- 4 Nisan 2008
- 3.713
- 4.259
Memurlarla bir tutmak hemsireyi asagilamak mi oluyo? Hastane memuru dedigin en azindan onlisans okumustur bi kismi lisans. Lise bitirip hemsirelik yapan var. Tabii ki ustun degil hemsire memurdanÖncelikle herkese merabaBenim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.
Benim bahsettiğim 4 senelik fakülte okuyup üniversite sınavında iyi bir derece yapan hemşireler . 2 milyon kişinin katıldığı bir sınavda 70 bine girmek büyük başarıdır ve günümüz dahilinde de onlarla bir tutulamaz . Kaldı ki benim yorumlarıma baksaydınız asla bir meslek dalını aşağılamak gibi bir tutumum olmadığını görürdünüz. Ayrıca ben yıllar önce emekli olmuş bir hemşireden bahsediyorum sizde çok iyi bilirsiniz ki eskiden memur olabilmek için lise bitirmek yeterliydi. Günümüzde de hastane de çalışan sekreterlerle hemşireler arasında büyük fark var hiç kusura bakmayın .Hasta bakıcı olabilmek için bile 2 yıllık üniversite okumak gerekiyorken lise bitirip hemşire olanına ben rastlamadım siz türkiye de yaşadığınıza emin misiniz. Ben burada hiç bir meslek dalını da tutmuyorum henüz hemşire olmuş değilim tercih yapmış değilim .Sadece fikir almak için buraya konu açtım destek değilde köstek olacaksınız o çok değerli yorumlarınızı almayayım ben lütfen ....Memurlarla bir tutmak hemsireyi asagilamak mi oluyo? Hastane memuru dedigin en azindan onlisans okumustur bi kismi lisans. Lise bitirip hemsirelik yapan var. Tabii ki ustun degil hemsire memurdan
Seneye hazırlanmayı hiç düşünmüyorum . Puanımın iyi olduğunu düşünüyorum . Önümde bu kadar fırsat imkan seçenek varken neden bir yıl daha hazırlanayım ki . Mühendislik diye genelliyorum çünkü bahsettiğiniz tüm mühendisliklere gidebiliyorum . Seneye hazırlansam yine bu mesleklerden birini seçicem . Önümdeki seçenekler bu.Niye böyle düşündüğünüzü anlayamadım gerçektenmühendislikte okunan üniversite çok önemli.mühendislik çeşidi de çok önemli. yani mühendislik diye genellemek yanlış. elektronik mühendisliği var ziraat mühendisliği var sonuçta. ne iş imkanları aynı ne bir şeyleri. ama genel olarak eğer çevren tanıdığın yoksa manisa sakarya üniversitesi mezunu olarak zorlanırsın iş konusunda. öğretmenlerin de ataması zor. hemşirelik biraz daha garanti bir iş. kan alırım beceririm diyorsan neden olmasın? ama doktorların birçoğu havalı olduğu için hemşirelere tepeden bakan illa ki vardır. hemşirelik de riskli iş. serum takıyorsun iğne yapıyorsun falan en ufak hata o insanın hayatına mal olur.
şimdi hemşireler yanlış anlamasın ama hem riskli bir iş sonuçta insan hayatı söz konusu hem nöbetleri, insan hayatıyla uğraşma falan ama hemşireyim diyince o kadar da beğenilip takdir görülmüyor sonuçta. hemşireliğe ilgin varsa tamam ama yoksa bence seneye bir daha hazırlan.
O lisans bitirmis kpssyle yerlesmis memurlar senin 70bininden iyi derece yapmistir yine ustun olamazsin canimmm :))))) o kadar kompleks yapiyosan seneye bi daha gir sinava iyi puan yap becerebiliyosanBenim bahsettiğim 4 senelik fakülte okuyup üniversite sınavında iyi bir derece yapan hemşireler . 2 milyon kişinin katıldığı bir sınavda 70 bine girmek büyük başarıdır ve günümüz dahilinde de onlarla bir tutulamaz . Kaldı ki benim yorumlarıma baksaydınız asla bir meslek dalını aşağılamak gibi bir tutumum olmadığını görürdünüz. Ayrıca ben yıllar önce emekli olmuş bir hemşireden bahsediyorum sizde çok iyi bilirsiniz ki eskiden memur olabilmek için lise bitirmek yeterliydi. Günümüzde de hastane de çalışan sekreterlerle hemşireler arasında büyük fark var hiç kusura bakmayın .Hasta bakıcı olabilmek için bile 2 yıllık üniversite okumak gerekiyorken lise bitirip hemşire olanına ben rastlamadım siz türkiye de yaşadığınıza emin misiniz. Ben burada hiç bir meslek dalını da tutmuyorum henüz hemşire olmuş değilim tercih yapmış değilim .Sadece fikir almak için buraya konu açtım destek değilde köstek olacaksınız o çok değerli yorumlarınızı almayayım ben lütfen ....
Hakkaten , niye memurlar asagilanmis ben de anlamadim. Memurlarla bir tutuluyor, ikinci sinif insan muamelesi goruyor hemsireler vs .. 70 bindeymis falan..ben univ sinavinda 9 bindeydim, kabarmamistim yani benden iyi puan alan 9000 kisi var sonucta..sanki dersin memurlar uni okumuyor ..O lisans bitirmis kpssyle yerlesmis memurlar senin 70bininden iyi derece yapmistir yine ustun olamazsin canimmm :))))) o kadar kompleks yapiyosan seneye bi daha gir sinava iyi puan yap becerebiliyosan
Benim uni sinavinda derecem var ama hicbi zaman bunu sinif ayrimi olarak dusunmek aklima gelmemisti o yasta bile, nitelik farki iste yaaHakkaten , niye memurlar asagilanmis ben de anlamadim. Memurlarla bir tutuluyor, ikinci sinif insan muamelesi goruyor hemsireler vs .. 70 bindeymis falan..ben univ sinavinda 9 bindeydim, kabarmamistim yani benden iyi puan alan 9000 kisi var sonucta..sanki dersin memurlar uni okumuyor ..
Bende görmedim duymadım ama söyleyen kişi hemşire emeklisi olunca haklılık payı vardır diye düşündüm . Böyle tepkiler alınca da zaten büyük kararsızlık içerisindeyken kafam daha da bir karıştıÇok teşekkürler cevabınız için
abovv. :) her mesleğin zorluğu var aslında. ama o kadar emek verip işsiz kalmak mı yoksa hemşirelik mi deseler kimsenin mesleği bırakacağını sanmıyorumKan almak rahat gelicek sonuna doğru insanın organlarını görünce korkarmisin yada kan kustugunu görünce ve bu boğazında delik olup sana doğru geldiğini düşün yada pansuman sırasında kalbini gördüğünü bunları düşünerek yaz ben bilmeden geldim bu mesleğe bir daha girseydim bir kez daha düşünürdüm
Doğrudur her mesleğin zorluğu vardır tabi bazı güzel şeyler olmasa hemşirelik çekilmez en güzel yani insanın sağlığına kavuşarak gitmesiabovv. :) her mesleğin zorluğu var aslında. ama o kadar emek verip işsiz kalmak mı yoksa hemşirelik mi deseler kimsenin mesleği bırakacağını sanmıyorum
Bilmiyorum da aklıma şu geldi; bir arkadaşım tekrar ÖSS'ye girip tıp kazanmaya çalışıyordu, sonr anaptı bilmem. Yüksek lisansını da yapmıştı ama ona rağmen hastanede hem görevinden çok iş yaptırıldığını hem de doktorlardan aşağıda, bir işe yaramaz görüldüklerini söylüyordu.Öncelikle herkese merabaBenim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.