Benden hemşire olur mu?

Yazdıklarım yanlış anlaşılırsa çok Üzülürüm .Benim zaten şuan kafamda belirli bir şeyler oluşmadı. Ben sadece çevremdekilerin tepkilerini paylaştım sizinle konu ile ilgili detay vermek adına . Ben en doğru kararı vermek istiyorum . Birde bana uygun olup olmadığını tartmaya çalışıyorum . Fikirleriniz benim için çok önemli . Mühendislik ve öğretmenliklerde oluyor ama onların iş bulma imkanları zor olduğundan ilk etapta hemşirelik düşünüyorum . Ege üniversitesi de güzel bu alanda kendimi geliştirebilirim diyorum. Çok çok teşekkürler çok önemli bilgiler verdiniz

Bende en uygun mesleği bulmaya çalışıyorum . Önemli olan benim için sonraki hayatımda işimi zevk alarak yapmam mutlu olmam dahası pişman olmamam. Her işin kendine göre zorlukları var ama sevdiğin işi yapınca önemsizleşiyor o zorluklar .Umarım doğru karar verebilirim . Çok teşekkürler

Sıralaman yetiyor mu bilmiyorum ama ben senin yerinde olsa fizyoterapi seçerdim
sıralamam fizyoterapiye yetmiyor ne yazık ki . manisa sakarya gibi şehirlerde mühendislikleri ilköğretim matematik ,sınıf öğretmenliklerini(en çok atananlar olduğu için öğretmenlik yazarsam sadece bu ikisini yazarım ) yazabiliyorum hemşireliğe ek

Hemşire bir tanıdığın varsa onlarla konuşsan daha faydalı aslında. Bir de her meslek grubunun zorluğu var.Nerede çalışacağına bağlı bu biraz da.Ayrıca kendini geliştirirsen iyi konumlara da gelebilirsin çünkü sağlık alanı her zaman ihtiyaç. Başka alternatiflerin neler?

Calisilan bölüme göre degisiyor sartlar.. ama hemsirelik gercekten zor ve fedakarlik isteyen bir meslek.. kendinden ailenden eşinden cocugundan fedakarlik yapacaksin sürekli. Aksam 5 te esini ve cocugunu birakip nöbete gideceksin. Sabah geldiginde esin ve cocugun okulda olacak yine goremeyeceksin.. cocugun hasta olacak evde yatacak ama sen iste baskasinin cocuklarinin tedavisini yapacaksin.. ailene gosteremedigin ilgiyi alakayi hastalarina gostereceksin.. kimsesi olmayan birinin kimsesi olacaksin. Eli olmayan bi hastananin eli ayagi olmayan bi hastanin ayagi dili olmayanin dili olacaksin.. tedavi ve bakimi tam bitirdim bibcay iceyim deyip koltuga totonu koydugun an kapidan yukselen sesle irkileceksin "hemsire hanim bu serum akmiyooorrr" :) hastalarin tansiyon takibini yaparken hastalarla beraber tum hasta yakinlarinin "kizcagizim benimkini olcuver hele bi" istegine maruz kalacaksin :) ekip ruhundan anlamayan egolari tavan yapan bazi kendini bilmez doktorlarin alti üstü bi hemsire sifatiyla ezilmek zorunda kalacaksin.yeri gelecek Hastani birakip yemege gidemeyeceksin. Ama tüm bunlara ragmen sen meslegi severek yaptiginda insanlarin sana "Allah razi olsun kizim" demesi günün bütün yorgunlugunu alacak gidecek :)

öncelikle mesleğin içinden biri olarak, hemşirelerin ikinci sınıf insan muamelesi gördüğüne kesinlikle katılmıyorum. ben 9 yıllık doktorum, mesleğe asistan olarak başladım ve beraber çalıştığım hemşirelerden bir sürü şey öğrendim yeri geldi. Bi de ne demek "benden hemşire olur mu".. Yeter ki iste. istedikten sonra herkes her işi yapar. Tabi bahsettiğin gibi kan korkun yada aşamayacağın paniğin falan yoksa. o kadar çok yeni hemşireyle çalıştım ki bu süreçte. üstelik bunların çoğu da ameliyathane hemşiresiydi. ilk
geldiklerinde panik, korku, bazen tiksinme hakim olurken, bi bakarsın bir ay sonra hiç birinden eser kalmamış, cevval bi ameliyat hemşiresi olmuşlar :)
her mesleğin iyisi de var kötüsü de. yaptığın işi iyi yapmak senin elinde. henüz yolun başındasın. nasıl başlarsan öyle gider. hemşirelik sevmeden istemeden, meslek olsun diye yaplacak bir iş değil. yeri gelecek bayramlarda aileni göremeyeceksin. annene, babana, eşine ayırdığından fazla zamanı hastaneye, hastalarına ayıracaksın. belki maadi olarak olmasa bile emin o manevi olarak karşılığını fazlasıyla alacaksın. bi insana yardım etmenin, belki hayatını kurtarmanın, hayatının kurtulmasına yardım etmenin zevki paha biçilemez. üstelik artık hemşireler yönetici kadrosuna kadar yükseliyorlar. dedim ya, işinin iyisi olmak senin elinde.
arkadaşının annesinin söylediklerine de fazla takılma. bazen bana da sorduklarında, okurken ve hala çalışırken yaşadığım sıkıntılar aklıma geliyor ve bu mesleği seçmeyin diyorum ama kendi kendime sorunca başka mesleği seçer miydim diye, asla diyorum :)
umarım herşey gönlüne göre olur..

Hemşire olan arkadaşım benimle beraber sosyal hizmet okudu bıraktı hemşireliği nöbet olayı özellikle çok zorluyormuş başka alternatiflerin varmış hem hemşireliğe bulaşma derim.

Çok teşekkürler . Çok yardımcı oldunuz . Benim için geriye iyice düşünüp en doğru kararı vermek kalıyor

Şuan her köşebaşında bir özel sağlık meslek lisesi açıldı deli gibi hemşire, sağlıkçı yetiştiriliyor. Benim görümcemde 4.sınıfa gecti şimdi.
Şuan için istihdamı iyi görünsede ileride bu kadar mezun nolur bilmiyorum. Gerçi sağlık sektörü bu belli de olmaz.

İyi düşünüp karar vermem gerekiyor. Alternatifleri de çok zorlukları da . Çok yardımcı oldunuz . Kafamda bir şeyler oluşmaya başladı . Çok teşekkürler

En yakın arkadaşım burnu kanayınca bayılan insandı. Şimdi hemşirelikten mezun oldu çatır çatır kan alıyor vallahi bana mısın demedi pislik O yaptıysa siz de yaparsınız ilk başlarda biraz zorlanmış ama sonra o eski kızdan eser kalmamış. Yeniliyor zamanla korkular yani. O çok memnun hemşire olduğu için, zaten her türlü de iş bulabilir hemşireler. Bence okumanı tavsiye ederim.

Mesailer fazla çoğu yerde.Bu olumsuz bir yönü.Paramedikliğe de bir bak.O da hoş gibi.

Üniversite düzeyinde değil ama ben de sağlık meslek lisesinde hemşirelik okuyorum şuan. Bu sene son sınıfa geçtim ve 11. sınıfta da bir yıl boyunca hastanede staj yaptım o yüzden az çok bir şeyler anlatabilirim.
Eğer dediğiniz gibi kan görünce bayılan, fenalaşan biri değilseniz bence çok fazla tereddüt edecek bir şey yok pratik açısından. Kaldı ki ben de en başlarda bayılacak derece de olmasa da bu konularda biraz çekingendim ama çocukluğumdan beri hemşirelik okumak istediğim için bir şekilde devam ettim.
Şimdiyse kafası gözü kopmuş insan fotoğraflarına gözüm kırpmadan bakabiliyorum. (Çok matah bir şey değil ebette ama bir süre sonra o soğukkanlılık oturduğu için söylüyorum bunu.)
İş avantajı yüksek bir meslek. Diğer sağlık gruplarına göre istihdamı daha fazla.
Ama gelgelelim, genellikle hemşireler arasında pek ekip ruhu olmuyor. Hepsi öyledir demiyorum ama benim gördüğüm çoğu hemşire biraz kibirli ve bu işi sırf para için yapan tiplerdi. Stajer ve küçüğüz diye bizi kaale bile almayıp her işi yaptıran, doktorlarla ekip arkadaşlarının dedikodusunu yapan tipler o kadar fazla ki.
Ama bu demek değil ki, gerçekten de işi hakkıyla yapan, insanı bir meta değil de gerçekten insan olarak gören, aklı başında hemşireler yok. Tabii ki var. Ve bu tarz hemşireler genellikle 40-45 yaş üzerinde olan hemşirelerdi benim gözlemlediğim kadarıyla.
Ve ben bu staj çerçevesinde şunu gördüm.
2. sınıf insan muamelesi görenler hemşireler değil. Daha çok hemşireler birçok hastayı 2. sınıf insan olarak görüyorlar.
Ama ben her şeye rağmen bu mesleği seviyorum. Hakkıyla yapıldıktan sonra insanı özellikle manevi açıdan ok fazla doyuran bir meslek bence.
17 Yaşındayım ama bir yıllık stajda aldığım hayır duasının haddi hesabı yok.
Karar yine de sizin elbette, hayırlısı neyse o olsun sizin için

Benim annem hemsire.

Butun gun ayakta durmaktan ve hastalarla ugrasmaktan sikayetci genelde, insanla ugrasmak zor.

Kan revandan ziyade, insanla ugrasmani gerektiren meslege ne kadar dayanabilirsin bunu dusun derim. Insanlarla ugrasmak cidden bezdirici.

Canım o yargılar eskidendi hatta daha kötü yargılarda vardı ama zamanla bu yargılar değişti kesinlikle yapmalısın kimse anasının karnında öğrenmiyor bazen bazı insanlar iyi olmanı istemediği kıskandığı için böyle yorum yapabilir kimseye güvenme teyzen bile olsa belki kızı olsun istiyordur o bir Balta'ya sap olamadığı için seninde olmanı istemez bu bir örnek sana güzel bir maaşın olacak ona görede eşin olur lütfen vaz geçme

Canım çok teşekkürler. Bu iş birebir deneyimlemiş birinin fikirlerini almak benim için çok önemliCanım ben sana başka bir şey daha danışmak istiyorum. Sağlık meslek lisesinde olduğun için çevrenden ve öğretmenlerinden bu konuda bilgi alıyorsunuzdur düşüncesiyle. Benim şuan için gidebileceğim üniversiteler gazi , ege, izmir kültür üni. ve izmir üni .bu üni.ler hakkında bir bilgin var mı . Son iki üni burslu oluyor ama onlar benim son tercihlerim arasında .Sence hangisini tercih etmeliyim .

neden olmasın ki
zamanla alışırsın bence
çalışma şartları da daha iyi şu an diye biliyorum

mühendislikte okunan üniversite çok önemli.mühendislik çeşidi de çok önemli. yani mühendislik diye genellemek yanlış. elektronik mühendisliği var ziraat mühendisliği var sonuçta. ne iş imkanları aynı ne bir şeyleri. ama genel olarak eğer çevren tanıdığın yoksa manisa sakarya üniversitesi mezunu olarak zorlanırsın iş konusunda. öğretmenlerin de ataması zor. hemşirelik biraz daha garanti bir iş. kan alırım beceririm diyorsan neden olmasın? ama doktorların birçoğu havalı olduğu için hemşirelere tepeden bakan illa ki vardır. hemşirelik de riskli iş. serum takıyorsun iğne yapıyorsun falan en ufak hata o insanın hayatına mal olur.

şimdi hemşireler yanlış anlamasın ama hem riskli bir iş sonuçta insan hayatı söz konusu hem nöbetleri, insan hayatıyla uğraşma falan ama hemşireyim diyince o kadar da beğenilip takdir görülmüyor sonuçta. hemşireliğe ilgin varsa tamam ama yoksa bence seneye bir daha hazırlan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…