Öncelikle herkese meraba
Benim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var
Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi .
Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.