Benden gizli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz sizi saysa baştan en azindan haber verirdi. Haber bile vermedigine gore sizden ne cekincesi yok. Bir şey yapamazsiniz.
Ayagimi yorganima gore uzatiyorum yazmissiniz, yerinizde olsam yorganima gore filan uzatmazdim.
Bundan sonra uzatmicam borcu hic sevmedigim halde alcam birseyler kendime eve bakalim ne yapacak.

Annemde çok yakın bı akrabamiza çocuğuna kışlık okul icin bot alsın diye para vermişti darda oldukları dönemde çocuk illa istiyo diye taşlı süslü bot almışlar. Başka bir yakinlari da çocuğun okul formalarını aldı ama o kişi gidip kendine normal kıyafet aldı. İnsanlara yardım ediceksek ellerine nakit vermemeliyiz bence. Beş bin az denmiste nasıl az 50bin aylık geliri olan birinin kurabileceği bı cümle, mesela siz kuafore gidebiliyo musunuz sıklıkla, kendinize alışveriş yapabiliyor musunuz, bir kursa katilabiliyo musunuz hazır calismiyoken bunlar tam mı eşiniz para veriyo bence bunları söyleyin benim suyum buyum eksikken sen gidip kardeşine veriyosun diye.

Eşiniz de görümce de tuhaf, ben neden kardeşimden para alıp kocama PlayStation aldırayım? Resmen sömürüdür bu. Para yetmedi demiş birde ne rahatlık.
Eşiniz de öğrenmiş para nelere gidiyor, azıcık aklı varsa göndermez artık.
Sizde ayağınızı yorganıma göre uzatayım derken eniştenin oyun keyfine katkı sağlamışsınız, sinir bozucu.
Eşinizle adam akıllı konuşun bu konuyu.

Kendime alacagim seyler vardi cok pahali diye almamistim. Su ara babamin saglik durumu iyi degil onunla ilgilendigim icin kursa gidemedim ama gitmek istedigim kurs var. Kendimi hic birseyden mahrum birakmicam artik pahaliysa da alcam herseyimi.

Konusucam zaten dun aksam sinirden fazla konusamadim bugun sakin kafayla herseyi konuscam.

Ben ailenin bir kismina maddi yardimini tamamen kestim. Sebebine gelince: bazi insanlar parasini idare edemiyor..edemedigi gibi eline gecenin de icine ediyor. Bahsettigim kücük rakamlar da degil. 10.000 er Eurolar. Böyle insanlara ben hayati bir durum olmadiktan sonra niye veriyim? Görümceniz de bir zahmet esinin sacmaliklarini durdursun kardesinden para almadan önce. O sacip dursun, arkasini siz toplayin. Yok canim. Ben bu durumda kendim borc yapmam sirf esimi zora sıkmak icin, ama maddi destegi de kesmesini saglarim. Artik hepimiz belli bir yasa gelmisiz. Nasil biz paramizi idare ediyorsak herkes öyle etmeli (hastaliktan veya yasliliktan veya ani bir durum yüzünden dara düsenlere degil lafim tabi.)

Hayir borc olarak vermemis. Bende dedim bir daha yardim edeceksen git kendin al yiyecek icecek ver. Tamam dedi ama hala icim icimi yiyor aksam tekrar konusmak istiyorum nasil soylesem de benden birseyler saklamasa?

Playstation ve duşakabin ( tesisat sorunu yoksa , komşuya ve eve zarar vermiyorsa ) in zorunlu ihtiyaç olmadığını ; kendi evinizin ve varsa çocuklarınızın rızkından kısarak kardeşine veya herhangi birine vermesinin haksızlık olduğunu ve hakka girmek olduğunu öncelikle sakin bir dille anlatın. Tekrarını hoş karşılamayacağınızı da söyleyin.

Evinizde playstation var mı ? Duşakabin ve playstation parasını eşiniz size versin ve bankaya koyun o parayı ve kendisine vermeyin.

Kendime alacagim seyler vardi cok pahali diye almamistim. Su ara babamin saglik durumu iyi degil onunla ilgilendigim icin kursa gidemedim ama gitmek istedigim kurs var. Kendimi hic birseyden mahrum birakmicam artik pahaliysa da alcam herseyimi.
Benim kk da öğrendiğim bir şeydir kadınlar kistikca erkekler saçma sapan yerlere saçıyor, sizde alın alacaginizi 5 bine robot süpürge alırdınız kendinize başkasınin banyosuna gitti.

Tesisat sorunuyla baslamislar olmusken dusakabinde yaptiralim demisler para eksik gelmis eksik kismini esim karsilamis. Playtation alcagini bilmiyormus. Dediginiz gibi sakin bir dille anlaticam eve gelmesini bekliyorum.

insan duşakabinsiz de yaşar. duş perdesi diye bir şey var.

çalışıp çalışmamanız önemli değil. ortak bütçedir. siz de evde temizlikçiler eşliğinde keyif sürmüyorsunuz neticede. ev hanımı olsanız bile yemek temizlik sizdedir. kendi kazanıyor istediği gibi harcar durumunu asla kabul etmem.

Sen bu tura ne zaman gitmiştin ya zannımca şimdi sadece biletler bile 5 binden fazla eder sanki.
Tur değil kendim gittim daha 4 ay olmadı. Birkaç hafta önceki Pegasus indiriminden arkadaşıma aynı rota gidiş geliş 1500 liraya bilet buldum, kampanya takip ederseniz biletler çok pahalı değil.
Ayrıca bu güneydoğu turu yaptım ,daha yeni döndüm. Ortalama dokuz gün gezdim,yine beş bin lira harcamadim (ki güne beyran çorbası ile başladım). Bazı masraflardan kısinca (otobüs yerine tren,tren yerine Blablacar gibi) seyehat etmek o kadar da pahalı değil.

Bende etmiyorum zaten esiminde bunu anlamasini saglicam

Bes bin ama daha onceden de yollamis ben yine dun ogrendim. Dusakabin yaptircaklarmis esim yollamis playstation almis simdi de hala aglaniyorlar eve yiyecek alsalar ihtiyaclarini giderseler anlicam.
Herkes 5000 tl yi küçümsemiş ama dusakabin bir ihtiyaç mi?playstation bir ihtiyaç mi?bunlar için bende olsam verilmesini istemezdim

Kıyamam yaa, ne güzel iste çocuk ömründe bir kere heves ettiği bota sahip olmuş. Ben olsam sevinirdim buna vesile oldum diye

Tesisat sorunuyla baslamislar olmusken dusakabinde yaptiralim demisler para eksik gelmis eksik kismini esim karsilamis. Playtation alcagini bilmiyormus. Dediginiz gibi sakin bir dille anlaticam eve gelmesini bekliyorum.

Eşinize sert bir dille çıkışmayın. Tesisat sorunu varsa , tüm malzeme kaldırılır ve o masraf yapılmışken eski duşakabin teknesini koyma ve sorun yaşama riskine hiçbir usta girmez. Duş teknesi ve duşakabin zorunluymuş bu durumda.

Eşiniz zorunlu bir durum için para vermiş ; kardeşi aldığı paradan kalan varsa geri vermek yerine onunla da keyfi bir harcama yapmış.

Eşinizle konuşurken suçlamada bulunmayın , durum değerlendirmesi yapın. Başkasından alınan parayla kardeşinin playstation gibi keyfi bir harcama yapmasından hoşlanmadığınızı; bu harcamayı herkesin kendi kazancıyla yapması gerektiğini söyleyin.

Esim iki kez para vermis biri dusakabinin eksik kismina gitmis. Diger parayi da erzak vesaire icin vermis playtationa gitmis para.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…