseyin en ucuzu olsa bile boyle kotusu olmaz, olamaz.
Gelin arabam esimin kiraladigi reno megan idi. Arabalari zaten yok. Haydi arabalari yok, gelin arabasi alacaklari es, dost, akraba bile yok, fakirligin ve kimsesizligin dibi. Balayim yok zaten, adi, kelimesi, hecesi bile gecmedi. Evim, esyam, hicbirseyim yok, bir bardagim bile yok. Cunku evlendikten bir ay sonra ABD ye geldik esimin egitimi icin. Dugunden sonra gittigimiz yer esimin bir arkadasiyla kaldigi bekar eviydi. Ortada bir yer dosegi... Kv koymus, eksik olmasin. Affiniza siginiyorum ama bir yataga bile layik gorulmedim.

Kiz istemeye geldiklerinde aldiklari sadece bir kutu cikolata. Yaninda cicek bile yok. O kadar. 1 sene nisanli kaldik hediye, kilik-kiyafet alma, bilmem ne vs zaten yok. Cicek hic mi hic olmadi zaten. Hani istemede olmaz da ne bileyim bir gun ziyarete gelirken alirken alirlar ya da nikahta alirlar falan... nerde...

Su yazdiklarinizi gordukce icim sizliyor. Hani nerde bir gelin gorsem icim sizlar zaten, istemsizce gozumden yaslar suzulur. Dugunler en nefret ettigim ortamlardir. 5 yildir evliyim, 2 defa dugune gittim zaten.

Yani ama hayat boyle birsey aslinda, insan varligi da yoklugu da bir sekilde tadiyor bence. Mesela babamin evinde cok rahat yasadim, bolluk icinde yasadim, gezmesi, pahali markalar giyinmesi, disarda yemek, evde bolluk vs yokluk bilmedim. Bu bolluktan bu yokluga gecisi ben sectim, esimi sevdim, fakirligine ragmen sevdim, tabi bu kadar da asiri fakir olduklarini bilmiyordum, biz de insan fakir de olsa dugun rituelleri borc harc yerine getirilir ama bunlar da yok.

Esimle evlendim, ABD ye geldim, kavga-dovus-gecimsizlik vs derken (bircogu da dugun zamani yasananlardan dolayi) bir sekilde evliligimize devam ettik. Esim doktora yapiyor, ben master yaptim, doktoraya basladim. Bir kizimiz oldu. Cok iyi maasimiz oldu. Florida-Miami-New York-New Jersey-California-Arizona-Nevada-Las Vegas-Washington-Chicago vs bircok yer gezdik. Cocuklugumun hayali Disneyworld un bilet fiyati bile bizim dugun salonundan pahaliydi. Bir minik balayi bile yasamamisken Miami plajinda gezdim... Demek istedigim nerden nereye... Sonra cok gecmedi tabi ben de esim de kovulduk. Hoppp yine yokluk geldi basimiza. Esim simdi bir sirkette part-time, az maasla calisiyor ve okuyor. Ben de maassiz okula devam ediyorum. Yarin ne olur bilmiyorum. Bakariz yine bolluk goruruz.

Konudan saptim ama boyle herseyi yapan oglan evi gorunce, herseyi isteyen kizlari anlamiyorum. Masallah bu nasil bir ozguven, bu nasil bir simartilma, bu nasil bir ben kizim, prensesim, herseyin en iyisine layigim gorusudur. Hani cogu da gorgusuzluk artik. Oldugu kadarina boyun buk biraz da, yuva kuruyorsun, aile olacaksin, anne olacaksin, bir prenses sen misin? Yarin birden yokluk gorsen (ben gibi) nasil tepki vereceksin cok merak ediyorum.

Babanız ağırlığınız koyacaktı eğer kınada takılan altınları alacaksanız bu iş burada bitsin,takılar gelin ve damadın yoksa bu iş olmaz diyip kestirip atacaktı o zaman görürdü gelinin ailesi sizi saf yerine koymak ne demek.

ohaaaaaa
bir ay önce evlendim
bunların hiçbiri bana yapılmadı ...
hiçte talep etmedim
valla sen kötü görümce değil sabırlı görümcesinnn

vayy be..
okurken tüylerim diken diken oldu..

abinin akıl yollarında bir iltihaplanma var zannımca ,o zaman siz bu kızı zaten alın başkasını bulamazsınız zira

ne görgüsüzlük bu inanamıyorum !! tm bazı şeyler gözardı edilir de bunlar tam öküzmüş (afedersin)
başka kız mı yoktu abin herşeye gözü kapalı katlandı.. asla yapamayacagım şeyler evlenince asıl başlıyor herşey

Evlendiginde ailelerin dugunde dusen takilari almasi nedir hicbir zaman anlayamayacagim. Yeni hayat kurmus genc insanlarin elindekileri almak nasil bir vicdandir bilmiyorum.

Gelininiz de kendi ailesinin evinde görmediği icin evlenince koca evinde görmüşlerden olacak. Arsız ve sonradan görme insanlarla ugrasmak zor. Aileniz fazla yüz vermiş.

Ben ailenize hak verdim sömürgeci gibiler yuh
Ama abinizin de ağzı biraz gevşek gibi.
Bizde de herseyi erkek tarafı yapar ama insanlara bu kadar yuklenilmez , gorgusuz bi aileye denk gelmissiniz geçmiş olsun.

Yoh artık
Eltime diyem bari 5 bin süt parası aldı inek misali bak millet 10 bin euro almis
Nasıl bir gurursuzluktur , nasıl bir rezalettir anlamış değilim hala.

Yani ironi bile olsa "bedavaya gittim ben" gibi kadını aşağılayan cümleleri nasıl kuruyosunuz? Komik olduğuzu mu düşünüyorsunuz cidden anlayamıyorum. Okurken sinirlendiyorum, siz nasıl yakıştırıyosunuz kendinize bunu söylemeyi?

Insallah isler kisa zamanda yoluna girer hakkinizda hayirlisini dilerim

Ama bu bana cok tuhaf geliyor. Dugun balayi gelin arabasi vesaire olmayabilir. Ben cok gereksiz bulurum. Esim ve ben cok iyi isleri maaslari olan kisiler degiliz ama kayinpederim aylik 35 bin kira geliri var sadece. Hic birini istemedim. Sacima bir fon, duz beyaz tullu bir elbise, nikah... sadece nikaha gelenler bos donmesin diye en iyisinden cikolata istedim. Fistikli tanesi 75 gramlik parlak folyolu... toplasaniz her sey suanin parasiyla 1000 tl tutar.
Ev ve esya istemedim. Zaten evimim esyamiz vardi. Bazilarini ondan bazilarini benden ayarladik. Olmayanlari da zamanla aldik..

Ama askindan olsem de bana bir yatak alamayan/layik gorup almayan adamla evlenmem. Insanlar yoksul olabilir de evlilik mecbur degil ki bir yatak bile olmayacaksa zorlamak ne?

bedavaya gitmişim resmen hiçbişeye itiraz etmedim ne aldılarsa o bende elimden geldiğince aldım ailemin durumu ortadaydı eşim tek erkek olmasına rağmen durumlarıda müsait olmasına rağmen istemedim allah kolaylık versin bence siz fazla yüz vermişsiniz kendini buldumcuk zannediyor

burda dur demezse kardeşiniz, daha çok çekecek evlenince.
ben hep bunu görüyorum.
makul şeylere tamam.
sıyrılamıyoruz bu adetlerden eyvallah, yerine getirelim de...
amca yolu baldız yüzüğü!!!! höhhh yani!

Bunların bir tık üstünü eltimde yaşadık. Ki nişanda damadın yüzüğünü bile almadı. Annesi çeyiz serilirken bile hâlâ tabak çanak istiyordu kayınvalidemden. Ha ne oldu; kayınbabam hâlâ "Görgüsüz" der hoşlanmaz ondan ama kayınvalidem bütün söylediklerini unuttu ve eltim kıymetlisi oldu.

Ben de anladım ki bu devirde birçok insan deveye diken misali kendine anlayışsız davranan daha çok kıymet veriyor. Aileler de biraz aç gözlülükten biraz da gittiği yerde kızı kıymet görsün diye bilerek yapıyor bunu.

Evlenirken hiçbir şe istemedik herkes kendi görevini biliyordu makul çerçevede 'normal' insanlar gibi yerine getirdik. Kayınbabamın cebinde ne akrep vardı ne de bin dolarlar. Olduğu kadarıyla yaptık işte bu nedir ya hayatı zorlaştırmak birbirini kırmak şart mı. Konu sahibi sen de burda en masum yoruma bile iğneleye iğneleye ters ters cevap veriyorsun, ailece böyleyseniz kız tarafı inadına yapıyor olabilir.

S...... yaranıyo bacim.....

valla ben çalışan bi kadın olmama ve eşimin öğrenci evi eşyalarına gelin gitmeme rağmen etli pilavlı sünnet düğünü gibi bi düğünle evlenmiştim. hem de bi binanın bodrum katında. başka da bi sözüm yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…