Benden hemşire olur mu?

matildaa_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2015
20
6
28
Öncelikle herkese merabaBenim sorunum birazcık farklı. Ben henüz üniversiteye giriş aşamasındayım ve duyanlar duymuştur dün sınav sonuçları açıklandı yani puanlarımız ve sıralamalarımız belli oldu. Bir sonraki aşama olan tercih yapma kısmına geçtik. Benim ilgili alandaki sıralamam 74 bin . Yani sıralamam şu anda ege üni. veya izmir ekonomi üni. tam burslu hemşirelik bölümlerine yetiyor . Benim sorunum da işte tam bu noktada başlıyor. Bende kan görünce bayılma gibi hemşirelik seçmeme bariz şekilde engel olacak rahatsızlıklar ve korkular yok . Ama ne kadar cesur ve soğukkanlı olduğum konusunda çok büyük şüphelerim var Çevremden kimileri benim bu işi beceremeyeceğimi söylerken , kimisi de sağlık sektöründe büyük avantajlar olduğunu tercih etmem gerektiğini söylüyor. Örneğin çok yakın bir arkadaşımın annesi hemşire emeklisi onunla konuştuğumda asla hemşirelik seçmemem gerektiğini hastanelerde hemşirelere 2. sınıf insan muamelesi yapıldığını orada çalışan memurlarla bir tutulduğunu söyledi . Benimde kafam fazlasıyla karıştı .Bu mesleğin benim için avantajları ne , gerçekten hastanede küçük görülme gibi sorunlar yaşanır mı ,en önemlisi de ben bu işi becerebilir miyim ?Buradaki hemşire ablalarımın yada konu hakkında bilgisi olanların fikirlerini, yardımlarını bekliyorum.

yapabilir miyim diye soruyorsan ilk etapta zorlansanda zamanla pişiyorsun..alışkanlık oluyor ve istemesende bir soğuk kanlılık geliyor onu dert etme..

Kan yüzünden tıp fakültesini bırakan tanıyorum
alışabilirsin belki zamanla ne bileyim
kendinde olmasa da rahatsız oluyor musun ?

yapabilir miyim diye soruyorsan ilk etapta zorlansanda zamanla pişiyorsun..alışkanlık oluyor ve istemesende bir soğuk kanlılık geliyor onu dert etme..
Öncelikle çok teşekkürler ilginiz içinBen de aynı fikirdeyim mesleğim olunca zamanla alışır başa çıkarım diyorum ama beni tanıyanlardan sana uygun değil diyenler olduğu için acaba diye sormaktan da kendimi alamıyorum . Sonradan pişman olacağım bir seçim yapmakta istemiyorum

benim annem de yengem de hemşire. o 2.snıf vatandaş muameleleri çok eskidenmiş. ikisi de yüksek lisans yaptılar ve yönetim kısmındalar. her zaman sempozyumlara gidiyorlar. alanlarında kendilerini geliştirdiler. bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı.

Neden Olmasın?
Hiç öyle 2. Sınıf vatandaş gibi gören tanımıyorum, bilmiyorum.
Ben çok severim Hemşireleri.
Bana hep yardımcı olmuşlardır.
Bende görmedim duymadım ama söyleyen kişi hemşire emeklisi olunca haklılık payı vardır diye düşündüm . Böyle tepkiler alınca da zaten büyük kararsızlık içerisindeyken kafam daha da bir karıştı Çok teşekkürler cevabınız için

bak yengem onkolojideydi ilk zamanlar çocuklar öldükçe ağlardı zamanla aaa şu da gitmiş ben yemekteyken demeye başladı..bir kuzenim yoğun bakımcı hasta kefenlerken tost yer duruma geldi mesleği gereği oysaki çok fena oluyordu ilk amanlar..örnek çok sende ilk zorlanabilirsin ama ilerde muhakkak alışırsın.

Daha farklı ataması olacak bir meslek okuyabileceksen oku.Memnun olmayanlar azınlıkta sayılmazlar.Ekip işi pis iş..Karakterin nasıl.Dışa dönük konuşkan uyumlu özgüvenli isen yani ekip işinde kendini gösterebileceksen ve tıp dünyası saba güzel geliyorsa mrsleğini hakkıyla öğrenebileceksen seç..Mesleki bilgin ilerde olursa ve diğer kişilik özelliklerin de olursa bir adım önde olursun.Bunlardan biri eksikse sıkıntı yaşayabilirsin..Yoksa mecbur kalırsan seç.Yapılmaz da değil.Öprendiklerin insanlara yardım güzel özelliklerinden. Tıbbın bir parçası olmak güzel şey aslında .Herşeyi ekip işi ve iş arkadaları batırıyor.

Çok çok teşekkürler . Cevabınız bana büyük moral oldu. Evet konuştuğum kişi zaten yıllar önce emekli olmuş ve görevini de küçük bir şehirde yapmış. Bende sizin gibi eskide kalmıştır diye düşündüm ama bilen biri cevaplayınca içim daha bir rahatladı tabi

Bende öyle düşünüyorum . Hemen alışmamın imkanı yok tabiki ama zamanla alışılır diyorum.

SAĞLIK MEMEURUYUM AYRICA 3. sınıfa kadar hemşirelikte okudum atandıgım için bırakmak zorunda kaldım:)
öncelikle evet sağlık çalışanlarının kıymeti bilinmiyo ama diğer mesleklerden birine sahip olursan bilineceği anlamına geliyomu eskiden öğretmenlere duyulan saygıyla şimdiki birmi? yada polise duyulan saygıyla şimdiki?

hemşirelik okuyup bitirdiğinde illa hastanede çalışman gerekmiyoki evrak işi yapan halk sağlığı kurumlarında çalışırsın hastanelerin malzemeleri girdileri çıktıları izinler aşılar alım satım vs... bunların hepsiylede hemşireler ilgileniyo
halk sağlığında çalıştıgım için söylüyorum bunu 20 yıllık liseden mezun bi ebenin çalışma hayatı boyunca 1 doğum yaptırmamış olanını eline enjektör aldıgında eli titreyenini gördüm:)))
tabiki oku çalışma alanı inanılmaz geniş okuduğun için asla pişman olmazsın sadece bu kadar okudum ettim emek gösterdim yeterince kıymetim bilinmedi diye pişman olursun:) ama bunu diğer mesleklerdede duyabilirsin
ayrıca şu emeklilerin sakın sakın diye böyle konuşmaları beni çileden çıkarıyo şimdiki eğitim sistemiyle 40-50 yıl önceki birmi yahu..... eskiden ortaokul mezunu insan çalışırkn ezile ezile pişiyodu şimdi üniversitede okuyosun o kadar donanaımla kendine güvenle işe başlıyosun her iş ortamında anlaşmazlıklar sorunlu kişiler olur.... maaşı türkiye standartlarına göre iyidir , etrafına faydan olur , hele bide seversen varya bayıla bayıla yaparsın hiç kokrma gözündede büyütme çalıştıgım hastanede 500-600 hemşire vardır 100 tanesi işini gerçekten yapıyodur bi görsen neler neler var.... bunlar yaparsa ben şu halimle yaparım diyebileceğin kişiler gösterebilirim onun eğitimini alcaksın kaç sene tabikide bal gibi yaparsın...

Sana su kadarini söyliyim "ben iyi ki hemsireyim. Dunyaya yeniden gelsem yine hemsire olmak isterim".. hemsirelik gercekten yorucu bi meslek ve bu meslegi sevmiyorsan asla hemsirelik yapamazsin.. sevmeden yapilamayacak mesleklerden biridir hemsirelik.gercekten cok kutsal ve insana haz veren bi meslektir.

Puanım şuan manisa sakarya gibi yerlerde mühendisliklere ilk öğretim matematik sınıf öğretmenliklerine de yetiyor. Ben zaten şuan nötrüm değerlendiriyorum hangisi bana en uygun diye. Yanlış seçim yapmak istemiyorum en doğru kararı vermek istiyorum . Hemşirelik zaten iş imkanları fazla ve atama sorunu en az olduğu için ilk tercihim . Mühendislikler iş bulması sıkıntı diye biliyorum . Öğretmenlerde zaten atanamıyorlar. Ben girdiğim bölümde kendimi geliştireceğime inanıyorum . Öyle boş boş gelip gitmem okula biliyorum .Egede zaten bu dalda iyi bir üniversite diye düşünüyorum . Fikirleriniz çok değerli, çok teşekkürlerBahsettiğim bölümlerde daha iyi olduğunu düşündüğünüz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Siz bir mesleğe itibar görmek için mi, yoksa insanlara faydalı işler yapmak için mi tercih ediyorsunuz?! Bence hemşireliği itibar görmek değil de, her gün yüzlerce insana faydanızın dokunacağı ve yüzlerce insana şifa vereceğinizin insanların size minnetle bakacağı bir meslek olduğunu düşünerek tercih ederseniz hem kendinizi mutlu etmiş olursunuz ve insanlara yardımcı olursunuz.
Ben hemşirelerin 2 sınıf insan muamelesi gördüğünü düşünmüyorum aksine yerine göre doktordan bile daha çok itibar görüyorlar. Zamanın başbakanı Recep tayip erdoğan bile ben iğne yaptırma konusunda işi ehline yaptırmayı daha uygun görüp bizzat doktorlara değil bu konuda hemşirelere güveniyor ve iğneyi hemşirelere yaptırıyorum demişti Hemşireler bizim koruyucu meleğimizdir hiç kimse onları 2sınıf muamelesi yapamaz

Birebir bir hemşirenin fikirlerini duymak benim için çok önemli . Tabi ki çok haklısınız bende seveceğim bana uygun mesleği bulmaya çalışıyorum şu an İş imkanlarından çalışma şartlarından da bahsedebilir misiniz biraz

Çok çok haklısınız . Ben sevebileceğim ve bana en uygun mesleği bulmaya çalışıyorum şuan . Ki bir mesleği küçümsemem söz konusu değil burada .Benim için buradan gelen fikirlerde çok önemli . Çok teşekkürler

Meslek seçerken yapmaktan keyif alacağın aynı zamanda hayatını da idame ettirebilecigin bi seçim yapmalısın..tanıdığım yüksek okul mezunu çok hemşire arkadaşım var genel olarak yaptıkları işten zevk alıyorlar..ama onun için de sınav nöbet bu durumlar söz konusu yani öğretmen olup atanmak için nasıl sınav varsa onlarda da o şekilde..aynı zamanda koç Üniversitesi tam burslu kazanan arkadaşım da ilk senesinde okuldan ayrıldı..kimse mezun olduğumda is hayatına atildığımda okuduğum okul ve başarımla değil hemşire denecek bitecek istediğim bu değil diyerek..Bu seçim tamamen senin karakterin ve ne yaparsan mutlu olacağına kalmış canim

insan isterse her şey yapar alışana kadar zorluk çekersin sadece. ama önemli olan sevdiğin ve istediğin bir meslekle uğraşman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…