Bende hamile kalmak istiyorum :(

Sakizkutusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
424
108
73
Arkadaslar Merhaba, yaklaşık 7 aydır korunmuyoruz ve hamile kalamadim henüz. Doktora gitmiştim ve bana doktorum hamile kalmama yardimci olacak inofolic ve glukofen kullanmami söyledi. Ama nasıl kullanmam gerektiğini söylemedi bende tekrar gidince sorarım demiştim gidemeyince (doktora randevu almak çok zor) gidip kendim aldım ilaçları ve size sormak istiyorum.
Hamile kalmak isteyen arkadaşlar nasıl kullandınız bu ilaçları. Günlük dozu nasıl ayarladınız.
Glukofen i günde 1 adet kullanmaya karar verdim sabah kahvaltıda.
Fakat inofolic in üzerinde günde 1 adet yazıyor ama buradaki arkadaşlardan günde 2 ser adet sabah akşam ictiklerini yazanlar olmus. Kafam karıştı benimde.

Son olarak ovulasyon testi aldım ve cok pahali olduğu için tek tek sattıklarını söyledi eczacı bana ve 1 adet kaldığı için onu aldim. Ne zaman yapayım onu ben.
Benim adetlerim çok düzensiz. Bu ay mesela geçen aydan yaklaşık 40 gün sonra oldum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Rabbim hepimize sağlıklı bir hamilelikle dogum ve evlatlar nasip etsin inşallah.

Int ovulasyon testi kapıda ödeme yaz canim gorursun zaten hepsine bak 50 adt 35 tl yaziyor site ismi vermek yasak heralde burda

Bence öncelikle hormon testi yaptırmalısın ve neden adet düzensizliği var var bunu öğrenmelisin.
Ultrason muayenesinde folikül sayımı ve ölçümü yaptırmalısın
Adetin 2. ya da3. günü tsh t4 fsh lh e2 dheas prolaktin 21. günde progesteron baktırmalısın .
Sonrasında smear genital kültür hsg çektirmelisin.
Tabi eşinin de spermiyogram yaptırması gerek .

Benimde adet duzensizligim var burdada bi doktor var onada doktor demek bin sahit ister adetimin ucungu gunu test yapti hersey normal dedi baskada bisey yapmadi ve hecen hafta gittim bu ay dene olmazsa tup bebek dedi neye ugradigimi sasirdim

Canim öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
Doktora gittim muayene mi oldum. Smear testi falan da yaptırdım sorun yok.
Adetliyken gidip kan verecektim işte sonra o ara birseyler oldu gidemedim o iş kaldı bi tek onu yaptırmadım.
Bu arada bende kaygı bozukluğu var be bu yüzden ilac kullanıyordum bu ilaçlarda prolaktinimi yukseltiyordu. Ondandir dedim doktoruma sordum ve gebe kalmana çok büyük engel değil ilaçlar sadece hamile kalınca icemezsin dedi.
Ayrıca eğer bu ay da hamile kalamazsam eşime o testi yaptiricaz.

Benimde adet duzensizligim var burdada bi doktor var onada doktor demek bin sahit ister adetimin ucungu gunu test yapti hersey normal dedi baskada bisey yapmadi ve hecen hafta gittim bu ay dene olmazsa tup bebek dedi neye ugradigimi sasirdim
Başka doktora gitmeni öneririm canım. Her doktor aynı olmuyor maalesef.

Bence de ihmal etme sorun varsa bir an önce çaresine bakarsın çünkü uzun bir süreç prolaktin yüksekliği kısırlığa neden oluyor adet gecikmesine tsh neden olabilir mutlaka hormon testini yaptır.

canım öncelikle sakin ol :) benim 2 yıl oalcak neredeyse:) adetlerin düzensizse bunlarla zaman kaybetme adam aıllı bi doktora git öncelikle adetinin neden geciktiğini öğren daha sonrasında zaten sana yardımcı oluyorlar. 40 gün sonra oluyorsan muhtemelen yumurtan çatlamıodur o yüzden ovülasyon testine para verme boşu boşuna :) o bahsettiğin inofolic saşe zaten pahalı bişey bir hafta ancak gidio bir kutusu sabah akşam aç karnına suyun içine döküp içiosun ikişerikşer ama . Dediğim gibi bence doktora git.

Bence de ihmal etme sorun varsa bir an önce çaresine bakarsın çünkü uzun bir süreç prolaktin yüksekliği kısırlığa neden oluyor adet gecikmesine tsh neden olabilir mutlaka hormon testini yaptır.
Ama benim prolaktin yüksekliği sebebim ilaç kullandığım için. Bırakınca düşer demişti doktorum : (
İnşallah bi sorun çıkmaz. Yaptiricam en kisa zamanda.

Ama benim prolaktin yüksekliği sebebim ilaç kullandığım için. Bırakınca düşer demişti doktorum : (
İnşallah bi sorun çıkmaz. Yaptiricam en kisa zamanda.
Onu test yapmadan bilemez ki bende troid hastasıyım ara ara prolaktini yükseltiyor prolaktin sabah 10 kadar bakılmalı 2 gün cinsel ilişki yasak ve 5 dk dinlenip kan verin en iyi sonucu alırsınız.

Duzensizligim yoktu aslında kaygı bozukluğu sebebiyle ilaç kullanınca oldu doktorum da normal bırakınca düzelir dedi.
Aslında bebek işini ertelemistim ama 1 yıl kullandım ilacı baktım birakamiyorum olmayacak böyle bari ertelemeyim dedim korunmayi bıraktım. Doktora gittim muayene oldum adetliyken kan verecektim gidemedim kaldı öyle.
Doktorum da bu ilaçları kullanmami söylemişti gittiğimde. Bende bidaha muayene sırası bulamayınca çok yoğun bir doktor gitmeden kendim alayım ilaçları başlayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…