Burda 1.60 a 45 kilo cok ideal diyenler olmus, ben farkli dusunuyorum. Siz evli bir bayansiniz, cocugunuz var. 45 kilo gercekten cocuk kilosu kimse kusura bakmasin. Benimde boyum 1.63 ama 45 kilo olmayi asla ve asla istemem. Ben de bir ara stres yuzunden 43 kiloya dusmustum, kendime dokunmaya korkuyordum kemiklerim kirilacak diye. Yuzum sizinki gibi iyice cokmustu ve ben kendimi asiri halsiz hissediyordum. Sonra diyetisyen yardimiyla kilo aldim, duzenli kontrollere gittim. Simdi bir baskasinda 45 kilo belki ideal olabilir, o kisi belki zayif gozukmuyor olabilir ama sizin durumunuzda demek ki yuzunuz gozunuz cokmus gibi oluyor. Her insan kendi ideal kilosunu bilir kendinden. Benim icin 52 53 kilo ideali. Yaklasik 6 yildir da ayni kilodayim sabitledim. Zaten doktorumda bunyemin 50 kilonun altini kaldiramayacagini soylemisti. En onemlisi saglikli olmak, sagligi kaybetmemek. Ben bu kiloda kendimi saglikli ve dinc hissediyorum.
Siz de kendinize gore bunun bir muhasebesini yapin. Hangi kiloda kendinizi mutlu ve saglikli hissediyorsaniz o kiloya ulasmaya calisin. Nasil kilo vermek icin diyetisyene gidiyorsak, kilo almak icinde diyetisyene gitmek gerekiyor. Abur cuburla, lapaydi bilmem neydi bunlar sizin sagliksiz bir sekilde kilo almaniza neden olur. Bu sekilde de mutlu olmazsiniz. Kan ornekleri verirsiniz, diyetisyeniniz de bir bakar. O da su kiloda olmaniz en iyisi der sizin icin. Ben olsam boyle yapardim ki yaptim da. Hemen bir diyetisyene basvurun ve durumu anlatin.
Sakin burdaki sagliksiz yemek olaylarina girmeyin, borekti corekti. Vucudunuzun dengesini tamamen alt ust edersiniz yapmayin!