Bencil oda arkadaşım... Lütfen fikir verin.

Ben yurda karsıyım bu yuzden. Rezıl oluyosun. Biri ısıgı car uyurken biri ses yapar anlasamazsın yanı. En iyisi ev. ayrı odan oldugu sürece bır problem cıkmıyor.
Yurda ben de karşıyım ama maddi anlamda avantajlı, maalesef eve çıkamıyorum. Ama gerçekten yurttan çok çok çok bıktım. 4 kişi de olsa, 3 kişi de olsa bu yanlış bir mantık, anlaşamıyor insanlar. En fazla 2 kişi olmalı odalar, o da yalnızlığa gelemeyen insanlar için. Tamam yine devletin yurdu olsun, ücreti biraz daha yüksek olsun ama odalar bari tek ve iki kişilik seçeneği ile sunulsun, ben biraz daha yüksek ücret verip tek kişilik odada kalmaya razıyım. Ama her üniversite bu kadar çok öğrenci alımı yapıyorken bu gerçek olmayacak bir ihtimal maalesef. Özel yurtlar var bunun için, apart tarzı yerler falan ama onlar da pahalı, özellikle benim okuduğum şehirde.
Neresi olduğunu söylemek istemiyorum ama Ege'nin ufak bir şehri.

ayyy böyle şeyler çok çocukca ama çok sinir bozucu olur. gürültüsü düşüncesizliği bencilliği hepsini geçtim de ortada kirli don mu görmedim kanepenin ucunda kullanılmış ped mi dersin. ayh Allah kurtardı mikroptan ölecektik. Senide Allah kurtarsın çok zor.

ayyy böyle şeyler çok çocukca ama çok sinir bozucu olur. gürültüsü düşüncesizliği bencilliği hepsini geçtim de ortada kirli don mu görmedim kanepenin ucunda kullanılmış ped mi dersin. ayh Allah kurtardı mikroptan ölecektik. Senide Allah kurtarsın çok zor.
Sabrediyorum işte ne yapayım, biraz da arkadaşımın hatrına... Arkadaşımın ailesi sorunlu, başlarında hastalık vs. var insanların yani evine falan çok sık gidemiyor, pek huzurlu bir yaşamı yok. Bu sene odada da böyle sıkıntılar oldu şansımıza. Kavga olsun istemiyor, zaten bu zamana kadar kavga olmasın, iyice huzursuzluk çıkmasın diye onlara karşılık vermedik. Haziran'da bitecek gidecek bu saçmalıklar, kavgacı insanlar değiliz, kavgadan nefret ediyorum ama patlamak üzereyim ben.

Sen de sesi disari ver nasilsa seni uyarmak zorunda kalacak.
O zaman anlar

Diyorsunuz... Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kesinlikle. Israrcıyım hatta bu konuda. Bende yurtta kaldım 5 sene. 1 olur uyarırsın tamam. 2 olur tamam. Ama bu da işin suyunu çıkarmış. Kavga ederce değilde sakin bir dille kaç kez uyardım bizler hassas davranıyoruz bu konuda sen de daha duyarlı olursan sevinirim uyarmaktan yoruldum artık gibi şeyler dersen hem kavga çıkmamış olur hem de belki bu sefer utanır da yapmayı keser.

:KK57::KK57::KK57: o ne ya?

Kavga çıkarmak gereksiz. Laftan anlıyormuş nasılsa. Söyleyin bıkmadan usanmadan söyleyin.2 ay kalmış zaten şurda.Daha da anlamıyorsa siz de aynı hareketi ona yapın.

Diyorsun...
Ya kavga etmekten kaçınmamın bir sebebi de, bu yurtta ciddi ciddi kavga edersen, böyle birşeye adın sanın karışırsa yurtta resmen adın çıkıyor; hadi onu geçtim idare resmen sorunlu olduğunu falan düşünüyor. Bizdeki de şans, bu iki kız bugüne kadar karıştıkları anlaşmazlıklarla idaresinden tut güvenlik personeline kadar hepsi tarafından biliniyor. Herkes bunlardan yaka silkiyor. Bir keresinde bloktaki güvenlikçi ablayla dertleşmiştik ve abla bize direkt "onlar sorunlu, onlara laf anlatamazsınız, anlamazlar. hiç takmayın" falan demişti.

seni dinlememesinin sebebi anlaşıldı, mimli olduğu için direkt kavga da etmiyor, umursamayarak yıldıracak.
yurt görevlisi, idareci falan yok mu bıkmadan şikayet et.

seni dinlememesinin sebebi anlaşıldı, mimli olduğu için direkt kavga da etmiyor, umursamayarak yıldıracak.
yurt görevlisi, idareci falan yok mu bıkmadan şikayet et.
Evet, kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Kavgayı başlatanın karşı taraf olmasını istiyor. Bu sabah da ben uyuyordum, bi ara uyandım. Odada sadece o ve ben vardık. Odanın kapısını aralık bıraktığını farkettim. Şimdi odada birisi "uyuyorsa" ve odanın dışında kısa süreli bir işimiz varsa (örneğin lavaboya gidip gelmek gibi) kapıyı tam anlamıyla kapatmıyoruz çünkü kapı kolu biraz gıcırdıyor. Gürültü olmasın diye yani. Neyse, baktım bu kapıyı tam kapamamış, dışarıdan da çok gürültü geliyordu. Ona baktım, yatağına uzanmış telefonuyla oynuyordu. Önce söylemek istedim, sonra vazgeçip kalkıp kapıyı kendim kapadım ama sinir de oldum yani. Bilerek yaptığına emindim çünkü. O sinirle kapıyı biraz sert kapadım, girdim tekrar yatağıma. Bana "keşke bana söyleseydin, ben kapatırdım, unutmuşum" dedi. Ben de sakin bir şekilde "önemli değil, ben hallettim"dedim. "Çarpmana gerek yoktu" dedi. Ben de sert bir sesle "Ben hallettim x" dedim. O da cevap vermedi.
Şu haziran ne zaman gelecek çok merak ediyorum.
Ciddi bir hatasını bulsam idareye şikayet edeceğim de şimdi bunu söylesem idare önemsemeyecek. Kendiniz çözün falan diyecek, hep öyle diyorlar.
Yurtta kalmayı düşünenlere bilgi olarak da aktarayım bunu...

Bence çoook sıkı bir tartışma istiyor onun canı,
Keşke tartışılacak bir insan olsa...
Bazen düşünüyorum mesela, bir tartışma çıkartırsa ne cevap vereyim falan diye. İki seçenek var aklımda;
1) Beni anlamayacağını ve dinlemeyeceğini bile bile sert bir şekilde tartışmak,
2) Yüzüne bakıp gülmek ve sonrasında 'Ben çoluk çocukla kavga etmem, etmeyeceğim" demek. Ve tartışmamak.

Yaa daha anlatsam neler neler :) şimdi gülüyorum ama o zamanlarda sinirlerim bozulmuştu nefes alması batar olmuştu :KK51:
Bir süre sonra öyle oluyor. :) Hata yapmasa bile batar insana, rahatsız eder. Bu sürece girildiyse o kişiye karşı vicdani duygular da kaybedilir.

X