Benı anlayan bırılerı varmı burda

Emeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
205
89
36
Kızlar benim sorunum ıkıncı çocuk ...Bunu dusunmek nerdeyse hergun uykularımı kacırıyor aradan 9yıl gecmesıne ragmen nedense ıkıncı cocuga cesaretım yok psıkolojık anlamda bu dusunce benı okadar yıprattıkı gerek dogumdan sonrakı depresyon surecım , gerek aldıgım kılolar ve en onemlısı bır anne olarak cocuguna yetememek dusuncesı olsun ,ısteyemıyorum ıkıncı cocugu .Bılmıyorum benım durumumda olan varmı oglumu kucagıma aldıgım gunden bu yana ona bısey olursa ben ne yaparım yokluguna nasıl dayanırım veya bana bır sey olsa aglar arkamdan bana cok düşkün bensız yapamaz boyle dusuncelere gırdım ....Nedense o kadar bılınc altıma gırmıskı bu dusunce ruyalaımda bıle onu kaybettıgımı goruyorum aglayarak uyanıyorum kendıme kotuluk yapıyorum farkındayım ama aklımdan cıkaramıyorum kı ..Eşime gelince bu sıralar baskı kurmaya basladı uzerımde hadı artık bır tane daha olsun yeter kardes gelsın dıye ısrar kıyamet...Bu yuzden cok ustume gelınce aglıyorum dayanamıyorum oda kapatıyor konuyu acmıyor senı uzdum dıye ama artık cok ıstedıgını bılıyorum ona guvenemıyorum nedense,,,kayınvalıdem annem desen her bulundugum ortamda kadınlar cetesı kurmus gıbı hep bır agızdan ıkıncı cocuk dıye basımın etını yıyorlar ....Çok bunaldım artık ben bu duyguya hazır degılımkı aslada olabılecegımı sanmıyorum .....daha dun esım yıne cocuk konusunu actı bende yapma artık elımde degıl bu dusunce benı cok korkutuyor ılk cocugumda neyın ne oldugunu bılmıyordum annelık nasıl bır duygu bılmıyordum belkı ondan rahattım dedım .....Eşimde sana 8 ay daha ızın verıcem kendını topla bu dusunceye yavas yavas alıstır dedı yoksa haberın bıle olmaz hamıle kalırsın dedı ...Moralım cok bozuk anlatayım dedım

Ben birincide pes dedim
Daha 6 aylık kızım
Yani herşey taptaze henüz
İkinci çocuk için bana bi format atılmalı, herşeyimin silinmesi lazım diyorum

Sizin 9 yıl olmuş geçmiyo demek bu durum diyorum şimdi kendime de

İkinci çocuğu siz kardeşini düşünerek yapacaksınız.Abiyi yalnız bırakmaya hakkınız yok.Hep çocuğuma birşey olacak duygusu ile yaşanmaz.Ya size birşey olduğunda yıllar sonra kardeşsiz bir çocuk ne yapabilir?
İmkan varken yapın
Allah hepimizin çocuklarına uzun ömür versin.

haberin bile olmaz hamile kalırsın demiş ya tutamadım kendimi güldüm... :)

siz hazır hissetmiyorsanız eşinizden gizli konunambilirsiniz evliliğinizi iyi ölçün tartın sağlam bir evlilikmi boşanmış iki çocuk annesi olarak tavsiyemdir

o değilde eniştenin son cümlesine koptum nasıl oluyo

Canım sen hazır değilsen nasıl olacak ki?Birde aradan baya zaman geçmiş bence heyecanlı olur ama sen bilirsin.

Eşim kendısı korunuyo benım bır takım saglık problemlerım oldu kadınsal ılac kullanamıyorum ıgne kullanıyodum 5 yıldır onuda bıraktım bu aralar cok yan etkı yapıyor dıye ....Kendısıde bılıyor benden habersız boyle bısey yaparsa onu affetmıycegımı agzımı arıyor dusuncelerımı anlamaya calısıyor bunu
bılıyorum

Haha bu erkeklere bazen çok üzülüyorum ben yeaa
Kıyamam ne kadar da emin konuşmuş,yıkma hayallerini

Ben acemiyim
Ama sandığımdan ve anlatılanlardan daha zormuş annelik ( kızım da zor bi bebek )
Babalık kolay eşime diyorum oh kebap ne güzel iş sizinki
Bizim öyle mi hamilelik süreci ve sonrası hep kadına yaptırımlar yüklüyor
Tamam yaradılış ama bu zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor
Ben eşim kadar mesai yaptığım halde gece her uyandığında ben kalkıyorum ( çünkü emiyor )
Erkekleri izliyorum onlar ne fiziksel ne ruhsal bizler kadar etkilenmiyor
O yüzden çocuk kararında kadının fikri daha önemli

ben sizi ikinci çocuk konusundaki tereddütünüzde çok iyi anlıyorum. benim kızım 2,5 yaşında daha bugün poğaça aldığım işletme sahibi bir kadın bile ikinci çocuk mevzusu yaptı. toplumsal baskı inanılmaz.
şunu biliyorum ki anne hazır olmadığı sürece kimse onu zorlamamalı. benim ilk gerekçem kızımın daha kendini kurtaramamış olması bundan kastım tam anlamıyla dil gelişimi, tuvalet eğitimi, sosyalleşme vs...
kendime dair sebebim ise bu sene çok yıpranmış olmam. mesleki anlamda hayatımdaki en zor senemdi, çocuğumun da dünyayı tanıyıp taleplerinin arttığı bir dönemdi ve ben bir taraftan ona yetmek bir taraftan işimi yürütmek için çok yıprandım resmen yaşlandım...
ama sizdeki durum biraz farklı geldi bana, her anne evladı için kaygı duyar hatta eşime "evlat sahibi olmak ömür boyu onun hayatından endişe etmek demekmiş" demiştim. ama sizinki biraz fobiye dönüşmüş. aşırı geldi bana açıkçası...
yanlış anlamayın ama bu kadar fobinin kötüyü çağırmasından korkarım hep.
bir uzman yardımı almayı düşünmez misiniz?
ikinci çocuk için değil
çocuğunuzla ilgili düşüncelerinizin sizi anksiyeteye sevk ettiği açık. belki bu konuda biraz teskin edebilirseniz kendinizi ikinci çocuk fikri kendiliğinden gelişir ama asıl amaç bu değil.
önemli olan bu kaygılarınızın size ve çocuğunuza bir süre sonra zarar vereceği gerçeği....

Oglum cok hıperaktıf cok yaramaz ,bır sanıye dahı olsun oturmuyo ne aksam ne gunduz bır sanıye dahı bızı rahat bırakmıyor oyun oynayalım falan dıye koltukların tepesınde gezıyor resmen , eşimde bır tane daha olsa beaber oynarlar akıllanır dıye ıstıyor bır nevı

Sizi anlamiyorum, bir çocuğun hayatta anne babasini kaybettikten sonra en çok ihtiyaci olan bir kardeş oluyor, nasil bu kadar bencil olup onu hayatta yapayaniz birakmayi göze aliyorsunuz. Böyle ikinci cocuk piskolojisine hazir değilim derken allah muhafaza çocuğunu kaybetip yeniden hamie kalamayan o kadar çok insan taniyorum ki.

Lütfen durumu STV deki ibretlik öykülere çevirmeyin
Gerçekten herkes kaldıramayabilir
Kardeşsiz olmak kötü bişey ama mutsuz bir çocuk olacak belki annesi mutlu olmayınca..

Hicbsey degilde o cevre baskisi insani tuketen zaten..herkese aciklama yapmak zorunda birakiliyosun.benm kizim 2 yasinda bana da aylardr kaynanam ve cevresi tarafindan bal bi buyudu hadi artik kardes yap beraber buyusunler.oyleki esimin kazik kadar amcasi bile bana bun dedi yani hemde herkesin icinde..kime ne ya benim bunyem benim psikolojim.9 ay her zorluguyla biz tasiyrz .doguyo biz uykusuz kaliyoruz bi buyutuyoruz biz fedakarlik ediyrz herseyimzden.cocuk yapma karari tamamen kadinda olmali esler buna saygi duymali...bi kadin kendini hazir hissettgnde olur zaten ha hissetmiyosa da olmaz ...

Lütfen durumu STV deki ibretlik öykülere çevirmeyin
Gerçekten herkes kaldıramayabilir
Kardeşsiz olmak kötü bişey ama mutsuz bir çocuk olacak belki annesi mutlu olmayınca..
Yazdiklarim ablamin hayatindindan alintiydi, şu yadiklarinizi okuduktan sonra bencede çocuk sahibi olacak piskolojide değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…