yapabilir miyim diye soruyorsan ilk etapta zorlansanda zamanla pişiyorsun..alışkanlık oluyor ve istemesende bir soğuk kanlılık geliyor onu dert etme..Öncelikle herkese merabaBenim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarım yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.
Öncelikle çok teşekkürler ilginiz içinyapabilir miyim diye soruyorsan ilk etapta zorlansanda zamanla pişiyorsun..alışkanlık oluyor ve istemesende bir soğuk kanlılık geliyor onu dert etme..
Bende görmedim duymadım ama söyleyen kişi hemşire emeklisi olunca haklılık payı vardır diye düşündüm . Böyle tepkiler alınca da zaten büyük kararsızlık içerisindeyken kafam daha da bir karıştıNeden Olmasın?
Hiç öyle 2. Sınıf vatandaş gibi gören tanımıyorum, bilmiyorum.
Ben çok severim Hemşireleri.
Bana hep yardımcı olmuşlardır.
bak yengem onkolojideydi ilk zamanlar çocuklar öldükçe ağlardı zamanla aaa şu da gitmiş ben yemekteyken demeye başladı..bir kuzenim yoğun bakımcı hasta kefenlerken tost yer duruma geldi mesleği gereği oysaki çok fena oluyordu ilk amanlar..örnek çok sende ilk zorlanabilirsin ama ilerde muhakkak alışırsın.Öncelikle çok teşekkürler ilginiz içinBen de aynı fikirdeyim mesleğim olunca zamanla alışır başa çıkarım diyorum ama beni tanıyanlardan sana uygun değil diyenler olduğu için acaba diye sormaktan da kendimi alamıyorum . Sonradan pişman olacağım bir seçim yapmakta istemiyorum
Çok çok teşekkürler . Cevabınız bana büyük moral oldu. Evet konuştuğum kişi zaten yıllar önce emekli olmuş ve görevini de küçük bir şehirde yapmış. Bende sizin gibi eskide kalmıştır diye düşündüm ama bilen biri cevaplayınca içim daha bir rahatladı tabibenim annem de yengem de hemşire. o 2.snıf vatandaş muameleleri çok eskidenmiş. ikisi de yüksek lisans yaptılar ve yönetim kısmındalar. her zaman sempozyumlara gidiyorlar. alanlarında kendilerini geliştirdiler. bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı.
Bende öyle düşünüyorum . Hemen alışmamın imkanı yok tabiki ama zamanla alışılır diyorum.bak yengem onkolojideydi ilk zamanlar çocuklar öldükçe ağlardı zamanla aaa şu da gitmiş ben yemekteyken demeye başladı..bir kuzenim yoğun bakımcı hasta kefenlerken tost yer duruma geldi mesleği gereği oysaki çok fena oluyordu ilk amanlar..örnek çok sende ilk zorlanabilirsin ama ilerde muhakkak alışırsın.
Puanım şuan manisa sakarya gibi yerlerde mühendisliklere ilk öğretim matematik sınıf öğretmenliklerine de yetiyor. Ben zaten şuan nötrüm değerlendiriyorum hangisi bana en uygun diye. Yanlış seçim yapmak istemiyorum en doğru kararı vermek istiyorum .Daha farklı ataması olacak bir meslek okuyabileceksen oku.Memnun olmayanlar azınlıkta sayılmazlar.Ekip işi pis iş..Karakterin nasıl.Dışa dönük konuşkan uyumlu özgüvenli isen yani ekip işinde kendini gösterebileceksen ve tıp dünyası saba güzel geliyorsa mrsleğini hakkıyla öğrenebileceksen seç..Mesleki bilgin ilerde olursa ve diğer kişilik özelliklerin de olursa bir adım önde olursun.Bunlardan biri eksikse sıkıntı yaşayabilirsin..Yoksa mecbur kalırsan seç.Yapılmaz da değil.Öprendiklerin insanlara yardım güzel özelliklerinden. Tıbbın bir parçası olmak güzel şey aslında .Herşeyi ekip işi ve iş arkadaları batırıyor.
Birebir bir hemşirenin fikirlerini duymak benim için çok önemli . Tabi ki çok haklısınız bende seveceğim bana uygun mesleği bulmaya çalışıyorum şu anSana su kadarini söyliyim "ben iyi ki hemsireyim. Dunyaya yeniden gelsem yine hemsire olmak isterim".. hemsirelik gercekten yorucu bi meslek ve bu meslegi sevmiyorsan asla hemsirelik yapamazsin.. sevmeden yapilamayacak mesleklerden biridir hemsirelik.gercekten cok kutsal ve insana haz veren bi meslektir.
Çok çok haklısınız . Ben sevebileceğim ve bana en uygun mesleği bulmaya çalışıyorum şuan . Ki bir mesleği küçümsemem söz konusu değil burada .Benim için buradan gelen fikirlerde çok önemli . Çok teşekkürlerSiz bir mesleğe itibar görmek için mi, yoksa insanlara faydalı işler yapmak için mi tercih ediyorsunuz?! Bence hemşireliği itibar görmek değil de, her gün yüzlerce insana faydanızın dokunacağı ve yüzlerce insana şifa vereceğinizin insanların size minnetle bakacağı bir meslek olduğunu düşünerek tercih ederseniz hem kendinizi mutlu etmiş olursunuz ve insanlara yardımcı olursunuz.
Ben hemşirelerin 2 sınıf insan muamelesi gördüğünü düşünmüyorum aksine yerine göre doktordan bile daha çok itibar görüyorlar. Zamanın başbakanı Recep tayip erdoğan bile ben iğne yaptırma konusunda işi ehline yaptırmayı daha uygun görüp bizzat doktorlara değil bu konuda hemşirelere güveniyor ve iğneyi hemşirelere yaptırıyorum demiştiHemşireler bizim koruyucu meleğimizdir hiç kimse onları 2sınıf muamelesi yapamaz