Bencil arkadaşlar

brs2526

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2022
301
458
İnsanlar neden bu kadar bencil bilmiyorum. Benim iki arkadaşım var.Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Dost bildiklerimdi Sayısız kere dertlerini dert edinip dinlemişimdir. Son zamanlarda birkaç sorunum oldu ve bana yardım edebilecekken hiç oralı olmadılar. Zamanında beni dinledikleri çok oldu ama şuan geriye dönüp bakıyorum da sanırım ‘dedikodu’ duygularını tatmin etmek istedikleri için dinlemişler. Ben hayatlarında bir sorun olunca ‘dost’ bildiğim için onları hep çözmek için kafa patlattım. Elimden birşey geldiyse yaptım fakat onlar sadece beni dinliyip durumu öğrenip merak duygularını giderip, birkaç kere bir konuda belki de ‘ilk defa ‘ yardım istedim fikir danıştım fakat yardım edebilecekken susup köşelerine çekiliyorlar.. arkadaşlığımı kullanılmış hissediyorum ..siz olsaydınız ne yapardınız. İnsanlara olan güvenim ve inancım sarsılıyor
Ekleme: dedikodu kelimesi yanlış anlaşılmış sanırım. Dedikodu derken ‘hayatımı sadece dinlemeleri ama asla yardımcı olmamaları’ durumunu bu şekilde ifade ettim..

Ekleme: konuyu çok soran olmuş. Gerçekten çok spesifik bir konu olduğu için yazmak istemedim. Kim olduğum belli olmasın diye. Ama gerçekten çok küçük birşeydi istediğim. Ama benim hayatım için çok önemliydi bu. Ve bu ricama hayır deme tenezzülğnde bile bulunmadan görüldü attılar (birkaç kere yazdım belki dalgınlıkla okumamışlardır diye) onlara da görüldü attılar

Son düzenleme:
Onlar senin dostun değil sadece dedikodu arkadaşların

Iyilik yapacaksaniz karsilik beklemeden yapmalısınız, yoksa bu beklenti sizi verdiginiz ornekte oldugu gibi cok üzer. Sandiginiz gibi dost degilmisiniz, sadece arkadasmissiniz. Bundan sonra yolunuza boyle devam edin.

Iyilik yapacaksaniz karsilik beklemeden yapmalısınız, yoksa bu beklenti sizi verdiginiz ornekte oldugu gibi cok üzer. Sandiginiz gibi dost degilmisiniz, sadece arkadasmissiniz. Bundan sonra yolunuza boyle devam edin.
Ben iyiliğimin karşılığını beklemiyorum yalnız. Her fırsatta ne kadar iyi dost olduğumuzu söyleyip kötü günde ortadan sıvışıp köşelere dağılmaları ve birtek kendi hayatlarının yolunda gitmelerini önemsemeleri benim dostluk kavramıma uymuyor.. herkes böyle samimiyetsiz samimiyet mi gösteriyor günlük hayatta. Ben mi çözememişim

Ne konuda yardım etmedikleri ya da edemedikleri önemli. Ayrıntı vermeden yorum yapılabilecek bir konu değil bu. Belki haklılar, belki yardım edilecek bir konu değil, belki tavsiye verecek yetkinlikleri yok o konuda dinlemekle yetindiler mecburen. Kusura bakmayın şu konuda arkadaşlarınızı gömecek sonuca varamadım ben.

Konu neydi? Biraz açabilir misiniz? Hangi konuda oralı olmadılar?
Ona göre cevap yazalım biz de.

Arkadaşlarım var ama benim istediğim kadar hayatıma dahiller ne zaman sınırı aşsam mutlaka üzülürüm artık böyle önlem aldım hiç arkadaşsızda olmayacağından çözüm mesafe

Arkadaşlarınızdan yardım istediğiniz konunun ne olduğunu bilmeden yapılan yorumlar doğru olmayacaktır.

Nasıl ve ne konuda bir yardım istediniz ?

Acaba darladiniz mi arkadaşlarınızı

Yakın bir tarihte kaç yıllık arkadaşımı hayatımdan dehledim.
Kimsenin terapisti değilim
Kimsenin dert babasi değilim
Kimsenin hayat hikayesini yüz kere dinlemek zorunda değilim

Malesef var böyle insanlar. Ben de ona göre davranıyorum. Dert anlatmaya başladıklarında hemen konuyu değiştiriyorum.

Çok haklısın.

Valla sen de haklısın.

Arkadaşım değil ama birisi Bi konu hakkında benimle dertleşti. Derdi okadar saçma ve sucluyduki en fazla dinledim yorum yapmadım . Sonunda bisey bekledi ,soylemem gerekli diye hayat kısa sağlık olsun böyle şeylere kafa takmamak bu durumlara girmemek lazım dedim.

Arkadaşım da olsa böyle der çok destek olamazdım. Çünkü düşünsene karşındaki kişi seninle dertleşiyor o an iyi şeyler duymak istiyor.kotu birsey söylemek olmuyor malesef. Ee iyi de en fazla geçiştirme cümlesi kullanılabiliyosun .
Uzun lafı kısası konu bu durumda önemli olan. Konuyu bilmeden afaki yorum yapmak boş olur sanki. Arkadaşların belki de haksız olduğun için sessiz kaldılar. Belkide düşündüğün gibi arkadaşın değiller.

Hemen suçlamayın. Belki de duruma göre öyle davranmak zorunda kaldılar.

Tam da boyle bir nedenden dolayi 10 yillik 3 arkadasimi sildim bir kalemde. Kotu gunumde yanimda olmayacaklarini farkettigim an bu karari verdim ve hic de pisman değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…