Yazdıklarım yanlış anlaşılırsa çok Üzülürüm .Benim zaten şuan kafamda belirli bir şeyler oluşmadı. Ben sadece çevremdekilerin tepkilerini paylaştım sizinle konu ile ilgili detay vermek adına . Ben en doğru kararı vermek istiyorum . Birde bana uygun olup olmadığını tartmaya çalışıyorum . Fikirleriniz benim için çok önemli . Mühendislik ve öğretmenliklerde oluyor ama onların iş bulma imkanları zor olduğundan ilk etapta hemşirelik düşünüyorum . Ege üniversitesi de güzel bu alanda kendimi geliştirebilirim diyorum. Çok çok teşekkürler çok önemli bilgiler verdinizSAĞLIK MEMEURUYUM AYRICA 3. sınıfa kadar hemşirelikte okudum atandıgım için bırakmak zorunda kaldım:)
öncelikle evet sağlık çalışanlarının kıymeti bilinmiyo ama diğer mesleklerden birine sahip olursan bilineceği anlamına geliyomu eskiden öğretmenlere duyulan saygıyla şimdiki birmi? yada polise duyulan saygıyla şimdiki?
hemşirelik okuyup bitirdiğinde illa hastanede çalışman gerekmiyoki evrak işi yapan halk sağlığı kurumlarında çalışırsın hastanelerin malzemeleri girdileri çıktıları izinler aşılar alım satım vs... bunların hepsiylede hemşireler ilgileniyo
halk sağlığında çalıştıgım için söylüyorum bunu 20 yıllık liseden mezun bi ebenin çalışma hayatı boyunca 1 doğum yaptırmamış olanını eline enjektör aldıgında eli titreyenini gördüm:)))
tabiki oku çalışma alanı inanılmaz geniş okuduğun için asla pişman olmazsın sadece bu kadar okudum ettim emek gösterdim yeterince kıymetim bilinmedi diye pişman olursun:) ama bunu diğer mesleklerdede duyabilirsin
ayrıca şu emeklilerin sakın sakın diye böyle konuşmaları beni çileden çıkarıyo şimdiki eğitim sistemiyle 40-50 yıl önceki birmi yahu..... eskiden ortaokul mezunu insan çalışırkn ezile ezile pişiyodu şimdi üniversitede okuyosun o kadar donanaımla kendine güvenle işe başlıyosun her iş ortamında anlaşmazlıklar sorunlu kişiler olur.... maaşı türkiye standartlarına göre iyidir , etrafına faydan olur , hele bide seversen varya bayıla bayıla yaparsın hiç kokrma gözündede büyütme çalıştıgım hastanede 500-600 hemşire vardır 100 tanesi işini gerçekten yapıyodur bi görsen neler neler var.... bunlar yaparsa ben şu halimle yaparım diyebileceğin kişiler gösterebilirim onun eğitimini alcaksın kaç sene tabikide bal gibi yaparsın...
Bende en uygun mesleği bulmaya çalışıyorum . Önemli olan benim için sonraki hayatımda işimi zevk alarak yapmam mutlu olmam dahası pişman olmamam. Her işin kendine göre zorlukları var ama sevdiğin işi yapınca önemsizleşiyor o zorluklar .Umarım doğru karar verebilirim . Çok teşekkürlerMeslek seçerken yapmaktan keyif alacağın aynı zamanda hayatını da idame ettirebilecigin bi seçim yapmalısın..tanıdığım yüksek okul mezunu çok hemşire arkadaşım var genel olarak yaptıkları işten zevk alıyorlar..ama onun için de sınav nöbet bu durumlar söz konusu yani öğretmen olup atanmak için nasıl sınav varsa onlarda da o şekilde..aynı zamanda koç Üniversitesi tam burslu kazanan arkadaşım da ilk senesinde okuldan ayrıldı..kimse mezun olduğumda is hayatına atildığımda okuduğum okul ve başarımla değil hemşire denecek bitecek istediğim bu değil diyerek..Bu seçim tamamen senin karakterin ve ne yaparsan mutlu olacağına kalmış canim
Bende aynen sizin gibi düşünüyoruminsan isterse her şey yapar alışana kadar zorluk çekersin sadece. ama önemli olan sevdiğin ve istediğin bir meslekle uğraşman
sıralamam fizyoterapiye yetmiyor ne yazık ki . manisa sakarya gibi şehirlerde mühendislikleri ilköğretim matematik ,sınıf öğretmenliklerini(en çok atananlar olduğu için öğretmenlik yazarsam sadece bu ikisini yazarım ) yazabiliyorum hemşireliğe ekSıralaman yetiyor mu bilmiyorum ama ben senin yerinde olsa fizyoterapi seçerdim
Calisilan bölüme göre degisiyor sartlar.. ama hemsirelik gercekten zor ve fedakarlik isteyen bir meslek.. kendinden ailenden eşinden cocugundan fedakarlik yapacaksin sürekli. Aksam 5 te esini ve cocugunu birakip nöbete gideceksin. Sabah geldiginde esin ve cocugun okulda olacak yine goremeyeceksin.. cocugun hasta olacak evde yatacak ama sen iste baskasinin cocuklarinin tedavisini yapacaksin.. ailene gosteremedigin ilgiyi alakayi hastalarina gostereceksin.. kimsesi olmayan birinin kimsesi olacaksin. Eli olmayan bi hastananin eli ayagi olmayan bi hastanin ayagi dili olmayanin dili olacaksin.. tedavi ve bakimi tam bitirdim bibcay iceyim deyip koltuga totonu koydugun an kapidan yukselen sesle irkileceksin "hemsire hanim bu serum akmiyooorrr" :) hastalarin tansiyon takibini yaparken hastalarla beraber tum hasta yakinlarinin "kizcagizim benimkini olcuver hele bi" istegine maruz kalacaksin :) ekip ruhundan anlamayan egolari tavan yapan bazi kendini bilmez doktorlarin alti üstü bi hemsire sifatiyla ezilmek zorunda kalacaksin.yeri gelecek Hastani birakip yemege gidemeyeceksin. Ama tüm bunlara ragmen sen meslegi severek yaptiginda insanlarin sana "Allah razi olsun kizim" demesi günün bütün yorgunlugunu alacak gidecek :)Birebir bir hemşirenin fikirlerini duymak benim için çok önemli . Tabi ki çok haklısınız bende seveceğim bana uygun mesleği bulmaya çalışıyorum şu anİş imkanlarından çalışma şartlarından da bahsedebilir misiniz biraz
Öncelikle herkese merabaBenim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.
Çok teşekkürler . Çok yardımcı oldunuz . Benim için geriye iyice düşünüp en doğru kararı vermek kalıyoröncelikle mesleğin içinden biri olarak, hemşirelerin ikinci sınıf insan muamelesi gördüğüne kesinlikle katılmıyorum. ben 9 yıllık doktorum, mesleğe asistan olarak başladım ve beraber çalıştığım hemşirelerden bir sürü şey öğrendim yeri geldi. Bi de ne demek "benden hemşire olur mu".. Yeter ki iste. istedikten sonra herkes her işi yapar. Tabi bahsettiğin gibi kan korkun yada aşamayacağın paniğin falan yoksa. o kadar çok yeni hemşireyle çalıştım ki bu süreçte. üstelik bunların çoğu da ameliyathane hemşiresiydi. ilk
geldiklerinde panik, korku, bazen tiksinme hakim olurken, bi bakarsın bir ay sonra hiç birinden eser kalmamış, cevval bi ameliyat hemşiresi olmuşlar :)
her mesleğin iyisi de var kötüsü de. yaptığın işi iyi yapmak senin elinde. henüz yolun başındasın. nasıl başlarsan öyle gider. hemşirelik sevmeden istemeden, meslek olsun diye yaplacak bir iş değil. yeri gelecek bayramlarda aileni göremeyeceksin. annene, babana, eşine ayırdığından fazla zamanı hastaneye, hastalarına ayıracaksın. belki maadi olarak olmasa bile emin o manevi olarak karşılığını fazlasıyla alacaksın. bi insana yardım etmenin, belki hayatını kurtarmanın, hayatının kurtulmasına yardım etmenin zevki paha biçilemez. üstelik artık hemşireler yönetici kadrosuna kadar yükseliyorlar. dedim ya, işinin iyisi olmak senin elinde.
arkadaşının annesinin söylediklerine de fazla takılma. bazen bana da sorduklarında, okurken ve hala çalışırken yaşadığım sıkıntılar aklıma geliyor ve bu mesleği seçmeyin diyorum ama kendi kendime sorunca başka mesleği seçer miydim diye, asla diyorum :)
umarım herşey gönlüne göre olur..
Eki Görüntüle 1570107
İyi düşünüp karar vermem gerekiyor. Alternatifleri de çok zorlukları da . Çok yardımcı oldunuz . Kafamda bir şeyler oluşmaya başladı . Çok teşekkürlerCalisilan bölüme göre degisiyor sartlar.. ama hemsirelik gercekten zor ve fedakarlik isteyen bir meslek.. kendinden ailenden eşinden cocugundan fedakarlik yapacaksin sürekli. Aksam 5 te esini ve cocugunu birakip nöbete gideceksin. Sabah geldiginde esin ve cocugun okulda olacak yine goremeyeceksin.. cocugun hasta olacak evde yatacak ama sen iste baskasinin cocuklarinin tedavisini yapacaksin.. ailene gosteremedigin ilgiyi alakayi hastalarina gostereceksin.. kimsesi olmayan birinin kimsesi olacaksin. Eli olmayan bi hastananin eli ayagi olmayan bi hastanin ayagi dili olmayanin dili olacaksin.. tedavi ve bakimi tam bitirdim bibcay iceyim deyip koltuga totonu koydugun an kapidan yukselen sesle irkileceksin "hemsire hanim bu serum akmiyooorrr" :) hastalarin tansiyon takibini yaparken hastalarla beraber tum hasta yakinlarinin "kizcagizim benimkini olcuver hele bi" istegine maruz kalacaksin :) ekip ruhundan anlamayan egolari tavan yapan bazi kendini bilmez doktorlarin alti üstü bi hemsire sifatiyla ezilmek zorunda kalacaksin.yeri gelecek Hastani birakip yemege gidemeyeceksin. Ama tüm bunlara ragmen sen meslegi severek yaptiginda insanlarin sana "Allah razi olsun kizim" demesi günün bütün yorgunlugunu alacak gidecek :)
Canım o yargılar eskidendi hatta daha kötü yargılarda vardı ama zamanla bu yargılar değişti kesinlikle yapmalısın kimse anasının karnında öğrenmiyor bazen bazı insanlar iyi olmanı istemediği kıskandığı için böyle yorum yapabilir kimseye güvenme teyzen bile olsa belki kızı olsun istiyordur o bir Balta'ya sap olamadığı için seninde olmanı istemez bu bir örnek sana güzel bir maaşın olacak ona görede eşin olur lütfen vaz geçmeÖncelikle herkese merabaBenim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.
Canım çok teşekkürler. Bu iş birebir deneyimlemiş birinin fikirlerini almak benim için çok önemliÜniversite düzeyinde değil ama ben de sağlık meslek lisesinde hemşirelik okuyorum şuan. Bu sene son sınıfa geçtim ve 11. sınıfta da bir yıl boyunca hastanede staj yaptım o yüzden az çok bir şeyler anlatabilirim.
Eğer dediğiniz gibi kan görünce bayılan, fenalaşan biri değilseniz bence çok fazla tereddüt edecek bir şey yok pratik açısından. Kaldı ki ben de en başlarda bayılacak derece de olmasa da bu konularda biraz çekingendim ama çocukluğumdan beri hemşirelik okumak istediğim için bir şekilde devam ettim.
Şimdiyse kafası gözü kopmuş insan fotoğraflarına gözüm kırpmadan bakabiliyorum. (Çok matah bir şey değil ebette ama bir süre sonra o soğukkanlılık oturduğu için söylüyorum bunu.)
İş avantajı yüksek bir meslek. Diğer sağlık gruplarına göre istihdamı daha fazla.
Ama gelgelelim, genellikle hemşireler arasında pek ekip ruhu olmuyor. Hepsi öyledir demiyorum ama benim gördüğüm çoğu hemşire biraz kibirli ve bu işi sırf para için yapan tiplerdi. Stajer ve küçüğüz diye bizi kaale bile almayıp her işi yaptıran, doktorlarla ekip arkadaşlarının dedikodusunu yapan tipler o kadar fazla ki.
Ama bu demek değil ki, gerçekten de işi hakkıyla yapan, insanı bir meta değil de gerçekten insan olarak gören, aklı başında hemşireler yok. Tabii ki var. Ve bu tarz hemşireler genellikle 40-45 yaş üzerinde olan hemşirelerdi benim gözlemlediğim kadarıyla.
Ve ben bu staj çerçevesinde şunu gördüm.
2. sınıf insan muamelesi görenler hemşireler değil. Daha çok hemşireler birçok hastayı 2. sınıf insan olarak görüyorlar.
Ama ben her şeye rağmen bu mesleği seviyorum. Hakkıyla yapıldıktan sonra insanı özellikle manevi açıdan ok fazla doyuran bir meslek bence.
17 Yaşındayım ama bir yıllık stajda aldığım hayır duasının haddi hesabı yok.
Karar yine de sizin elbette, hayırlısı neyse o olsun sizin için
Puanım şuan manisa sakarya gibi yerlerde mühendisliklere ilk öğretim matematik sınıf öğretmenliklerine de yetiyor. Ben zaten şuan nötrüm değerlendiriyorum hangisi bana en uygun diye. Yanlış seçim yapmak istemiyorum en doğru kararı vermek istiyorum .Hemşirelik zaten iş imkanları fazla ve atama sorunu en az olduğu için ilk tercihim . Mühendislikler iş bulması sıkıntı diye biliyorum . Öğretmenlerde zaten atanamıyorlar. Ben girdiğim bölümde kendimi geliştireceğime inanıyorum . Öyle boş boş gelip gitmem okula biliyorum .Egede zaten bu dalda iyi bir üniversite diye düşünüyorum . Fikirleriniz çok değerli, çok teşekkürler Bahsettiğim bölümlerde daha iyi olduğunu düşündüğünüz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim