Ben yaptım olmuşmu :) takı kutusu 3

DeSpOiNa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
382
3
118
47
Ankara
evet arkadaşlar..bugün annem ben ve bir arkadaşımız aldık kutuları malzemeleri oturduk başına..kaptırınca kendini insan resimlermeyi bazen unutuyor..çektiğim resimleri sizlerle paylaşayım istedim yine..bu anlatacağım kendim için yaptığım..henüz bitmedi ama bitince son halinide eklerim..ilk denemelerde acemilik ettiğimiz konuları bu kez yapmadık :) mesela hamur içinde yağ olduğundan hamuru elleyip kutuyu elleyince yağlanıyor ve boyayı tutmuyor..o sebeple sadece hamur kaplayacağım yeri açık bırakıp kutunun tutacağım muhtemel yerlerini bantla kapattım.ve hamurunu hazırladık..

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

sonrasında hamuru masada merdane ile kutunun kapağı boyutlarında açıp üzerine kutuyu oturttuk..hamurun iyice yapışması için tutkal da sürdük.. sonra fazlalıkları kesip çıkarttık..

sonra tabiki elimizde olan malzemeler ile yavaş yavaş süslemeye başladım

henüz bitirmedim hamurun kurumasını bekleyim kalan kısımları boyamayı düşünüyorum..bitince eklerim :)

ben sabırsız bi insanım sanırım.. dayanamadım gece boyadım :) hamur baktım baya çekmiş..tabi verniklemek için 3-4 gün beklerim sanırım yine sabırsızlık etmezsem :) buyrun boyanmış hali:

bu boyama aşaması biraz karanlık ama:

ve sonrası:

bu resimdede annem ve arkadaşımızın yaptıklarını görebilirsiniz :) benim yaptıklarım ortadaki 2 si..üst üste duranlar..alttaki çekmeceliyi dikiş kutusu olarak kullanmak için ilerde sadece boyadım :)

başka bir yere eklemiştim oradan alıp burayada ekledim..anlatımlar için zaman aşımı var demeyin :) bu arada sanırım yanlış başlık altına eklemiş oldum

ellerinize sağlık.. ilk yolladığın yeşil hamurlu kutu da çok güzeldi bu da güzel olmuş:1yes2:
küçük bir kutu aldım ben de denemek istiyorum ama becerebilir miyim bilmiyorum:sm_confused: hamurun ölçüsü var mı ? yoksa aşağı yukarı miktarlarını yazarsan sevinirim. bir de üzerine yapıştırdığınız incik boncukların altına yapıştırıcı sürüyor musunuz merak ettim:uhm:
son bir soru:) üstüne sprey vernik mi kullanıyorsunuz?

emeğine sağlık çok güzel olmuş, bendede eskitmeden güzel bir takı kutusu var ama tkılarımı içine atınca birbirine giryor şu bölmelerden nasıl yapabilrim fikriniz varmı?

pardon arkadaşlar baya zamandır online değildim burada çok özür dilerim..güzel yorumlarınıza çok çok teşekkür ederim..hamurla ilgili :

hamur malzemeleri:

- 250 gr kadar plastik tutkal
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (gerçi kıvama göre biraz fazla ekledik biz)
- bir tatlı kaşığı kadar tuz

hamuru iyice yoğuruyorsunuz..hani denir ya "kulak memesi" kıvamında olacak..
renklendirmek içinse malzeme içine yoğururken istediğin renk toz kumaş boyası ekliyorsunuz..ama biz ton tutturmak için akrilik yada guajda biraz ekledik ama çok sulandırmadan..deneyerek tutturuyorsunuz işte .)

1 cm yada biraz daha kalın hamuru yapıştıracağınIz yüzey genişliğinde merdane ile açıyorsunuz..zaten hamur yeni yapıldığından yumuşak olduğu için süslemek için kullandığım malzemeler içine gömülüyor..ama şu varki hamur çektikce bazıları atıyor düşenleri normal uhu ile tekrar yapıştırıp sabitledim..süsleme işlemi bitince bi kaç gün hamur kurusun iyice diye bekliyorsunuz..kurumadan verniklerseniz küflenme yapabilir.. hamurun kıvamını iyi tutturursanız genelde sorun yok..ama çok rahatsız etmeyen çatlamalar olabiliyor..doku gibi oldu diyorum ben hamuru açma sırasında çatlamalar başlıyor ise kıvamda sorun var demektir..küçük çatlamalar illaki oluyor onu yüzeye yapıştırınca ellede düzeltiyorsunuz..ama yeni açarken zorluyorsa sizi kıvamı malzeme ayarı yaparak bir şekilde tutturmalısınız..kuruyunca ister mat ister parlak vernik sürebilirsiniz..ben parlak vernik kullandım daha şık duruyor hatta 3 kat sürdüm her bir katı sürdükce kurumasını bekleyip diğer katı sürdüm..böylece üstündeki tüm süsler iyice vernik sayesinde yapıştı sağlamlaştı..ahşap kısmınada yani hamur dışında kutuyu boyadığım kısımlara ise mat vernik uyguladım..sanırım bu kez geniş bir açıklama oldu genede aklınıza takılan bir şey varsa cevaplamakdan keyif duyarım herkesin yapmasını tavsiye ederim..çok keyifli ve işe yarar bir şey üreterek vakit geçirmek güzel..sevgilerimle

süper bişiiii olmuş ellerine sağlık

kutuyu direk boyamak yerine hamur kaplamanın nasıl bir avantajı oluyor peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…