• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bende pramatüre bebek annesiyim..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kadesa

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
25.770
28.943
798
bende erken doğum yapan annelerdenim arkadaşlar.20 mayısta ikizlerimi dünyaya getirdim.33 haftalık hamileydim ve herşey çok güzel gidiyordu.bebeklerim ve ben gayet iyiydik.hatta doktorumuz 37.haftada falan alırız demişti.19 mayıs akşamı banyo yaptıktan sonra hafif hafif burnum kanamaya başladı.ama öyle çok değil.zaten arada bir olurdu bu bende.nette okumuştum,normal diyordu.o yüzden hiç endişelenmedim.ama kan durmak bilmiyordu.akşam 9 oldu hala devam ediyor.en son gece 10 da acile gitmeye karar verdik.hemşireler beni nst ye soktular ve tansiyonumu ölçtüler.sonra acilen doktorumu çağırmışlar.hemen serum takıldı bana,doktorum küvezi olan hastane aramaya başladı ama ben hala olan bitenin farkında değilim.kanı durdurup eve yollayacaklar sanıyorum.meğer gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum ve üçümüzünde hayatı tehlikedeymiş.gece 1.30 a kadar hastane aradık.en son ankarada başkent ünv.hastanesinde boş yer bulduk.acilen ambulansla beni oraya yolladılar.hayatımın en uzuz ve en kötü yolculuğuydu.hastaneye gelir gelmez başıma bir sürü doktor toplandı.3 saat doğum odasında nst ye bağlı tutuldum.tansiyonuma bakıldı sürekli.prof.gelince bir koşuşturma başladı etrafta ve bani apar topar doğuma aldılar.

bebeklerim 1660 ve 1900 gr.doğdular.biri gayet iyiydi ama kilosu düşüktü.diğerinin ise ciğerleri hiç gelişmemişti.hemen solunum cihazına bağladılar onu.diğerinide kilo alana kadar küvöze koydular.3 hafta küvözde kaldı yavrularım.Allah'a çok Şükür ikisininde sağlığı şimdi iyi ama onları hastanede bırakıp eve dönmek ölüm gibiydi.helede cihazlara bağlı görmek...Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.şimdi bebeklerim yanımdalar ve o kötü günleri hatırladıkça canım çok yanıyor.Allah hepimizin yavrularına sağlık versin.AMİN.

allahım sana bağışlasın bebeklerini. bende prematüre annesiyim 34 haftalık doğum yaptım biri 1800 biri 2000 gr doğdu ama küvözde kalmadılatr..bende bunu doktorumun başarısına bağlıyorum..arkadaşlar öutlaka 28. haftadan sonra drunuza hatrırlatın celeston iğneyi...allahım bebeklerinizi sizlere bağışlasın

masallah canım..........bızde uç ay kaldık rabbım ayırmasın kımseyı ınşşşşşş.....saglıkla buyut

bende 33 haftamda doğum yaptım kızlarım 1,660 ve 1,890 olarak dünyaya geldiler..
3 gün yoğun bakımda kaldılar..4 doz ciğer geliştirici iğne vurulmuştum ve çok faydasını gördüm...

şimdi kızlarım 1,5 yaşındalar ve gelişimleride gayet iyi hatta yaşıtlarından önde bile gidiyormuş (maşallah diyeyim)
rabbim tüm yavruları anne ve babasına bağışlasın..herkese sağlık versin.

oy oy maşllh rabbim hayırlı ve sağlıklı büyümelerini nasip eder inş sanada çok geçmiş olsun darısı tüm acil şifa bekleyen meleklerin başına

allahım sana bağışlasın bebeklerini. bende prematüre annesiyim 34 haftalık doğum yaptım biri 1800 biri 2000 gr doğdu ama küvözde kalmadılatr..bende bunu doktorumun başarısına bağlıyorum..arkadaşlar öutlaka 28. haftadan sonra drunuza hatrırlatın celeston iğneyi...allahım bebeklerinizi sizlere bağışlasın

çok sağol canım,Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin.Hayırlı evlatlar olsunlar İnşallah.ne güzel bebeklerin küvözde kalmamış.onları o fanusta bırakıp gitmek ve uzaktan bakmak çok kötü.bende ciğer geliştirici iğnemi olmuştum,4 doz şeklinde.doktorum çok ilgiliydi ve hayatımı kurtardı aslında.durumumu erken fark etti ve bilinçli davranarak yaşadığım şehirde değil de daha iyi olanakları olan bir şehirde doğum yapmam için yönlendirdi beni.

masallah canım..........bızde uç ay kaldık rabbım ayırmasın kımseyı ınşşşşşş.....saglıkla buyut

el-muallimcim seni hamileliğinde de hep takip ediyordum.30.haftada doğum yaptın sanırım.önceleri bende üçüz hamileydim ama redüksüyon yaptırmak zoruunda kalmıştım.doktor üçünü birden taşıyamazsın demişti.bilmiyorum devam etseydim ne olurdu.belki şu anda üçünüde kaybetmiş olurdum ya da üçüz annesi...bilmiyorum.seni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.Allah sizlere uzun ve sağlıklı ömürler versin İnşallah.

bende 33 haftamda doğum yaptım kızlarım 1,660 ve 1,890 olarak dünyaya geldiler..
3 gün yoğun bakımda kaldılar..4 doz ciğer geliştirici iğne vurulmuştum ve çok faydasını gördüm...

şimdi kızlarım 1,5 yaşındalar ve gelişimleride gayet iyi hatta yaşıtlarından önde bile gidiyormuş (maşallah diyeyim)
rabbim tüm yavruları anne ve babasına bağışlasın..herkese sağlık versin.

canım Allah sizlere sağlıklı ömürler versin İnşallah.bende 27.haftamda ciğer iğnelerini 4 doz vurunmuştum ama sadece bir bebeğimde işe yaramış.diğer yavrumun ciğerlerine etki etmemiş.doğumdan sonra yeniden iğne yapmışlar.İnşallah benim bebeklerimde sağlıkla gelişirler:Saruboceq:

oy oy maşllh rabbim hayırlı ve sağlıklı büyümelerini nasip eder inş sanada çok geçmiş olsun darısı tüm acil şifa bekleyen meleklerin başına

çok sağol canım.darısı tüm şifa bekleyen anneler ve bebeklerinin başına olsun İnşallah

Back