Benı anlayan bırılerı varmı burda

Hicbsey degilde o cevre baskisi insani tuketen zaten..herkese aciklama yapmak zorunda birakiliyosun.benm kizim 2 yasinda bana da aylardr kaynanam ve cevresi tarafindan bal bi buyudu hadi artik kardes yap beraber buyusunler.oyleki esimin kazik kadar amcasi bile bana bun dedi yani hemde herkesin icinde..kime ne ya benim bunyem benim psikolojim.9 ay her zorluguyla biz tasiyrz .doguyo biz uykusuz kaliyoruz bi buyutuyoruz biz fedakarlik ediyrz herseyimzden.cocuk yapma karari tamamen kadinda olmali esler buna saygi duymali...bi kadin kendini hazir hissettgnde olur zaten ha hissetmiyosa da olmaz ...
Erkeklere noluyo
Eşinin amcası kadınların muhabbetine ne karışır, hiç sevmem
Hatta kadınlar bile çocuk sorunca garipserim, benle eşimi bağlar özel hayatımız kime ne
Ama millette böyle bi hastalık var, sorup soruşturacak illa sanırsın nüfus memuru hepsi

Yazdiklarim ablamin hayatindindan alintiydi, şu yadiklarinizi okuduktan sonra bencede çocuk sahibi olacak piskolojide değilsiniz
Konuyu ben açmadım ama bende o psikolojide değilim zaten söylüyorum da
Ablanıza üzüldüm gönlüne göre olur umarım bundan sonrası ama herkesin de derdi farklı olabilir
Belki ikinciyi baskıyla yapsa daha kötü olacak bu konu sahibi, bak yapmazsan böyle olanlar var demek te doğru gelmiyo bana

kendi tecrübemle yorum yapayım.
9 yıl uzun bir süre ama zaman geçtikçe insanın gözünde daha da büyüyor ikinci çocuk.
birinciye kardeşi olmadığı için zaten yetemiyorsunuz buna emin olun.
her şey iki yetişkin ebeveynin çocuğu kollayıp,kucaklması değil.
tam tersi relaks olmaları için arada sizden ayrı olması gerekir.
yani kardeşleri ile beraber zaman geçirmesi onun için daha doyurucu olur.
büyük kızım 5,5 yaşındayken ikincisi oldu.
o sürece kadar aynen sizin gbi düşünüp,tedirgin oldum.
her şeyi eksiksiz ve düzenli olmalı.
olmazsa benim için devasa bir suçluluk duygusu idi.
evin prensesi,nazlısı vs. vs.
ben de hep diken üstünde ve gergin.
tabi bunu ikinci biraz büyüdükten sonra farkettim.
ben ilk sezaryenden korktuğum için kabus gibiydi ikinci kez aynı şeyleri yaşamak.
ama sadece kendi zihnimde oluşturduğum gereksiz bir duygu olduğunu yaşayınca anladım.:)
ikinci çocuğum daha pozitif,daha relaks ve kendinden emin.
ve üçüncümüzde 3 yaşında şu an.
o apayrı bir varlık.
evde kendinden yaşça az büyük kardeşlerinin olması ona müthiş özgüven verdi.
yaşından daha büyük şeyleri yapma hırsıyla büyüdü.
kendinin 12 yaşında yani ablasıyla yaşıt olduğunu düşünüyor.:)

kızım zaman zaman kardeşlerinden şikayetçi olsa da saatlerce ortak zaman geçiriyorlar.
sarılıyorlar,zaman zaman kavga ediyorlar vs. vs.
kızım tekken hep benimle oynardı ve bundan çok sıkılmıştım artık.
hepsiyle yine zaman zaman oynuyoruz ama birbirlerine yetiyorlar.

oğlun epey büyümüş kardeş olayını nasıl karşılar bilemiyorum ama haytta yalnız olmayacağını bilmesi ilerde mutlu edecek muhakkak.

ikinciye hamileyken kızıma ihanet ettiğimi düşünürdüm.
sevgiyi tek ona verip kendimle bütünleştirdiğimi farketmemişim.

kardeş bir çocuk için zenginliktir emin olun.
hayatınıza çok farklı bir renk katılacak sadece.
ve keşke daha önce olsaymış diyeceksiniz.

eğer kendi kendinize aşamıyorsanız psikolok yardım alın.
bir nevi panik bozukluk aslında yaşadığınız.

İkinci çocuğu siz kardeşini düşünerek yapacaksınız.Abiyi yalnız bırakmaya hakkınız yok.Hep çocuğuma birşey olacak duygusu ile yaşanmaz.Ya size birşey olduğunda yıllar sonra kardeşsiz bir çocuk ne yapabilir?
İmkan varken yapın
Allah hepimizin çocuklarına uzun ömür versin.
Bakın benim de iki çocuk var ama böyle düşünmüyorum.
İkinci çocuğu anne isteyerek bilerek planlayarak yapmalı.
Sizin duygularınızdan istemediginizi anladım ben. Ve istemeden kesinlikle olmaz. Zaten 10 yaş fark olacak arada ve herseye yeniden baslayacaksiniz..Bu severek isteyerek yapilabilen bir özveri. Yoksa çok zor günler olur sizin için.
1 tane çocuk var diye ikinci mecbur diye dusunemem ben. Birinciye kardes olsun diye çocuk yapılmaz. Ikinci cocuk sadece kardes olma sifatini tasisin diye dogurulmaz.İnsan yetistireceksiniz yillarinizi vereceksiniz gerçekten istemeniz lazım.

26 yaşında mısın gerçekten? İlk çocuğu 17 de mi doğurdun?

Ona büyütüp bakacak olan sensin. İstemiyorsan yapma tabi. Eşinde zır cahil, uykunda mı seni hamile bırakacak? Kadın doğum kontrollerinden haberi yok sanırım.

artık kalabalık ortamlarda konu oldum ,Nerdeyse kayınvalıdem benı cagırdıgı toplantılara gezmelere sırf baskalarından akıl alayım dıye cagırıyor gıbı gelıyor...Gecenlerde kızım senı doktora gotureyımmı cocugun olmuyorsa dedı ayıp degıl gıdelım dedı bende yok anne ben daha ıstemıyorum dedım

yok 28 yasındayım 19 da dogum yaptım sıteye uye olurken bılerek bazı seylerı gızledım

artık kalabalık ortamlarda konu oldum ,Nerdeyse kayınvalıdem benı cagırdıgı toplantılara gezmelere sırf baskalarından akıl alayım dıye cagırıyor gıbı gelıyor...Gecenlerde kızım senı doktora gotureyımmı cocugun olmuyorsa dedı ayıp degıl gıdelım dedı bende yok anne ben daha ıstemıyorum dedım
her şeyden önemlisi kendini rahatlat.
çocuk sonra ki mesele.

Erkeklere noluyo
Eşinin amcası kadınların muhabbetine ne karışır, hiç sevmem
Hatta kadınlar bile çocuk sorunca garipserim, benle eşimi bağlar özel hayatımız kime ne
Ama millette böyle bi hastalık var, sorup soruşturacak illa sanırsın nüfus memuru hepsi
Aynen canim millet yatak odamiza gircek utanmasa..valla adam bana bun diyince resmen sok oldumm ..gercekmi bu diye sordum yani kendime..bi de herkesn icinde bayram gunu..agzi olan konusuyo resmen adamdaki rahatliga inanamadm yani...

kendi tecrübemle yorum yapayım.
9 yıl uzun bir süre ama zaman geçtikçe insanın gözünde daha da büyüyor ikinci çocuk.
birinciye kardeşi olmadığı için zaten yetemiyorsunuz buna emin olun.
her şey iki yetişkin ebeveynin çocuğu kollayıp,kucaklması değil.
tam tersi relaks olmaları için arada sizden ayrı olması gerekir.
yani kardeşleri ile beraber zaman geçirmesi onun için daha doyurucu olur.
büyük kızım 5,5 yaşındayken ikincisi oldu.
o sürece kadar aynen sizin gbi düşünüp,tedirgin oldum.
her şeyi eksiksiz ve düzenli olmalı.
olmazsa benim için devasa bir suçluluk duygusu idi.
evin prensesi,nazlısı vs. vs.
ben de hep diken üstünde ve gergin.
tabi bunu ikinci biraz büyüdükten sonra farkettim.
ben ilk sezaryenden korktuğum için kabus gibiydi ikinci kez aynı şeyleri yaşamak.
ama sadece kendi zihnimde oluşturduğum gereksiz bir duygu olduğunu yaşayınca anladım.:)
ikinci çocuğum daha pozitif,daha relaks ve kendinden emin.
ve üçüncümüzde 3 yaşında şu an.
o apayrı bir varlık.
evde kendinden yaşça az büyük kardeşlerinin olması ona müthiş özgüven verdi.
yaşından daha büyük şeyleri yapma hırsıyla büyüdü.
kendinin 12 yaşında yani ablasıyla yaşıt olduğunu düşünüyor.:)

kızım zaman zaman kardeşlerinden şikayetçi olsa da saatlerce ortak zaman geçiriyorlar.
sarılıyorlar,zaman zaman kavga ediyorlar vs. vs.
kızım tekken hep benimle oynardı ve bundan çok sıkılmıştım artık.
hepsiyle yine zaman zaman oynuyoruz ama birbirlerine yetiyorlar.

oğlun epey büyümüş kardeş olayını nasıl karşılar bilemiyorum ama haytta yalnız olmayacağını bilmesi ilerde mutlu edecek muhakkak.

ikinciye hamileyken kızıma ihanet ettiğimi düşünürdüm.
sevgiyi tek ona verip kendimle bütünleştirdiğimi farketmemişim.

kardeş bir çocuk için zenginliktir emin olun.
hayatınıza çok farklı bir renk katılacak sadece.
ve keşke daha önce olsaymış diyeceksiniz.

eğer kendi kendinize aşamıyorsanız psikolok yardım alın.
bir nevi panik bozukluk aslında yaşadığınız.

Amanın 3.yü mü düşünsem acaba :KK53: idolümsün arkadaşım :)

Ben de tek çocuğum ve tek çocuk sahibiyim. İnsanlar üzerinde genel bir yargı önce bunun değişmesi gerekiyor Kendi adıma konuşuyorum bu yaşıma kadar bir kere bile kardeş istemedim birçok kişinin söylediği gibi yalnız ve mutsuz bir çocukluk geçirmedim ya da paylaşmayı bilmeyen bir çocuk hiç olmadım. Ben kardeşsiz olmak çok güzel bir şey demiyorum asla ama insanlar kardeşsiz de yaşayabiliyorlar. Kardeşiyle görüşmeyen onun yerine kardeşten öte dostluklar kurmuş olan birçok insan var.

Aynen canim millet yatak odamiza gircek utanmasa..valla adam bana bun diyince resmen sok oldumm ..gercekmi bu diye sordum yani kendime..bi de herkesn icinde bayram gunu..agzi olan konusuyo resmen adamdaki rahatliga inanamadm yani...
Bi de belki Allah nasip etmiyo
Nasıl sorabilirsiniz böyle birşeyi, ya çocuğu olmuyorsa yarasını kanatmaz mısınız her seferinde
Ama naısl bişey bilmem adını zor bildiğin sorar olmuş çocuk yok mu çocuk ne zaman çocuk düşünmüyo musunuz
Bana bi ara çok soruyordu eşimin tarafı, çalışıyoruz diyordum. Baktım olsun yapı yine bi çocuk denildi vs susmadılar
Dedim siparişle olmuyo bu işler ama anlayana tabi

kendımı koseye sıkısmıs hıssettıkce bır kacıs arıyorum ama bulamıyorum acaba tek cocukla yetınen hıc kımse yokmu

ben çok karşı olmama rağmen bazen 4 de olsa hakkından gelirdim diyorum.:)
tabi mümkün değil son sezaryenle sonlandırdık.:)

Rabbim sağlıkla büyümelerini nasip etsin, güzel günlerini göstersin evlatlarımızın :)

Konu sahibi arkadaşım yaşadığın baskıyı ben de yaşıyorum oğlum 6 yaşında ikinci çocuk kararsızlığı bende de mevcut. Oğlum hala bir dakika bile durmayan çok zor bir çocuk. Bu saatten sonra her şeyi sil baştan yaşamak gözümü korkutuyor. Eğer ikinci çocuğu bütün kalbinle istiyorsan yap derim ben. Sadece çevre baskısı yüzünden ya da kardeşsiz kalmasın diye düşünüyorsan biraz daha zamana bırak ve en önemlisi kalbinin sesini dinle.

kendımı koseye sıkısmıs hıssettıkce bır kacıs arıyorum ama bulamıyorum acaba tek cocukla yetınen hıc kımse yokmu
sadece endişelerini gidermen için yazmıştım.:)
içsel huzurla alakalı ve ruhen hazır olmakla.

X