• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benegim neden ek gıda yemiyo ne yapabilirim

Nurrrrrrrr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2020
52
9
1
31
Ek gidaya geceli baya oldu ama hala yemek istemiyo anne sutum de yeterli degil malesef ne gibi bisey yapsam ek gidaya alisir

ek gıdaya 6 aylık geçmediniz mi ? daha 7 aylıksa zaten yeni geçmişsiniz ilk aşamada bazı bebekler tadımlık kabul eder tabak tabak yemesini beklemeyin 1 yaşına kadar anca alışır. deneye deneye sevdiği şeyleri bulacaksınız bu süreye kadar.

Yukarıda arkadaşımız da yazmış, 7 aylık bir bebeğin doyumluk öğünler yemesini bekleyemezsiniz. 3 gün kuralına göre tadım yapmanız lazım öncelikle - ki bu durumda 7 aylık bebeğinizin yiyebileceği hepi topu 4-5 farklı besin oluyor.

Kızım ek gıdaya 6 aylık başladığı zaman, ilk öğününü 9 aylık civarı bitirmişti. Onun dışında bir iki kaşık yer bırakırdı. Zaman verin bebeğinize.

BLW'yi bir araştırın, faydasını görebilirsiniz. Yöntemi uygulamasanız bile, ayına uygun sağlıklı bebek beslenmesiyle ilgili çok güzel öneriler tarifler bulabilirsiniz. (Ancak ben yöntemi de denemenizi öneririm.)

Diğer taraftan 7 aylık bir bebeği doyurması gereken şey anne sütü, eğer anne sütü yetmiyorsa formül mamadır. Ek gıda olayının oturması 12-18 ay arasını bulabilir. Bu dönemde sütünüz yetmiyorsa mamayla desteklemelisiniz.

Haklisiniz ama mama kabizlik yaptigi icin dedistrdim mamayi da sadece uyukuluyken yiyo yoksa sewmiyo tadini onerilerinizi denicem

Ek gidaya geceli baya oldu ama hala yemek istemiyo anne sutum de yeterli degil malesef ne gibi bisey yapsam ek gidaya alisir
Ben de böyle bir konu acmıstım 7-8 aylık hala yemiyor öğürüyor diye. Kusuyordu benimki sürekli. Meğer ağır bir reflüsü varmıs o da işthını kapatıyormus. Doktor doktor gezdim careyi cocuk gastroentolojsinde buldum mutlaka randvu al götür

Büyük kısmı su olduğu için çorba besleyici bir yemek değildir zaten, hiç vermeyi denemeyin bile. Madem ek gıdaya başladınız ve sütünüz az, en başta topaklanma önleyici gibi kimyasallar ve GDO'lu olma ihtimali çok yüksek soya kullanılan, dönem dönem içeriğinin zehir saçtığı gerekcesii üç beşi toplatılan hazır mamalara güvenmek yerine kesinlikle ek gıda tercih etmelisiniz. Mamalara övgüler dizilen dönemler eskide kaldı. Hiçbir rafine ürünün insan sağlığına hele ki bebeklere bir faydasının olmadığı çok yüksek sesle konuşulmaya başlandı artık. Dev paralar kazanan hiçbir dev üretici insan sağlığını düşünmüyor, az maliyet çok karla sadece daha çok kazanmanın derdinde hepsi.

Benim tavsiyem karışım şeklinde ne olduğu belli olmayan yemekler hazırlamadan tek tek sebze sunun bebeğinize. Bir öğünde sadece suyunu çektirerek haşlanmış ve zeytinyağı eklenmiş havuç mesela. Damağında ezecek yumuşaklıkta havucu çiğ nohut kadar parçalara ayırıp önüne koyun, kendi kendine oyun yaparak yesin. Tek tek sebze yemeye alıştığında zeytinyağında soğanı çok çok az kavurup ekleyin her bir sebzeyi ve yine yumuşayana kadar pişirip yedirin.

Bu sırada damla damla gelse bile sütünüzü vermeyi ihmal etmeyin. 2 yaşına kadar bebeğinizin aktif bağışıklığı olmayacak ve sütünüzden geçen antikorlarla bağışıklık kazanacak. Un, şeker, kızartma, pilav, makarna ne kadar az yerseniz sütünüz o kadar çok olur. Ayrıca maydanoz ve adaçayı sütü çok belirgin şekilde azaltır. Dereotu, diğer yeşillikler, taze meyve sebze ve su sütü artırır.

Canım kabızlık sorunu varsa kuru kayısı kompostosu denemeni öneririm.

Yeme konusuna gelince arkadaşlar da belirtmiş hemen kabul etmez damak tadi tam gelişmediği için ilk verdiklerinde hemen hemen hepsini tukurebilir. Ama pes etme en az 3 defa farkli gunlerde yine dene yemiyor sandiklarini yavas yavas alisacaktir.
Bir de en fazla beğendiğini bile en fazla yiyebileceği miktar 6 tatlı kaşığıdir bunu unutma canım. O o kadarla doyacaktir içini ferah tut. 1 yasindan sonra biraz midesinde büyüme olacağı için daha cok yemek isteyecektir.

Irmikli muhalebiler dene icine de evde hazirladigin kayısı ezmesi de koyabilir tatlandirabilirsin cok az pekmez de ekleyebilirsin ev yapimiysa eğer.

Benim doktorum cok az tuz da ekleyebilirsin iyot beyne faydali ama cok verme ve sivisiz birakma bobreklerine zarar verirsin demişti.

Büyük kısmı su olduğu için çorba besleyici bir yemek değildir zaten, hiç vermeyi denemeyin bile. Madem ek gıdaya başladınız ve sütünüz az, en başta topaklanma önleyici gibi kimyasallar ve GDO'lu olma ihtimali çok yüksek soya kullanılan, dönem dönem içeriğinin zehir saçtığı gerekcesii üç beşi toplatılan hazır mamalara güvenmek yerine kesinlikle ek gıda tercih etmelisiniz. Mamalara övgüler dizilen dönemler eskide kaldı. Hiçbir rafine ürünün insan sağlığına hele ki bebeklere bir faydasının olmadığı çok yüksek sesle konuşulmaya başlandı artık. Dev paralar kazanan hiçbir dev üretici insan sağlığını düşünmüyor, az maliyet çok karla sadece daha çok kazanmanın derdinde hepsi.

Benim tavsiyem karışım şeklinde ne olduğu belli olmayan yemekler hazırlamadan tek tek sebze sunun bebeğinize. Bir öğünde sadece suyunu çektirerek haşlanmış ve zeytinyağı eklenmiş havuç mesela. Damağında ezecek yumuşaklıkta havucu çiğ nohut kadar parçalara ayırıp önüne koyun, kendi kendine oyun yaparak yesin. Tek tek sebze yemeye alıştığında zeytinyağında soğanı çok çok az kavurup ekleyin her bir sebzeyi ve yine yumuşayana kadar pişirip yedirin.

Bu sırada damla damla gelse bile sütünüzü vermeyi ihmal etmeyin. 2 yaşına kadar bebeğinizin aktif bağışıklığı olmayacak ve sütünüzden geçen antikorlarla bağışıklık kazanacak. Un, şeker, kızartma, pilav, makarna ne kadar az yerseniz sütünüz o kadar çok olur. Ayrıca maydanoz ve adaçayı sütü çok belirgin şekilde azaltır. Dereotu, diğer yeşillikler, taze meyve sebze ve su sütü artırır.
Aslinda bnde cok mamadan yana degilim ama geceleri aglayarak uyaniyo ac oldugunu bildigim icin sutum de doyurucu olmadigi icin mecburen mama wermek zorunda kaliyom tamamen kesilene kadar da kesinlikle emzirecegim siz gece ne weriyonuz mesela

Aslinda bnde cok mamadan yana degilim ama geceleri aglayarak uyaniyo ac oldugunu bildigim icin sutum de doyurucu olmadigi icin mecburen mama wermek zorunda kaliyom tamamen kesilene kadar da kesinlikle emzirecegim siz gece ne weriyonuz mesela
Benim sütüm her zaman yeterli oldu çok şükür, geceleri de emzirdim. Ama sütüm olmasaydı sulandırılmış keçi sütü vermeyi denerdim. Keçiler doğaları gereği dar alana kapatılıp yetiştirilmeye, yapay yemle beslenmeye uygun olmadığı için eti ve sütü doğala en yakın kalabilmiş hayvanlar. Keçi sütünü bir deneyin derim. İçilebilecek kadar sulandırılmış muz püresi ya da taze sıkılmış meyve suyu da verilebilir. Üzerine biraz su da vermeniz gerekebilir yalnız. Meyve asidi oluşacak dişleri için zararlı olabilir çünkü.

Benim sütüm her zaman yeterli oldu çok şükür, geceleri de emzirdim. Ama sütüm olmasaydı sulandırılmış keçi sütü vermeyi denerdim. Keçiler doğaları gereği dar alana kapatılıp yetiştirilmeye, yapay yemle beslenmeye uygun olmadığı için eti ve sütü doğala en yakın kalabilmiş hayvanlar. Keçi sütünü bir deneyin derim. İçilebilecek kadar sulandırılmış muz püresi ya da taze sıkılmış meyve suyu da verilebilir. Üzerine biraz su da vermeniz gerekebilir yalnız. Meyve asidi oluşacak dişleri için zararlı olabilir çünkü.
Tesekkurlr ☺

Back