- 26 Ağustos 2010
- 173
- 1
bir akşam dolabı açtım orda duran gebelik testi ilişti gözüme,aslında çok uzun olmamıştı bebek düşünmeye başladığımız ama korunmayı bıraktıktan sonra insan ister istemez hemen hamile kalmak istiyor galiba:) 1.5 senedir evliydik ve 3 aydır korunmuyorduk.uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandığım için ben en az altı ay süreceğini düşünüyordum bir kaç kere yapmıştım test ilacı bırakınca adetlerim düzensizleşmişti bende her geciktiğinde test yaptım ilacı bıraktığım günden itibaren :)) o akşam öylesine testi aldım eline gittim yaptım bir de ne göreyim pozitif kocaman iki çizgi silik falanda değil inanamadım koştum evin içinde kocama gittim gösterdim inanamadı o da hem bekliyorduk bunu hem de bu kadar erken olacağını tahmin etmiyorduk hemen bilgisayarı açıp baktım son adet tarihimi ilk defa işaretlemiştim takvimde.4 haftalık hamileydim bebeğim üç ay sonra tutunmuştu bana :)ertesi gün hemen gittik doktora 4 hafta 1 günlüktü göremedik keseyi daha çok küçüktü. sonraki 9 ay hayatımın en harika dönemini yaşadım. gebelik süresince sıkıntılar yaşadık bebeğimle beraber ben her gün iğne oldum bebeğimin suyu azdı hep sınırdaydı.hep ona bir şey olma korkusuyla yaşadım20.haftaya kadar sonrası harika. onun hareketleri,hazırlıklar derken 40 haftamız doldu.normal doğum istiyordum 40 hafta dolduktan sonra bebeğme bir şey olacak diye panik yapmaya başladım 23 nisan günü 40+2 de hiç hareket hissetmedim ertesi gün kontrol vardı ama bekleyemedim. gittim nst de çok fazla kasılma çıktı ben hiç bir şey hissetmiyordum ama bebek hareketi normaldi. muayene oldum 1 cm açıklık olduğunu söylediler eve gitmemi istediler.ben sancımın gelmesini 2 haftadır bekliyordum zaten çünkü 38. haftada nişanım gelmişti.galiba nişan geldikten sonra bu kadar uzun süre doğuramayan ben varım sadece:))neyse eve geldik ertesi gün doktorumla görüşeceğim için içim rahattı sancım gelirse gidecektik zaten hareketleri takip ettim o gün her şey normaldi :) son hazırlıkları tamamladım yinede :)ertesi gün kontrole gitmek için buluştuk annemle hatta teyzem ve ananem evdeydi misafir gelecekti onlara misafirleri karşılamalarını nst ye girip geri döneceğimizi söyledik doktorum 41. haftayı doldurana kadar beklemeyi uygun görmüştü o yüzden hastaneye gidişlerimiz hemen geri dönmek üzereydi.evde misafirleri bırakıp çaya yetişeceğimizi söyleyip çıktık:) nst de çok fazla sancı çıktı yine ama bebek hareketi neredeyse hiç yoktu.doktoruma artık korktuğumu ve sancı beklemektense sezeryan olmak istediğimi söyledim.yarın gelip yatayım dedim evde misafir var dedim:) ama doktorum normal doğum yapabileceğimi zaten sancım olduğunu bu sancıyı suni sancıyla destekleyip beni doğurtacağını söyledi :) ve beni o anda hastaneye yatırdı.40+3teydik.hastaneye yatışımız yapıldı.suni sancı takıldı.saat öğleden sonra 3 buçuktu ilk 3 saat sancım falan gelmedi ben 1 gün daha süreceğini düşünüyordum.kocama haber verdim izin almasını istemedim iş çıkışında gelirsede sorun olmayacağını söyledim :)sonra akşam oldu kocam geldi hala hiç bir şey hissetmiyordum annem eve gitti kocam gelince annenin ağırlığı çökermiş dedi doğuma almalarına yakın haber verin gelelim dedi. annem bir gitti benim sancılarım başladı suni sancı daha zor oluyo diyenlere cevap veremeyeceğim normali nasıl bilmiyorum çünkü:) açılmam nerdeyse hiç çoğalmıyordu akşam saat 10 oldu ben her sancı geldiğinde istifra ediyordum kocam yanımda ama hiç bir şey yapamıyordu.ben ağlayıp sezeryan olmak istediğimi doğuramayacağımı söyledim.ebemiz doktorumu çağırmış. geldi artık bu kadar ilerleme kaydettiğimizi sezeryane hiç gerek olmadığını söyledi.epidural tavsiye etti,böylelikle hem açılmamın hızlanacağını hemde daha rahat olacağımı söyledi.4 cm de epidural takıldı suyum patladıldı,annem teyzem kardeşim geldi epidural takıldıktan 1 saat sonra muayene ettiler ve açıklığın 8 cm olduğunu artık doğuma girebileceğimi söylediler:) çok şaşırmıştım 4 cm açılana kadar canımdan can gitmişti ama geriye kalan 4 cm 1 saat içinde ve hiç ağrısız açılmıştı :)doğumhaneye girdiğimizde saat tam gece 12 idi.25 nisana girmiştik.doktorum geldiğinide doğumhaneye saat 00.20 idi doğum kısmı çok kolaydı. 4 ıkınmayla bebeğim geldi.saat 00.40 ta dünyalar güzeli bir kız dünyaya getirdim.ilk babasyla gözgöze geldiler.aşkları doğumhanede başladı:) sonra kucağıma verdiler işte o an dünyalara bedeldi aylarca beklediğimiz kızımız İNCİ kucağımdaydı cennet kokulu yavrum şu an 6 aylık ve bizi bir gece bile uykusuz bırakmayan akıllı kızım onunla şimdiden gurur duyuyorum. isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın rabbim :) sizlerede okuduğunuz için teşekkür ediyorum..