bende sutu arttirdi sizde deneyin

S.HAYAL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
267
1
slm arkadaslar. benimde 3 ay 3 haftalik bi kizim var. herkes gibi sut sorunu yasadim kizim dogdugundan beri. kizim 20 gunlukken mamaya basladik ek olarak. gunde 4 defa veriyordum. ama once emziriyordum sonra mama veriyordum. kizim 3 aylik oldugunda artik mamayi gunde 1 kere oda gece uyumadan once vermeye basladim. ama her sabah uyandigimda goguslerim biraz sertti ama kizimi emzirince hemen bitiyordu sanki.

birkacgun once burada bir arkadasin yazdigi bir yaziyi okudum. eti yada ulkerin petibor biskuvisi sutumu arttirdi demisti. cok seyler denedigim icin onemsemedim. 2 gun once cay icerken aklima geldi ve yanina biraz peynir koydum ve 10-12 tane yedim. o sabah uyandigimda sanki 2lt su icmisim gibi sertti goguslerim ve kizimi emzirince hemen yumusamadi. tesaduftur dedim dun tekrar denedim yine ayni sertti cok sevindim. ve artik bana neyin sut yaptigini buldum. ve iki gecedir de mamayi kestik 2 gundur hic mama vermiyorum.
tabiki herkesin bunyesi farkli ama once okuyup onemsemedigimiz seyler bazen ise yariyor.
bir annenin bile sutu artsa fena mi. isteyen denesin.
bol sutlu gunler

saol canım tawsiyen için..daha war ama aklımın bi köşesine yazdım:)) Allah bağışlasın yawrunu

ben o bisküviden mozaik yapar birde güzel yerdim..
bu şekilde 5 ayda 6 kilomu geri aldım.evet sütümde vardı..
kilo milo hiç umursamayın yiyin..

bende dogumdan sonra yine kilo aldim cunku devamli bulgur pilavi vs sut yapici seyler duydugumu yedim ama bu biskuvi bana cok iyi geldi. suanda bile yiyorum. kilolar nasilsa gider bebislere sut lazim

Son düzenleme:
hamileyken sadece 6 kilo aldım, doğumda 7 kilo verdim diye seviniyordum. ama süt olsun diye öyle acayip şeyler yemeye başladım ki inanamazsınız. doktorların dediği gibi sade suyla süt olmuyor. en azından bende olmuyor. sabah kahvaltısında helva yemekten tutun da içtiğim sütlerin haddi hesabı yok. yeterki süt olsun ben sonra bir spor salonuna yazılırım kaydirigubbakcemile3

hamileyken sadece 6 kilo aldım, doğumda 7 kilo verdim diye seviniyordum. ama süt olsun diye öyle acayip şeyler yemeye başladım ki inanamazsınız. doktorların dediği gibi sade suyla süt olmuyor. en azından bende olmuyor. sabah kahvaltısında helva yemekten tutun da içtiğim sütlerin haddi hesabı yok. yeterki süt olsun ben sonra bir spor salonuna yazılırım kaydirigubbakcemile3

canim sut benim kizimda gaz yapti. ne zaman sut veya sutlac yesem kizim o gece gazdan uyumuyordu bu yuzden sut icmiyorum. dedigin gibi kilo herzaman verilir. su ilk 6 ayi aradan bi cikaralimda gerisi kolay

bEN de Petibor bisküviyi sütün içine katıp yiyordum,bence de süt yapıyor.

evet evet harbiden çok süt yapıooo..bi ara çok yiyodum unutmuşum tekrar başlıım barii..teşekkürler canım..

benimde süt sorunum var ve mama veriyorum işin ilginci elitm benden 1.5 ay önce doğum yaptı ve çatır çatır emziriyor tabi hiç bişeye el sürmüyor yan gelip yatıyor ve her seferinde bebği kucağında bir araya gelincede hiç bir şey söylemediği gibi birde öyle karşımda emziriyor bunu niye yazdım ne alaka diyeceksişniz ama kayınvalidem bana onun sürekli pötibör biskivi yediğini söylem,işti kendisi değil kayınvalidem insanlar çok kötü ya banada söyleseydi denerdim ama ağzını bile açmıyor ben mama verdikçe uyuz uyuz yüzüme bakıyordu ne diyeyim sizler paylaştığınız için sağolun

benimde süt sorunum var ve mama veriyorum işin ilginci elitm benden 1.5 ay önce doğum yaptı ve çatır çatır emziriyor tabi hiç bişeye el sürmüyor yan gelip yatıyor ve her seferinde bebği kucağında bir araya gelincede hiç bir şey söylemediği gibi birde öyle karşımda emziriyor bunu niye yazdım ne alaka diyeceksişniz ama kayınvalidem bana onun sürekli pötibör biskivi yediğini söylem,işti kendisi değil kayınvalidem insanlar çok kötü ya banada söyleseydi denerdim ama ağzını bile açmıyor ben mama verdikçe uyuz uyuz yüzüme bakıyordu ne diyeyim sizler paylaştığınız için sağolun

bosver canim ne yapacaksin sen hic kafana takma ki sutun olsun. ve buskiviyi gunluk tuketmeye gayret et. mamayi da gun be gun azalt ama mutlaka once emzir sonra mama ver. bol bol sutun olur insALLAH

selam kızlar

ya bu bisküvi petibörmü , yoksa eti burçakmı
kafam karıştıda ?? aydınlatın beni lütfennnnnnnnnnnnn

öncelikle teşekkür ediyorum... ben de hep bisküvi yiyorum ama petibör değil.... ülker ya da halk finger... sütüm var emse de sertlik kalıyo biras.... ama son günlerde yemiyodum ve cidden eskisine oranla azaldı sütüm... demek ki etkisi varmış.... TEŞEKKÜRLER tekrardan..
bi de süt konusu.. benim dr. da içme demişti ama 4.ay bittikten sonra içmeye başladım çünkü diş sorunu yaşıyorum...yarım çay bardağıyla başladım soonra arttırdım.. ebet kızım biras rahatsız oluyo ama zamanla alışır diye düşünüyorum. bulgu pilavı da hem süt hem gaz yapıyo onu hep tüketiyom . ona alıştı buna da alışır heralde:) bence süt içmeye başlamak lazım yavaştan...

kızlar bende de bulgur süt yapıyor.. biskivi denemedim bilemicem ama..

ne zaman kısır yada bulgur plavı yesem ... akşamına göğsum doluyor..

deneyin isterseniz

bana da en iyi rezene çok iyi süt yapıyor hem çocuguda gaz yapmıyor isterseniz deneyin

bende 6 haftalık hamileyim,daha sizler gibi o moda giremedim ama eminim yaşayacağım klasik sorunlardan biri olacaktır:
benimde birkaç önerim olacak sizlere,çörek otu -ısırgan otu- rezene - çay olarak demlenip sabah akşam ılık bir sekilde biraz balla tadlandırılıp alındığı takdirde sütünüz artacaktır.

X