Benden hemşire olur mu?

Canım ben hemşireyim .Keşke kendime bir şans daha verseydim başka bölüm okusaydım.İşe ağlayarak gidiyorum ,gün aşırı 24 çalışıyoruz,yıllık izinlerimiz iptal oluyor,kimsenin saygısı yok.Sağlık sektöründe en fazla ezilen kesim hemşire ve asla düzelmez bu sistem.Daha anlatacak çok şey var da kısa keseyim..Sakın seçme bu mesleği çok pişman olursun.Ailenden çoluğundan çocucugundan çok hastaneyi,hemşire arkadaşlarını ve %90ı kaprisli olan doktorları görürsün..

öğretmenliği seç
kpss ye de iyice çalışır atanırsın
yazdığın gibi sınıf ,ilköğretim matemetik,ingilizce, pdr
ataması biraz daha kolay

Ben 6 - 7 yıllık hemsireyim bazen mesleğimi degistirsem mi diye dusunuyorum en canlı ornegim var 6 aylık hamileydim o gün gece nobetim vardı dr a gündüz gitmem gerekti bana nöbet tutamaz diye rapor yazdı benim arkadaşım yerime devam etti ve kızla bunun sonucunda kavga ettik ilerde hamile olup nöbet tuttuğunu düşün bi
Bide hemşirelik sadece kan almak değil her türlü işi yapıyorsun hastayla ilgili örneğin aspirasyon gibi ama ilk yıl zorlanır alisirsin bende korkardım su an rahatım önemli olan soğukkanlı olmak
İdare gözünde hasta herzaman haklıdır hemşire haklı olsa bile hastadır haklı
hemşireligin iyi yanları da vardır bir kişinin sağlıklı olduğunu görmek nefes almakta zorlanırken rahat bir şekilde nefes aldığını görmek mutlu bir şekilde yüzüne gulmesi

meslek gereği herşeye alışırısın. sıkıntı yapma. nereyi isityosan oraya git

Bence sağlık sektörü avantajlıdır falan filan diye düşünüp gireceksen hiç girmemelisin, veya eğer "bir şekilde yaparım" diye düşünenlerdensen. Yapmak istiyorsan, içinden geliyorsa gir. Benim de nerdeyse bütün akrabalar, annem dahil sağlık sektörüne girmemi istiyorlardı ama benim uzaktan yakından alakam yoktu, ne başarı olarak ne de başka bir anlamda. Dedem kalktı, ben okuduğum bölümün ikinci yılındayken "bırak o okulu, sağlığa gir" dedi, gülüp geçtim. Kuzenlerimden birisi yüzde 50 burslu hemşirelik okuyor, yengemlerle karşılaştığımda onlar da aynı şeyi söylerler, onlara da gülüp geçiyorum. İçinden gelmiyorsa ne yapacaksın sen avantajı, öyle değil mi? İçinden geliyorsa ne yapacaksın sen olumsuz yorumları?

Memurlarla bir tutmak hemsireyi asagilamak mi oluyo? Hastane memuru dedigin en azindan onlisans okumustur bi kismi lisans. Lise bitirip hemsirelik yapan var. Tabii ki ustun degil hemsire memurdan

Memurlarla bir tutmak hemsireyi asagilamak mi oluyo? Hastane memuru dedigin en azindan onlisans okumustur bi kismi lisans. Lise bitirip hemsirelik yapan var. Tabii ki ustun degil hemsire memurdan
Benim bahsettiğim 4 senelik fakülte okuyup üniversite sınavında iyi bir derece yapan hemşireler . 2 milyon kişinin katıldığı bir sınavda 70 bine girmek büyük başarıdır ve günümüz dahilinde de onlarla bir tutulamaz . Kaldı ki benim yorumlarıma baksaydınız asla bir meslek dalını aşağılamak gibi bir tutumum olmadığını görürdünüz. Ayrıca ben yıllar önce emekli olmuş bir hemşireden bahsediyorum sizde çok iyi bilirsiniz ki eskiden memur olabilmek için lise bitirmek yeterliydi. Günümüzde de hastane de çalışan sekreterlerle hemşireler arasında büyük fark var hiç kusura bakmayın .Hasta bakıcı olabilmek için bile 2 yıllık üniversite okumak gerekiyorken lise bitirip hemşire olanına ben rastlamadım siz türkiye de yaşadığınıza emin misiniz. Ben burada hiç bir meslek dalını da tutmuyorum henüz hemşire olmuş değilim tercih yapmış değilim .Sadece fikir almak için buraya konu açtım destek değilde köstek olacaksınız o çok değerli yorumlarınızı almayayım ben lütfen ....

Seneye hazırlanmayı hiç düşünmüyorum . Puanımın iyi olduğunu düşünüyorum . Önümde bu kadar fırsat imkan seçenek varken neden bir yıl daha hazırlanayım ki . Mühendislik diye genelliyorum çünkü bahsettiğiniz tüm mühendisliklere gidebiliyorum . Seneye hazırlansam yine bu mesleklerden birini seçicem . Önümdeki seçenekler bu.Niye böyle düşündüğünüzü anlayamadım gerçekten

O lisans bitirmis kpssyle yerlesmis memurlar senin 70bininden iyi derece yapmistir yine ustun olamazsin canimmm :))))) o kadar kompleks yapiyosan seneye bi daha gir sinava iyi puan yap becerebiliyosan

"Hemşireler diğer memurlar gibi 2. Sınıf muamelesi görüyor" bunu diyen teyze kendini dev aynasında görmüş.
Bu nasıl bir bakış açısı?
Diğer memurlar 2.sınıf vatandaş hemşireler üst düzey falanmı?

O lisans bitirmis kpssyle yerlesmis memurlar senin 70bininden iyi derece yapmistir yine ustun olamazsin canimmm :))))) o kadar kompleks yapiyosan seneye bi daha gir sinava iyi puan yap becerebiliyosan
Hakkaten , niye memurlar asagilanmis ben de anlamadim. Memurlarla bir tutuluyor, ikinci sinif insan muamelesi goruyor hemsireler vs .. 70 bindeymis falan..ben univ sinavinda 9 bindeydim, kabarmamistim yani benden iyi puan alan 9000 kisi var sonucta..sanki dersin memurlar uni okumuyor ..

Benim uni sinavinda derecem var ama hicbi zaman bunu sinif ayrimi olarak dusunmek aklima gelmemisti o yasta bile, nitelik farki iste yaa

1. Fikir aldığın yakının EMEKLİ...tee bilmem kaç yıllık tecrübesini anlatıyor. ..şimdi öyle değil. ..
2. Hasta olduğumda Dr.dan çok hemsireyi tanırım zira Dr yazıp çizip gidiyor...hemşireye kurban olayım...
3. Hemsireyi itip kakacak manyak tipler Dr.lara da aynısını yapacak adilikte insanlar...
4. Arada manyak tipli hemşire ve Dr.lar da çıkabiliyor insanın karşısına...hee o zaman ben de manyaklasabiliyorum

bende hemşirelik mezunuyum ikinci insan muameles, degilde cok haksızlıklar var anlatamam sana ve cok yorucu zor bir meslek işini yapmak ayrı hasta yakınlrnın gönlünü hoş tutmak ayrı eksik bişey yapsan azar yemende cabası .. maaşta zaten hastanede her gün olsan bile tas catlasın 3 milyar kim cogu 2000 falan alıyor .calışma saatleri berbat 24 nöbet tut 24 dinlen yine 24 felegmz şaşıyor valla yok şimdi ki aklım olsa secmezdim bence öyle yıpranıyosn ki ... bence ileriyi düşünysan rahatına düşkünsen hemşireligi secme meslegi sevmek hastalarn duası cok güzel bişey ama 3 yanlış 1 dogruyu götüryor işte insanlara faydalı olan bir sürü meslekler daha var onlara yönel bence mesela bugün hastanın kırılan kolunu sarıyoruz adamın bi vurmadıgı kaldı öyle kendni bilmiş insanlar var kii o kadar yardımcı olursun bir hata yaapsın hemen diklenirler benim sayemde alıyon bu maaşı diye agzını acsan gidp şikayet edick bagırıck deli gibi kalıyon öyle ... böylede acı tarafları var işte

Son düzenleme:
Kadının biri aa sen memursun deyince bi afallamıştım,asla kendimi bir memur olarak göremiyorum.Bu kadar çok özveri gösterip asla haketmediği kuş kadar maaşla kölelik yaptırılan bir grup.Çok iş az maaş mantığı var devlett.Bir ülkede zaten doktorlarla hemşireler arasında bu kadar maaş farkı varsa oranın sağlık sektörü gelişmemiştir.Elbette fark olacak ama bu 5-6 kat olmamalı.

kan falanda alışılıcak şeyler ben ilk ögretrkn enjektörü tutamayıp aglamştm damara giremiyordum şimdi baya iyi oldum alışırn yani zamanla kan görmeynce tuhaf olursn artık hatta :)

Kan almak rahat gelicek sonuna doğru insanın organlarını görünce korkarmisin yada kan kustugunu görünce ve bu boğazında delik olup sana doğru geldiğini düşün yada pansuman sırasında kalbini gördüğünü bunları düşünerek yaz ben bilmeden geldim bu mesleğe bir daha girseydim bir kez daha düşünürdüm

abovv. :) her mesleğin zorluğu var aslında. ama o kadar emek verip işsiz kalmak mı yoksa hemşirelik mi deseler kimsenin mesleği bırakacağını sanmıyorum

abovv. :) her mesleğin zorluğu var aslında. ama o kadar emek verip işsiz kalmak mı yoksa hemşirelik mi deseler kimsenin mesleği bırakacağını sanmıyorum
Doğrudur her mesleğin zorluğu vardır tabi bazı güzel şeyler olmasa hemşirelik çekilmez en güzel yani insanın sağlığına kavuşarak gitmesi
para tabiki önemli geçim kaynağı çünkü başladıktan sonra ekonomik nedenlerden dolayı devam ediyorum

Bilmiyorum da aklıma şu geldi; bir arkadaşım tekrar ÖSS'ye girip tıp kazanmaya çalışıyordu, sonr anaptı bilmem. Yüksek lisansını da yapmıştı ama ona rağmen hastanede hem görevinden çok iş yaptırıldığını hem de doktorlardan aşağıda, bir işe yaramaz görüldüklerini söylüyordu.
Yani mantıken de bakınca elbette ki önemli bir iş, yoğunbakım hemşireleri, ameliyat hemşireleri, yenidoğan hemşireleri bir sürü şey ama değer mi ben eğer hayalim değilse girmezdim herhalde bu ülkenin şartlarında ne olacağı belli değil. ASM'de bütün gün enjeksiyon yapmak da var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…