Benı anlayan bırılerı varmı burda

Muhteşem mantıkmış. Çocuğun ilerdeki muhtemel yalnızlık hissi için kadın şu an hayatını yaksın, istemediği bir şeyi yaparak.

Bencillik yazmışsınız bir de. Sizin cümleleriniz bencilliğin tanımı işte.
Konu başliğini açan arkadaş bile bunu kendisini yakmak olarak tanimlamiyor, her ikinci hamileliğini yaşiyan kendisini mi yakiyor ayrica zaten konu başligini açan arkadaşla muhatap olursaniz sevinirim burasi tartişma mekani değil fikirlerimizi paylaşiyoruz

kendi tecrübemle yorum yapayım.
9 yıl uzun bir süre ama zaman geçtikçe insanın gözünde daha da büyüyor ikinci çocuk.
birinciye kardeşi olmadığı için zaten yetemiyorsunuz buna emin olun.
her şey iki yetişkin ebeveynin çocuğu kollayıp,kucaklması değil.
tam tersi relaks olmaları için arada sizden ayrı olması gerekir.
yani kardeşleri ile beraber zaman geçirmesi onun için daha doyurucu olur.
büyük kızım 5,5 yaşındayken ikincisi oldu.
o sürece kadar aynen sizin gbi düşünüp,tedirgin oldum.
her şeyi eksiksiz ve düzenli olmalı.
olmazsa benim için devasa bir suçluluk duygusu idi.
evin prensesi,nazlısı vs. vs.
ben de hep diken üstünde ve gergin.
tabi bunu ikinci biraz büyüdükten sonra farkettim.
ben ilk sezaryenden korktuğum için kabus gibiydi ikinci kez aynı şeyleri yaşamak.
ama sadece kendi zihnimde oluşturduğum gereksiz bir duygu olduğunu yaşayınca anladım.:)
ikinci çocuğum daha pozitif,daha relaks ve kendinden emin.
ve üçüncümüzde 3 yaşında şu an.
o apayrı bir varlık.
evde kendinden yaşça az büyük kardeşlerinin olması ona müthiş özgüven verdi.
yaşından daha büyük şeyleri yapma hırsıyla büyüdü.
kendinin 12 yaşında yani ablasıyla yaşıt olduğunu düşünüyor.:)

kızım zaman zaman kardeşlerinden şikayetçi olsa da saatlerce ortak zaman geçiriyorlar.
sarılıyorlar,zaman zaman kavga ediyorlar vs. vs.
kızım tekken hep benimle oynardı ve bundan çok sıkılmıştım artık.
hepsiyle yine zaman zaman oynuyoruz ama birbirlerine yetiyorlar.

oğlun epey büyümüş kardeş olayını nasıl karşılar bilemiyorum ama haytta yalnız olmayacağını bilmesi ilerde mutlu edecek muhakkak.

ikinciye hamileyken kızıma ihanet ettiğimi düşünürdüm.
sevgiyi tek ona verip kendimle bütünleştirdiğimi farketmemişim.

kardeş bir çocuk için zenginliktir emin olun.
hayatınıza çok farklı bir renk katılacak sadece.
ve keşke daha önce olsaymış diyeceksiniz.

eğer kendi kendinize aşamıyorsanız psikolok yardım alın.
bir nevi panik bozukluk aslında yaşadığınız.
aaa benim gibi biri daha varmış. ne güzel.. ALLAH sağlıklı hayırlı ömür versin size ve evlatlarınıza...

bu arada söylemeden edemicem. mahalle baskısının çocuk doğurmamanızla ilgisi yok. 3. doğumumu yaptıktan sonra sürekli yeter daha doğurma deyip durdular. içimden diyorum size ne diye ama dışa vurulmuyor işte. anası değilsin babası değilsin. ailenin durumunu bilmiyorsun. sa na ne ister doğurur ister doğurmaz ya

Istememek degil de cesaretin yok gibime geldi.. Bence cesaretini topla yap. Ben oglumu tek cocuk yapmak istemem acikcasi. Evet bende depresyona girdim, cocugum erken dogdu, kolik idi, cok yaramazdi ve hala öyle, hayata olan enerjimi sifirlardi ilk zamanlar ve esimle kotu bile olmustuk.

Ama ne zaman bebek kiyafetleri gorsem ya da ne zaman minnacik bir bebis gorsem yuregim hopluyor yerinden. Oglum kreste cocuklarla oynuyor eve gelince cok sIkIlIyor, parkta falan benimle oynuyor hep, yani kisacasi yalniz. O yuzden bende cok istiyorum ve kendime sure verdim yasim 30 olmadan bi tane daha yapmak istiyorum (daha 3 yil var) o zamana kadar oglum 7 yasinda oluyor ve guzel bi abilik yapabilir.

O yuzden kendini uzme ve cesaretini yenmeye calis. Eger ki benim anlaigim gibi degilse ve istemiyorsan o zaman tabi ki yapma. Hic bisey inan bana cocuklarin bile senden onemli degil. Sen guclu olacaksin ki cocuklarinla ilgilenebilesin.

o kardes diye dir dir edenler bebis dogunca pirrrr ucuyor.
banada cok guven verdiler fos cikti.
lohusa depresyonu gecirdim bebegimle tek kaldim lohusa halimle ev tasidik.kimse yoktu banada kardes derlerse eee kocan var vajinan var kendin yap cok istiyorsan diycem ahtim var...yoksa hirsimi alamiyorum.
bana sen yap cocuk biz essek basimiyiz diyorlardi gercektende essek basiymislar...
istemiyorsaniz hic yapmayin kimsenin gazina gelip.
Rabbim olani bagislasin bebegim bitane gul yuzlu kuzum...
Allah bagoslasin yavrularimizi ama bende tek cocuk dusunuyorum valla.
esinizin yemegine sap atin bari

Ikinciyi istiyorum olmadi.Sonra istersiniz bu sefer de olmadi diye üzülebilirsiniz.Bence kardes olamsi her Zaman iyidir.

iki çocuk yapmak zorunda değilsiniz. bazısının limiti 2 dir bazısının bir. ben hep iki çocuk hayal etmiştim. çocukta istiyorum ama benim bile 2. ye ne vaktim ne enerjim nede yeterli param var. dolayısıyla düşünmüyorum. belkide hiç yapmayacağım. en kötüsü hazır olamadan çocuk sahibi olmak. ama bunu insanlara anlatmak imkansız. dolayısıyla siz eşinizi ikna edin yeter. bir de tavsiyem hapla korunun. korunma durumu sizin elinizde olsun yani.

Ya çocuğuma birşey olucam düşüncesiyle yaşarsanız olur büyük ihtimal.çünkü bilinçaltımızdakileri yaşıyoruz.önce hemen o soruna çare bulun,gerisine sonra bakarsınız

Bi kardeş iyi olur ama kendinizi hazır hissetmiyorsanız yapmayın, bu kadar strese gerek yok.

Bazilari ne garip ya sanki tek olunca hayatta kalamiyorsun ilerde surunuyorsun
5 kardes olup 1 annelerine bakmayanlarda gordum kadincagiz elalemin evinde öldü
Bazi kardeslerin birbirine hayri olmayip zarari bile oluyor
Ben tek evladim hicte biseyim eksik degil iyikide oyle olmuş

Sende asiri pasifsin ya 2. Cocuk icin muhlet veriyormusta bilmem ne ,anneler toplanip baski yapiyormuş
Bi ara banada herkes baska bi mevzuda baski yapmaya baslamisti .. tepem atti sonunda ve agzindan kelime cikani tabiri caizse itin totosuna sokuvermeye basladim daha kimse agzini acamiyor ..
Cok mu zor yani

X