Bundan sonra bebeğe bezi de erzağı da kendi alıp götürsün. Kabul etmeyin maddi yardımıBana soyledigi ben bebege bez alsin eve erzak alsin diye verdim o parayi. Ben verdikten sonra ne yaptilar ne bilim.
Bundan sonra uzatmicam borcu hic sevmedigim halde alcam birseyler kendime eve bakalim ne yapacak.Eşiniz sizi saysa baştan en azindan haber verirdi. Haber bile vermedigine gore sizden ne cekincesi yok. Bir şey yapamazsiniz.
Ayagimi yorganima gore uzatiyorum yazmissiniz, yerinizde olsam yorganima gore filan uzatmazdim.
Annemde çok yakın bı akrabamiza çocuğuna kışlık okul icin bot alsın diye para vermişti darda oldukları dönemde çocuk illa istiyo diye taşlı süslü bot almışlar. Başka bir yakinlari da çocuğun okul formalarını aldı ama o kişi gidip kendine normal kıyafet aldı. İnsanlara yardım ediceksek ellerine nakit vermemeliyiz bence. Beş bin az denmiste nasıl az 50bin aylık geliri olan birinin kurabileceği bı cümle, mesela siz kuafore gidebiliyo musunuz sıklıkla, kendinize alışveriş yapabiliyor musunuz, bir kursa katilabiliyo musunuz hazır calismiyoken bunlar tam mı eşiniz para veriyo bence bunları söyleyin benim suyum buyum eksikken sen gidip kardeşine veriyosun diye.Esim benden gizli gorumceme para veriyormus ve ben bunu gorumcemden ogreniyorum. Dun aksam gorumcemdeydik agzindan kacirdi desem degil demek ki benim bildigimi sanip abisinin verdigi parayla ilgili biseyler soyledi. Bende bilmedigimi belli etmedim konuyu degistirdim ama sinirlerim cok bozuldu. Gorumcemin esi zengin hayati yasamaya calisan cok fazla para kazanmayan biri. Durduk yere sacma sapan seylere para veriyor sikintisini gorumcem cekiyor. Meger bende cekiyormusum sikintisini. Eve gelince sordum esime enistem yuzunden kardesim yegenim mi sikinti ceksin verdim iste dedi. Ama benim asil takildigim nokta bana niye soylemiyor bizim sanki durumumuz cok iyiymis gibi ben ayagimi yorganima gore uzatirken onlar istedikleri gibi harcasinlar zoruma gitti. Bu durumun tekrar etmemesi icin ne yapmaliyim?
Kendime alacagim seyler vardi cok pahali diye almamistim. Su ara babamin saglik durumu iyi degil onunla ilgilendigim icin kursa gidemedim ama gitmek istedigim kurs var. Kendimi hic birseyden mahrum birakmicam artik pahaliysa da alcam herseyimi.Annemde çok yakın bı akrabamiza çocuğuna kışlık okul icin bot alsın diye para vermişti darda oldukları dönemde çocuk illa istiyo diye taşlı süslü bot almışlar. Başka bir yakinlari da çocuğun okul formalarını aldı ama o kişi gidip kendine normal kıyafet aldı. İnsanlara yardım ediceksek ellerine nakit vermemeliyiz bence. Beş bin az denmiste nasıl az 50bin aylık geliri olan birinin kurabileceği bı cümle, mesela siz kuafore gidebiliyo musunuz sıklıkla, kendinize alışveriş yapabiliyor musunuz, bir kursa katilabiliyo musunuz hazır calismiyoken bunlar tam mı eşiniz para veriyo bence bunları söyleyin benim suyum buyum eksikken sen gidip kardeşine veriyosun diye.
Konusucam zaten dun aksam sinirden fazla konusamadim bugun sakin kafayla herseyi konuscam.Eşiniz de görümce de tuhaf, ben neden kardeşimden para alıp kocama PlayStation aldırayım? Resmen sömürüdür bu. Para yetmedi demiş birde ne rahatlık.
Eşiniz de öğrenmiş para nelere gidiyor, azıcık aklı varsa göndermez artık.
Sizde ayağınızı yorganıma göre uzatayım derken eniştenin oyun keyfine katkı sağlamışsınız, sinir bozucu.
Eşinizle adam akıllı konuşun bu konuyu.
Hayir borc olarak vermemis. Bende dedim bir daha yardim edeceksen git kendin al yiyecek icecek ver. Tamam dedi ama hala icim icimi yiyor aksam tekrar konusmak istiyorum nasil soylesem de benden birseyler saklamasa?
Benim kk da öğrendiğim bir şeydir kadınlar kistikca erkekler saçma sapan yerlere saçıyor, sizde alın alacaginizi 5 bine robot süpürge alırdınız kendinize başkasınin banyosuna gitti.Kendime alacagim seyler vardi cok pahali diye almamistim. Su ara babamin saglik durumu iyi degil onunla ilgilendigim icin kursa gidemedim ama gitmek istedigim kurs var. Kendimi hic birseyden mahrum birakmicam artik pahaliysa da alcam herseyimi.
Tesisat sorunuyla baslamislar olmusken dusakabinde yaptiralim demisler para eksik gelmis eksik kismini esim karsilamis. Playtation alcagini bilmiyormus. Dediginiz gibi sakin bir dille anlaticam eve gelmesini bekliyorum.Playstation ve duşakabin ( tesisat sorunu yoksa , komşuya ve eve zarar vermiyorsa ) in zorunlu ihtiyaç olmadığını ; kendi evinizin ve varsa çocuklarınızın rızkından kısarak kardeşine veya herhangi birine vermesinin haksızlık olduğunu ve hakka girmek olduğunu öncelikle sakin bir dille anlatın.
Tekrarını hoş karşılamayacağınızı da söyleyin. Evinizde playstation var mı ? Duşakabin ve playstation parasını eşiniz size versin ve bankaya koyun o parayı ve kendisine vermeyin.
Tur değil kendim gittim daha 4 ay olmadı. Birkaç hafta önceki Pegasus indiriminden arkadaşıma aynı rota gidiş geliş 1500 liraya bilet buldum, kampanya takip ederseniz biletler çok pahalı değil.Sen bu tura ne zaman gitmiştin yazannımca şimdi sadece biletler bile 5 binden fazla eder sanki.
Bende etmiyorum zaten esiminde bunu anlamasini saglicaminsan duşakabinsiz de yaşar. duş perdesi diye bir şey var.
çalışıp çalışmamanız önemli değil. ortak bütçedir. siz de evde temizlikçiler eşliğinde keyif sürmüyorsunuz neticede. ev hanımı olsanız bile yemek temizlik sizdedir. kendi kazanıyor istediği gibi harcar durumunu asla kabul etmem.
Olaydaki görümce sizsiniz galiba. 5 bin az para mı bir aylık maaş alın teri resmen.Yani sizin ihtiyacınız yoksa bu paraya 5 bin büyük bir para değil.
Dersin 100 bin vermiş anlarım da neyse
Herkes 5000 tl yi küçümsemiş ama dusakabin bir ihtiyaç mi?playstation bir ihtiyaç mi?bunlar için bende olsam verilmesini istemezdimBes bin ama daha onceden de yollamis ben yine dun ogrendim. Dusakabin yaptircaklarmis esim yollamis playstation almis simdi de hala aglaniyorlar eve yiyecek alsalar ihtiyaclarini giderseler anlicam.
Kıyamam yaa, ne güzel iste çocuk ömründe bir kere heves ettiği bota sahip olmuş. Ben olsam sevinirdim buna vesile oldum diyeAnnemde çok yakın bı akrabamiza çocuğuna kışlık okul icin bot alsın diye para vermişti darda oldukları dönemde çocuk illa istiyo diye taşlı süslü bot almışlar. Başka bir yakinlari da çocuğun okul formalarını aldı ama o kişi gidip kendine normal kıyafet aldı. İnsanlara yardım ediceksek ellerine nakit vermemeliyiz bence.
Tesisat sorunuyla baslamislar olmusken dusakabinde yaptiralim demisler para eksik gelmis eksik kismini esim karsilamis. Playtation alcagini bilmiyormus. Dediginiz gibi sakin bir dille anlaticam eve gelmesini bekliyorum.
Adamın kazancı asgari ücret değildir herhalde.Olaydaki görümce sizsiniz galiba. 5 bin az para mı bir aylık maaş alın teri resmen.
Esim iki kez para vermis biri dusakabinin eksik kismina gitmis. Diger parayi da erzak vesaire icin vermis playtationa gitmis para.Eşinize sert bir dille çıkışmayın. Tesisat sorunu varsa , tüm malzeme kaldırılır ve o masraf yapılmışken eski duşakabin teknesini koyma ve sorun yaşama riskine hiçbir usta girmez. Duş teknesi ve duşakabin zorunluymuş bu durumda.
Eşiniz zorunlu bir durum için para vermiş ; kardeşi aldığı paradan kalan varsa geri vermek yerine onunla da keyfi bir harcama yapmış.
Eşinizle konuşurken suçlamada bulunmayın , durum değerlendirmesi yapın. Başkasından alınan parayla kardeşinin playstation gibi keyfi bir harcama yapmasından hoşlanmadığınızı; bu harcamayı herkesin kendi kazancıyla yapması gerektiğini söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?