Bencil oda arkadaşım... Lütfen fikir verin.

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba arkadaşlar. İçinizde muhakkak "tek derdin bu olsun" diyecek bir sürü insan olduğunu biliyorum ama ben sadece içimi dökmek ve akıl almak istedim.

Aile evimden 3 saat mesafe uzaklıkta bir şehirde üniversite okuyorum, devletin yurdunda yani KYKda kalıyorum. Bir önceki konumda oda arkadaşlarımdan ikisi ile anlaşamadığımızı, sıkıntılar yaşadığımı falan belirtmiştim. Odamı değiştirmek istedim fakat bu gerçekleşmedi; yurtta hiç boşluk yok ve oda değiştirmeyi düşünen de yok; kimse ikinci dönemde oda değiştirmekle uğraşmak istemiyor. Sonuç olarak oda arkadaşlarıma Haziran sonuna kadar katlanmak zorundayım... Neyse, bu aralar çok öyle can sıkacak sorunlar yaşamıyoruz birinci döneme kıyasla fakat şöyle bir sorunum var: Odadaki herkesin bilgisayarı var, bir kişi hariç diğer üçü(müz) müziğini, dizisini vs. kulaklıkla dinlerken arkadaşlardan birisi buna uymuyor. Bunu birinci dönem yapmıyordu, yeni yeni yapmaya başladı. Bilgisayarından sürekli izlediği dizinin sesini dışarı veriyor biz odadayken, kendiliğinden kulaklık takmıyor yani. Ben de rahatsız oluyorum ve uyarıyorum. Kaç kere uyardım saymadım ama ben uyarınca "pardon, unutmuşum" gibi bahaneler öne sürerek kulaklığını takıyor. Bugüne kadar bu yüzden hiç tartışmadık, zaten uyarımı da kibar bir dille yapıyorum. Fakat kendisi bu konuda laf söyleneceğini bilmesine rağmen birisi bişey diyene kadar sesi hoparlöre verip bütün odaya dinletiyor izlediği/dinlediği şeyi. Arkadaşıyla birlikte bişey izliyor olsa, kendi başına olmasa anlayış gösteririm ama sadece tek başına izlediği şeyler bunlar ve ben duymak zorunda değilim. Bugün sabah yine yaptı aynı şeyi, uyardım. Az önce sanki sabah uyarılan kendisi değilmiş gibi yine yaptı, yine uyardım. Üstelik odadaki diğer arkadaşım uyuyordu, düşünün artık. Bu kez uyarırken "bireysel dinlemek lazım" falan dedim. Uyuyan var ayrıca dedim, ben onun uyuduğunu görmedim falan dedi.

Koskocaman, üniversite 4. sınıfa gelmiş bir insan neden bunu yapar? Hiç mi uyarı almaktan, laf duymaktan çekinmez? Üstelik bu insan ne zaman bizimle tartışsa odadaki kimseyi rahatsız etmemek için çabaladığını söyleyip durdu. Ona sorarsanız onda hiç hata yok, o çok anlayışlı, çok dikkatli; dikkatsiz ve anlayışsız olan biziz. Bize böyle söyleyip durmuştu.

Neyse, özetlemek gerekirse oda arkadaşım bencilce davranıyor, kulaklık kullanması gerekirken kullanmıyor. Ancak ben uyarınca takıyor kulaklığını. Defalarca uyardım düzgünce ama artık bunu bilmesi ve odada başka insanların da olduğunu hatırlaması lazım. Sizce ne yapmalıyım? Bir daha yaptığında bu konuyu ciddi ciddi konuşmalı, rahatsız olduğumu vurgulamalı mıyım? Bunu nasıl bir üslupla yapmalıyım? Kavgaya, tartışmaya çok meyilli bir arkadaş. Odada tatsızlık olsun istemiyorum, işi inada bindirebilir çünkü. Kırmak da istemiyorum ama konuşursam nasıl sakince konuşabilirim bilemiyorum. Ya da bu konuyu onunla konuşmasam ama yine yaptığında bıkmadan, usanmadan uyarmaya devam edip öyle mi idare etsem?

Bu kız hangi dilden anlar? Rencide mi etmeliyim ki çözülsün artık bu? Ya da tartışıp sert bir dil mi kullanmalıyım? Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi dökmek istedim. Siz olsanız ne yaparsınız?

bende yurtta kalırken yani geçen sene bi oda arkadaşım vardı aramıza sonradan gelmişti film izlerken cıtımız cıkmazdı kulaklıkta tak demezdik herkes kendi halinde problem yoktu yani.Sonra bi aksam biz 3 kız film izliyorduk aynı filmi,oda pc başında faceden arkadaşlarıyla konuşuyodu komik bi sahneye çok güldük biraz sessiz olurmusunuz dedi.Bende normalde geçinilmesi kolay biriyim ama ani sinirlenirim ters her harekete bi laf sokarım.Sen son ses film izlerken kimse sana kapa demiyo sende ödev yapmıyosun kitap okumuyosun karışma dedim.Ondan sonra cevap vermedi hiç bişey olmamış gibi davranmaya devam etti hala görüşürüz.Bazen sert cıkmak gerekiyo

Seninki yine iyiymiş canım, kardeşimin yurdundaki oda arkadaşı daha fenaydı.KPSS stresi yüzünden sinek vızıltısından bile rahatsız olurmuş, kardeşimin titreşimli telefonunu duyunca kapat şu telefonu diye terslermiş. Anlayana kadar konuşun başka yapacak bişey yok

Ben üçüncü sınıfım, iki sene boyunca kaldığım oda arkadaşlarım (oda kadrosu bu yıl değişti, bizim dörtlü dağıldı ve bu sene iki farklı oda arkadaşımız var) da toplanıp film izlerlerdi, müzik dinlerlerdi falan, ben karışmazdım, hiç ses etmezdim mesela. Makul saatlerde yaparlardı, bazen rahatsız olsam da karışmazdım sonuçta kimsenin özgürlüğünü kısıtlamak istemezdim. Tek bir kişi yapınca uyarıyordum (o da bazen) çünkü bu bencilce oluyordu. Biraz da psikolojik bence bu olay çünkü bu seneki arkadaş en ufak bişeyde uyarır, laf söyler, laf sokar. Gürültü yapmasam da yapıyorsun der falan filan. Kendisi en küçük bişeyden rahatsız olur ama başkasının rahatsız olacağını hiç düşünmez... O bana kulaklığımdan dışarı çok ses taştığını ve rahatsız olduğunu söyledi diye ben gittim, parayı bastırıp yeni bir kulaklık aldım kendime, ses yalıtımı düzgün olan... Kimse rahatsız olmasın, ben de rahat edeyim diye. Bir daha kendime laf söyletmedim, ikiletmedim yani bir lafı.

Neyse, uyardığımda bugüne kadar hiç terslemedi ya da itiraz etmedi, kulaklık takar mısın diyorum ve takıyor. Zaten itiraz etse vereceğim cevap hazır. Benim canımı sıkan şey, ilk dönem hiç yapmazdı, herkes kendi halinde takılırdı (bizimle kavga etmedikleri zamanlarda) bu dönem bunu yapmaya başladı. Ödev yapmıyorsun, uyumuyorsun o halde açsın müzik, film vs sesli izlesin, kimse karışamaz fikrine katılmıyorum, katılmayacağım da. Neticede ben onun müziğini dinlemek zorunda değilim, ruh halim uygun olmayabilir, başım ağrıyor olabilir falan filan, aynı oda içinde buna anlayış gösterilmeli bence. Rahatsız olmayanı da anlarım tabi. Tabi yurt ortamı sonuçta ama elimden geldiğince orta yol bulmaya çalışıyorum hep. Teşekkür ederim cevap için. :)

Yani anlayana kadar uyar, uyarmaktan bıkma mı diyorsunuz? :)

O kızın anlayacağı dil belli... Kavga istiyor. Mahsus yaptığı belli. Bi güzel kavga et. Ben hep kavga ederdim onun için odada hep bir düzen olurdu. Kavga edenden insanlar çekiniyor bu yurt ortamında. KAvga edene kadar kimseye laf anlatamıyorsun. İşin zor gerçekten...

neden hep siz uyaruyordunuz? digerleri rahatsiz degil mi bu durumdan? beraber konusmaniz daha etkili olur

neden hep siz uyariyorsunuz? digerleri rahatsiz degil mi bu durumdan? beraber konusmaniz daha etkili olur

Yani bu durumda siz olsanız tartışırdınız, teşekkür ederim.
Bugün çok sinir oldum, kız odadan çıktıktan sonra diğer oda arkadaşıma (kendisi bu yurttaki en yakın arkadaşım olur) "ben bununla bu gidişle kavga edeceğim. Onu istiyor." dedim. Oda arkadaşımsa huzursuzluğa, tatsızlığa bulaşmak istemeyen biri. Onun zaten kavga çıkarmak için fırsat kolladığını ve benim onunla kavga etmemem gerektiğini, kavga etsem bile anlamayacağını, daha kötü olacağını söyledi... Ben de kavga etmeyi hiç istemiyorum ki gerçekten anlayacağını bilsem ederim de. Çok yoruldum artık onlarla tartışmaktan. Ama kendimi tutamayıp ters konuşmaktan korkuyorum, sinirime hakim olamazsam diye. Birikim de var sonuçta. Çok kalp kırarım patlarsam...

neden hep siz uyaruyordunuz? digerleri rahatsiz degil mi bu durumdan? beraber konusmaniz daha etkili olur
Kızlardan biri onun arkadaşı zaten, köpek köpeği ısırmaz derler.
Benim arkadaşım da birinci dönem çok canını sıktı onlar için, şimdi de çok boşladı. Ne yaparlarsa yapsın, umrumda değiller diyor. Tartışma çıksa yanımda olur, ona eminim ama.

Tabi tartış. Bizim odada da vardı öyle biri. Aranıp duruyordu. Kızı odadan kaçırdım. Herkes beni haklı gördüğü için onu dışladı. Defolup gitmişti hepimiz kurtulmuştuk. Birlik olup gidip şikayet edin kavga istemiyorsanız. Aklı başına gelir.

Maalesef ancak kendi arkadaşımla birlik olabilirim, şikayet bile etsem diğer oda arkadaşım da bu kızın arkadaşı, yani ikiye iki durumdayız. 4, 6, 8 gibi kişi sayıları böyle durumlarda kötü, 2-2, 4-4 gibi yarı yarıya bölününce çıkmaza giriyor iş. :)

Sanırım en sonunda kendimi tutamayıp tersleyceğim, 50 kere uyardım seni, sende hiç gurur, utanma diye bişey yok mu, kaç yaşına gelmişsin çocuk gibi davranıyorsun falan diyeceğim o olacak, hep ağzıma geliyor. Geliyor da işte biliyorum, karşılık verecek haksız olduğu halde,sonra olay büyüyecek. Hele bir itiraz etsin uyarıma, o zaman büyük kavga kopacak, belli.

Ooo ikiye iki fena. Biz 8kişiydik :) Gerçi fark etmez, ben sonradan diğer 3 kişiyi de yıldırdım :) Onlara da gıcık kapmaya başladım. Ama konuş bu mevzuyu, mahsus yapıyor besbelli.

canım seni kaç kere uyardım falan kısmını anlamaz belli ki tınlamıyor seni.
hiç uzatma karşısına geç kararlı dur "o sesi bir daha duyarsam, uyarmadı deme" de ama en sinirli halinle.
bi cinnete bakar.

Ben yurda karsıyım bu yuzden. Rezıl oluyosun. Biri ısıgı car uyurken biri ses yapar anlasamazsın yanı. En iyisi ev. ayrı odan oldugu sürece bır problem cıkmıyor.

canım seni kaç kere uyardım falan kısmını anlamaz belli ki tınlamıyor seni.
hiç uzatma karşısına geç kararlı dur "o sesi bir daha duyarsam, uyarmadı deme" de ama en sinirli halinle.
bi cinnete bakar.
Diyorsun...
Ya kavga etmekten kaçınmamın bir sebebi de, bu yurtta ciddi ciddi kavga edersen, böyle birşeye adın sanın karışırsa yurtta resmen adın çıkıyor; hadi onu geçtim idare resmen sorunlu olduğunu falan düşünüyor. Bizdeki de şans, bu iki kız bugüne kadar karıştıkları anlaşmazlıklarla idaresinden tut güvenlik personeline kadar hepsi tarafından biliniyor. Herkes bunlardan yaka silkiyor. Bir keresinde bloktaki güvenlikçi ablayla dertleşmiştik ve abla bize direkt "onlar sorunlu, onlara laf anlatamazsınız, anlamazlar. hiç takmayın" falan demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…