Benden hemşire olur mu?

Seneye hazırlanmayı hiç düşünmüyorum . Puanımın iyi olduğunu düşünüyorum . Önümde bu kadar fırsat imkan seçenek varken neden bir yıl daha hazırlanayım ki . Mühendislik diye genelliyorum çünkü bahsettiğiniz tüm mühendisliklere gidebiliyorum . Seneye hazırlansam yine bu mesleklerden birini seçicem . Önümdeki seçenekler bu.Niye böyle düşündüğünüzü anlayamadım gerçekten

bahsettiğim tüm mühendisliklere puanın yetiyordur da odtü itü ytü hadi bilemedin marmara,gazi, hacettepe de okumak var sakarya da manisada okumak var. bir yıl daha hazırlanırsan daha popüler bölümlere daha popüler üniversitelerde gidebilirsin. sanırım senin için üniversite adı önemli değil. o zaman ilgi alanına göre seç bölümlerden birini. garanti iş olsun diyorsan da hemşireliği seç. sonuçta bütün hayatın şekillenecek. 1 yıl beklemek ne ki? bir ara sağlık meslek bitirenler de hemşire oluyorlardı kalktı sanırım o olay. hatta üniversitede hemşirelik okuyanlar bundan şikayetçiydi.

Hakkaten , niye memurlar asagilanmis ben de anlamadim. Memurlarla bir tutuluyor, ikinci sinif insan muamelesi goruyor hemsireler vs .. 70 bindeymis falan..ben univ sinavinda 9 bindeydim, kabarmamistim yani benden iyi puan alan 9000 kisi var sonucta..sanki dersin memurlar uni okumuyor ..
Kendisiyle alakası olmayan bir konuya maydonoz olup ben 9k oldum diyerek
O lisans bitirmis kpssyle yerlesmis memurlar senin 70bininden iyi derece yapmistir yine ustun olamazsin canimmm :))))) o kadar kompleks yapiyosan seneye bi daha gir sinava iyi puan yap becerebiliyosan
Ablacım 40 yıl önceki memurdan bahsediyoruz iyi misin sen ne kpss i . Burada zaten zor stresli zamanlar geçiriyorum yardım edeceğine motive edeceğine daha kendini kanıtlama derdindesin . Ben burada hiç bir meslek grubunu küçümsemiyorum hadi söylediklerim yanlış anlaşıldı diyelim beni tatlı dille uyarabilirsin .Ben iyi yaklaşıldığı takdirde özür dilemesini de bilirim ki benim önceki yorumlarımı okusaydın defalarca tekrar ettiğimi de görürdün Kendinden kaç yaş küçük üstelik zor bir zamandan geçen sizden yardım isteyen birine böyle davranarak ne kadar yüce gönüllü olduğunu kanıtlamış oldun tebrik ederim . Lütfen benim konuma yazma artık . Sen derece yapmışsın benim elimden bu kadarı geliyor . İnsanlığımızı elden bırakmayalım lütfen

bahsettiğim tüm mühendisliklere puanın yetiyordur da odtü itü ytü hadi bilemedin marmara,gazi, hacettepe de okumak var sakarya da manisada okumak var. bir yıl daha hazırlanırsan daha popüler bölümlere daha popüler üniversitelerde gidebilirsin. sanırım senin için üniversite adı önemli değil. o zaman ilgi alanına göre seç bölümlerden birini. garanti iş olsun diyorsan da hemşireliği seç. sonuçta bütün hayatın şekillenecek. 1 yıl beklemek ne ki? bir ara sağlık meslek bitirenler de hemşire oluyorlardı kalktı sanırım o olay. hatta üniversitede hemşirelik okuyanlar bundan şikayetçiydi.
Çok yardımcı oldunuz . Sabırla cevap verdiğiniz için tekrar tekrar teşekkürler

Arkadaşlar benimde hepinize bir sorum olucak sağlık meslek lisesinden mezun olduktan sonra direk lise mezunu olarak Aile Sağlığı Merkezin de çalışabiliyor muyuz ve Kpss ye girip barajı aştıktan sonra bulunduğumuz şehirden herhangi bir Aile Sağlığı Merkezi ile sözleşmeli anlaşabiliyor muyuz bilgisi olan varsa ve yanıtlayabilir mi şimdiden teşekkür ediyorum..

Öncelikle herkese meraba:21:Benim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var :110:Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . o_OBenimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.:KK68:
Mesleğin avantajından önce sevip sevmediğini, hastane ortamından hoşlanıp hoşlanmadığına karar ver.
Avantajı iş bulma sıkıntın olmaz. Her mezun neredeyse ya atanıyor ya da bir yerde çalışıyor.

X